tano Odesláno 11. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2017 Sphinxx: Oris mam rad i kdyz ho zatim bohuzel nemam. Paradni jsou!
AndyAaron Odesláno 11. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2017 AndyAaron: Hele, vůbec. Koupě těchhle Aquáčů bylo moje snad nejlepší chrono-rozhodnutí. Jsou neskutčně pohodlný, nic jim neschází ani nepřebývá. Určitě to nejsou hodinky, za kterými by se lidi oltáčeli, což je přesně to, co jsem hledal.Vsak jo. Ja te jen tak skadlim Musim rict, ze kdyz ty sve nahodim po nejakych vetsich hodinkach, tak jsou v pohode, ale za 36mm SMP teda v pohodli zaostavaji, zvlast kdyz je stridam primo...
Sphinxx Odesláno 11. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2017 Jak se čtou ty fáze měsíce prosím tě? Nebo jak to funguje...Moc se mi to líbí...Prosím Tě, přiznám se, že zatím mi to není úplně jasné, ale podrobnosti mám doma v chytré knize. Zkusím to odfotit a pošlu Ti to. Nicméně funguje to jako orientační rozpětí odpočtu přílivu a odlivu. Více informací je na přiloženém obrázku. Více k tomu aktuálně nemám, vlastně to ani nevyužiji, ale líbí se mi to tam . Sphinxx: Oris mam rad i kdyz ho zatim bohuzel nemam. Paradni jsou! 49mm už je řádná velikost, ale jsem z nich nadšený.
Kristian.nov Odesláno 11. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2017 Prosím Tě, přiznám se, že zatím mi to není úplně jasné, ale podrobnosti mám doma v chytré knize. Zkusím to odfotit a pošlu Ti to. Nicméně funguje to jako orientační rozpětí odpočtu přílivu a odlivu. Více informací je na přiloženém obrázku. Více k tomu aktuálně nemám, vlastně to ani nevyužiji, ale líbí se mi to tam . 49mm už je řádná velikost, ale jsem z nich nadšený.Tak moudrej z toho moc nejsem, ale vypadá to dobře, to zase jo...
Sphinxx Odesláno 11. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2017 Harwey@Kristian - vypadá to super a na živo je to krásně utopené v hloubi toho číselníku. Jinak taky z toho nejsem moudrej, ale to nevadí, čas ještě odečíst umím ...
little_w Odesláno 11. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2017 Ja uz na to deset minut cumim a snazim se to pochopit. Marne. Chapu ze je 10 hodin rano, tak dam oranzovou rucku na 10. Ale co ty "puldny"? To indikuji ty tecky pred a za 10.? Nebo v 10 vecer dam sipku na cislo 22? A dost me na tom celem mate, ze ta stupnice je do 31. Jsem z toho fakt jelen. Tak az to nekdo pochopite, popiste to prosim nejak jednoduse, at to pochopim. Jo, a jsou fakt krasny. Jinak bych se jimi tak dlouho nezabyval
Frostie Odesláno 11. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2017 Stupnice do 31 je datum, které je nutné pro spojení s fází měsíce (tebou řečené tečky před desítkou...) Pak se nastaví interval přílivu a odlivu podle místa pobytu (jsou na to aktualizované tabulky). Eto vsjo
nividic Odesláno 11. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2017 Kluci, mam za to, ze ta vnitrni stupnice je jenom do 29.5, tj. delku lunarniho mesice. Hodinky neukazujou vysky podle polohy, ale lunarni fazi, nasledne od toho odvozene rozpeti prilivu/odlivu, coz pro urcite lokality napr v Bretani, v Anglii nebo v Kanade muze byt i pres 10 vyskovych metru.
Sphinxx Odesláno 11. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2017 (upraveno) Teda koukám, rozvířil jsem tu pěknou debatu, ale těší mě, že brzdu nemám zataženou sám :D . Nicméně pokud jde o ty tečky je to docela vychytávka. Pokusím se to vysvětlit níže. Tak, jak píše Honza, tak stupnice a oranžová ručka zobrazují kalendář, respektive fáze, respektive odečet na příliv a odliv, ale ... ty jednotlivé tečky mezi daty jsou dopolední a odpolední režim, v některých státech to známe, jako 12h cyklus rozdělený na "a.m." a "p.m.". Když je ručka ukazatele na konkrétní číslici je to v režimu "a.m.", tedy v intervalu 0:01 do 11:59 hodin. Pokud poskočí na onu tečku, jedná se o odpolední režim, tedy "p.m." v intervalu od 12:00 do 23:59. Jde o to, že hluboko pod vodou asi po čase není jasné jestli je noc nebo den, ale pro mě a obyčejného uživatele je tato funkce dobrým vodítkem při nastavování data, protože vím, že když se hodinky zastaví třebas v 10:55 tak vím, že pokud to bude na tečce mezi číselnými daty, pak je to odpolední režim a tudíž nemožnost nastavit datum. Upraveno 11. prosince 2017 uživatelem Sphinxx
KAL Odesláno 11. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2017 Krásné zpestření, ty Orisky.. Já Nighthawk
nividic Odesláno 11. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2017 No ja uz raci mlcim, draha chtela ochutnavku par whisek, tak jsem se holt musel prizpusobit
Nicolas02 Odesláno 11. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2017 Zase ta Práce(bohužel ne pilota)
KAL Odesláno 11. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2017 No ja uz raci mlcim, draha chtela ochutnavku par whisek, tak jsem se holt musel prizpusobit Jak Ti chutná Clynelish?
nividic Odesláno 11. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2017 (upraveno) Jako jo, z rozdeleni na loveit/hateit urcite patrim bliz te prvni skupine. Chce vic casu a vic kostovat nez pit. Jestli ji nekde potkam za dobrou cenu, neni co resit. Edit: nejakej pokec najdes i tady ve vlakne single malt. (asi pred rokem?) Upraveno 11. prosince 2017 uživatelem nividic
Bells Odesláno 11. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2017 (upraveno) Jak se čtou ty fáze měsíce prosím tě? Nebo jak to funguje...Moc se mi to líbí... Pánové Frostie a nividic to říkají správně. Příliv a odliv je přímo závislý na poloze měsíce + ideáně na konkrétním místě na zemi, což ty hodinky už neukáží, to by musely být jedině nějaké digi, které v sobě budou mít i databázi míst, ovšem i bez přesné polohy ukáží zhruba, kdy bude příliv nejvyšší a kdy nejnižší a to pomocí toho "grafu", ve kterém je vlastně zakreslená křivka přílivu/odlivu. Stupnice do 31 je datum, které je nutné pro spojení s fází měsíce (tebou řečené tečky před desítkou...) Pak se nastaví interval přílivu a odlivu podle místa pobytu (jsou na to aktualizované tabulky). Eto vsjoKluci, mam za to, ze ta vnitrni stupnice je jenom do 29.5, tj. delku lunarniho mesice. Hodinky neukazujou vysky podle polohy, ale lunarni fazi, nasledne od toho odvozene rozpeti prilivu/odlivu, coz pro urcite lokality napr v Bretani, v Anglii nebo v Kanade muze byt i pres 10 vyskovych metru. Upraveno 11. prosince 2017 uživatelem Bells
Kid_A Odesláno 11. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2017 (upraveno) Double red:) Upraveno 11. prosince 2017 uživatelem Kid_A
pigger Odesláno 11. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2017 Seiko SNZG15K1 na NATO od Watchgecko
Doporučené příspěvky