Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

ja mam z tohoto obdobia supersport s miyotou a oproti dnesnym supersportom ktore mam tiez su o poznanie horsie.... ta miyota v tom rachoti... (ona rachoti vsade, ale v mohutnejsich puzdrach ju nie je tolko pocut) v tomto ju pocut je a podobne na tom su aj (skoro limitka) sport II v nereze ktore som uz ale predal

• Odpovědi 104
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
ja mam z tohoto obdobia supersport s miyotou a oproti dnesnym supersportom ktore mam tiez su o poznanie horsie.... ta miyota v tom rachoti... (ona rachoti vsade, ale v mohutnejsich puzdrach ju nie je tolko pocut) v tomto ju pocut je a podobne na tom su aj (skoro limitka) sport II v nereze ktore som uz ale predal

Já bych chtěl hodinky kde to rachotí, aspoň vím že to žije, ne?

Jinak, to vlákno je o ORLÍKÁCH. Jste někde mimo, pánové (pane).

Upraveno uživatelem radek_0303
Odesláno

Ona ta továrna na "hodinky" toho vyprodukovala v rámci své záchany asi hodně. Sběrači relikvii mají asi jasno, třeba po reinkarnaci jejich provozů z EU fondů budou schopni možná něco vlastního vymyslet.....třeba New eaglet-SexyTime

Odesláno (upraveno)

O těch orlíkách v pouzdře premier s etou jsem svýho času (tak rok 2002) vážně uvažoval, dokonce jsem je měl na ruce, ale těch 11.500,- mi přišlo dost, pokud se pamatuju, ani neměly otáčecí lunetu a nevím, jestli safír, nebo minerál, a snad ani nápis manufacture, jen PRIM 1949. Jediný opravdu hezký na nich byl ten "orel v kruhu", ten byl stejnej, jak na o.e. Myslím, že by se jich v tradičních hodinářstvích mohlo ještě pár povalovat, klasickej ležák. Ty se zlatou lunetou budou fakt asi sběratelská bomba - možná oslovím prima, jestli jiín něco nezbylo ve skladu. :D.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno (upraveno)

Tý brrďo, já mám optickou paměť, musim se pochválit :D :D Nechápu, jak mi mohly tak uvíznout v paměti, dyť jsou tak průměrný, asi osudová srdcovka, ten prim :D

Nejvíc asi připomínaj dnešní supersporty, ty jsou ovšem bez vroubkování a orla hezčí. To logo, jak je veliký, silně zavání MPM - tfujtajblazlýpryč !!

Hele, je na nich fakt tritium ?? - to by mohly světýlkovat - možná jsou to jediný primky (kromě digitálek) s touto vlastností !!! Jen jestli to T- czech made-T neznamená něco jinýho ?

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
Jen jestli to T- czech made-T neznamená něco jinýho ?

To velký T znamená, že originální PRIM byly vyrobený pro Česko na Tchajwanu... :baaasmiley:

Odesláno (upraveno)

Tyhle Orlíky jsou skutečně děs a běs...hmm, že je jiný pouzdro, to bych ještě pochopil, ale že nebyla snaha ani o původní indexy...to mi hlava nebere...

EDIT: Chápu správně, že to kulaté logo orlíku bylo poprvé použito na tomto modelu?

Upraveno uživatelem Gorg
Odesláno (upraveno)
Chápu správně, že to kulaté logo orlíku bylo poprvé použito na tomto modelu?

Tento model byla prvni (limitovana??) serie Orliku. Ale urcite se jich nakonec vyrobile mnohem mene kusu nez u Orliku le. Snaha o zachovani puvodniho designu sice opravdu neni nikde moc videt, ale v nerezu zase tak strasne nevypadaji. :weird:

Upraveno uživatelem watch
Odesláno (upraveno)

Myslím, že tehdy u primu uvažovali spíše o něčem, jako jsou letecké hodinky a název orlík skutečně letecky zní. Tak vymysleli toho vorla, vzali letecký cifr (tahle jejich variace se povedla - dneska je v supersportech), a dali to do tehdejšího premiovýho pouzdra (premier) s tehdy nevídaným opravdu hodinovým kalibrem eta !! A byly letecký hodinky. Abych byl upřímný, není to špica, ale ani beznaděj, jsou to slušný letecký hodinky ve stylu devadesátejch let - IWC tehdy dělali markXII, Oris big crown s vroubkovanou lunetou. Tyhle hodinky z toho cítím. Jejich nástupce je spíš supersport, než orlík. A supersport jsou pro mě dodnes príma hoďky, prý je o ně i slušný zájem (tedy určitě to není nic celočernýho se zářícími indexy a průměrem 50mm pro místní frajírky, ale nejsme na světě jenom my, že).

Že doba byla nepřehledná, je ovšem jasný - zadělali si tím na zmatek v tom, co je od nich letecký a co ne (orlíky přeci NIKDY letecký nebyli a nejsou - tedy až na toho vorla a název) . Dodnes s tím zápasej, ne a ne si v názvosloví zjednat lepší, než jakežtakež pořádek.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
Myslím, že tehdy u primu uvažovali spíše o něčem, jako jsou letecké hodinky a název orlík skutečně letecky zní.

Skoro bych tipoval, že název má tak trochu nasvědomí kluzák VT-116 Orlík z roku 1963. Táta na něm létal, mám někde doma vynikající foto na kterém jsem v kokpitu s kulichem asi ve dvou letech. Pro vás foto z http://cdn-www.airliners.net.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)

To jsem si taky myslel, že ten vorel je vlastně větroň - fakt tak vypadá, než mě z toho prim vyved. :) Nevím, jak na to chodili, ale nic než spartak, orlík, dynamo, sport a tak je tehdá nenapadalo, nějak všechny celkem vůkol :D :D U tohoto pohledu je název Igen nebo traktorky úplná poezie.

Upraveno uživatelem cigi
  • po měsících...
Odesláno

Na tyhle hodinky si pamatuji z prodejny "klenoty - solitér" na Masarykáči v Ostravě. Byli k mání za nějakých 13ooo a dávalo se k tomu kožené pouzdro a versatilka Koh i noor v černém provedení "Toison d´or". FYI: hodiny se tam smažili na slunku asi rok.

To byl tak rok 1999-2000?! A u rodičů bych ve svojem "archivu" našel katalog elton z roku 1998 kde jsou opravdové "skvosty" a vybavuji si, že ten orlík se tam nějak vyskytuje i s nějakou legendou... zkusím to najít a oskenovat. Nabízejí se tam ještě i mechána, dámské woče a podobné specialitky.

Odesláno
Na tyhle hodinky si pamatuji z prodejny "klenoty - solitér" na Masarykáči v Ostravě. Byli k mání za nějakých 13ooo a dávalo se k tomu kožené pouzdro a versatilka Koh i noor v černém provedení "Toison d´or". FYI: hodiny se tam smažili na slunku asi rok.

To byl tak rok 1999-2000?! A u rodičů bych ve svojem "archivu" našel katalog elton z roku 1998 kde jsou opravdové "skvosty" a vybavuji si, že ten orlík se tam nějak vyskytuje i s nějakou legendou... zkusím to najít a oskenovat. Nabízejí se tam ještě i mechána, dámské woče a podobné specialitky.

Skeny se budou hodit, dík!

• po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...