michalval Odesláno 5. února 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2021 (upraveno) před 24 minutami, tombas napsal: Ve většině případů se na bronzová pouzdra používá slitina CuSn8, která patinuje docela výrzně do zelena. U těchto geosfér si nejsem jistý, jestli nápis na dýnku Titan/bronze znamená bronzové pouzdro + titanové dýnko, nebo je to slitina titanu s bronzem, což se taky dělá, právě proto, aby se zabránilo té výrazné patinaci. Díky za informaci. Ano pro tuto variantu hovoří i to, že jsem četl na nějakém hodinkovém webu, že tyto hodinky moc výrazně patinovat nebudou, a odpovídalo by tomu i relativně lehké pouzdro (jak jsem psal hodinky váží i s řemenem 96 gramů). Montblanc je k tomuto na svých stránkách poměrně stručný, prostě - pouzdro: bronz, korunka: bronz, luneta: keramika a bronz. Pokud by bylo dýnko z jiné slitiny než pouzdro, tak to asi půjde dříve nebo později vidět na patině. Zatím nic nevidím. Drobný rozdíl přisuzuju jiné drsnosti povrchu. Upraveno 5. února 2021 uživatelem michalval Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 5. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2021 Moc hezký a především nevšední hodinky. Díky za tvoji práci, skvěle napsáno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 5. února 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2021 @shewcza děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kostra Odesláno 5. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2021 Míšo bravo, ačkoliv horolezectví ani ty hodinky nejsou můj šálek kávy, zhltnul jsem tvou recenzi jedním dechem a náramně si ji užil. Veliký dík, že sis dal tu práci a nechal nás, alespoň virtuálně, ochutnat tento velmi zajímavý kousek. Kéž by jsi byl příkladem pro spousty majitelů dalších zajímavých kousků. Nadšení z nich z tebe úplně tryská a o tom ten náš koníček je, takže přeji ať vydrží co nejdéle a spokojeně je užívej ve zdraví;-) P.S. Sice píšu, že to není úplně můj šálek kávy, ale ani nevíš, jak strašně moc rád si je prohlédnu naživo, až zavítáš do své vesničky střediskové;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 5. února 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2021 Tome, diky moc. Ano mam z nich velkou radost. Nektere moje kousky jsi uz videl, takze vis, ze takove hodinky jsem jeste nemel. Jsem rad, ze se mi me nadseni podarilo prenest “na papir”. Jasne ze je privezu ukazat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 9. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2021 Nóó, hochu, paráda. Supr počtení a hodinky jakbysmet. Už se těším až se uvidíme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 9. února 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2021 před 7 hodinami, Horhe napsal: Nóó, hochu, paráda. Supr počtení a hodinky jakbysmet. Už se těším až se uvidíme. Děkuju Ti Jiří, jsem rád, žes to přečetl. Rád Ti je předvedu a podívám se taky na ty Tvoje Sinny.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Willie McBride Odesláno 11. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2021 Ďakujem za pekné predstavenie a gratulujem ku super hodinkám. Keď túto limitovanú verziu predstavovali (262 kúskov je pekné číslo a je prezentovaná ako vypredaná) niekde na nete pri ich uvedení do života, spomínali že sú Messnerom podpísané. Mysleli tým nejaký priložený extra materiál, alebo tú rytinu na zadnej strane? Nikde som sa nedopátral (asi som málo pátral ), či je k tejto limitovanej verzií nejaká "bonusová príloha" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 12. února 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2021 před 8 hodinami, Pán času napsal: Ďakujem za pekné predstavenie a gratulujem ku super hodinkám. Keď túto limitovanú verziu predstavovali (262 kúskov je pekné číslo a je prezentovaná ako vypredaná) niekde na nete pri ich uvedení do života, spomínali že sú Messnerom podpísané. Mysleli tým nejaký priložený extra materiál, alebo tú rytinu na zadnej strane? Nikde som sa nedopátral (asi som málo pátral ), či je k tejto limitovanej verzií nejaká "bonusová príloha" S tím číslem je to tak, že hodinky nejsou číslované každé zvlášť, ale na každých hodinkách je uvedeno stejně "1 of 262" což znamená, že všichni máme jedne kousek z 262. Je to trochu jinak, než bývá zvykem, ale mě to nevadí. Ten Messnerův podpis je "jen" vygravírovaný na dýnku. Popravdě řečeno taky jsem čekal třeba nějakou jeho knížku nebo aspoň brožurku s jeho podpisem, ale nee. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
(z)denny Odesláno 12. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2021 Gratulace k nádherným hodinkám a díky za zeměpisně/životopisně/hodinkovou osvětu. Tohle je duch Chronomagu a kvůli tomu stojí za to být jeho součástí :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Willie McBride Odesláno 12. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2021 před 1 hodinou, michalval napsal: S tím číslem je to tak, že hodinky nejsou číslované každé zvlášť, ale na každých hodinkách je uvedeno stejně "1 of 262" což znamená, že všichni máme jedne kousek z 262. Je to trochu jinak, než bývá zvykem, ale mě to nevadí. Ten Messnerův podpis je "jen" vygravírovaný na dýnku. Popravdě řečeno taky jsem čekal třeba nějakou jeho knížku nebo aspoň brožurku s jeho podpisem, ale nee. Ďakujem za info, tiež ma potom zmiatol popis, čo som niekde čítal. No je možné, že to z mojej strany bola chyba v preklade, ale ak sa nemýlim, tak doslovný preklad tam bol, že sú vlastnoručne podpísané, tak je možné, že to vyrýval na zadnú stranu Ale skôr to bude chyba, že veci prekladám doslovne a niekedy z toho sú skutočne komické výsledky Každopádne super hodinky, nech dlho slúžia. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 12. února 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2021 před 5 hodinami, (z)denny napsal: Gratulace k nádherným hodinkám a díky za zeměpisně/životopisně/hodinkovou osvětu. Tohle je duch Chronomagu a kvůli tomu stojí za to být jeho součástí :-) Ó děkuji! před 4 hodinami, Pán času napsal: Ďakujem za info, tiež ma potom zmiatol popis, čo som niekde čítal. No je možné, že to z mojej strany bola chyba v preklade, ale ak sa nemýlim, tak doslovný preklad tam bol, že sú vlastnoručne podpísané, tak je možné, že to vyrýval na zadnú stranu Ale skôr to bude chyba, že veci prekladám doslovne a niekedy z toho sú skutočne komické výsledky Každopádne super hodinky, nech dlho slúžia. Vlastnoručně podepsaný a céencéčkem vyfrézovaný nebo vyjiskřený A díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 12. února 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2021 Malý report: na ruce ve dne v noci, vyrábím patinu co nejintenzivněji Nato řemen jsem chtěl hned po pořízení sundat, protože přes nej není vidět na dýnko, ale zvykl jsem si na něj, je pohodlný a nechám si ho. I když časem nějaký prďácký kožený řemen určitě vyzkouším. Pokud jde o přesnost, po 20 dnech se předběhly o cca 35-40 vteřin, takže odchylka cca +2 vteřiny/ denně. Píšu cca, protože bez vteřinovky to jde zjistit vážně jen přibližně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 12. února 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2021 Jeden nightshot. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 12. února 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2021 Po 25 minutách od nasvícení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 12. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2021 krasnej kousek, fakt jo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 13. února 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2021 Ještě hrátky s lumi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 14. února 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2021 Dnes jsem vzal Montblanc na Ještěd Chybělo mi jen 7000 výškových metrů, abych byl jako Messner Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Irwinek Odesláno 14. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2021 Nádhera a hodinky jsou v teplíčku, viď Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 14. února 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2021 (upraveno) před 28 minutami, Irwinek napsal: Nádhera a hodinky jsou v teplíčku, viď Ale všiml jsem si, že ten bronz (nebo bronz s titanem) se od ruky či okolí (pokud jsou pod rukávem) rychle zahřeje a nestudí, na rozdíl od nerezu. Upraveno 14. února 2021 uživatelem michalval Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se