M.K. Odesláno 11. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2024 Opět díky za reakce. Volím cestu kontaktovat pana Vadima Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 12. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2024 Borci, dám zpětnou vazbu, třeba se to někomu bude hodit... Domluva s výše doporučeným pánem opravdu moc dobrá, vyzná se, poradí... Pro začátečníka silně nedoporučil zrcadlové typy (což jsou zrovna všechny tři, na které tu bylo odkazováno) kvůli nutnosti seřizování. Naopak doporučil čočkové, takže jsme nějaký vybrali. A uvidíme, aspoň doufám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fijo Odesláno 12. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2024 @M.K. jaky jste vybrali? odkud budes sledovat a co? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fijo Odesláno 12. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2024 vcera dopoledne objednano, dnes odpoledne na sumave... perfektne zabaleno, pan Vadim sbira body Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno neděle v 12:35 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 12:35 Ahoj, taky koukám po dalekohledech do kapsy/batohu. Primárně bych ho využíval venku na výletech a při sportu (lukostřelba) na vzdálenosti kolem 20-50m, kde potřebuju odečíst šípy na terči. Díval jsem se na poslední stránky a vypadá to, že půjdu po tom stejném co řešil Vraby, cca 8x25 nebo 8x30. Cenovka ideálně do 4k, klidně něco z druhé ruky... Zatím mi z toho tedy vychází Olympus 8x25 WP II Nikon Prostaff P3 8x30 Nikon Sportstar EX 8x25 DCF Velkou potvoru jsem z druhé ruky pořídil spotovací Konuspot-80 20-60X80, takže do větších čoček se mi nechce, raději bych něco skladného a do auta mi zas nevadí ten velkej Konus... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno neděle v 12:48 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 12:48 Z těhle bych si vzal ten prostřední P3 8x30. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno neděle v 12:51 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 12:51 A měl bys ještě klidně nějaký další doporučení v dané kategorii. Já ten výčet vzal jen z rychlíku, co jsem tu viděl jako doporučení pro Vrabyho. Nemám rád, když se lidi ptají bez toho, aby si sami něco přečetli ve vlákně před tím, takže jsem prošel pár stránek a zjistil, že už tu informace jsou a trochu si tak ujasnil co cca chci Nevím jestli je něco srovnatelného od Fomei, Meopta, ... dalších značek, který ani neznám ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno neděle v 13:11 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 13:11 Já si myslím (podle toho, přes co jsem se kdy koukal), že v téhle cenovce budou ty 8x30 (za mě naprosto ideál turistickej dalekohled) v podstatě stejný, pokud to teda nebude nějakej uplnej noname. Spíš než opticky (co by běžnej uživatel rozpoznal) mužou bejt nějaký odlišnosti ergonomický. Vím, že si někteří uživatelé stěžovali, že jim nesedí očnice třeba u Kowy (ta mimochodem dělá pěkný dalekohledy). Chce to zkusit, porovnat, pokoukat ideálně najednou vedle sebe dva, tři, čtyři vytipovaný kusy, jak se tu píše. Každopádně ten Prostaff P3 8x30 má pěkný zorný pole (větší než většina v téhle cenovce a třídě). Ty 8x25 mi už přijdou, že to není na tu turistiku úplně ono (obzvlášť, když člověk vyrazí s tím, že budou výhledy). Mám takovej v autě, nechávám ho tam furt jako nouzovku a prostě pokoukání jako přes 8x30 / 8x32 to není, je ale do kapsy, to zas jo. No a pak až kolem deseti, dvanácti se daj koupit dalekohledy, u kterejch je patrnej rozdíl v optice oproti Tvé cenovce (např. Nikon Monarch, jestli teda zas ty poslední řady už nepodražily, dlouho jsem na ty ceny nekoukal). Každopádně mám za to, že s Nikonem člověk nešáhne vedle. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno neděle v 13:44 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 13:44 Super, díky moc. Zkusím mrknout, jestli je nějaká slušná prodejna v Brně, abych si to osahal (za tip případně budu rád). Ještě jsem vlastně. úplně zapomněl na monokuláry, ale to je asi spíš jen na ten sport, nebo máš zkušenost že i na pozorování v přírodě je to OK... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vzduch Odesláno neděle v 14:01 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 14:01 Já to řešil také a nakonec vzal nikon prostaff p3 8x30. Monokulár mám, není to ono, ale je skladnější. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno neděle v 15:36 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 15:36 před 1 hodinou, Lamiczka napsal: Super, díky moc. Zkusím mrknout, jestli je nějaká slušná prodejna v Brně, abych si to osahal (za tip případně budu rád). Ještě jsem vlastně. úplně zapomněl na monokuláry, ale to je asi spíš jen na ten sport, nebo máš zkušenost že i na pozorování v přírodě je to OK... Co se mě týká, monokulár mi nevyhovuje, není to ono koukat jedním okem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno neděle v 16:21 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 16:21 Ja mam doma monokular vortex solo 8x25, mne vyhovuje; lahky, skladny, na sipy 20-50m podla mna bude stacit. skus potestovat, mozno porovnat s 8x30. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se