MichalH Odesláno 6. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2017 Pročetl jsem zdejší vlákna o čištění číselníku, ale stále nemám úplně jasno (mnohde už nejsou fotky)...pořídil jsem tyhle traktory (fascinován dvoustránkovou fotkou v bibli) a chtěl bych ten cifr nechat trochu vyčistit. Není nijak zvlášť načatý, jen je tam nepořádek z rozpadených indexů a je celkově zažloutlý... Moje otázky:- lze tomu nějak znatelně pomoct?- lze nějak oživit indexy?- komu to svěřit?- nebude z toho víc škody než užitku? (--> pak bych je dal do krabičky a nechal v původním stavu) Díky.
geometr Odesláno 6. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2017 V 6. 4. 2017 v 11:15, MichalH napsal: Sklíčko a opravu strojku ti udělá téměř každý hodinář...tam bych to počítal kolem pěti stovek...určitě bych to pro tyto účely nedával do Eltonu, kde bys za to nechal tak 2500,-....se zlacením pouzdra zkušenost nemám, ale sám bych ho asi nechal v autentickém stavu, pokud to nemáš v plánu nosit...viděl jsem přezlacené primky a bylo to dost poznat...Ja bych to pouzdro taky nezlatil, jen nějak očistil, ale úplně jasno v tom nemám. Ty obrázky před / po na stránkách, co postnul JanNovakJan, jsou ale lákavé.
Sonny919 Odesláno 6. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2017 V 6. 4. 2017 v 12:08, geometr napsal: Ja bych to pouzdro taky nezlatil, jen nějak očistil, ale úplně jasno v tom nemám. Ty obrázky před / po na stránkách, co postnul JanNovakJan, jsou ale lákavé.Osobne by som tie traktory neposielal na renováciu do Eltonu. Pod pojmom renovácia si aspoň ja nepredstavujem výmenu za nový diel, ale skôr opravu, oživenie, vyčistenie toho starého, kedy sa určitá patina zachováva. Na tej stránke môžme vidieť niektoré príklady renovácií, kedy sa traktory so šedým pruhom zmenili na model bez pruhu, šupináče stratili šupiny (pritom ciferníky šupináčov sa dajú spomedzi ostatných ciferníkov najlepšie renovovať) atď... Zažltnutie sa asi nebude dať odstrániť, nejaké fľaky by mohli zmiznúť a tie hodinové indexy by nemusel byť problém vyčistiť a na novo pozlátiť. Teraz ma čaká rovnaká výzva na mojich traktoroch, ktoré sú miestami ešte v horšom stave. Keď budem mať výsledok, rád sa podelím s fotkami a s know how
bohus76 Odesláno 6. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2017 Stav je pěkný,nesahat na ně,maximálně uchošťourem jemně zkusit tu "plesnivinu".V tomto stavu by případná "renovace" vyšla na balík a nikdy už nebudou pak mít svoji hodnotu.
Skarohlid Odesláno 6. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2017 Uchošťour hlavně nenamáčej jinak to sleze i s barvou, mi se osvědčil měký zubní kartáček + štětec.
Šnuptychl Odesláno 19. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2017 Ahoj ve spolek :-D Chtel bych si udelat radost, a koupit si nejake nove hodinky. Nejvic se mi zamlouvaji Prim Army DOdkaz: http://www.primcz.cz/prim-_prim-hodinky_-1527.html?cPath=17 Na co bych se chtel zepatat je to, jak hodnotite tyhle hodinky a jejich cenu ? Chtel bych prave ty cernene, mam trosku obavu jak bude to cerneni drzet, ale asi to maji vychytane doufam. Nerad bych, kdyby se mi tam po case zacali delat leskle mista. A jeste otazka, je tento strojek dobry, co se tyka spolehlivosti a odolnosti... ? Dekuji za nazory :-)
nickolas Odesláno 19. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2017 Pohledej tu téma Prim (Elton) vs. MPM...V krátkosti, za ty prachy hledej v jiných vodách (Casio, Citizen, Seiko...možná Steinhart...podívej se na chronoshop.cz).Totok je tak zabalit do špinaveho šnuptychla a jebnut z okna
Šnuptychl Odesláno 19. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2017 Dekuji za rychlou odpoved. No jako koukam jak tele jsem prave chtel koupit klasiku ceskou Primky a hle, ona je to najaka china Tak to budu muset hledat a zkoumat teda jine znacky, kouknu se na ty co jsi vypsal, jestli se mi tam budou nejake libit. Jinak jsem prave chtel mechanicke, proste klasika. Ale ty asi u jinych znacek uz budou kapanek drahsi si myslim. No uvidim co najdu. Kazdopadne dekuji za radu.
colommbo Odesláno 19. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2017 Ano, tyhle hodinky službu udělají, stupeň radosti už může být k diskusi, ale pokud si člověk pomýšlel na opravdové Primky, tož tohle s nimi má společný jen název, Primky to nejsou. Budeš-li uvažovat o opravdických (Elton) a nových, připrav si trochu víc peněz, bohužel (taky je tu o tom už dost napsáno)...
orlando1 Odesláno 1. května 2017 Nahlásit Odesláno 1. května 2017 Dotaz ohledně prim pavouk. Vzhledem k tomu že mám jen pavouky kal. 50,52 nevíte jestli dýnko u pavouků kal. 55,57 je stejné, nebo více vyklenuté, kvůli strojku?
pavlisbrno Odesláno 3. května 2017 Nahlásit Odesláno 3. května 2017 Dobrý den, ahoj, omlouvám se, jestli jsem vložil příspěvek špatně nebo někam jinam, než mám, jsem tu opravdu příležitostně. Vlastním hodinky Prim Orlík, z originální série 60.let minulého století a jelikož plánuji koupit nemovitost, pravděpodobně je budu muset prodat, i když jsem je chtěl nechat dětem jako investici do budoucna.Mohu se zeptat, jakou můžou mít hodinky momentálně prodejní cenu? Jsou bez pásku, krabičky a návodu, vím, že záleží na stavu, ale stačí mi prvotní informace v řádech desetitisíců.Děkuji. Pavel F.
jožko Odesláno 3. května 2017 Nahlásit Odesláno 3. května 2017 V 3. 5. 2017 v 11:45, pavlisbrno napsal: Dobrý den, ahoj, omlouvám se, jestli jsem vložil příspěvek špatně nebo někam jinam, než mám, jsem tu opravdu příležitostně. Vlastním hodinky Prim Orlík, z originální série 60.let minulého století a jelikož plánuji koupit nemovitost, pravděpodobně je budu muset prodat, i když jsem je chtěl nechat dětem jako investici do budoucna.Mohu se zeptat, jakou můžou mít hodinky momentálně prodejní cenu? Jsou bez pásku, krabičky a návodu, vím, že záleží na stavu, ale stačí mi prvotní informace v řádech desetitisíců.Děkuji. Pavel F.Vlož foto!
bohus76 Odesláno 6. května 2017 Nahlásit Odesláno 6. května 2017 V 3. 5. 2017 v 11:45, pavlisbrno napsal: Dobrý den, ahoj, omlouvám se, jestli jsem vložil příspěvek špatně nebo někam jinam, než mám, jsem tu opravdu příležitostně. Vlastním hodinky Prim Orlík, z originální série 60.let minulého století a jelikož plánuji koupit nemovitost, pravděpodobně je budu muset prodat, i když jsem je chtěl nechat dětem jako investici do budoucna.Mohu se zeptat, jakou můžou mít hodinky momentálně prodejní cenu? Jsou bez pásku, krabičky a návodu, vím, že záleží na stavu, ale stačí mi prvotní informace v řádech desetitisíců.Děkuji. Pavel F.Tak a jsou myslím pryč :-( Tož alespoň tu fotku jsi mohl vložit.zde http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/43484-prim-orlik/page-24
Pantani Odesláno 10. května 2017 Nahlásit Odesláno 10. května 2017 Chtěl bych si koupit hodinky Prim. Mám tipy na pár modelů, kterých design se mi docela líbí, ale mám problém technickýho rázu: většina jejich hodinek v ceně řekněme 50.000+ používá strojky vlastní výroby kalibr 98, zatímco Tycho de Brahe II používá strojky jiné - ETA 7751.Jaký je technický a hlavně kvalitativní rozdíl ve zmíněných strojcích? Na čem vlastně přesně u takových strojků záleží? Lepší použité materiály? Vydrží některý z nich déle? Je některý z nich významně přesnější? O 7751 si lze přečíst na info.photowatches.eu, ale ani s přesností mi to s porovnáním obou moc nepomůže, protože tam jsou zmíněné tři varianty s přesností vyšší a nižší a já teda zatím netuším, kterou variantu z tam zmíněných používají. Info o kal. 98 jsem našel na iluxus.cz ale když to čistě laicky porovnám, jsem ztracen. Může mi někdo pomoct?
orol Odesláno 10. května 2017 Nahlásit Odesláno 10. května 2017 Já nevím, ale asi hlavní rozdíl je v tom, že ETA 7751 je automatický chronograf, zatímco Prim 98 je jednoduchý automat (jak praví stránky Prim: 3 ručky a datum )
Pantani Odesláno 10. května 2017 Nahlásit Odesláno 10. května 2017 OK, to už jsem tak nějak vstřebal. Ale když budu porovnávat porovnatelný, tzn. provoz těch samotných třech ruček bez ohledu na chronografický funkce, je v tom nějakej rozdíl? Přesnost, víc/míň kamenů (k čemu ty kameny jsou a k čemu se uvádí počet kamenů? - to taky neznám), hraje tam roli nějak materiál, ze kterýho to je vyrobený?
Honza.manta Odesláno 10. května 2017 Nahlásit Odesláno 10. května 2017 Hlavní rozdíl bych viděl v tom, že PRIM98 je strojek vlastní výroby a. ETA je sériové vyráběný strojek, i.kdyz asi kvalitnější.
Pantani Odesláno 10. května 2017 Nahlásit Odesláno 10. května 2017 Díky. No vypadá to, že o tom asi nějak moc přemejšlím a zřejmě zcestně, protože zřejmě hodinový strojky budou asi o něčem jiným než jsem si myslel. Pak tu už zbývají jen nějaký "nepodstatný" subjektiva co se mi líbí a z čeho bych vybíral: Caerus, Tycho de Brahe II a Sport 45 :-) Jsem aktivní sportovně založený člověk, tíhnu tudíž automaticky ke Sportkám, designově se mi taky líbí, některý varianty mi přijdou hodně zajímavý. Jenže já chtěl původně pořídit módně-společenský hodinky, něco moderního a vždycky jsem měl rád chronografy. Přestože tomu nejvíc odpovídají TdB (jsou bohužel taky vzhledově nejokázalejší a hlavně zdaleka nejdražší), tíhnul jsem od začátku k Caerusům, na kterých jsme naopak obdivoval krásnou jednoduchost a účelnost. Problém u nich byl, že ten spodní průzor na strojek má malej průměr a na mý poněkud kostnatější ruce to nebylo úplně příjemný když se správně dotáhnul řemínek. Ty TdB tenhle problém samozřejmě nemají, stejně jako Sportky. Naivně jsem si myslel, že to rozseknu aspoň po technický stránce, ale to se mi jistě jak vidno nepodaří :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se