gas Odesláno 27. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2010 náš bígl nemá běhání rád, vytvale domá hlídá svůj pelech po svých musím, bo chcu umřít jako chlap, při maratonu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 27. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2010 (upraveno) 1. zní to blbě, ale nevím, mám nějaké lepší Mizuno ... 2. naběháno cca 800-900km 3. tak strečing dost odrbávám, před a po ještě víc výběh taky odrbávám ... 4. tempo nestřídám, běhám pořád stejnou vzdálenost, cca 4 krát týdně 15 km sečteno a podtrženo dělám všechno blbě a za bolesti si můžu sám, poučím se Toto je prvy priznak, telo ti hovori, ze to sice s nim myslis dobre, ale nie spravnym smerom a dava ti to najavo. Ale nic nie je stratene! 1.urob si mokry test tvaru chodidla - mokrymi chodidlami sa postav celou vahou na papier, pokial je este mokra stopa obkresli si ju tuzkou = uvidis aky mas typ - normal, nizka - vysoka klenba, plocha noha. Mrkni na podrazku Mizuno, ako ju mas zosuchanu = podla toho zistis na podla vyssie www stranok ci mas neutral, supinacny, ci pronacny doslap. Az potom kupujem bezecke topanky - aj super extra dobre, ak nesplnaju tvoje zakladne fyzio a nevieme ake parametre, su ti nahovno. Aj Mizuno ma rozdelene topanky podla chodidla a naslapu pri behu 2. 800-900km - tak to uz je na hrane. Tlmenie uz asi nie je take - i ked zavisi to aj od povrchu, aku mas hmotnost tela. 3.strecing nedrbavaj :-)) svaly a slachy sa ti po behu prirodzene skracuju "tvrdnu", potom kazdy dalsi beh je tuhsim a tazsim, unavenejsim. A plati to hlavne pri vyssich km behoch. 4. ak by si behaval 1-2x per week, tak v pohode, ale ty uz behavas castejsie a nevadi ze suma okolo 15km = tempo striedaj, jeden den svoje zauzivane tempo, druhy rychlejsie na 80% tep. frekvencie - proste fucis ako parna lokomotiva+ pridaj si 1km vybeh....dalsi den cela trat volny vybeh....dalsi uplne volno....a tak. samozrejme je to v ramci moznosti, kedy mas volno....ale prevencia je dobra vec. Upraveno 27. dubna 2010 uživatelem StanoBare Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 27. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2010 díky za rady, hrál jsem závodně fotbal na celkem slušné úrovni ( 2. liga ), ale ubýval čas a vloni jsem si urval přední křížový vaz, tak jsem to zabalil nadobro, plastiku odkládám, tak jsem začal běhat z potřeby pohybu bez zkušeností a znalostí, už takhle blbnu skoro 5 měsíců a dělám to zjevně všechno blbě, dám na Tvé rady a poučím se, tělo začíná silně protestovat ... díky ( jinak zkoušel jsem si sám zaběhnout těch 21 km a měl jsem to za cca 1:26, takže žádný talent zřejmě nejsem ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Odesláno 27. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2010 2. liga?!? To tedy čumím ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 27. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2010 2. liga?!? To tedy čumím ... není na co, je to taková rychlejší a důraznější divize, kterou hraje kdejaký šmudla můj kamarád-spoluhráč z dorostu s větším talentem ještě kope za Brno ( Tomáš Polách ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Odesláno 27. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2010 No, já si zcela amatérsky chodím dvakrát týdne zakopat, takže mě neobalamutíš, že je 2. liga slabý odvárek ... Každopádně mě udivuje, že ačkoliv jsi hrál tak vysoko, tak se vám nikdo nedokázal věnovat, co se týče běhání ... Myslel jsem, že na takovéto úrovni už soustředění a správná technika běhu, včetně vhodných bot, je samozřejmostí ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emte Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2010 díky za rady, hrál jsem závodně fotbal na celkem slušné úrovni ( 2. liga ), ale ubýval čas a vloni jsem si urval přední křížový vaz, tak jsem to zabalil nadobro, plastiku odkládám, tak jsem začal běhat z potřeby pohybu bez zkušeností a znalostí, už takhle blbnu skoro 5 měsíců a dělám to zjevně všechno blbě, dám na Tvé rady a poučím se, tělo začíná silně protestovat ... díky ( jinak zkoušel jsem si sám zaběhnout těch 21 km a měl jsem to za cca 1:26, takže žádný talent zřejmě nejsem ) Na tu plastiku si radsej zajdi. Bolest pod kolenom moze byt dosledkom. Ked nejaka cast nezabera spravne, ina robi nadcasy. Mozno by si mohol navstivit nejakeho fyzioterapeuta. Kamaratom, ktori este robia vrcholovy sport, pocas jedinej navstevy povedali uzasne vela o ich pohybovych zlozvykoch a dostali aj rady, ako sa im vyvarovat. StanoBare: Perfektne, vdaka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2010 Myslel jsem, že na takovéto úrovni už soustředění a správná technika běhu, včetně vhodných bot, je samozřejmostí ... není, tréninky jsou naprosto odlišné, zaměřené na sílu a dynamiku, zimní příprava je krátká a intezivní, v manšaftech, kde není moc peněz nenajdeš stálého kondičního trenéra dokonce ani běžecké boty se nefasují ... hrál jsem v provinčním týmu ( bude to 5 let ) a většinou nebylo ani na platy žádná sláva, hodně hráčů má poloprofi smlouvy a chodí makat, věř, že velká část divizních hráčů může po nabrání optimální kondice bez větších problémů hrát druhou ligu, stačí se podívat na ubohou úrověň 1 ligy ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2010 jinak zkoušel jsem si sám zaběhnout těch 21 km a měl jsem to za cca 1:26, takže žádný talent zřejmě nejsem ) Nooo, ved to je vcelku slusny amatersky cas! Sice neviem, ci to odbehnes bez prestavok (aj ked ides cvrknut - ten cas sa pocita) a ako si na tom po dobehu, ci tyzden mrtvolka alebo aj citis rezervu....ale v pohode cas....len uz pri tychto dlhych behoch ber nieco na pitie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2010 tak samozřejmě bez přestávek mrtvolka jsem nebyl, ale ten den už se mě fakt nechtělo nic moc dělat díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
A@A Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2010 Ja sa tiez pripajam. 21km za taky cas je uplne parada. Ja som na BA polmaratone zabehol tuto istu vzdialenost za 1:32 a bol som v celkovom poradi nieco okolo 110 miesta z poctu cca 800 bezcov v mojej kategorii. Nooo, ved to je vcelku slusny amatersky cas! Sice neviem, ci to odbehnes bez prestavok (aj ked ides cvrknut - ten cas sa pocita) a ako si na tom po dobehu, ci tyzden mrtvolka alebo aj citis rezervu....ale v pohode cas....len uz pri tychto dlhych behoch ber nieco na pitie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 29. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2010 Nakonec jsem zvolil NB MR1064SR. Zatím jsem v kilometrech udělal 5 a následující den 15 a tváří se OK. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 29. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2010 Mam NB 1063, tie 1064 su ich nastupkyne, takze len behaj a prosim daj info ako na teba posobia aj po napr. odbehnutych 200km. Pomohlo by mi to. Dik. Predpokladam, ze mas snurky roznej hrubky, to je vcelku dobra finesa, este sa mi nestalo, aby sa rozviazali a nemusis ani 2x slucku. To napr. u Nike LunarGlide su take hladke snurky. Trochu povoluju, ale nic hrozne. U maratonu, ci pol, by som to uz radsej posichroval dvojsluckou. ak ti zodpovedaju naslapu, tak verim, ze si kupil dobre. drzim palce v treningu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 29. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2010 Vybíral jsem primárně podle došlapu. Jinak jsem zvyklý boty hodně utahovat a poprvé mi asi po 1/4 hod. začalo brnět v prstech. Napodruhé jsem tolik neutahoval a vše OK. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Odesláno 29. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2010 Chlapci, neutahovat, neboť pak dochází ke špatnému prokrvení nártu a může docházet i ke křečím ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 Tak panove, jaky byl Vas posledni beh? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 Tak panove, jaky byl Vas posledni beh? Nebyl to sice beh, ale o vikendu jsem (i pres mizernou predpoved pocasi) vyrazil do mych zamilovanych Orlickych hor trochu si protahnout nohy jinak nez behanim a bruslema. Prespal jsem v patek venku a v sobotu rano vyrazil (za deste). Nastesti se pocasi vydarilo a po devate prestalo prset. Vyhoda pocasi byla, ze neparilo slunce a hory byly liduprazdny - parada. Naslapal jsem s batohem pres 37 km a ac mi sil zbyvalo stale dost, tak me nakonec premohly uchozeny chodidla a puchyre (klasika, po zime na tohle nohy nejsou zvykly ). Ale bylo to super. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 jako obvykle, dnes 20km běh, pohodové tempo kolem 12 kmh, cítím se dobře Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
A@A Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 V sobotu triathlon, dnes este oddych. Zajtra sa znovu zacina behat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 ostuda, to bylo keců o běhu, po prvotní fázi , kdy jsem se dostal 3x do týdne, jsem 14dní neběhal:(, musím do sebe, a to hodně rychle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se