Přejít na obsah

EDC | Every Day Carry

Maxel

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...

Chlapci jdu si pro radu. Vybírám svitilnu na klice a rozhoduju se mezi fenix e03r v2.0 a nitecore tiki. V podstatě mi z toho po všech stránkách vychází nitecore, jelikož je menší, 300lm by mělo být dostatečné, nová verze má už usb-c, uv dioda bude super na nasvicovani lumi, polykarbonat bude odolnejsi, nez hlinik, vaha je tretinova... ale není to fenix, který mám v hlavě pořád jako etalon. moc neumím najít důvod, proč fenix, takhle napsané mi to připadá jednoznačné, ale stejně mám v hlavě pořád brouka a jsem více nakloněný fenixu. Co byste vybrali vy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík, co je za vás takové to wow u fenixu? Já se k němu mentálně taky pořád klonim, ale je to pro mě fakt dané tou značkou. Odolnost a spolehlivost čekám od obojího, ale ten výčet reálných parametrů mi vychází spíše pro nitecore, ale možná prohlížím něco jako lépe soustředěný kužel nebo já nevím 😄 prostě proč je fenix lepší? 😀

Odkaz ke komentáři

Já bral E09R, protože mě šíleně prudí něco co nemá usbc a nebo má gumový krytky na konektory. Ale na klíče je to teda poradnej macek.

Upraveno uživatelem Prochy68
Odkaz ke komentáři

Mám Olight I1R 2 Pro a naprostá spokojenost. Blbuvzdorná, vodotěsná, neni tam nic co bys urval, omylem sundal (gumová ucpávka nabíjení) atd. Za mě nejlepší baterka na klíče. Baterka na klíčích je prostě nouzovka, nepotřebuješ žádný módy, červený světla, diody, stroboskopy atd... Prostě si potřebuješ občas posvítit a aby to nemělo rozměry dilda. Na Olight I1R 2 Pro nedám dopustit.   

shopping?q=tbn:ANd9GcS-aQ3smijX_eRp27QxRNG5d6WhbGhSqotehANP0kw47DBF6S95cDLO3s9TRzJTCnOoh5wdf5qh9UHSMNw-LnKAD6BH5Tr18ToX8ri6oi5N0jOMuLSed1CdLSPFjmJMdUoro0m2c_mGBto&usqp=CAc

Odkaz ke komentáři

No protože klíče taháš skoro pořád a menší baterka se už v tom svazku ztratí. Takhle musíš tahat dvě věci najednou a to je právě IMHO zbytečný. Samozřejmě když si deš vyloženě někam svítit nebo někam kde tu baterku potřebuješ dýl, tak si každej vezme něco většího. Mám několik Fenix baterek/čelovek, ale to beru jenom když to budu fakt potřebovat, jinak si vystačím s baterkou na klíčích. Takže tahat něco velkýho navíc, mi přijde právě nepraktický. :default_wink:

Odkaz ke komentáři

Zkusim tady nohodit z oblasti fashion :default_smile:, ale je to taky EDC. Koukám po nějaké univerzální podzimní/zimní nepromokavé (membrána) bundě. Klidně v army stylu, ale není podmínka spíš tmavší univerzální barvy. Mám už leta bundu ECWCS od Mil-tecu, "membrána",  pro zimnější období jde připnout fleecová vložka. Není to úplně špatná bunda, ale klidně bych si dopřál něco lepšího. Neměl by někdo tip, klidně i nějakou samostatnou kombinaci co mu vyhovuje jako bunda od jiného výrobce, mikina vložka taky od jiného. Cena nerozhoduje. 

Nepromokavá funkční bunda ECWCS, Mil-Tec - Nepromokavá funkční bunda Mil-Tec ECWCS

Odkaz ke komentáři

před 15 hodinami, Maro napsal:

Dík, co je za vás takové to wow u fenixu? Já se k němu mentálně taky pořád klonim, ale je to pro mě fakt dané tou značkou. Odolnost a spolehlivost čekám od obojího, ale ten výčet reálných parametrů mi vychází spíše pro nitecore, ale možná prohlížím něco jako lépe soustředěný kužel nebo já nevím 😄 prostě proč je fenix lepší? 😀

Já si třeba nemyslím, že u konkrétních kusů nejsou lepší varianty než Fenix, ale současně jsem tak nějak přesvědčenej, že u Fenixu v zásadě nemůžu šlápnou vedle. A protože jsem obzvlášť v dnešní době nepřeberných možností už línej furt sáhodlouze vybírat, tak beru Fenix. Naposledy jsem bral na kolo

https://svetla-na-kolo.heureka.cz/fenix-bc25r/#prehled/

jako náhradu za nějaký Force (mimochodem se slušným hodnocením na Heurece) a je to jak z jinýhio světa.

Upraveno uživatelem warann
Odkaz ke komentáři

před 15 minutami, lamizol napsal:

Zkusim tady nohodit z oblasti fashion :default_smile:, ale je to taky EDC. Koukám po nějaké univerzální podzimní/zimní nepromokavé (membrána) bundě. Klidně v army stylu, ale není podmínka spíš tmavší univerzální barvy. Mám už leta bundu ECWCS od Mil-tecu, "membrána",  pro zimnější období jde připnout fleecová vložka. Není to úplně špatná bunda, ale klidně bych si dopřál něco lepšího. Neměl by někdo tip, klidně i nějakou samostatnou kombinaci co mu vyhovuje jako bunda od jiného výrobce, mikina vložka taky od jiného. Cena nerozhoduje. 

Nepromokavá funkční bunda ECWCS, Mil-Tec - Nepromokavá funkční bunda Mil-Tec ECWCS

Na bundy má extra vlákno.

Odkaz ke komentáři

Když vidím tu výbavičku, tak mě napadá otázka, jestli byste byli schopní (se zbraní) zasáhnout proti útočníkovi útočícího na okolní lidi? Není to bojovka, ale vysoce stresová situace, kdy riskujete nejen okamžitou přímou konfrontaci s útočníkem, ale i svůj následný postih, když se něco posere, ale nejsem si jistý všemi právními dopady.

Já zbraň moc nenosím a pokud ano, tak pouze malýho Kevina, což je spíš zapalovač a obávám se, že nějakého relevantního zásahu by taková pistolka v mých rukách schopná nebyla. Je to tak dobrý trefit stodolu na 5 metrů.

Čili odhodlání by bylo, ale .....?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...