Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Moje 13 let stará Felicie pomalu začíná dosluhovat, a příprava na jarní STK by už byly vyhozený peníze. Rád bych pořídil něco prostornějšího a hlavně novýho, s cenou kolem 350.000,- Nechci žádnýho trhače, takže benzín 1,6 by mohl stačit. Co jsem zatím viděl nejvíc se mi líbí :

OPEL MERIVA

Klady: Asi nejmíň problémů s kvalitou (TUV), budíky před řidičem :)

Mínus: Menší prostor na zadních sedačkách a v kufru

RENAULT SCENIC

Klady: Prostor všude...nádhera, vyndavací sedačky, pěkná výbava, bezpečnost

Minus: Moc elektroniky, nic moc pověst

U Citroena Picasso mi nějak nesednul interier a jeho provedeni, rezerva pod autem a nejstarší datum vzniku. U Škody Roomstra docela zklamal menší prostor, taková trochu větší Felicie. Máte někdo nějaké zkušenosti s Oplem a Renaultem (po omlazeni v roce 2006), to že má p**u ve znaku mi nevadí :thumbsup_anim: Díky za odpověď

• Odpovědi 40
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Souhlas s Kubsonem - žabožrouta stále ještě jen pokud servis a ostatní podobné věci platí někdo jiný. Opel je lepší, ale co jsem s tím jezdíval tak taky nic moc (osobně mne navíc ze všech Opelů, s výjimkou Sintry pekelně bolela záda a krk).

Pokud bych měl limit, jaký máš Ty, oželel bych požadavek novosti a koupil opravdové MPV, ne ty pidiparodie. Za ty peníze koupíš rozumné menší SUV (jako třeba Chevy Blazer), ještě Ti zbude na x let provozu a nebudeš si nadávat do debilů po každé faktuře ze servisu. Ale to je Tvůj boj.

Odesláno

Tak do aut jsem tu jeste nekecal :-). Sel bych klidne do ty Merivy, mival jsem Zafiru a spokojenost. Dam celkem na zebricky whatcar.co.uk a tam ma Meriva (Vauxhall) 4 hvezdy. Bohuzel tam nerozlisuji mala a velka MPV, takze ceny budou u tech velkejch jinde, ale zebricek je

--------------------------------------------------------------------------------

Vauxhall Meriva MPV

Volkswagen Touran MPV

Citroën C4 Picasso MPV

Ford C-Max MPV

Renault Grand Scenic MPV

Seat Alhambra MPV

Citroën C8 MPV

Ford Galaxy MPV

Peugeot 807 MPV

Fiat Multipla MPV

Ford S-Max MPV

Volkswagen Golf Plus MPV

Toyota Verso MPV

V ojetejch doporucujou prave Zafiru (2005) nebo Ford C-max

Nebo predvadeci Golf Plus - ted je jeden v auto plus za 399 000, s deklarovanymi 6ti tisici km.

Jinak bych se nebal ani toho Renaulta / to o zabozroutech a tak je takovej folklor / kamarad je nekolik let bere jak pro sebe a pro rodinu tak asi 20 aut do firmy, je to desnej skotak a jeho pruzkum TCO mu vysel prave na "Createur ď Automobiles" :-)

Odesláno

Z tvého výběru bych bral Merivu, s 1,7tdci. Benzín 1,6 je relativně dost hladovej.

Romster bych nebral, je to vergl (jestli mi někdo řekne, že má škodovka nadprůměrné dílenské zpracování a kvalitní materiály tak ho majznu :)) - nerad bych to rozebíral, jezdím s ním v práci.

Osobně bych asi raději velké kombi, MPV jsou podle mě narpd.

PS: Felicie je o poznání líp udělaná a tišší.

Odesláno
  B.F.G. napsal:
Osobně bych asi raději velké kombi, MPV jsou podle mě narpd.

Jo, z tohodle uhlu mi to nenapadlo se na to podivat - myslim taky ze kombik je lepsi volba, pokud nemas nejakej zasadni duvod pro MPV. Zensky to maji radi, ze se tam sedi o neco vejs a maji lepsi vyhled, jinak kufr mas v kombiku vetsi, atd.

Odesláno
  kubson napsal:
... opel škoda mluvit

hodně zdaru

S tím nemohu souhlasit!!(viz níže) Opel je poslední léta na vzestupu, jak kvality, tak prodeje.

Za třipade koupíš z Japonska starou vránu.Mám Zafiru r.v.2007 1,9CDTi 110KW COSMO.

Absolutní spokojenost.Pohodlná a spolehlivá.Za ty peníze se dá koupi Zafira max. 2 roky stará v plné náloži.Jinak další obrovské kombi za málo peněz je Mondeo.(ale ne 2,2 diesel!!!)

Opel je podle Auto Bildu výrobcem nejspolehlivějších aut

Opel je nejlepším německým producentem automobilů - to je závěr tradiční zprávy ?Quality Report?, kterou pravidelně sestavuje respektovaný německý deník Auto Bild. Letošní zpráva ?Quality Report 2008? hodnotila celkem 22 automobilových značek z celého světa. A stejně jako v letech 2005 a 2006 se Opel umístil na špičce v hodnocení spolehlivosti, dlouhodobé kvality i spokojenosti zákazníků.

?Kdo chce v hodnocení ?Quality Report? zaujmout tak vysokou pozici, musí v průběhu řady let vykazovat zlepšování ve všech sledovaných disciplínách,? shrnuje letošní výsledky list Auto Bild. Jeho zprávy ?Quality Report?, které vycházejí už od roku 2001, poukazují na slabiny a nedostatky, které nezohledňují běžné testy nových automobilů v motoristických titulech. Právě proto si Auto Bild bere na mušku vozy ve stáří mezi třemi až sedmi roky.

Aktuální ?Quality Report 2008? hodnotí (na základě zkušeností asi 24 000 majitelů automobilů) tato základní kriteria:

- Výsledky testů agentury TÜV

- Záruční podmínky

- Svolávací akce

- Zkušenosti čtenářů

- Výkony servisní sítě

- Výsledky dlouhodobých redakčních testů

Auto Bild se již dříve netajil spokojeností s dlouhodobě testovanými Opely Astra 1,9 CDTi a Zafira 1,8i.

Odesláno

nojo jak říkám je to otázka do pranice.. jen mi kurňa nejde do palice proč v oplech a škodovkách nejezdí celá afrika nový zéland a podobně náročné lokality ;) každému co je mu milo.. alkajdu s gulomety uvidíš taky jen na toyotách :D to jsou panečku jiný testy než tuv a podobné ptákoviny

Odesláno

Pokud chceš auto na 3 roky,neboj se i toho Scenika.Jsou za velmi nízké ceny.Bezpečnostně velmi dobré.Mechanicky průměrně odolné a po elektro stránce celkem katastrofální,ale 3 roky určitě vydrží,záruka je záruka.Problém je vákupní cena,bohužel jich je mraky a nikdo to celkem díky pověsti nechce..........

Ten Roomster je zvenčí sice menší,ale díky opravdu dobře řešeným zadním posuvným sedačkám myslím slušné auto.Koupil jsem ho manželce s malou a nestěžujou si...........Cena šla rapidně dolů,kvalita je solidní......

Meriva je řekl bych na tom podobně jako Roomster,ale pozdější prodej bude zase kvůli pověsti problematický .....

Určitě je normální kombi na zváženou,ohledně objemu kufru se mu žádné malé MPV nevyrovná .......

Návštěvník YPO
Odesláno

... z tvého výběru bych s klidným srdcem vybral Renault ... mám zkušenosti s R Safrane a Velsatis (na pár drobností bezproblémové auta)

s Oplem jsem měl čest cca 80t kilometrů a po každých 100 kilometrech jsem byl zralý na ortopedii ... abych na Opel jenom neházel špínu tak nová Corsa (cca 10t kilometrů) je v jednom cestujícím letadlo a i přes mojí maxi výšku jsem tam seděl jako v raketoplánu :)

Odesláno

:) To bude dlouhé vlákno... Já mám dobrou osobní zkušenost s Méganem. V práci mám Roomstera, výhled z vozu je tragédie, hlavně boční okénka, málo místa v ramenou, zpracování interiéru solidní.

Opel bych si nikdy nekoupil.

Odesláno
  Berbatow napsal:
Jinak další obrovské kombi za málo peněz je Mondeo.(ale ne 2,2 diesel!!!)

Tak moment, je tu řeč o autech nebo o hračkách? Možná by to neškodilo trochu sjednotit terminologii.

- Obrovské kombi je například Plymouth Fury a obdobné modely. Orientační měřítko je třeba to, zda se za první řadu sedaček na délku bez problémů vejde rakev, aniž by vzadu vyčuhovala Dnes je tato kategorie bohužel zcela nahrazena velkými SUV.

V Evropě se seženou kombíky:

- Středně velké: různé cross overy jako R-Classe, Chrysler 300C, V70, XC-90 apod.)

- Malé: většina produkce, Varianty od VW, Opely, Octavia apod.

- Pidi: 307SW, Fobie atd...

Kufr nedělá auto velkým, zejména je-li řešen na úkor prostoru pro cestující, jak tomu je u drtivé většiny dnešní produkce. Jo, já vím, že se to dá skvěle marketingově využít a kdejaký hejhula si pak myslí, jaký že to nemá skvělý kchár... Jenže přes všelijaké skopičiny z posledních let rozvor a délka jaksi nemají substitut.

Citovat
Opel je podle Auto Bildu výrobcem nejspolehlivějších aut

Podobně jako Škodovky podle SM. Korelace mezi hodnocením a objemem reklamy, proinvestovaným danou značkou v daném titulu, je ovšem samozřejmě čistě náhodná...

Odesláno
  kubson napsal:
nojo jak říkám je to otázka do pranice.. jen mi kurňa nejde do palice proč v oplech a škodovkách nejezdí celá afrika nový zéland a podobně náročné lokality ;) každému co je mu milo.. alkajdu s gulomety uvidíš taky jen na toyotách :D to jsou panečku jiný testy než tuv a podobné ptákoviny

Ale ty srovnáváš hrušky a jabka. Tak to budem potom jezdit všichni v Defenderu ne?

Máme doma už 10 let 2x Opel Astra G a za celých 10 let nebyla jediná závada. V Abfice nebo na Zélandu ať si jezdí kdo chce jak chce. Každá země má svůj trh a logiku bych v tom většinou moc nehledal.

Odesláno

Každej bude chválit to svoje. To je snad jasný. :)

Nejlepší je sednout do všech a vybrat i trochu podle pocitu. Protože u aut je to taky tak trochu jako u hodinek.

JJ třeba rád 8-mivál a 5,5 metru dlouhý auto, druhej zase MPV s pocitem velikosti, nebo "kvalitní světový vůz" Octavia.

Osobně bych zvolil kombi Mazda 6, Opel Vectra, Toyota Avensis. Žádné není dokonalé. :)

Odesláno

To jsme ale poradili, co?

IMHO si ve své situaci budeš muset vybrat, zda je pro Tebe důležitější mít auto nové nebo auto velké. Obojí za ty peníze nepořídíš. Budeš-li trvat na novém, vypiš si to, co se vejde do limitu, seřaď to podle velikosti či jiného parametru, který považuješ za relevantní, někde v tom seznamu udělej hranici toho, co jsi ochoten snést. Odhadem Ti zbudou tak 3-4 auta. Zajdi si k dealerům, projeď si je a ten seznam proškrtej vyřazením těch, která Tě neosloví. O zbytek si hoď kostkou, nebo se pohádej s manželkou, nebo to nech vytáhnout papouška z pytlíku s papírky :-)

Jsi-li ochoten koupit auto starší, tak si to opět nějak ohranič tou minimální velikostí a navrch ještě věkem (či třeba Euro normami, pokud například jezdíš často do Říše a je to pro Tebe důležité) a najetými kilometry (v relaci k celkové očekávané životnosti - je jasné, že Vortec či Hemi vydrží "o něco" déle, než vysokootáčkové nesmysly evropských či japonských aut). No a pak zjišťuj, co za to pořídíš. Třeba deset let starý Suburban bude klidně dalších deset let sloužit a pořídíš ho za deset tisíc dolarů bez větších problémů i s převozem a registrací.

Odesláno
  B.F.G. napsal:
Ale ty srovnáváš hrušky a jabka. Tak to budem potom jezdit všichni v Defenderu ne?

Máme doma už 10 let 2x Opel Astra G a za celých 10 let nebyla jediná závada. V Abfice nebo na Zélandu ať si jezdí kdo chce jak chce. Každá země má svůj trh a logiku bych v tom většinou moc nehledal.

:thumbsup_anim:

Odesláno
  B.F.G. napsal:

jo máš recht, národ co jezdí v embéčkách má opravdu svéráznou logiku... proč ne, každý chlupář si chce splnit svůj malý sen

kazí se všechno! jen něco trochu méně a výjimky potvrzují pravidla

a to že chlap bude hájit to v čem si momentálně vozí prdel je také jasné (jezdím v mondeu a střízlivý bych ho nikomu nedoporučil :D, z čehož vyplývá, že jsem asi žena :helpsmilie: )

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...