Filip.J Odesláno 8. července 2014 Nahlásit Odesláno 8. července 2014 Pánové, máte někdo zkušenosti s batohem pro běžce? Potřebuju nějaký kolem 15 litrů (objem, ne cena ) - chci ho používat i na kolo, ale musí v něm jít i běhat. Potřebuju do něj nacpat 2l hydrapak, šustku, čepici, mobil, peněženku, klíče, multitool, malou nýtovačku, malou pumpičku, malou lékárničku, a pořád by v tom mělo zbývat místo např. na pouzdro s brýlemi, čelovku, repelent, nebo svačinu...
pebe Odesláno 8. července 2014 Nahlásit Odesláno 8. července 2014 zkušenosti žádné, kamarád si celkem pochvaluje vestu Ultraspire, mají i batoh, ale jen 8litrů, Ultraspire Omega, nicméně díky tomu potřebnému batohu mají v Traipointu asi jen Salomon Skin Pro 14+3v té prodejně jsou skvělí, příjemní a ani ta cena nemusí být konečná...
StanoBare Odesláno 8. července 2014 Nahlásit Odesláno 8. července 2014 (upraveno) edit: čo to blbne, že mi nezobrazí celý príspevok? Ešte raz: Salomon je fajn voľba, kľudne aj pebeho návrh.Gregory - amerikáni, dosť dobrý, model Miwok, presne neviem, či 16 alebo až 18L. Stále to má charakter batohu, nie vyslovene vesty.OMM - model Ultra 15L, taký "obyčajný", dobre sedí, kolega od neho prešiel k The North Face.Inov8 - http://www.achillesheel.co.uk/brand/inov-8?cat=128 The North Face - Enduro 13L - spomínaný kolega ho mal, veľmi spokojný, nepôsobí tak "sáčkovo" ako tie Inov8, fajne štíhly. Akurát bočné držiaky na fľaše to mal strihovo lepšie zmáknutý Salomon. V podstate v každom cyklo batohu sa dá aj behávať. Mne osobne to časom prestalo baviť, mám radšej čistý beh, v lete v tom behať bol masaker, ale rozumiem, že sú na trail, maratón turistika, kombi cyklo beh je potrebný. Na mňa najviac premakane pôsobili batohy od Salomon, Gregory a u cyklo aj Camelbak. Pardon, ak som v podstate ani nepomohol, skutočne málo z nás v mojom okolí beháva aj s batohom. Upraveno 8. července 2014 uživatelem StanoBare 1
Anela Odesláno 8. července 2014 Nahlásit Odesláno 8. července 2014 pripadne levnejsi variantu z decathlonu
StanoBare Odesláno 8. července 2014 Nahlásit Odesláno 8. července 2014 edit: čo to blbne, že mi nezobrazí celý príspevok? Ešte raz: Salomon je fajn voľba, kľudne aj pebeho návrh.Gregory - amerikáni, dosť dobrý, model Miwok, presne neviem, či 16 alebo až 18L. Stále to má charakter batohu, nie vyslovene vesty.OMM - model Ultra 15L, taký "obyčajný", dobre sedí, kolega od neho prešiel k The North Face.Inov8 - http://www.achillesheel.co.uk/brand/inov-8?cat=128 The North Face - Enduro 13L - spomínaný kolega ho mal, veľmi spokojný, nepôsobí tak "sáčkovo" ako tie Inov8, fajne štíhly. Akurát bočné držiaky na fľaše to mal strihovo lepšie zmáknutý Salomon. V podstate v každom cyklo batohu sa dá aj behávať. Mne osobne to časom prestalo baviť, mám radšej čistý beh, v lete v tom behať bol masaker, ale rozumiem, že sú na trail, maratón turistika, kombi cyklo beh je potrebný. Na mňa najviac premakane pôsobili batohy od Salomon, Gregory a u cyklo aj Camelbak. Pardon, ak som v podstate ani nepomohol, skutočne málo z nás v mojom okolí beháva aj s batohom.
busdriver Odesláno 8. července 2014 Nahlásit Odesláno 8. července 2014 OSPREY RAPTOR 14?Raptor stačí 10-ka. Na kolo je supr a vejde se tam přesně to, co Filip píše + se tam daj nacpat ještě chrániče na kolena a ten "lidlock" systém upínaní přilby je fakt dobrej. Běhat sem s nim ale nebyl. Řekl bych, že 15ti litrovej batoh je na běhaní až moc.
gerhard Odesláno 17. července 2014 Nahlásit Odesláno 17. července 2014 Dnes 10km po lese, cez 800cal a tá vôna lesa... v polke ma zliala búrka, tak som to musel otočiť .
StanoBare Odesláno 19. července 2014 Nahlásit Odesláno 19. července 2014 A ako prečo si to musel otočiť?
StanoBare Odesláno 19. července 2014 Nahlásit Odesláno 19. července 2014 (upraveno) Jovani - závisí to od charakteru a hlavne dĺžky behu. Na behy do 15km nepijem nič, teda rozumej nie počas behu. Zavodním sa pred ním. Výnimkou je horúce, sparné počasie, ale vtedy len obyč vodu s citrónom, alebo si doň primiešam trochu ionťáku. Na dlhé behy používam ionťák zriedený s obyčajnou vodou. Pomer miešania si už presne nepamätám, po zlomenine ruky už dlhšie nebehám a pixlu ionťáku doma nemám. Tam sa to riedi podľa toho, či ideš na dlhodobú záťaž, alebo nie. Či potrebuješ rýchlejšie do seba dostať "spálené" minerály. tak dostaneš: Izotonický nápoj = menej riedený = hustejší = pomalšie sa vstrebáva do krvi. Kratšie, výkonejšie behy.hypertonický - ten vôbec nepoužívam, je málo riedený, myslím, že to je energetická bomba, hypotonický - viac zriedený, nezaťažuje tak trávenie, rýchlejšie sa dostane do krvi. Dlhé aeróbne behy. Edit: používal som najprv Kompavu a tretím rokom už ISOdrink od Nutrend. Upraveno 19. července 2014 uživatelem StanoBare
jovani Odesláno 19. července 2014 Nahlásit Odesláno 19. července 2014 ja na bike a turistiku Reg-ge Unisport
rolas Odesláno 12. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2014 Trochu to tady oživím a to tak, že přidám svoje zkušenosti na boty do horských podmínek. Snad to někomu pomůže v rozhodování.Vlastním tyto 2 miláčky a nemůžu si stěžovat.Salomon S-LAB SENSE 3 ULTRA SG (ty vpravo)Čistokrevná běžecká bota, co tě nutí běžet, opravdu, tak živou bodu jsem ještě neměl a hlavně taky lehkou. Na chození to není úplně to nejlepší, šel jsem v tom pochod 26km po horách a sice se puchýř nedostavil, ale ke konci už jsem se v tom trochu trápil, ta bota je opravdu čistě jen na běh, to není problém. Drapák je opravdu solidní, takže podrží, ale lepší je ji používat na měkký terén (hlína/pole/běh lesem po jehličí) a to ne kvůli tomu, že by špatně držela na kamenech, ale aby se podrážka nezničila. Salomon S-LAB XT 6 (ty vlevo)Luxusní bota na běh a zároveň chůzi po horách, díky podrážce, která je dělaná na převážně kamenitý terén je více univerzálnější a taky dobře podrží (i na mokrém). Otestoval jsem se docela dobře na pochodu, který měl 46km a byl tam snad všechen druh terénu a to ještě k tomu po dešti. Do kopce se šlo a z kopce, po rovinkách se běželo a v obou případech bota obstála na 1. Čeho jsem se bál nejvíc bylo aby se nedostavil puchýř a nestalo se tomu tak, což v botách u Ascis jsem míval při 25+km. Jediné co bych doporučil, tak si botu vyzkoušet na živo, protože více lidem sedla jiná velikost než běžně mají. Oboje boty mají nejnovější technologie od Salomonu a opravdu jsou zatím asi to nejlepší co jsem měl, bohužel jedna vlastnost je zde přeci jen horší a to je cena, člověk si musí holt trochu připlatit.
Beet Odesláno 18. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2014 Letos v srpnu to bylo právě 20 let co jsem přestal kouřit. To nám to ale utíká. 1
Krakonosh Odesláno 18. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2014 20 let? Blahopřeji! Krom toho, když si představím těch ušetřených peněz... Já jsem se několik let marně pokoušel začít kouřit, ale naštěstí to nevyšlo
Jarett Odesláno 18. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2014 (upraveno) Trochu to tady oživím a to tak, že přidám svoje zkušenosti na boty do horských podmínek. Snad to někomu pomůže v rozhodování.Vlastním tyto 2 miláčky a nemůžu si stěžovat. Salomon S-LAB SENSE 3 ULTRA SG (ty vpravo)Čistokrevná běžecká bota, co tě nutí běžet, opravdu, tak živou bodu jsem ještě neměl a hlavně taky lehkou. Na chození to není úplně to nejlepší, šel jsem v tom pochod 26km po horách a sice se puchýř nedostavil, ale ke konci už jsem se v tom trochu trápil, ta bota je opravdu čistě jen na běh, to není problém. Drapák je opravdu solidní, takže podrží, ale lepší je ji používat na měkký terén (hlína/pole/běh lesem po jehličí) a to ne kvůli tomu, že by špatně držela na kamenech, ale aby se podrážka nezničila. Salomon S-LAB XT 6 (ty vlevo)Luxusní bota na běh a zároveň chůzi po horách, díky podrážce, která je dělaná na převážně kamenitý terén je více univerzálnější a taky dobře podrží (i na mokrém). Otestoval jsem se docela dobře na pochodu, který měl 46km a byl tam snad všechen druh terénu a to ještě k tomu po dešti. Do kopce se šlo a z kopce, po rovinkách se běželo a v obou případech bota obstála na 1. Čeho jsem se bál nejvíc bylo aby se nedostavil puchýř a nestalo se tomu tak, což v botách u Ascis jsem míval při 25+km. Jediné co bych doporučil, tak si botu vyzkoušet na živo, protože více lidem sedla jiná velikost než běžně mají. Oboje boty mají nejnovější technologie od Salomonu a opravdu jsou zatím asi to nejlepší co jsem měl, bohužel jedna vlastnost je zde přeci jen horší a to je cena, člověk si musí holt trochu připlatit.V sobotu běžím Jesenický maraton a přestože jde o horský záívod beru boty silniční ? Upraveno 18. srpna 2014 uživatelem Jarett
Beet Odesláno 18. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2014 Krakonosh, on 18 Srp 2014 - 11:39, said:20 let? Blahopřeji! Krom toho, když si představím těch ušetřených peněz... Díky. To je pravda s těmi pěnězi. Kdyby se podařilo je odkládat, to by bylo hodinek.
Radius Odesláno 18. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2014 Po celém víkendu shánění a zkoušení zhruba padesáti modelů od pěti značek jsem překvapivě po letech přešel z Adidasu na Nike, které padnou naprosto dokonale a navíc sehnal jedny z úplně posledních v černo-rudé konfiguraci, mám velkou radost
Davros Odesláno 19. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2014 Mám ťažkú dilemu ohľadom bežeckého štýlu či má človek pri behaní našlapovať na pätu alebo nie. Kvôli tejto otázke som presnoril celý internet a vždy som našiel uplne rozporu plné odpovede niekde radia že treba behať cez špičky niekde zase že cez tie paty to vôbec nevadí každý behá ako mu to je prirodzené. Za každú konštruktívnu odpoveď ďakujem.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se