klaucz Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 Ale tak to bohuzel je a nejen u Tissot,ale take u Citizen ci Seiko nebo dalsich.Citizen to ma dokonce napsano na wikipedii.Setrit musi i tyto velke znacky,bohuzel Citizen tam dělá QQ a některé tahy. Hodinky Eco-Drive jsou z Japonska.
klaucz Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 (upraveno) Vazeny pane KLAUCZ.V Cine se sice delaji fake PRC 200,ale take tam koupite i originaly.Ne ovsem za cenu 1500kc jak pisete,ale za cenu okolo 3500 a vice korun.Nevim jaky jste VY odbornik,ale ja je mel jeste v byvale Hibernii na vymenu baterie a rovnou jsem si je nechal prohlidnout a co jsem zjistil???Byl to original!!! A co navic???Ze si Tissot nechava nektere typy jejich hodinek v Cine a Singapuru primo dodelavat. Takze Tissot z Ciny byt fake vubec nemusi!!! Jsou to fake a věřím tomu, že měnič baterie to nepozná. Můžete si pro sebe hledat výmluvu, kde chcete. Ty čínské fake trochu podražily, tak jsou teď za 3 500. Ještě nedávno byly za 70,- USD. Pokud máte tyto hodinky déle než půl roku, tak se omlouvám. Jinak je to fake. Upraveno 2. ledna 2011 uživatelem klaucz
sankakofi Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 Citizen tam dělá QQ a některé tahy. Hodinky Eco-Drive jsou z Japonska. Eco-drive se dělají v Japonsku jako strojek atd. ale jsou dodělávány v Číně jak je napsáno ve wikipedii
sankakofi Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 Jsou to fake a věřím tomu, že měnič baterie to nepozná. Můžete si pro sebe hledat výmluvu, kde chcete. Ty čínské fake trochu podražily, tak jsou teď za 3 500. Ještě nedávno byly za 70,- USD. Pokud máte tyto hodinky déle než půl roku, tak se omlouvám. Jinak je to fake. Co jsem tak sledoval tak na ebay šla cena PRC 200 spíše dolů než nahoru,i proto se na aukru prodávají okolo 3000kč,což bude podle mě fejk určitě.Podle mě už ale okolo té ceny 3500-4000kč koupíte originály.Já jsem je lupoval od nějakého Číńana co měl 99% pozitivu(celkově okolo 500 komentářů,vše za hodinky,myslím že měl přezdívku nějak Phoenix nebo tak něco).Dostal jsem je i s oraženou kartou,která mi je samozdřejmě u nás k ničemu,ale kvůli výměně bateky je nebudu posílat do Číny. Hodinky mám rok a půl a až na tu baterii s nimi nebyl žádný problém.Myslím si,že autorizovaný servismen by měl originál a fake poznat bez problému a já ho na fejkování upozorňoval a on sám o fake PRC 200 věděl,nicméněl vyhodnotil mé hodinky jako originál. Jinak pokud jde o fake tak se můžou vyskytovat kdekoliv jak na aukru,ebay,amazon tak i v internetových nebo kamenných obchodech neautorizovaných prodejců,s tím nikdo nic nenadělá.Podle mne ovšem není vše PRC 200 na ebay fake jelikož Tissot o prodeji těchto modelů na ebay určitě ví a pokud by se jednalo o fake tak by už ebay dávno tyto aukce stáhla.Není to tak dávno co dostala nemalou pokutu za to že nechávala na svém serveru prodávat fale LV,GUCCI a další napodobeniny značkových věcí.Myslím,že další by asi dostat nechěla. Problém ovšem je to,že mají všichni stejné fotky v aukcích takže podle fotek to ebay nemá šanci poznat. Nechci se zastávat FAKE ,jen píši že ne všechen Tissot z Číny je fake. Vy jste nějaký hodinář nebo jak to poznáte???Měl už jste možnost na vlastní oči porovnat fake s originálem??? Protože podle té stránky kde je to porovnání vysvětleno a nafoceno má originál 99% lidí co tady píší,že je koupili právě z ebay.
Gavrillo Odesláno 2. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2011 Hele, Tissoty prostě v rámci své kategorie (renomé, kvalita, cena) patří k těm profláknutějším a je fakt, že kdo se v hodinkách moc nevyzná, nebo se chce primárně předvádět, dá jim přednost před např. Archimede. Tohle asi ani emoce nevzbuzuje, tak to prostě je... Pokud tady něco emoce vzbuzuje, tak je to postoj toho chlapíka (Matěj se jmenuje?), který po pár minutách na tomto fóru začal všechny přesvědčovat o tom, jak je mu jedno, co si o něm kdo myslí (taková apriori obhajoba ve smyslu nejlepší obrana je útok) a to prostě není moc slušné... No nevim, tak to proste neni. Naprosto jse v hodinkách nevyznam, mel jsem slavit okrouhle narozeniny (pred 2 mesici) a od rodiny jsem chtel hodinky jako darek. Dobre a kvalitni hodinky. Chtel jsem titan v pouzdru i tahu, safir, a ABC. Nejdrive to vyhraval Suntoo. Nasledne jsem presel k jiným typum a pri brouzdani po netu mi padlo do oka dotekove safirove sklicko s mnoha funkcemi od Tissotu. Nasledne jsem zacal chtit Swiss made. Prilis jsem znacku Tissot neznal. Ze by byli proflaknute, to vubec netusim. Jako laik muzu plne potvrdit, ze laici se v tom skutecne nevrtaji a znacky jim nic konkretneji nerikaji. Znaji je, ale pokud nejsou v cilovce, nevenuji jim pozornost. Jasne ze jsem znal neco jako Tissot, ale naprosto jsem netusil, zda jde o hodinky nebo o kombajny. Nesledoval jsem to. Panuje reklamni pretlak a vetsina lidi mimo cilovku info vytesni. Tak nejak to u laiku chodi. Muj vyber byl postaven primarne na funkcich (ABC) a nasledne jsem chtel tu technologii dotekoveho sklicka. Slo mi o presnost a technologii. A ze to byl Tissot? Spise nahoda. Kdyby to nabizel nekdo jiny, naporsto bych nevahal. Jednoduse jsem chtel kvalitni hodinky jasnych kriterii tak za 1200 USD jako darek. Nic vic, nic min. Slo mi primarne o funkce a kvalitu, ne o znacku. A o presnost. Proto predci byli hodinky vynalezeny a staletimi zdokonalovany, aby presneji ukazovali cas. Nemam zajem o nejaky design, ktery neplni svuj ucel. Nejdokonalejsi system je zatim (krome atomovych hodin) system QUARTZ, jak jsem si nastudoval, ale jako novacek se mohu mylit. Kdo vi? Nechci na ruce nosit repliky muzejnich kousku z doby, kdy nic presnejsiho nebylo a už vubec nechci nosit hodinky za 350 tis s denni odchylkou 20 vterin! To povazuji (zatim) za naprosty a neakceptovatelny nesmysl. Kdo by si koupil Mercedesa se spotřebou 80 l/100 km nebo zlaty mobil se kterym se neda nikam dovolat? Nejezdime predci z nostalgie vsichni ve 40 letych autech, nepouzivame dratove telefony, a konec koncu toto forum neni dopisovatelske, ale funguje na netu. Ano, na netu, ne prostrednictvim Ceske Posty. Dle informaci z historie hodinek a hodinarstvi, ktere jsem ziskal na tomto foru, jsem zjistil, ze (logicky) vsichni velikani historie hodinek se snazili predevsim o presnost svych vyrobku. Jak jsem se docetl, kvuli tomu byl vymyslen i tourbillon. Nic nez zpresneni ukazovani casu nebylo u tak uznavaneho vynalezu (i na tomto foru) cilem. Presnejsi cas, nic vic, nic mene. Uvedomuji si, ze tohle je muj prvni prispevek na tomhle foru a muze viznit hodne rouhave, ale sve hodinky mam velmi rad, za proflaknutou znacku je nepovazuji, a jejich vyber nebyl dan znackou, ale tim, co nabizeli a co nenabizi konkurence... Presnost chodu s odchylkou cca 1/7 vteriny denne a funkce. Predcei presne pro to byli jakokoliv casomerice v historii vynalezany. Ne kvuli dekadenci, ale kvuli mereni casu... Omlouvam se za cestinu, nejsem z Cech.
wawrik Odesláno 3. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2011 No nevim, tak to proste neni. Naprosto jse v hodinkách nevyznam, mel jsem slavit okrouhle narozeniny (pred 2 mesici) a od rodiny jsem chtel hodinky jako darek. Dobre a kvalitni hodinky. Chtel jsem titan v pouzdru i tahu, safir, a ABC. Nejdrive to vyhraval Suntoo. Nasledne jsem presel k jiným typum a pri brouzdani po netu mi padlo do oka dotekove safirove sklicko s mnoha funkcemi od Tissotu.No jo, ale to si chcel pomerne špecifickú kategóriu hodiniek, kde veľký výber medzi značkami zrovna nie je.
Gavrillo Odesláno 3. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2011 No jo, ale to si chcel pomerne špecifickú kategóriu hodiniek, kde veľký výber medzi značkami zrovna nie je. Hm, mozno. Ale to som samozrejme nevedel - chcel som tuto kvalitu s presnym casom a funkciami. A v porovnani so Suntoo mi swiss made prisiel ako lepsia volba. Jednoducho swiss. Toto je zvlastne forum na ktorom publikuju predovsetkym "sialenci". Toto sialenstvo mi je ale trochu nepochopitelne, a rad by som mu porozumel. Tiez som sialenec - ale do inych veci. Som sialenec do bicyklov a neustale chcem novsie a lepsie suciastky. A poznam tisicky inych sialencov ktori v inych oblastiach chcu to iste. Novsie, lepsie, s novymi technologiami. A toto forum sialencov, ktori chcu stare, prekonane technologie s minimalnou presnostou a zvlastnym retro designom mi pride ako velmi osviezujuce vo svojej "inakosti. Budem to tu studovat a uvidim co si budem mysliet za par mesiacov. Zatial tomu nerozumiem - mam prve Tissoty vo svojom zivote, som stastny a zamiloval som si ch ale zaroven mam o ne celkom strach pre pouzitie pri outdoor aktivitach - 25 tis na ruke je celkom dost na to aby som to rozflakal pri prvom poriadnom pade. Ale samozrejme, je to relativne ked to hovori clovek, ktory ich pouziva pri rekreacnych jazdach na bicykli za 100 tis, ktory vobec nema sancu vyuzit a ktory bol konstruovany a je urceny pre profi zavodnikov. Takze principu sialenstva rozumiem. Iba, ako hovorim, vsetky ostatne sialenstva su o pokroku, toto retro sialenstvo pre nepresne, drahe a prekonane strojceky slavnych znaciek (kde sa aj ich zakladatelia a ich nasledovnici po cele storocia snazili o zlepsenie presnosti na uroven aspon systemu QUARTZ) je o niecom inom. Akoby popieralo samo seba. Snad pridem na to o com... Nic v zlom, je to tu velmi zaujimave. A zacinam sa bat "nakazy". Sam neviem preco, ale zacina sa mi tu pacit... Do prcic, to nevyzera dobre...
lib Odesláno 3. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2011 No, popsals to pěkně. Jak z toho ven? A proč?
wawrik Odesláno 4. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2011 Hm, mozno. Ale to som samozrejme nevedel - chcel som tuto kvalitu s presnym casom a funkciami. A v porovnani so Suntoo mi swiss made prisiel ako lepsia volba. Jednoducho swiss. Toto je zvlastne forum na ktorom publikuju predovsetkym "sialenci". Toto sialenstvo mi je ale trochu nepochopitelne, a rad by som mu porozumel. Tiez som sialenec - ale do inych veci. Som sialenec do bicyklov a neustale chcem novsie a lepsie suciastky. A poznam tisicky inych sialencov ktori v inych oblastiach chcu to iste. Novsie, lepsie, s novymi technologiami. A toto forum sialencov, ktori chcu stare, prekonane technologie s minimalnou presnostou a zvlastnym retro designom mi pride ako velmi osviezujuce vo svojej "inakosti.Tá inakosť je jednoducho nostalgia a úcta pred mechanickou konštrukciou. Niečo podobné, ako nájdeš kopec ľudí, čo cestujú cez pol sveta len preto, aby sa previezli na vzácnej parnej lokomotíve. Niekto proste vráža peniaze do nových hypertechnológii, niekto do starých, ktoré však vo svojej dobe boli na tej istej úrovni, ako dnešné nano-, 3D- a podobné hifi výmysly. A T-Touch je celkom dobrá marketingová kombinácia toho nového a starého. Aj keď si (ako aktívny cyklista) myslím, že na bike si si mohol vybrať skôr nejaký tool, ako ferrari medzi outdoorovými hodinkami. Ale je to tvoja voľba a zjavne v tebe niečo z chronomagorstva je, keď si im dal prednosť pred digitálkami :-) No, popsals to pěkně. Jak z toho ven? A proč? Lebo je to drahé!
Hellé Odesláno 4. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2011 Pises " Nejdokonalejsi system je zatim (krome atomovych hodin) system QUARTZ, jak jsem si nastudoval, ale jako novacek se mohu mylit. Kdo vi? Nechci na ruce nosit repliky muzejnich kousku z doby, kdy nic presnejsiho nebylo a už vubec nechci nosit hodinky za 350 tis s denni odchylkou 20 vterin! To povazuji (zatim) za naprosty a neakceptovatelny nesmysl. OT ale neda mi to....Dokonalost je nudna Vsimla som si to slovicko "zatim"...takto zacina cesta do pekla....tu na fore
Gavrillo Odesláno 10. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2011 Tá inakosť je jednoducho nostalgia a úcta pred mechanickou konštrukciou. Niečo podobné, ako nájdeš kopec ľudí, čo cestujú cez pol sveta len preto, aby sa previezli na vzácnej parnej lokomotíve. Niekto proste vráža peniaze do nových hypertechnológii, niekto do starých, ktoré však vo svojej dobe boli na tej istej úrovni, ako dnešné nano-, 3D- a podobné hifi výmysly. A T-Touch je celkom dobrá marketingová kombinácia toho nového a starého. Aj keď si (ako aktívny cyklista) myslím, že na bike si si mohol vybrať skôr nejaký tool, ako ferrari medzi outdoorovými hodinkami. Ale je to tvoja voľba a zjavne v tebe niečo z chronomagorstva je, keď si im dal prednosť pred digitálkami :-) V istej dobe som ziskal pocit, ze bike je pre mna relax a praca su pre mna okrem ineho aj cisla a statistiky. Rozhodol som sa netahat statistiky do mojich konickov a posledny tachometer som daroval, a aj preto ze na tych nadhernych karbonovych riaditkach uplne rusil ich prekrasny esteticky deisgn. Ale ked som uz chcel k narodeninam hodinky, nechcel som ziadne sunty... Ale to som uz popisal. Zatial Experty sluzia viac ako dobre - aj ked samozrejme po tokkych rokoch skusenosti presne viem, co znamena pravidelna kalibracia nadmorskej vysky a presne nastavenie deklinacie na kompase a podobne. A funguje to dobre. Ze je titan rychlo poskriabany, to som vedel aj predtym a nevadi mi to - prilis to na nom nevidiet. Su nadherne. Akurat neviem ako ich nosit, 3 roky som nenosil ziadne hodinky, v tych starych dosla bateria a 3 roky sa mi nechcelo ist k hodinarovi - pouzival som mobil. Nosia sa pod rukavom saka/kosele? To potom nevyniknu. Ale poial ich prilis ukazujem, pripadam si ako truhlik - hlavne ze z nich mam radost ja, nejak ich chcem aj nechcem ukazovat. No ako hovorim, zacinam byt nakazeny - posledne 2 tyzdne pravidelne systematicky studujem toto forum. Prial by som si ho vymazat z oblubenych stranok - ale uz to nejde... :-) Apropo - mozem tu na fore niekde vyvesit info ze moje stare 13 rocne, plne funkcne, titanove, s ocelovým poskrabanym lacnym a nekvalitnym no name tahom - Casia Lineage - chcem darovat do dobrych ruk komukolvek, komu pomozu...?
jirovskyzby Odesláno 27. května 2011 Nahlásit Odesláno 27. května 2011 Asi jsem staromodní, ale mechanické hodinky považuji za něco unikátního a krásného, Pokud mají hodinky i průhled do strojku, je to úžasný pohled. Tissoty používají strojky ETA a zpracování pouzdra zvládají dobře. Navíc cena je dostupná. Zvyžuji nákup automatů Tissot La Locle, nové se dají sehnat za cca 8300. Které jiné hodinky s automatem ETA a tak dobrým zpracováním se dají sehnat? Tím ale nediskriminuji žádné další.
Tomak Odesláno 1. června 2011 Nahlásit Odesláno 1. června 2011 Taky Tissoty moc nemusím, prostě proto, že je má "každý". Něco přes dva roky jsem nosil totálně profláklé quartz chrono PRC 200. Za ty prachy velká krása. Vadilo mi, že téměř co týden ke mně do kanceláře přišel někdo s těma samýma. Nerad si kupuju cokoliv na sebe, co má třeba kolega apod.
rejan Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Odesláno 23. července 2011 Já budu oponovat - nemyslím si, že by tady panovala nějaká zaujatost proti Tissotu. V současnosti je to bohužel součást Hájkova impéria a je jim vyhrazeno místo hodně nízko (stejně jako Certině), takže v nabídce převládají levné quartz modely a ani kvalita není na kdovíjaké úrovni (Tissot jsem měl). Prostě líbivé levné hodinky pro každého, mainstream. Možná to je důvod, proč tady tahle značka tolik lidí neosloví. Pravda je, že je lidé znají. Na druhou stranu je řadě lidem úplně jedno, co máme na ruce - posuzují to podle toho, jestli se jim hodinky líbí, nebo ne. A snobové mě osobně nezajímají, jejich názor není upřímný a na ruce nosím to, co se líbí v první řadě mě. S tou kvalitou je to pravda, Starší Tissotky a hlavně automaty myslím vcelku slušné. Pokukoval jsem po T-Touch expert hlavně kvuli těm zajímavým funkcím no a pak jsem je naštěstí ještě před koupí viděl otevřené. "strojek" No/0/ jewels komplet plasťák jak v japonci za 1500,- Funkce jsou sice fajn, ale to hlavní je přece čas a to je strojek. Za skoro 20K ? Za to je perfektní počítač od Suunto který si nehraje na značkové hodinky, ale plní ty funkce na které je určen. V případě T-Touch je to za moc peněz slabý kompromis.
sharz Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Odesláno 23. července 2011 T-Touch Experty mám a som s nimi spokojný. Presnosť senzorov je celkom v pohode. Kto chce niečo s "klasickejším" vzhľadom a s outdoorovými funkciami, je podľa mňa T-Touch Expert dobrá voľba. Cena je samozrejme vyššia (podľa mňa až prehnane!), ale pre toho, kto nepotrebuje všetky tie fukcie, ktoré majú Suunto (mal som X6HR - tiež som bol s nimi spokojný), to je dobrý výber. A strojček? Klasický ETA Quartz s prídavnými funkciami. Každé hodinky majú svoje pre aj proti a treba to nejako prežiť... S tou kvalitou je to pravda, Starší Tissotky a hlavně automaty myslím vcelku slušné. Pokukoval jsem po T-Touch expert hlavně kvuli těm zajímavým funkcím no a pak jsem je naštěstí ještě před koupí viděl otevřené. "strojek" No/0/ jewels komplet plasťák jak v japonci za 1500,- Funkce jsou sice fajn, ale to hlavní je přece čas a to je strojek. Za skoro 20K ? Za to je perfektní počítač od Suunto který si nehraje na značkové hodinky, ale plní ty funkce na které je určen. V případě T-Touch je to za moc peněz slabý kompromis.
Quido Morava Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Odesláno 26. října 2011 Vrátím se zpět na začátek a k úvodnímu příspěvku - můj názor je, že lidi nemají odpor, ale spíše nechuť si pořizovat, co vidí všude. Pokud je nějaké hodinářství, které nabízí "trochu" něco lepšího, než Bentime, tak je to skoro vždy Festina, TIMEX a TISSOT, to je podle mého ten důvod...
09freds Odesláno 1. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2011 Asi jsem staromodní, ale mechanické hodinky považuji za něco unikátního a krásného, Pokud mají hodinky i průhled do strojku, je to úžasný pohled. Tissoty používají strojky ETA a zpracování pouzdra zvládají dobře. Navíc cena je dostupná. Zvyžuji nákup automatů Tissot La Locle, nové se dají sehnat za cca 8300. Které jiné hodinky s automatem ETA a tak dobrým zpracováním se dají sehnat? Tím ale nediskriminuji žádné další. zcela souhlasím s Tvým názorem, mechanický strojek je krásný i když to není nejdrašší značka.
Jirka68 Odesláno 15. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2011 Mám tyto T-Lord. Ještě jsem je u nikoho neviděl. Myslím že profláklost není o značce, ale o modelu. Nejprofláklejší se jeví ROLEX, vzhledem ke svým legálním i nelegálním fejkům. Myslím že TISSOT nikoho nekopíruje a právě proto má značka u mě velké plus. No a kvalita je úměrná ceně hodinek. Když jsem například viděl Longines Hydroconquest naživo, neřekl bych že je nad Tissotem.
bru7us Odesláno 15. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2011 Nejprofláklejší se jeví ROLEX, vzhledem ke svým legálním i nelegálním fejkům. Pardon my ignorance - co je to "legalni fejk"?
Jirka68 Odesláno 15. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2011 Pardon my ignorance - co je to "legalni fejk"? Legální fejk je podle mě každá napodobenina ROLEXU, na které je napsáno swiss made. Namátkou třeba Steinhart.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se