Beet Odesláno 22. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2014 Tak po 16 dnech kdy jsem dával achilovce klid a začal jsem jíst Wobenzym, jsem dnes vyrazil lehoulince klusnout.Takhle to dopadlo. Pohodových 10 kiláčků a vše v pořádku. Klepu to na dřevo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koza_c Odesláno 22. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2014 Nechapu bezce co dychaji nosem nebo jak to delaji.Beham spousty KM vetsinou ultra behy a vse jsem vzdy dychal pusou a kdybych dychal nosem, tak se tutove udusim.Zkus dychat jen nosem. Uvidime, co vlastne udychas a jak jsi na tom... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 22. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2014 Dychani nosem zaruci, ze se pohybujes v nizky tepovce. Pro objemovy trenink idealni. Zavod je pak neco jineho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 23. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2014 Tak jsem včera s hrůzou zjistil, že v mých starých křuskoteniskách, které jsou spíš něco jako lehké trekingové boty, se mi běhá líp než v nových suprdupr Mizunech. V těch mě bolely svaly na nohách, nejdřív jsem si říkal že to je nedostatečnou regenerací, tak jsem si dal týden pauzu a v úterý nemlich to stejný. Včera jsem vytáhl ty původní a běží se mi v nich jakoby lehčeji. Ale furt mě z nich bolejí kotníky. Jenže na druhou stranu mám pocit, že se v nich taky mnohem míň nadřu a míň mě bolejí svaly na nohách. Tak teď babo raď. Jestli bych neměl podle Cimrmana běhat v polobotkách.nemohlo by to byt tim, ze mas nizsi patu? ne nutne zero, ale proste min, nez na kolik si zvykly a pak pri behu zapojujes svaly jinak, nez jsi zvykly... viz. treba http://www.newtonrunning.cz/?page_id=653 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 23. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2014 dýchání nosem, alespoň u mě, zaručí vytrvalost pouze na kole a to jeste spíš tu nižší. U běhu, asi že se zapojuje více svalů a je i vyšší tepovka, mi to teda nejde ani náhodou. A to jsme byli i na vyšetření laktátu, takže ty prahy mám stanovené.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 23. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2014 Beham hlavne delsi trate, takze jde o trenink vytrvalosti. Kdyz bezim na pohodu, beham standardne 4 kroky nadech, 4 kroky vydech. S narustajici rychlosti se to zkracuje na 3-3 a pak 2-2. Pri vysoky tepovce uz je nadech castecne i pusou, protoze vysoky tepy udychat nosem proste nejdou. Uz nekolik let beham bez pulsmetru, spis reaguju na pocit z behu. Na zlepseni dychani u behu mi pomaha plavani (mozna paradoxne). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 23. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2014 Beham hlavne delsi trate, takze jde o trenink vytrvalosti. Kdyz bezim na pohodu, beham standardne 4 kroky nadech, 4 kroky vydech. S narustajici rychlosti se to zkracuje na 3-3 a pak 2-2. Pri vysoky tepovce uz je nadech castecne i pusou, protoze vysoky tepy udychat nosem proste nejdou. Uz nekolik let beham bez pulsmetru, spis reaguju na pocit z behu. Na zlepseni dychani u behu mi pomaha plavani (mozna paradoxne). Ty voe. Dychání 4-4? To si snad ani neumím představit. To jde? Já dýchám za každých okolností 2-2 a vždy alespoň čístečně pusou.Tedy aspoň si to tak myslím, protože dýchání mám tak zautomatizované, že ho absolutně nevnímám.Zkusím se dnes na to zaměřit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 23. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2014 Já to nepočítám, běhám na pocit. Pulsmetr jsem používal první 4 roky, pak jsem k tomu zaujal výrazně laxnější postoj - souvisí to s tím, že nemám závodní ambice. Nicméně 4 kroky na nádech při normálním tréninku na objem asi dělám taky, zkusím si na to vzpomenout, až zas poběžím. Něco jiného je tempový běh, tam si hubu otevřít musím.Nechci se nikoho dotknout, ale neudýchat vytrvalostní běh nosem je prostě známka slabé kondice (pokud nemáte něco s dýchacími cestami, samozřejmě) a na kole se běžecká kondička moc nahonit nedá, aspoň tedy z mé zkušenosti. I když jsem dřív na kole najezdil opravdu hodně (tisíce km ročně), byl jsem vytrvalý i rychlý, tak pro běh to bylo málo a musel jsem to budovat opravdu z nuly, je to prostě jiný sport... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 23. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2014 jistě že ti je jiný sport, i to tak nějak jinak vypadá, že U sebe to mám tak, že na kole mám AP na 155 tepech, od cca 140 to prostě nosem udýchat nejde, proto jsem taky psal , že nosem udýchám spíš tu nižší vytrvalost. Při běhu mám AP kolem 163tepů, nosem to zvládnu tak do 145, výš už ne.Samozřejmě, že když poběžím ZDV mezi 130-140tepy, tak nosem pohoda, ale přeci jen to není celá vytrvalost... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 23. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2014 Jasně Pebe, určitě v tom hrají roli individuální dispozice a já ti do toho nechci (ani nemůžu) kecat - jenom jsi první, od koho tohle slyším Naopak znám víc běžců, kteří nosem udýchají i půlmaraton v závodním tempu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 23. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2014 (upraveno) to beru jako pěknou remízu a budu se těšit, že to snad jednou taky zaběhnu se zavřenou hubou Upraveno 23. května 2014 uživatelem pebe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 23. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2014 Jak už jsem psal, základ je to neuspěchat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 23. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2014 Tak jsem se dnes soustředil na dýchání. První dva kilometry s kolegou dýchání 3-3 a zkoušel jsem to nosem. Následně už jsem běžel sám a po šestém kilometru jsem si vzpomněl, že mám kontrolovat dýchání a šel jsem už 2-2 a samozřejmě hubou. Nosem by to asi taky šlo, ale jsem zvyklý dýchat jinak, tak to lámat nebudu.Výsledek byl dnes 11 km, celkem klidovým tempem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 23. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2014 zejtra me ceka pul maraton, to jsem teda zvedavej ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 23. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2014 Držím pěsti! Hlavně ať není dusno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 23. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2014 zejtra me ceka pul maraton, to jsem teda zvedavej ;-) Kdepak?Ja mam nejblizsi ve Vilniusu, ale budu zavreny ve fabrice. Tak nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 23. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2014 karlovy varyKdepak?Ja mam nejblizsi ve Vilniusu, ale budu zavreny ve fabrice. Tak nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 23. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2014 diky ;-)Držím pěsti! Hlavně ať není dusno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 25. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2014 karlovy vary Tak jak jsi dopadl? Čas, pocity a tak...? Povídej přeháněj. ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 25. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2014 prezil jsem ... 2:27 ... celou dobu dobre, ale posledni dva kilometry uz byly dost tezke ;-) kazdopadne jsem dobehl tak, na co mam ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se