Anela Odesláno 30. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2019 Tak mám za sebou první oficiálně měřený půlmaraton za 1:52:31Zase je to trochu zkreslené tím že to bylo v rámci 70.3 Ironmana. Chtěl jsem pod 5 min/km ale na ten letošní objem je to nakonec asi odpovídající tempo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 30. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2019 (upraveno) Ty jsi valil 70 km na kole, potom 3 km plavání a PM za 1:52... Jseš frajer, gratuluju. Kamarád byl včera na bedni (třetí celkově, druhý v kategorii) Non-stop beh hrebenom Nízkých Tatier 46,5 km/+2000m dokonce padnul dlouholetý rekord nový rekord je 4hod06min59s neskutečný čas. Upraveno 30. června 2019 uživatelem guzmic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stando Odesláno 1. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2019 Mam Clifton 5, beha sa v nich fajn. Mam 100kg a tyzdenne nabeham cca 40 km - vsetko asfalt. Neboli ma nič. Striedam ich z ON Cloudflyer a NIKE Pegasus 35 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 2. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2019 Ty jsi valil 70 km na kole, potom 3 km plavání a PM za 1:52...to oznaceni 70.3 mi prijde marketingovy tah pro zmateni nepritele a siroke verejnosti (ja jsem s timto terminem setkal poprve na podzim pri registraci na zavod), ve skutecnosti je to pul ironman, takze v poradi 1900 m ve vode, 90 km na kole a 21,1 km po svych... 70.3 je soucet tech vzdalensti v milich. ale kdo by chtel na tricku mit napsano 1/2 ironman - 70.3 ironman vypada lepe - (a vetsine to nic nerekne) ze k behu samotnemu - pro me bylo nejslozitejsi prizpusobit se obcerstvovacim stanicim a brat si vodu v kelimku - abych to dokazal vypit, musel jsem prejit do chuze. z "treningu" i ultratrailu jsem zvykly pit ze softflasky kdy chci a tez si nad 10 km beru neco mensiho na zob, coz jsem tu neudelal a spolehl se na vodu a kolu a zasoby ktere jsem do sebe dostal v posledni fazi kola. a ty bohuzel nevydrzely celou dobu... a jeste jsem chtel doplnit pozanku k teniskam hoka arahi 2, porizoval jsem si je vloni v srpnu, takze je mam skoro rok. musim rict, ze na vzdalenosti a trening do 10 km jsou super, ale na delsich distancich se zacinaji delat otlaceniny na prstech a na klenbe nohy, takze mi osobne tvarove nesedi tak dobre jako predchozi invo8 (mam trochu sirsi nohu). odolnost podrazky a svrsku (letos v nich mam odbehnuto jen 150 km) zatim v naprostem poradku. kdybych nebehal delsi vzdalenosti, tak bych k nim nemel vyhrady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 2. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2019 uz ten prispevek nemuzu editovat, ale taky jsem chtel moc podekovat reddovi za vsechny rady a tipy k triatlonu, bez jeho pomoci bych to cele ledva dokoncil, takhle se tomu dalo i rikat zavodeni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 10. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2019 Cca 8-9 km v terenu:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 10. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2019 Zajímá mě jedna věc: Opravdu tady všichni, co pravidelně běháte, máte běžeckou obuv o 1,5cm větší? Ja běham nejčastěji trasy do 5km a přijde mi ten 1,5cm zbytečný. Chápu když někdo běhá více jak 10km, tak ta noha nateče a zvětší se, ale klasickému ?joggerovi? jako jsem já musí např. 0,5cm stačit ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 10. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2019 Kde jsi vzal 1,5 cm? Určitě je vhodné mít rezervu, aby prsty měly prostor, ale 1,5 cm je určitě moc... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 10. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2019 (upraveno) Ano, 1.5 cm je určite veľa a noha pri väčších objemoch nenatečie až tak do dĺžky, aby som musel mať takú rezervu. To skôr sa rieši šírka topánky, kde na náš trh sa dováža prakticky len jedna štandartná veľkosť "D". Dávnejšie som si kupoval New Balance v Triexperte a tam bol na výber model v šírkach B, D a 2E. Edit: pozriem sa, akú mám rezervu pri terajších Asics a Nike, sám som zvedavý, ale myslím, že ich mám o pol čísla väčšie. Upraveno 10. července 2019 uživatelem StanoBare Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 10. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2019 Už sa nedá doplniť editovanie - tak len doplním, že napr. u Asics pre určenie správnej veľkosti topánky, sa k nameranej dĺžke chodidla má pridať cca 1.5cm a tak dostaneš vyhovujúcu veľkosť (eshop). Ale to neznamená, že tam bude v špičke aj taká medzera. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 11. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2019 K tomuto údaji jsem se dopatral v jedné běžecké specialce, konkrétně sanasport.cz. Kluci co tam boty kupovali, tak mají všichni boty jak kocouři (o těch 1,5cm větší). Jinak borcům se na několika týdenních trecích zvětší noha i o 2 čísla, ale to s během do 10km nemá nic společného. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 12. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2019 Já mám běžecké boty 44,5 EU. Standardní boty na chůzi mám 44 EU podle výrobce. I ty na chůzi už mají lehkou rezervu. Myslím, že nohu mám 27,5 cm, na chůzi délka stélky 28, na běh 28,5. Pro mě je ale důležitější dostatek prostoru na šířku než délku... 1,5 cm už by mi vadilo. Jinak za sebou mám i odběhané maratony a dost běhů 20+ km, takže vím, co mi vyhovuje... rezerva 1 cm mi stačí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 12. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2019 Koupil jsem nakonec asicsy gt 2000 7 se stélkou 300mm, nohu mám 292mm (pravá, leva noha je o něco kratší), při chůzi zatím pohodlné papuče, jak do šířky, tak i do délky.....spokojen.Vždy jsem měl boty, v kterých jsem běhal tak akorát a nehty mi neslezly....teď to bude mnohem pohodlnější a asi mě to donutí i více běhat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 12. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2019 tak hlavně jde o to aby ta bota se děla tobě a aby se ti v ní dobře běhalo a na tvých zkušenostech s výběrem bot pro sebe... měřit to ale na milimetry mi přijde skoro až zbytečně věděcké. jak jsem psal výše připomínky k jedněm tenískám co mám - do 10 km naprosto v pohodě. kratší běh dám i bez ponožek. chleba se u mě začíná lámat po desátém kilometru... kdybych běhal jen 5 km jsem úplně happy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ismit Odesláno 12. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2019 Tak teda z mého pohledu je 1,5 cm úplné minimum :-). Už jsem se asi 2x spálil s malými, nebo úzkými botami a nešlo to. Dokonce mám jedny, kde mám možná skoro 3 cm rezervu. Rád bych trochu víc běhal ultra a upřímně, nikdy jsem po 2-3 hodinách neměl problém s tím, že mám o číslo větší boty. Opak by byl opravdovým utrpením. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 12. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2019 A to se v tom neprizabis? Ja bych porad zakopaval, zvlast nekde v terenu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 13. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2019 Jo, je to problém, mám dost širokou nohu, už jsen vyzkoušel hromadu bot, teda na prodejnách a výběr je dost omezený.Široké kopyta mají určité Hoka Hoka a ON running to jsme na cestě, no a do lesa a trail mám Inov (ta značka má tři šířky sortimentu, úzké, klasické a široké) no a mě kupodivu sedí i Dynafit MS feline, ty jsou taky dost široké. Salomon, La sportiva Adidas atd. jsem nedostal ani na nohu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 13. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2019 Ta sirka je vazne relativni, mam Hoka (model v hlave nemam)na trail a urcite jsou uzsi na Salomon xa3d. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 13. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2019 Jo challengery mam, ale 4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ismit Odesláno 16. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2019 A to se v tom neprizabis? Ja bych porad zakopaval, zvlast nekde v terenu.No, je to už trochu na hraně, jsou to Newtony a ještě mi z nich vypadl jeden ten kvádřík ze špičky (naštěstí ne krajní). To jsou samozřejmě silniční boty. Schválně je zítra po delší době vytáhnu a uvidím. V Newtonech se musí přes špičky... Hele taky máte problém koupit boty pro širší chodidlo s délkou vložky 31 - 32 cm?Pokud ne, kde mají běžně takovej sortiment?Naštěstí jsem s tím neměl problém, i když třeba Adidas je z tohoto hlediska hrozný.Poslední akvizice: Salming - velmi příjemně překvapily i co do šířky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se