tombas Odesláno 4. listopadu 2021 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2021 Citizen už na jaře 2021 oznámil novou sérii Series 8 - kolekci nových mechanických hodinek postavených na upravených kalibrech vyšší řady 0950 a 9051 v antimagnetickém provedení a v případě 0950 i prodlouženou rezervou nátahu na 50h a deklarovanou přesností -5 až +10 s/den. Design pouzder v ocelovém provedení je moderní s industriálními prvky a univerzální velikostí 40mm. Series8 brand site [CITIZEN] (citizenwatch-global.com) V posledních týdnech se hodinky dostávají do prodeje a určitě si zaslouží pozornost ctěných chronomaniaků. Cena se pohybuje od cca $950 bez tuzemských daní.
Chronopetr Odesláno 4. listopadu 2021 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2021 Super! Naštěstí k téhle ceně jsem imunní, ale věřím, že mnozí budou mít hodně neklidné spaní
Kalisport Odesláno 4. listopadu 2021 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2021 V 4. 11. 2021 v 9:23, Chronopetr napsal: Naštěstí k téhle ceně jsem imunní Rozšířit Dobrá hláška
Waya03 Odesláno 4. listopadu 2021 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2021 Jsou dost dobré a dost mě už od začátku lákají. Jen bude dilema vybrat si které! Původně jsem chtěl ty s vrstveným perlový ciferníkem ale přicházím pomalu na chuť i těm dalším variantám. Snad jen kromě té se zlaceným pouzdem, tak tu bych jedinou nechtěl. Budu čekat až jestli budou později někde naživo k vidění.
xbraj19 Odesláno 4. listopadu 2021 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2021 Vypadají super, mě by se líbily ty první dvoje, ale s tím lepším strojkem 0950. Jenom ta cena je vyšší než psal kolega. U SeiyaJapan májí ty s tím levnějším strojkem za cca 1100$ a s tím lepším strojkem za cca 1800$ a to vše ještě bez DPH.
tombas Odesláno 4. listopadu 2021 Autor Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2021 V 4. 11. 2021 v 14:48, xbraj19 napsal: Vypadají super, mě by se líbily ty první dvoje, ale s tím lepším strojkem 0950. Jenom ta cena je vyšší než psal kolega. U SeiyaJapan májí ty s tím levnějším strojkem za cca 1100$ a s tím lepším strojkem za cca 1800$ a to vše ještě bez DPH. Rozšířit Cena se v čase a prostoru mění a vyvíjí, to neovlivním. Cenu kolem $1000 za levnější variantu jsem našel u některých obchodníků, většinou přepočet z yenů. Co by ale mohla být zajímavější nepotvrzená informace, časem by měly přibýt varianty v titanovém provedení. Tak koukám, že k dispozici už i u evropských obchodníků za cenu kolem $1000 vč. DPH a poštovného. Citizen Series 8 Automatic za 21 563 Kč k prodeji od Trusted Seller na Chrono24
Waya03 Odesláno 16. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2021 Čím více fotek hodinek této řady jsem viděl, tím více měním svůj původní názor a začínám se více a více klonit k modelu NA1000-88A. No nevypadají skvěle?
Snekofon Odesláno 19. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2021 V 16. 12. 2021 v 18:24, Waya03 napsal: Čím více fotek hodinek této řady jsem viděl, tím více měním svůj původní názor a začínám se více a více klonit k modelu NA1000-88A. No nevypadají skvěle? Rozšířit Ne jednak se mně nelíbí to pouzdro - dýchá na mě duch hodinek z 90tých let a začátku nového tisíciletí, ten designový rukopis doby nesnáším a dost se to ohledí. Hlavně ale ten integrovaný tah je řešení kterému se vyhýbám - u takových hodinek odpadá sranda s přezouváním - různé adaptéry už tomu moc nepomáhají. Když už vybral bych si CITIZEN Series 8 -830- Automatic NA1010-84X Cal. 0950 - klasické pouzdro a "jiný" číselník... Ale celkově mě série 8 nesedí
Waya03 Odesláno 19. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2021 V 19. 12. 2021 v 13:35, Snekofon napsal: Ne jednak se mně nelíbí to pouzdro - dýchá na mě duch hodinek z 90tých let a začátku nového tisíciletí, ten designový rukopis doby nesnáším a dost se to ohledí. Hlavně ale ten integrovaný tah je řešení kterému se vyhýbám - u takových hodinek odpadá sranda s přezouváním - různé adaptéry už tomu moc nepomáhají. Když už vybral bych si CITIZEN Series 8 -830- Automatic NA1010-84X Cal. 0950 - klasické pouzdro a "jiný" číselník... Ale celkově mě série 8 nesedí Rozšířit Vím jaký styl myslíš, ale tam byla hlavní charakteristika takové ty zaoblené hrany. Tady je všechno ostře řezané a ten integrovaný tah mě taky naopak docela láká. A navíc i ten půjde eventuálně vyměnit, u jiného typu mají stejné uchycení na gumu.
tombas Odesláno 19. prosince 2021 Autor Nahlásit Odesláno 19. prosince 2021 Celou tuhle sérii už nějakou dobu sleduji, vlastně od prvních informací, které se na webu objevily snad někdy na jaře. Asi nejzajímavější jsou ty strojky 0950, ale ta cena je nasazena hodně vysoko a prozatím to moc dolů nejde. Hodinky to každopádně budou kvalitní, vzhled záleží na vkusu každého, ale konkurence v téhle cenové kategorii je obrovská.
Komplikace_Dejv Odesláno 2. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2023 (upraveno) Nově již dostupné v ČR. Jinak za mě hezčí ty s tou "perletí pod pavučinou" - nemají také to bílé pozadí datumu, což není na černém cifru zrovna košér :-). Upraveno 2. listopadu 2023 uživatelem Komplikace_Dejv
Ubik Odesláno 17. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2023 Hodinky 365, představení série 8 pro evropský trh. https://youtu.be/3coRznkFQyE?feature=shared
AndyAaron Odesláno 4. května 2024 Nahlásit Odesláno 4. května 2024 Poridils? Tyhle me nazivo zaujaly nejvic. Vic fotek, prosim.
Jiří Sedlák Odesláno 4. května 2024 Nahlásit Odesláno 4. května 2024 No jo, parádní jsou, přidávám se, prosím víc fotek.
vera8888 Odesláno 4. května 2024 Nahlásit Odesláno 4. května 2024 (upraveno) V 4. 5. 2024 v 14:13, AndyAaron napsal: Poridils? Tyhle me nazivo zaujaly nejvic. Vic fotek, prosim. Rozšířit Ano tyto limitky jsou nejhezci.Zvlaste cifernik ala zlaty GS Snowflake.Ty dvoje ostatni (pepsi) jsou nazivo hodne prumerne.Zvlaste ciferniky nestoji za moc.Kluci zitra sem dam vice fotek.(dnes uz jsem mimo) A uz jsou u nas jen 2 kusy v prodeji.Jeden ma Vyskocil v Jihlave a druhy je v Corialu v Brne.Hezky vecer. Upraveno 4. května 2024 uživatelem vera8888
borin7 Odesláno 5. května 2024 Nahlásit Odesláno 5. května 2024 Vypadají dobře. Taky jsem na ně koukal. Možná si je nechám přivézt od syna. Vychází na 26tis
Dawdler Odesláno 12. června 2024 Nahlásit Odesláno 12. června 2024 Co si myslíte o těchto 8? Líbí se mi, ale nerad bych nosil vyloženě kopii/homage. Kde je ta hranice? Tohle už je asi za, že?
Jiří Sedlák Odesláno 15. června 2024 Nahlásit Odesláno 15. června 2024 Nevidím nic špatného, prostě Citizen 8, možná to někomu připomíná RO, ale tady jde spíš o to bejt hranatej za každou cenu než někoho kopírovat. I když si jde každý svojí cestou, někdy se prostě potkají. V sedmdesátkách se někdy hodinky podobaly jak vejce vejci a kdo nechtěl bejt pozadu tak šel s dobou. Když se to teď vrací, tak se budou vracet i ty podobnosti.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se