Přejít na obsah

Hodinky jako investice

mengelis

Doporučené příspěvky

okrem toho si trufam tvrdit, ze v pripade akehokolvek vynimocneho stavu alebo vyraznejsej krizy (nie to co tu mame teraz) by hodinky stratili akukolvek hodnotu okrem samozrejme ich funkcnej hodnoty casomiery.

To je pravda, ale v momentě, kdy hodnotu ztratí Rolex, ztratí ji krom všech měn nejspíš i drahé kovy a drahokamy.

Vlastně jediné, čemu hodnota zůstane, budou potraviny, výrobní prostředky a především zbraně a střelivo.

Do doby takovéhoto společenského zlomu bych se ale investice nebál, pokud bych danému tématu rozuměl. Což nerozumím, tak si kupuju hodinky, které se mi líbí. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 155
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

To je pravda, ale v momentě, kdy hodnotu ztratí Rolex, ztratí ji krom všech měn nejspíš i drahé kovy a drahokamy.

Vlastně jediné, čemu hodnota zůstane, budou potraviny, výrobní prostředky a především zbraně a střelivo.

Do doby takovéhoto společenského zlomu bych se ale investice nebál, pokud bych danému tématu rozuměl. Což nerozumím, tak si kupuju hodinky, které se mi líbí. :)

s tymto celkom urcite nesuhlasim, ale je mi to v podstate jedno tak sa hadat nebudem :)

Odkaz ke komentáři

vzpomen si na zidy za valky, kdyz je shromazdovali pred deportaci do tech sbernych taboru - v brne na dobraku - lidi s nima menili sperky a hodinky za chleba.. kdo nemel, byl o hladu.. jasne, je to minimalni hodnota, chleba, nicmene ono i hodnota je relativni :D

Odkaz ke komentáři

Však právě... Tam si zachovaly hodnotu hodinky stejně jako šperky.

Moje námitka byla, že tam, kde jsou bez hodnoty luxusní hodinky (a konkrétně Rolex za prostředek uchování hodnoty skutečně považuju), půjdou s nimi dolů i ty šperky, zlato, apod.

Nemyslím, že by babiččiny zlaté zuby byly lepší ochrana hodnoty než Rolády. :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník T.O.M.P.

vzpomen si na zidy za valky, kdyz je shromazdovali pred deportaci do tech sbernych taboru - v brne na dobraku - lidi s nima menili sperky a hodinky za chleba.. kdo nemel, byl o hladu.. jasne, je to minimalni hodnota, chleba, nicmene ono i hodnota je relativni :D

prosímtě, ty nejsi K.O.K.O.T. tak mi řekni co si z toho příběhu mám vzít pro dnešní rozhodování zda investovat do nákupu hodinek ?

Odkaz ke komentáři

az po dlhom case som objavil par hodiniek, ktore sa ozaj daju nazvat dobra investicia... ale je ich ako safranu... a myslim na lacne hodinky a nezname znacky.

V principe, ak je nieco pekne a vyroba je maloseriova a su dobre ohlady uz pocas preorder fazy, moze sa stat, ze pojde o dobru investiciu.

Par prikladov:

Halios bluering... s ETA stoji novy kus 499 USD. Kedze sa ale urobilo len 300ks a hodinky su to krasne, boli rychlo rozpredane. Nasledne sa pouzite kusy predavali na WUS stale drahsie az to skoncilo na cca 800 USD - hodnotiac poslednych asi 10 predajov.

Dalsie Olivier Bronze - moze byt dobry adept na hodinky s dobrou likviditou. A duplom vtedy, keby Olivier uz nevydal dalsi model, co je dost pravdepodobne. Zarobit sa asi na nich nebude dat, ale cenu si drzat pravdepodobne budu.

Crepas - takmer kazdy model sa rychlo vypreda este pocas preorder fazy. Uvidime novy Cayman, ale silno predpokladam, ze o rok, dva, pat, sa predaju za rovnako, ak nie viac. Malokto ma totiz 3000m diverky ktore vyzeraju tak oblekovo, decentne.

Enzo mechana, vela ludi posledne dva tri roky, ako ukoncil predaj seriovych modelov (ktore povazujem za tuctove) zistilo, ze vela kuskov rocne neurobi a caka sa priserne dlho. Mal som dvoje a predal som ich za co som aj kupil... ale chvilu na to sa mi dostali dalsie 3 ponuky a ponukane ceny boli takmer o tretinu vyssie ako pyta priamo Enzo. Okrem ineho, volakedy pytal za zakladny handmade model (zakladny = akychkolvek tvarov, ale iba s etou a 7mm safirom) okolo 1150 USD a teraz za zakladny model pyta 1550 USD.

Myslim ze dobra investicia by bola tiez breitling steelfish, moj najoblubenejsi model od beciek, a uz sa nevyraba, v LNIB kondicii by sa myslim dal predat za rovnako, ak nie viac... o par rokov.

celkovo su ale hodinky mojich moznosti asi nic moc investiciou... asi najlepsie je nakupit rolex alebo paneraie z tych drahsich hodiniek (okrem hh)

Odkaz ke komentáři

Jako dobry priklad pro investici se nabizi zdejsi Nautilus L.E.

Nakupni cena 25tisic. Za 48hodin prodan jeden kus za 80tisic. ;)

To se muzou jit PP i Rolex bodnout. :D

Otazkou samozrejme zustava, do jake miry muze jeden "sileny" nakup ovlivnit cenu ostatnich kusu L.E.

Upraveno uživatelem honza71
Odkaz ke komentáři

Jako dobry priklad pro investici se nabizi zdejsi Nautilus L.E.

Nakupni cena 25tisic. Za 48hodin prodan jeden kus za 80tisic. ;)

To se muzou jit PP i Rolex bodnout. :D

Otazkou samozrejme zustava, do jake miry muze jeden "sileny" nakup ovlivnit cenu ostatnich kusu L.E.

No já myslím že investice je něco jiného, než že se jedny hodinky prodají ( navíc neověřeně ) za částku, která nekoresponduje s realitou.

Kdyby se prodaly troje za stejnou nebo vyšší částku, tak i tak je to dost riziková investice, protože těží z jistého sentimentu spojeného

s projektem. Reálnou hodnotu by člověk viděl až kdyby dal tyto hodinky na eBayi od dolaru. Kdo má odvahu to zkusit? :)

Jinak hodinky jsou to zajímavé a příběh jejich vzniku poutavý, ale to je na investiční plán málo :(

Upraveno uživatelem Cyber
Odkaz ke komentáři

No já myslím že investice je něco jiného, než že se jedny hodinky prodají ( navíc neověřeně ) za částku, která nekoresponduje s realitou.

Kdyby se prodaly troje za stejnou nebo vyšší částku, tak i tak je to dost riziková investice, protože těží z jistého sentimentu spojeného

s projektem. Reálnou hodnotu by člověk viděl až kdyby dal tyto hodinky na eBayi od dolaru. Kdo má odvahu to zkusit? :)

Jinak hodinky jsou to zajímavé a příběh jejich vzniku poutavý, ale to je na investiční plán málo :(

Ale jo, vzdyt tam mam ty smajliky a probehly nakup jsem oznacil za "sileny".

Ale obecne jsou investice jako vsechno v zivote vic nebo min rizikove.

A "vsadit" na L.E. mohla byt pro nekoho rizikova investice, ale ne nutne blahova investice.

Staci mit pevny nervy a trochu pocitat. Tech hodinek je na svete jen 33ks a vetsina jich nejspis nikdy nezmeni majitele.

Tudiz k mani bude tak tipuji 5ks. A po tech bude hlad, to je myslim realne.

Na overeni "realne" ceny jsem sam zvedavy. Svoje prodat nehodlam, tak ten pokus s eBay nebo podobnym prodejem bude

muset ucinit nekdo jiny. :D

P.S. Pac hodinkam houby rozumim a investovani taky, ocekavam v brzke dobe splasknuti

bubliny RLX. Neni preci mozny, aby jich byl plnej internet z druhy ruky a pritom

kazdej rok zdrazovali. :D To snad jednou lidem musi dojit, ze tu neco nehraje. :P

Upraveno uživatelem honza71
Odkaz ke komentáři

Ale jo, vzdyt tam mam ty smajliky a probehly nakup jsem oznacil za "sileny".

Ale obecne jsou investice jako vsechno v zivote vic nebo min rizikove.

A "vsadit" na L.E. mohla byt pro nekoho rizikova investice, ale ne nutne blahova investice.

Staci mit pevny nervy a trochu pocitat. Tech hodinek je na svete jen 33ks a vetsina jich nejspis nikdy nezmeni majitele.

Tudiz k mani bude tak tipuji 5ks. A po tech bude hlad, to je myslim realne.

Na overeni "realne" ceny jsem sam zvedavy. Svoje prodat nehodlam, tak ten pokus s eBay nebo podobnym prodejem bude

muset ucinit nekdo jiny. :D

P.S. Pac hodinkam houby rozumim a investovani taky, ocekavam v brzke dobe splasknuti

bubliny RLX. Neni preci mozny, aby jich byl plnej internet z druhy ruky a pritom

kazdej rok zdrazovali. :D To snad jednou lidem musi dojit, ze tu neco nehraje. :P

Obávám se že nesplaskne. Ona to totiž není bublina ale vývoj. Sběratelé Rolexu mají hodinek více a navíc je každý rok na světě, obzvláště v Asii, desetitisíce nových

milionářů, takže trh a poptávka je momentálně tam. A stále roste. Strategii investice odvozovat od toho, že je něčeho pět kusů, a proto by po tom měl být hlad, je podle mě dost

naivní. Ale jak jsem psal, reálná cena se ukáže vždy až na neregulovaném trhu. Což je podle mě třeba eBay. :cheers:

Odkaz ke komentáři

takovejch hodinek najdes mrte - kdyz prisla limitka Doxa Numa, order na webu byl za 1790USD, jak se vyprodala, coz bylo rychly, na ebay se prodavaly za 3300USD apod..

DoxaNUMA026.jpg

ani sa necudujem, lebo tieto doxy su krasne...

dalsim fest kuskom by som oznacil urcite Halios Laguna, este je v predaji ale len par kuskov... a na WUS je vlakno o nich s otazkou, ci su ti, ktori ich maju, stale s nimi spokojni a vysledok je velmi prekvapivy, vsetci su z nich nadseni :) snad neklamu... mat na ne peniaze idem do nich...

Ako pises sibir urcite je vela takych hodiniek, ked neratame len velke znacky... ja som ale objavil za moju kratku chronobundus etapu len zopar. Ale ta laguna by o par rokov urcite mala drzat cenu...

Odkaz ke komentáři

Chlapi co takhle jeste zohlednit servis,pokud si ho nedela clovek sam? U el primera pry chteji cca co 4-5 let cca az 500 chf?!? Btw k tomu aspon nejaky trezoro/winder od bubna a zorwega a razem se vynosy rozplynou jak mlha u rakosnicka...:) sry,pisu z mob tak to je dost tragicke

Odkaz ke komentáři

Chlapi co takhle jeste zohlednit servis,pokud si ho nedela clovek sam? U el primera pry chteji cca co 4-5 let cca az 500 chf?!? Btw k tomu aspon nejaky trezoro/winder od bubna a zorwega a razem se vynosy rozplynou jak mlha u rakosnicka...:) sry,pisu z mob tak to je dost tragicke

maintenace cost mas i pri nakupu zlata/jinych cennych kovu, cennych papiru i pri sprave sporiciho uctu...

Odkaz ke komentáři

Chlapi co takhle jeste zohlednit servis,pokud si ho nedela clovek sam? U el primera pry chteji cca co 4-5 let cca az 500 chf?!?dost tragicke

To mas rocne cca. 3000 Kc, coz neni zas takova hruza...

EDIT: Nicmene servisni naklady muzeme povazovat za dalsi argument pro Rolex :).

Upraveno uživatelem skalis
Odkaz ke komentáři

U el primera pry chteji cca co 4-5 let cca az 500 chf?!?

Za periodický servis, který se dělá jednou za 2-5 let (podle toho, jak se hodinky používají a především zdali s nimi chodí člověk do slané vody) chtějí 190 euro. Za generálku (je možné, že až po 10 nebo 15 letech) chtějí od 500 do 800 euro dle toho, kolik součástek se mění. Ceny byly aktuální v červnu 2012.

Odkaz ke komentáři

Za periodický servis, který se dělá jednou za 2-5 let (podle toho, jak se hodinky používají a především zdali s nimi chodí člověk do slané vody) chtějí 190 euro. Za generálku (je možné, že až po 10 nebo 15 letech) chtějí od 500 do 800 euro dle toho, kolik součástek se mění. Ceny byly aktuální v červnu 2012.

Díky!

( :/ co ten buben a zorweg :) to je míč mínus )

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...