abbot Odesláno 8. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2008 Stále tomu nemůžu uvěřit, objednal jsem si nové invicti z USA. První věc co mi přila podezřelá byl poměr cena/výkon způsobu dopravy. Tím mám na mysli, že za cenu 10 dolarů odešle hodinky expresem+ (1-2dny ČR). Vzhledem k jeho 100 procent kladnému hodnocení jsem se rozhodl, že to testnu , jak už asi sami tušíte tak hodinky do dvou dů nedorazily. Po prvním týdnu jsem psal prodejci ať mi zašle číslo zásilky - nereagoval. Po druhém týdnu jsem napsal už méně vřelý mail s opětovnou žádostí o číslo zásilky oěpt nereagoval. V průběhu třetího týdne jsem přišel domů vybral schránku jako obvykle plnou dopisů od pošťačky a šel se najíst o cca dvě hoďky pozdějc sem musel opět vyrazit a úplnou náhodou si přítelkyně všimla krabice ležící v trávníku. Už podle tvaru mi bylo jasný, že vevnitř je ta typická invicťácká dárková krabice. V tu chvíli se ve mně začal mísit vztek a zároveň radost. Je to takový zvláštní pocit na jednu stranu štěstí, že hodinky zaplať pánbůh dorazily v pořádku, ale na druhou stranu představa, že je tam pošťačka hodila jen tak přes plot a kdokoliv je mohl sebrat. TeĎ ale nevím co stim, prodejci mám chuť dát negativ za to, že mě podvedl s typem dopravy, ale zase vím, že i tohle ho stálo víc než těch 10 dolarů. Možná kdyby mi napsal sorry spletl jsem se hodinky přijdou později tak bych to snáz zkousl než naprostou ignoraci. Pokaždý když se na ně podívám mám ale zase radost, za jakou cenu jsem je koupil. Taky nevím co s pošťačkou, je vždycky hrozně milá, ale přece nemůže házet jentak balíky přes plot. Nemáte někdo zkušenosti se zaplacením si úložné schránky přímo na poště ?
kubson Odesláno 8. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2008 mám zkušenosti s tím¨, že tyhle věci je dobré vyříkat si s vedoucím doručovatelů na poště... pošťačka nemá co cvičit hod koulí s tvým balíkem
bandicoot Odesláno 8. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2008 Já bych je z principu chvíli dusil, aby to brali jako lekci. Tvůj přejímající podpis nemají, takže doručení nejsou schopni prokázat. Skutečně jsi měl balík za plotem ;-)
CzechJoker Odesláno 8. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2008 Poblémy s balíkáři je třeba řešit na nejvyšší úrovni. Vykašli se na poštmistra, běž rovnou za oblastním ředitelem. Kdysi jsem to udělal, pošťačka dostala důtku s výstrahou a víckrát si nedovolila mi zničit zásilku. Poštmistr má tendenci problémy neřešit, trápí ho vysoká fluktuace a dát někomu vyhazov, na to nemá balls. Kdysi jsem jednomu poštmistrovi, který mi odmítl najít balík, který doručili jinam pohrozil trestním oznámením, protože porušil základní ustanovení poštovního řádu a osobně mi balík druhý den přivezl. PO Box nic neřeší, je akorát drahej jako prase. Doporučuji nechat si posílat zásilky do zaměstnání, tam si balíkář nedovolí balík nepřivést.
abbot Odesláno 8. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2008 (upraveno) Já bych je z principu chvíli dusil, aby to brali jako lekci. Tvůj přejímající podpis nemají, takže doručení nejsou schopni prokázat. Skutečně jsi měl balík za plotem ;-) Když já se obávám, že to poslal neregistrovaně (first class mail international) , a nevím jestli to s podpisem není stejné jako kdybych poslal nedoporučenej dopis a pak se domáhal potvrzení o dodání... I když asi odesílatele bych mohl dusit přes ebay, protože prokázání odeslání je na něm a pokud se má čim prokázat pak už je jak říkáš na poště aby dokázala, že balík doručila . Ještě popřemejšlim co stim . Podvodník ale nejsem abych chtěl po někom peníze z důvodu neobdržení zásilky Upraveno 8. listopadu 2008 uživatelem abbot
bandicoot Odesláno 8. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2008 Já to určitě nemyslel jako podvod (zatloukat dodání)... jen je chvíli podusit (chtít ukázat podpis atd.)... czechjokerovo řešení je samozřejmě korektnější. Nějak se mi nezdá, že by s balíkem mohlo být zacházeno jako s koresponďákem a mohl být doručen jen tak.
abbot Odesláno 8. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2008 Já to určitě nemyslel jako podvod (zatloukat dodání)... jen je chvíli podusit (chtít ukázat podpis atd.)... czechjokerovo řešení je samozřejmě korektnější. Nějak se mi nezdá, že by s balíkem mohlo být zacházeno jako s koresponďákem a mohl být doručen jen tak. No možná máš pravdu, zkusím asi nejdřív ochytit pošťačku a promluvit s ní, třeba mi chtěla v dobré víře ušetřit cestu na poštu ...
CzechJoker Odesláno 8. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2008 Já tehdy napsal dopis řediteli, ve kterém jsem popsal typ zásilky a způsob jejího doručení. Žádal jsem o prošetření celé události a přijetí nápravného a preventivního opatření. Z principu pošta věří zákazníkovi, a ne doručovateli, takže by nezapsání zásilky nemělo být na obtíž.
koblih69 Odesláno 8. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2008 Poblémy s balíkáři je třeba řešit na nejvyšší úrovni. Vykašli se na poštmistra, běž rovnou za oblastním ředitelem. Kdysi jsem to udělal, pošťačka dostala důtku s výstrahou a víckrát si nedovolila mi zničit zásilku. Poštmistr má tendenci problémy neřešit, trápí ho vysoká fluktuace a dát někomu vyhazov, na to nemá balls. Kdysi jsem jednomu poštmistrovi, který mi odmítl najít balík, který doručili jinam pohrozil trestním oznámením, protože porušil základní ustanovení poštovního řádu a osobně mi balík druhý den přivezl. PO Box nic neřeší, je akorát drahej jako prase. Doporučuji nechat si posílat zásilky do zaměstnání, tam si balíkář nedovolí balík nepřivést. Hm taky jsem si nechal poslat balíček do zaměstnání... teď řeším s celnicí prokazování toho, že to je pro soukromou osobu a ne pro firmu...
ricous Odesláno 8. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2008 (upraveno) Problém s poštou mám vyřešen tak, že jsem si zažádal o tzv. "desky" - tj. že mi jsou všechny zásilky ponechávány přímo na poště a já si pro ně zajdu, když se mi to hodí a nebo když nějakou zásilku očekávám. Tato služba je zadarmo, pouze se musí 1x za 1/2 roku vyplnit formulář - žádost. Od té doby se mi neztrácí "obyčejná" pošta, nemám od schránky poničené zásilky větších rozměrů a pošťačka už nenadává, že se k nám pořád s něčím tahá zbytečně, protože nejsme doma... R. Upraveno 8. listopadu 2008 uživatelem ricous
Seamaster Odesláno 8. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2008 Hm taky jsem si nechal poslat balíček do zaměstnání... teď řeším s celnicí prokazování toho, že to je pro soukromou osobu a ne pro firmu... No tohohle jsem se taky bal ze budu muset absolvovat, ale nakonec stacilo jen to prohlaseni, ze je to pro soukrome ucely a dal to nikdo nepitval... Jinak nez zacnes jebat postacku, ujisti se, ze dorucuje i baliky a neroznasi jen dopisy....u nas jedna osoba donasi noviny, pak postacka s dopisy a baliky vozej schumacherove vod CP, PPL atd... Na tyhle hosany mam specialni pifku a vubec bych se nedivil, kdyby ti hodily ten balik pres plot za jizdy jen s mirnym pribrzdenim...
Patrik Odesláno 8. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2008 Někteří odesilatelé jsou prostě nepoužitelní. Objednal jsem si pro maminku nějaké laky na vlasy z Anglie (cena i s dopravným poloviční co u nás). Část poslali letecky a to dorazilo během pár dní. Část poslali klasicky a to nedorazilo vůbec (něco z toho bylo "s pumpičkou" a něco klasická "ocelová baňka" a ta se prý nesmí posílat letadlem). Tak jsem napsal reklamaci prodejci, ta byla uznána a že zboží pošlou znovu. Upozornil jsem je na to, ať to pošlou pojištěně, že se u nás balíčky ztrácejí. Myslíte si, že se poučili? Ne! Poslali to opět obyčejně, naštěstí to tentokrát už dorazilo. Tak jsem jim napsal "potvrzující" mail s info, že děkuji, že to dorazilo, ale že to nebyl zrovna dobrý nápad posílat opět nepojištěně. Ani se nenamáhali odpovědět.
Patrik Odesláno 8. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2008 No tohohle jsem se taky bal ze budu muset absolvovat, ale nakonec stacilo jen to prohlaseni, ze je to pro soukrome ucely a dal to nikdo nepitval... Jinak nez zacnes jebat postacku, ujisti se, ze dorucuje i baliky a neroznasi jen dopisy....u nas jedna osoba donasi noviny, pak postacka s dopisy a baliky vozej schumacherove vod CP, PPL atd... Na tyhle hosany mam specialni pifku a vubec bych se nedivil, kdyby ti hodily ten balik pres plot za jizdy jen s mirnym pribrzdenim... Pokud vím (co jsem stačil v minulém zaměstnání vypozorovat), tak jsou 2 separátní způsoby doručování: 1) obyčejné dopisy, doporučené dopisy, balíčky poslané jako dopis (do 2 kg, pojištění do 500 Kč) - roznáší "normální poštačka" 2) cenná psaní, balíky (cenné, obchodní, ostatní) 3) cenné balíky pojištěné na vyšší cenu - ty nejsou doručovány vůbec, pošta hodí jen do schránky oznámení, že zásilka nemohla být doručena z důvodu vysoké udané ceny. Co je to vysoká udaná cena záleží na rozhodnutí jednotlivých poboček, do 30 000 Kč je to bez problémů, do 50 000 Kč většinou doručí také, vyšší jen vyjímečně, pokud někdo pravidelně takové balíky přijímá, dá se "vystěžovat" vyšší limit - na info@cpost.cz eventuelně ještě stížností na ČTÚ. Nám po pár takovýchto stížnostech doručovali balíky do 100 000 Kč, v Karlových Varech do obchodu i 200 000 Kč.
Kalifx Odesláno 8. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2008 Poblémy s balíkáři je třeba řešit na nejvyšší úrovni. Vykašli se na poštmistra, běž rovnou za oblastním ředitelem. Kdysi jsem to udělal, pošťačka dostala důtku s výstrahou a víckrát si nedovolila mi zničit zásilku. Poštmistr má tendenci problémy neřešit, trápí ho vysoká fluktuace a dát někomu vyhazov, na to nemá balls. Kdysi jsem jednomu poštmistrovi, který mi odmítl najít balík, který doručili jinam pohrozil trestním oznámením, protože porušil základní ustanovení poštovního řádu a osobně mi balík druhý den přivezl. PO Box nic neřeší, je akorát drahej jako prase. Doporučuji nechat si posílat zásilky do zaměstnání, tam si balíkář nedovolí balík nepřivést. Je to tak. Přítelkyně čekala opravdu velmi důležitou informaci (z magnetické rezonance na Homolce), která ji stále nepřicházela a tudíž byla každým dnem ve větším a větším stresu a obavách. Pak se následně na Homolce ke svému překvapení dozvěděla, že dopis byl vrácen s poznámkou "...že adresát na uvedené adrese neexistuje..." No jistě, bydlí tam jen 2O let a z Homolky dostala desítky dopisů. Takže jsme společně sepsali mimořádně ostrou stížnost, ve které jsme mimo jiné operovali i s emocionální újmou a prožitým stresem a poslali ji na centrální oddělení reklamací ČP. Obratem přišlo potvrzení (písemně) o přijetí stížnosti a zahájení prošetření a za 14 dnů přišla odpověď, ve které přiznávají chybu (stížnost je oprávněná), upřímně litují, že přítelkyně nebyla s jejich službami spokojena, že přijali taková opatření aby se podobná situace neopakovala a cituji "...jako výraz naší omluvy za nekvalitně provedenou službu Vám v příloze posíláme malou pozornost...." Dostala hezkej sběratelskej aršík známek. Ale to je jedno. Důležitá byla jejich reakce. Takže jsem byl s přístupem Pošty k naší stížnosti spokojenej.
Patrik Odesláno 8. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2008 Jo, jo, ten jejich odbor podání jim fakt dává kapky. Když jsem měl na nějaké pobočce problémy s "nedostatečným" zabalením balíku, tak většinou stačilo jen "pohrozit", že to na ně "prásknu" a najednou všechno šlo. V nejhorším případě skutečně prásknout. Asi se jich fakt bojí, protože od té doby mi nikdy přijetí balíku neodmítli. Abychom tu "nešili" jen do České pošty. Mimořádně nepříjemné zkušenosti mám se společností Hermes. Používají hlavně Němci. Snad každý druhý balík se vrátil s údajem, že "adresát neexistuje", od té doby, když něco koupím na eBay, tak spolu s údaji rovnou píšu "kein Hermes".
abbot Odesláno 10. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2008 Poblémy s balíkáři je třeba řešit na nejvyšší úrovni. Vykašli se na poštmistra, běž rovnou za oblastním ředitelem. Kdysi jsem to udělal, pošťačka dostala důtku s výstrahou a víckrát si nedovolila mi zničit zásilku. Poštmistr má tendenci problémy neřešit, trápí ho vysoká fluktuace a dát někomu vyhazov, na to nemá balls. Kdysi jsem jednomu poštmistrovi, který mi odmítl najít balík, který doručili jinam pohrozil trestním oznámením, protože porušil základní ustanovení poštovního řádu a osobně mi balík druhý den přivezl. PO Box nic neřeší, je akorát drahej jako prase. Doporučuji nechat si posílat zásilky do zaměstnání, tam si balíkář nedovolí balík nepřivést. Mno já jsem student už vidim jak mám hodinky na vrátnici VŠE
abbot Odesláno 10. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2008 Problém s poštou mám vyřešen tak, že jsem si zažádal o tzv. "desky" - tj. že mi jsou všechny zásilky ponechávány přímo na poště a já si pro ně zajdu, když se mi to hodí a nebo když nějakou zásilku očekávám. Tato služba je zadarmo, pouze se musí 1x za 1/2 roku vyplnit formulář - žádost. Od té doby se mi neztrácí "obyčejná" pošta, nemám od schránky poničené zásilky větších rozměrů a pošťačka už nenadává, že se k nám pořád s něčím tahá zbytečně, protože nejsme doma... R. Díky za tip, to by bylo ideální pro mě na poště jsem stejně 4x do týdne a už by nebyly žádný starosti a nervy ...
abbot Odesláno 10. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2008 No tohohle jsem se taky bal ze budu muset absolvovat, ale nakonec stacilo jen to prohlaseni, ze je to pro soukrome ucely a dal to nikdo nepitval... Jinak nez zacnes jebat postacku, ujisti se, ze dorucuje i baliky a neroznasi jen dopisy....u nas jedna osoba donasi noviny, pak postacka s dopisy a baliky vozej schumacherove vod CP, PPL atd... Na tyhle hosany mam specialni pifku a vubec bych se nedivil, kdyby ti hodily ten balik pres plot za jizdy jen s mirnym pribrzdenim... Myslim, že to byla na 100 procent pošťačka, ta vždycky nosí balíčky menšího rozměru. Vehikláři vozí jen velké balíky a u nich mám zkušenost spíš takovou, že kolem projedou a neobtěžujou se an izazvonit , asi spěchaj na oběd ...
Patrik Odesláno 10. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2008 Mno já jsem student už vidim jak mám hodinky na vrátnici VŠE Ještě je tu služba "poste restante" (česky "zůstat na poště"), která je zdarma. Stačí do adresy napsat "poste restante", např: Josef Vomáčka poste restante 180 00 Praha 8 a pak se na poštu přijít zeptat "jestli tam něco nemám". Nevýhoda je, že pošta (se směrovacím číslem 180 00) pak vydá balík každému Josefu Vomáčkovi. Je ale možné doplnit např. rodným číslem. Super v případě, pokud si někdo potřebuje nechat poslat balík někam, kde nebydlí - např. pokud studuješ VŠE tak si můžeš nechat balík poslat na Jindřišskou, která není od budovy VŠE moc vzdálená.
filo-boxer Odesláno 10. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2008 Abychom tu "nešili" jen do České pošty. Mimořádně nepříjemné zkušenosti mám se společností Hermes. Používají hlavně Němci. Snad každý druhý balík se vrátil s údajem, že "adresát neexistuje", od té doby, když něco koupím na eBay, tak spolu s údaji rovnou píšu "kein Hermes". To ja mam s Hermes jenom ty nejlepsi zkusenosti. Posilam pravidelne z Nemecka do CR a vzdy vse probehlo rychle a bezproblemove. Muj tip: Pri vyplnovani formulare k zasilce vyplnit i telefoni cislo prijemce. Kdyz te s balickem na poprve nezastihnou doma zavolaji ti a domluvi si s tebou termin. Tomu rikam komfort.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se