Přejít na obsah

Jaké Hamiltony máte dnes na ruce?

OWG

Doporučené příspěvky

Před hodinou, Jiří Sedlák napsal:

Shiro-iro jsem včera zkoušel v Koscomu. Vadila mi jen motýlovka, kterej blbec ji vymyslel?

A viděls, co je na cestě?? SPB478J1 já jsem z nich úplně paf 😀

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 15. 12. 2024 v 10:01, Arthur N. napsal:

IMG_20241215_100027312.jpg

já měl 42mm a nesedl jsem si s nimi (mám moc malou ruku) a od té dby chci 38... a tak se občas uspokojím asapoň quartzkama

navíc ty 42mm neměly a/r, což bylo někdy čiré zoufalství... sice krásné fotogenické odlesky, ale čas abych honil na mobilu :)))

image.thumb.png.2fae199e1323986853710a5010ece996.png

Odkaz ke komentáři

Já se 42 nemám problém, ruku mám 20cm, AR jsem nechal dodělat - nebylo to drahý. A nakonec jsem dokoupil i tah.

Každopádně 40mm by asi byly ideální. 42 jsou fakt velký, což není pro každýho, 38 je zase dost málo. I když Murph s prazdnějším ciferníkem působí trochu větší než klasický fieldy, který jak jsem tak na ně koukal v Koscomu by už na mě ruce vypadaly trochu komicky.

Odkaz ke komentáři

já mám ruku 17,5cm, takže jinej svět... 42 se mi kinklaly ze stranu na stranu a nožky trčely v prázdnu... ošklivý pohled :) 

voni ten problém dělaj ty nožky právě... kdyby nebyly tak velké, tak je to víc v pohodě, ale stejně by mi to nebylo no... 

Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, kaktusář napsal:

já mám ruku 17,5cm, takže jinej svět... 42 se mi kinklaly ze stranu na stranu a nožky trčely v prázdnu... ošklivý pohled :) 

voni ten problém dělaj ty nožky právě... kdyby nebyly tak velké, tak je to víc v pohodě, ale stejně by mi to nebylo no... 

No je velkej rozdíl mezi Murph 42 a Seiko 5 Field 42. A to je jenom v nožkách, na oboje jsem napasoval jubilee pro SKX s přibroušenými koncovkami, na Seikách končily nožky zároveň s koncovkou, na Hamiltonech byly nožky až skoro do půlky prvního článku. I přes koncovku originál tahu o kousek přečnívají. 

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Murphy jsou parádní, ale (přestože preferují obecně tahy) podle mě k nim sedí mnohem víc kůže. Mám Khaki Fieldy a taky na hnědé kůži,... připadá mi že tyto Hamy na tahu ztrácejí šmrnc.

před 37 minutami, Arthur N. napsal:

IMG_20250103_155214373.jpg

Odkaz ke komentáři

Nevím jak 38, ale ze 42 udělá kůže regulérní pilotky. Na tahu naopak působí jako cosi univerzálního, dotaženého do konce a tím jak je to celé zpracované tak i dražšího než to bylo. Navíc pohodlí tahu je pohodlí tahu. Až mi vedle v nástrojárně vyvrtají třetí a možná čtvrtou dírku na sponě, bude to konečně v pohodě. 2 dírky na regulaci jsou fakt nesmysl.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...