Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
  Otto napsal:
Docela jsem si tu pěkně početl, než se do toho vložil YPO. Víš co YPO, jdi do hajzlu!!!!!

:thumbsup_anim: .

edit: dodatek- než bude mít Panerai takovou hodinářskou historii jako Tissot, nikoho už nebudou zajímat.

Upraveno uživatelem decebal
Odesláno
  YPO napsal:
souhlas, marketing tissotu s tím ovšem tak zacvičil, že je to hodně vzdálená historie

No není marketing Tissotu, vždyť ta firma už reálně ani neexistuje. To je marketing pana Hájka, který Tissot zařadil do sféry Midle Range vedle kelvina klajna (a taky Hamiltonů, Certiny a Mida). Pod značkou Tissot se dělají pouze takové hodinky, které nebudou konkurovat lepším značkám v rámci grupy - Omegám, Longines apod.

Odesláno
  mengelis napsal:
Já si nemůžu pomoct, ale Seiko mě prostě svým původem nějak nechytá u srdce, i když tenhle model je designově přesně moje představa promočních automatů, být na nich logo Swiss výrobce, tak si kvůli nim urvu ruku.

Hele to je zajimavy, ja se musim priznat ze to zacinam mit obracene... Bohuzel, sam z toho nemam radost.

Me se libi spousta swiss made hodinek, ale prave pro tu znacku je podvedomne zatracuju. Zato strasne fandim Japoncum. Je to asi tim ze jsou hodinky u me uz citova zalezitost a stejne jako v zivote mam tendenci fandit a drzet spis s autcajdrama. A taky pri finalnim vytahovani srajtofle stejne nakonec uvazuju nad pomerem cena/vykon. Vyse uvedene samozrejme vubec neplati na vysokou hodinarinu. Tam je mi uplne sumak kdo tomu skvostu vdechnul zivot.

Jinak Mengelisi ty jsi vazne magnet na emoce:-) Kde se objevis tam to jiskri:-) Dnes to pisu s usmevem pac za vyvoj tohohle vlakna ty fakt nemuzes:-(

Odesláno
  cody napsal:
Me se libi spousta swiss made hodinek, ale prave pro tu znacku je podvedomne zatracuju. Zato strasne fandim Japoncum.

Já jsem na tom byl velmi podobně, ale teď jsem propadl Orisu a SM jsem si podvědomně zresuscitoval. Asi se mi líbí, že se vykoupili ze Swatch Group a jsou si vlastní cestou. Jinak sázím na Němce, těm klukům patří imho budoucnost. Seikodělá úžasné hodinky za úžasné ceny, což je bohužel v očích mnohých devalvuje. Jenže kdyby zdražili, dopadli by jako Prim, na který všichni nadávají, jak je předražený. Takže si jeden nevybere.

Odesláno

Tissot Two Timer - moje první švýcary :rolleyes: .

Koupený někdy v roce 1987 v Klenotách za cca dva a půl tisíce korun, téměř dvojnásobek mýho čistýho příjmu v tý době. Velká rozmařilost. Maličký obdélníkový hodinky se speciálně vykrojeným gumovým páskem. Podobné těm na obrázku, jen ty moje byly v leštěný oceli s červenými ručkami. Nahradily dosluhující Prim Sport II. Pamatuju, že jim po dvou letech odešel řemínek u spony a blbě se sháněl (tenkrát neexistoval eBay ani Kubson :) ). Pak se jim ulomila korunka a to byl jejich konec. Tou jedinou korunkou se štelovalo hodně věcí - druhý čas, alarm, den v týdnu, stopky, žádný div, že to nevydržela.

post-59-1228219818.jpg

Moje "současný" vintage Tissoty

viktor12082008_60.jpg

Jinak mě v současnosti značka moc nebere, i když Locle jsou hezký (ač trochu "studený") hodinky, v řadě Heritage je pár kousků, který bych vzal na ruku a některý modely T-touch bych taky vzal na milost (kdybych byl outdoor hodinkovej typ, což moc nejsem :) - tíhnu spíš k letcům a potápěčům :) ).

I já se řadím dle typologie vlákna současně mezi lůzry i fajnšmekry :D.

Odesláno (upraveno)
  CzechJoker napsal:
Já jsem na tom byl velmi podobně, ale teď jsem propadl Orisu a SM jsem si podvědomně zresuscitoval. Asi se mi líbí, že se vykoupili ze Swatch Group a jsou si vlastní cestou. Jinak sázím na Němce, těm klukům patří imho budoucnost. Seikodělá úžasné hodinky za úžasné ceny, což je bohužel v očích mnohých devalvuje. Jenže kdyby zdražili, dopadli by jako Prim, na který všichni nadávají, jak je předražený. Takže si jeden nevybere.

Ale vybere - ja:-) Vis jak jsem rad ze normalne na nikom nepotkas ani Monstra ani Samuraje... A jak vsichni cumi kdyz jim o nich neco reknes? A jak jim padaji celisti kdyz jim reknu ze jim je do 5000kc sezenu? To me bavi, fakt bavi. Jinak je smutny fakt ze dnes u spotrebitelu nizka cena zbozi automaticky radi mezi neco "podezdreleho" na cem je treba za kazdou cenu hledat mouchy.

edit: K tematu, me se z produkce Tissot libi jen Seastary1000 a to nejen tim ze maji pruhled.

Upraveno uživatelem cody
Odesláno

To jsou ony, tyto Tissotky se mnou již 5 let zažívájí těžké chvíle"ˇšipka ukazuje, kde jsem se pěkně projel po pískovci asi 7 metrů, než mě chytlo lano:-) Kolo,motorka,lyže,práce,bazén,sauna, moře - občas je i lituji. U hanáka mi nedávno řekli, že jestli chci, tak do hodinky z nich mám nové hodinky k nepoznání, takže přeleštit by to šlo, sklo je 100%. Mě se ale líbí tak jak jsou a beru to tak, že je vnich vyryto kousek mé minulosti. Přesnost okolo +-2s max. měsíčně. Takže můj názor na značku Tissot po těchto zkušenostech je kladný, i přes to, že z jejich reklamou a prodejní strategií nesouhlasím. Také podle mě tato strategie na značku hází špatné vnímání levných , nekvalitních rychlokvašek"

post-364-1228221673.jpg

post-364-1228221705.jpg

post-364-1228221729.jpg

post-364-1228221750.jpg

Odesláno (upraveno)

Tak po přečtení tohodle vlákna jsem zjistil, že taky patřím mezi lůzry.... No nic, radši tenhle výlev moderátora nebudu komentovat.

To Viktor - ciferník je původní nebo sis je nechal renovovat?

Upraveno uživatelem SAS
Odesláno (upraveno)

Já jsem se stal fajnšmekrem tak, že před mnoha lety jsem byl v hospodě kde byl i námořník z tehdejší československé námořní plavby který již značně požil a měl na ruce Seika 5.Docela se mi líbily,on říkal,že je mají skoro všichni na lodi a že s nimi dělá všechno a když jsem se ho zeptal na vodotěsnost pravil -bez problémů a hodil je do piva.Tahle důvěra v hodinky mě natolik nadchla,že jsem si je za 2 dny koupil a tak jsem se stal fajnšmekrem aniž jsem to věděl.BTW dodnes šlapou bez opravy ok

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno
  Conrad napsal:
....když jsem se ho zeptal na vodotěsnost pravil -bez problémů a hodil je do piva....

Tomu říkám marketing! Žádný megový plakáty a reklamy na stadionech, bo na závodních tratích, ale hodinky v pivu :thumbsup_anim:

Odesláno
  CzechJoker napsal:
To byl povzdech, ne konstatování. Proti žádné značce nejsem apriori vysazený, jen mě některé oslovují víc a jiné míň.

Vzdyt jsem tam taky mel toho smajlika:-)

Vysazenej vlastne na zadnou konkretni znacku taky nejsem, beru swiss made obecne. Ale co, kdybych je nasel na koupalisti tak z nich radost budu mit urcite. Asi nejni dobry zas tak moc nad tim spekulovat. A je fakt ze hodinek jsem mel jen par, jinak to znam asi jako vetsina z nas z fotek a obchodu kde hresim na nudici se prodavacky a vetsinou si je na par minut osaham. Myslim teda ty hodinky.

Odesláno
  Conrad napsal:
Já jsem se stal fajnšmekrem tak, že před mnoha lety jsem byl v hospodě kde byl i námořník z tehdejší československé námořní plavby který již značně požil a měl na ruce Seika 5.Docela se mi líbily,on říkal,že je mají skoro všichni na lodi a že s nimi dělá všechno a když jsem se ho zeptal na vodotěsnost pravil -bez problémů a hodil je do piva.Tahle důvěra v hodinky mě natolik nadchla,že jsem si je za 2 dny koupil a tak jsem se stal fajnšmekrem aniž jsem to věděl.BTW dodnes šlapou bez opravy ok

ta je taky dobrá, tebe bych někdy chtěl poznat osobně, Conrade :-)

• po 3 týdnech...
Odesláno

Ja som s mojimi Tissot PRS516 automat plne spokojny. Vsak staci pozriet kolko prestiznych znaciek pouziva ETA stoje do svojich hodiniek a jedine co mozno zmenia su modre sroubky.

Odesláno

párkrát se tady srovnal Tissot a Seiko... Proti Tissot nic nemám, sic se mi jejich celková produkce nijak extra nezamlouvá, ale rychle potřebovat hodinky tak si tam asi vyberu :)

Se seiko mám problém.... a tím je nápis na ciferníku "Seiko" ... není to nízkou cenou, je to ryze subjektivní... a to se mi přitom první Seiko sportura co se tady prodávaly za šílenej ranec a byla na ně reklama se sportovním voze, ale k...va líbily :)

Odesláno
  mengelis napsal:
Základní oblek každého gentlemana by měl být v námořnické modři (navy blue), pak by měl následovat šedý (grey), lehký béžový na léto (khaki) a pak černý s bílým proužkem (black with pinstripe). Pak může přijít smoking (tuxedo). Až teprve pak začíná prostoru pro výstřednosti jako je hnědý oblek :-D

a co pak moje sada černých obleků? Já asi nestojm mimo, ale stranou :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...