Tomak Odesláno 12. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2020 Před více než měsícem jsem si pořídil své první hodinky od manufaktury Tudor. Výběr padl na model Pelagos v modré barvě. Hodinky jsem si pořídil on-line aniž bych si je kdykoli předtím vyzkoušel. Spoléhal jsem na to, že 42 mm je ještě univerzální velikost a nějak vnitřně jsem se smířil s větší výškou pouzdra, která se díky titanu neměla promítnout na váze oproti ocelovým kusům se standardnější výškou. Největším otazníkem tak byla jejich barva, resp. jak bude použitý odstín modré vypadat na živo. Nakonec mne matná modrá velice příjemně překvapila. Ač třeba modrá na IWC malý princ je mnohem elegantnější, ke sportovním Pelagosům použitý odstín skvěle sedí. Navíc je to v závislosti na světelných podmínkách takový chameleon od jasně modré k tmavě fialové až téměř antracitové. Líbí se mi i temnější odstín titanu, jehož lehkost pro mne činí takto vysoké hodinky nositelnými. Nastavitelná spona tahu je známa jako ta nejlepší na současném trhu, což platí zejména pokud ji využijete k zamýšlenému účelu. Pro pasivní kancldiving by mohla mít méně poloh a tím pádem kratší délku, ani z tohoto pohledu ji nelze hodnotit jako nepohodlnou. S hodinkami jsem maximálně spokojený. Můj kus lze střídáním dvou poloh odkládání držet na nulové odchylce. Luminiscence je doslova famózní, skvělá čitelnost samotného ciferníku s dobře rozlišitelnými ručkami je umocněna použitím lumi výplně i na keramické lunetě. Odolnost vůči vodě je u potápek očekávatelná, Pelagosy jsou rezistentní i vůči magnetismu, což ne všechny hodinky v dané kategorii splňují. Nahradily mi nové vlnkové bondovky u nichž mi lehce vadila snížená noční čitelnost daná skeletonovými ručkami. Zvažoval jsem Breitling SOH s v podstatě stejným strojkem avšak bez antimagnetického vlásku. Samozřejmě jsem vybíral i v rámci značky, kdy jsem u většiny modelů z řady Black Bay nedával absenci data, pár pěkných modelů i tak zůstalo, ale stejně jsem nakonec upřednostnil Pelagosy. Vzhledem k tomu jakou mi dělají radost, mám za to, že mi vydrží pořádně dlouho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 12. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2020 Dobre je to.. mel jsem je u AD jednou taky na ruce (v te dobe jsem nosil cerevene BB) a tezko se sundavaly z ruky :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 12. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2020 Za mě jsou Pelagosy jednoznačně nej Tudory, navíc tahle šmoulí varianta je prostě boží, miloval jsem i to, že na hodinkách není jediná leštěná plocha, samej brus a mat. Kdyby u mě nebyla taková tvrdá konkurence, tak jsem si je nechal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 12. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2020 Paráda, ta jejich modrá je návyková. Ještě přihoď fotku spony. Začínal jsem na titanu, pak ho dlouhá léta ignoroval a teď mu zase přicházím na chuť. A samozřejmě gratuluju, tohle je parádní kousek s čitelností přesně jak píšeš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radik Odesláno 12. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2020 Budu se tu opakovat, ale tyhle modrý Pelagosy tady očumuju už dost dlouho a doufám, že se k nim jednou taky dopracuju. Jsou super. Jestli se k nim jednou rozhoupu, tak na tom asi budu podobně - taky jsem je naživo neviděl, ale nemyslím, že by mě na nich mělo v reálu něco zaskočit. Dvě zásadní věci mám vyjasněný: - titan mi nevadí, už jsem ho jednou měl u Steinhartů a s odstupem času nechápu, proč jsem je prodal - když modrá, tak modrá, což myslím tahle bezpochyby je a není to taková ta kosmická modrá jako třeba u Omegy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 12. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2020 Ideální velikost, titan, modré provedení, dobře nastavitelná spona... Ty hodinky mají všechno, co bych na svých hodinkách chtěl jednou mít. Nezbývá než pogratulovat. Budu se na ně muset jít podívat, ať vím...Odesláno z mého SHT-W09 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomak Odesláno 13. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2020 Díky za pozitivní komentáře, ty hodinky si to opravdu zaslouží. Jedna z mála věcí, která je u nich podrobena kritice, je pět řádků textu nad indexem na pozici šest. Když se teď v rámci této úvahy v podstatě poprvé na inkriminované místo ciferníku pořádně zaměřuji, považoval bych za optimální tak dva až tři řádky jako protiváha loga a textu pod indexem dvanáctky. Jinak jsem mnohost textu nikdy dříve při nošení nevnímal takže mne to vůbec nerušilo a doufám, že tomu tak i nadále zůstane. Někdy je kriticky hodnocena i přítomnost heliových ventilů na soudobých hodinkám, které využije skutečně málo uživatelů nevyjímaje běžných potápěčů. Zde si myslím, že zrovna Pelagosům není v tomto směru co vytýkat, neboť se nejedná o integritu pouzdra narušující manuální ventil jako mají např. bondovky, a navíc je Pelagos v rámci značky nejvyšší potápěčský model, což v mých očích přítomnost heliového ventilu naprosto ospravedlňuje. Jistě jej na tomto modelu ocení i případní kancldiveři, neboť krásně narušuje jednotu levé strany pouzdra, které pak díky tomu vizuálně působí jako nižší (a tím pádem i elegantnější). Za sebe též velice vítám nepřítomnost vnější antireflexní vrstvy na safírovém sklíčku, které dle mého názoru nemá na tool potápkách co dělat. Schválně jsem nenapsal, že na tool hodinkám jako takových, neboť třeba na pilotkách může být vnější AR docela fajn vychytávka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 13. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2020 Přiznám se, že těmhle hodinkám zatím odolávám už poměrně dlouho, ale jednou si je pořídím. Ten titan a ta modrá mě dlouhodobě lákají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomak Odesláno 13. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2020 před 15 hodinami, Daemonultimate napsal: Paráda, ta jejich modrá je návyková. Ještě přihoď fotku spony. Začínal jsem na titanu, pak ho dlouhá léta ignoroval a teď mu zase přicházím na chuť. A samozřejmě gratuluju, tohle je parádní kousek s čitelností přesně jak píšeš. Ještě posílám pár fotek spony, která nabízí opravdu velké množství různých variant nastavení zejména pro použití s neoprenem. Mikroregulace se rozhodně hodí i pro nepotápějící se uživatele. Sám už bych moc nestál o hodinky na tahu bez této možnosti. K Pelagosům je dodáván i kaučukový pásek s trnovkou, který má též potápěčskou extenzi v podobě připojitelného třetího dílu. Zatím jsem kaučuk nenasazoval, a je mi jasné, že to vzhledem k nutnosti použití koncovek tahu (v kombinaci se skvělým zpracováním napojení tahu k pouzdru s malými tolerancemi) bude o dost těžší, než kdyby byl pásek celý z kaučuku včetně zakončení pro stěžejky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LovecK Odesláno 13. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2020 Super hodinka, sám jsem je vloni zvažoval, pak ale zvítězil zdravý rozum. Ten zavelel, že potápky už mám dvoje... a koupil jsem si 116400gv Ten román na cifru není až taková hrůza, ty předešlé s ETA werkem měly cifr naopak prázdný. S tahem a gumou máš recht, chce to kleště a cvik. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karussell Odesláno 13. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2020 Gratuluju, pro mě asi nejkrásnější a jediný představitelný Tudory (i přes ten slušně řečeno kosočtverec na hodinovce a vteřinovce). Modrá barva, plastický nekulatý indexy, inhouse, slušná rezerva, lehký titan, mikroregulace a na poměry Tudoru i "normální" korunka, to vše za velmi slušnou cenu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenik77 Odesláno 21. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2020 Blahopřeju k super kousku. Tak jsem se díval zpět a už je mám 4 roky a furt mě baví, přeju ti, ať ti to taky vydrží! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Vaclav Odesláno 21. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2020 (upraveno) Ahoj, taky nad nimi uvažuji (jen v černém provedení) a druhými adepty jsou Tudory P01, zkrátka toužím po nějakých potápkách. Mohu vědět jak si na tom stál ten předchozí strojek v tomto modelu Pelagos oproti současnému MT5612? Krom toho, že se už nevyrábí a mohla by hodinkám růst cena (pokud to u Tudoru tedy platí). Děkuji za případné odpovědi. Upraveno 21. července 2020 uživatelem Mr.Vaclav Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomak Odesláno 22. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2020 V 21. 7. 2020 v 11:46, jenik77 napsal: Blahopřeju k super kousku. Tak jsem se díval zpět a už je mám 4 roky a furt mě baví, přeju ti, ať ti to taky vydrží! Moc děkuji, tvoje kousky jsou pro mne hodně inspirativní. Na Polárky jsem před dvěma lety čekal s fotkou tvých v mobilu a jsou to mé nej hodinky, co jsem kdy měl. Že k nim máš modré Pelagos jsem též registroval jako podpůrný argument, že to bude dobré kombo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenik77 Odesláno 22. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2020 máme prostě stejný, stejně dobrý, vkus!:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
watchboy Odesláno 23. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2020 Klasická gratulace k parádním kukačkám. osobně mám Tudor moc rád a sám vlastním dvoje jejich hodinky a můžu říct, že jsou to asi nejoblíbenější hodinky z mojí sbírky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomak Odesláno 27. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2020 Jsou to moc fajn hodinky, po jejich pořízení šly ostatní mé kousky na nějakou dobu do bankovní schránky nebo přímo do prodeje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seaman Odesláno 29. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2020 Tiez nad Pelagos uvazujem, ale black, su to jedine Tudor, ktore pripadaju do uvahy, na ostatnych mi strasne vadi absencia datumovky.Nikde sa neviem dopatrat, aky typ titanu pouzivaju, ci uz na puzdro, alebo na naramok. Spona je ocel, ale tato otazka je pre mna dost zasadna, kedze obycajny titan nechcem, skor zliatinu, oznacovanu aj ako Grade 5. Bohuzial to nikde neuvadzaju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
4st0n Odesláno 30. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2020 Na forech jsem se docetl Grade 2 titan. Ma nekdo oficialnejsi informaci, jestli pouzivaji Grade 2 nebo Grade 5?Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seaman Odesláno 31. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2020 Oficialna informacia nikde nieje, takze to bude s najvacsou pravdepodobnostou Grade 2, inak by sa tym pochvalili. Toto je pre mna dost velky problem, takze si ich skrtam zo zoznamu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se