panedge Odesláno 28. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2010 tak to mám co dělat..., nu což, dřív nebo později to přijít muselo.... Hlavu vzhůru,dobrý na tom je,že ti sport dodá energii,budeš se cítit mnohem líp už po pár týdnech,doporučuju bejt opravdu zásadovej a 6 krát týdně třeba půl hoďky až hoďku dupat a uvidíš, výledky se do léta dostaví.Jestli vydržíš,sport se pro tebe stane drogou,protože po cvičení dochází k vyplavování určitejch hormonů,po kterých máš prostě dobrou náladu.S tím samozřejmě musíš upravit jídelníček,to je řekněme ta druhá půlka.Takže žádný bílý pečivo,chleba,těstoviny,rýži-moc sacharidů.Stačí nějaký celozrný pečivo,dobrej sýr,ne taveňáky,který sou tučný jako prase.Výborná je šunka,tu můžeš dá se říct kdykoliv.Z masa hlavně kuřecí,ryby,občas hovězí.Nejlíp bez přílohy jen se zeleninou.Věř mi,že když budeš cvičit najednou ti začnou chutnat zdravý jídla.Místo sladkostí ovoce,ne moc banánů,je tam dost cukrů.Kafe pij bez mlíka popř, jen odtučněný.Samozřejmě sladit nebudeš nic ,no a je to Sorry ,že sem vám zaplevelil tady to běhání,ale snad to k tomu trochu patří. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 28. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2010 Z vlastnej skusenosti - na kondicku je vyborne - beh do kopca. Z kopca ju nikdy nenaberies. Ale netreba to prehanat, lebo je to namahave na kolena. Po behu je najkrajsi ten "orgazmicky" pocit, uvolnenie. este k TRIEXPERT + test naslapu - bol som tam, kvoli tomu extra zo SVK, pristup vyborny, avsak predajna je zamerana najma na Mizuno a Asics, ma tam aj NewBalance a Adidy, ale skusenosti s nimi minimalne. Cize urcite poradi dobre u Mizuno, to je bez debaty, sam mi ten pan - robi triatlon - potvrdil, ze odskusane ma najma tuto znacku. Dal som si urobit aj scan noh + naslapu na bezeckom pase, vyslo mi ze mam velku pronaciu...schvalne som si urobil ten isty test v Kosiciach - vysledok - normal doslap, velmi mierna pronacia...cize az tak presne to nie je, teda presne to je, ale strasne ovplyvnuje tvoj momentalny beh na pase, naklony a tak. Cize odporucam radsej si urobit viac testov, lebo 2 min test na bezeckom pase - to moze zavadzat. Nakoniec aj tak nic ine neostava a skusat a skusat, sice viac to stoji, ale takto sam na sebe vyskusas presne co ti robi dobre. Lebo nevedome si nicit nohy je zakerne. Mam odskusane: - Reebok Running Premier - normal doslap - vcelku usla, ale po 1.5 sezony sa mesh zvrsku potrhal uplne maximalne, v porovnani s New balance nic moc - Asics Gel Nimbus9 - normal doslap = v obchode pri skusani sedeli, v real behoch = trapenie, obrovske sklamanie, - Nike LunarGlide - normal + podpora miernej pronacie - vcelku ujde, skoda malo tvarovej casti zvrsku pri achilovke, neprijemne drie, kym sa to nepodda, dobre kopyto, treba viac rozbehat - treningova bota - Nike AirZoom Vomero 3+ - normal az mierna supinacia - vyborne odpruzenie, avsak bota na max 10km useky, potom v nich strasne boli klenba nohy = pluzgiere, vhodna pre vyssie klenby - New Balance 1223 sirka D- super bota na silnejsiu pronaciu ci beh po asfalte s vyspadovanymi okrajmi, aj po 1500km sa v nich da behat, i ked odpruzenie je horsie, ale nic sa netrha, nepara, podrazka drzi. - New Balance 1064 sirka B - normal doslap - dokupil som vlozky s podporou IronmanGelInsole - super, v tychto botach som odbehol maraton. prosim berte to ako subjektivne vysledky. Kazdy ma ine nohy. Ale moze to napomoct pri vybere. Preferujem NewBalance. Bombasticke reklamy treba brat s rezervou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPS Odesláno 28. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2010 jakákoliv anaerobní zátěž ti pomůže od pupku,čili makat tak,aby si mohl mluvit a máš frekvenci na hubnutí ať už na kole,běhání,bruselní atd... aerobní nikoli anaerobní. Aerobní - svaly pracují za přítomnosti kyslíku a spalují (přeměňují) tuky a tělo hubne. Typické pro vytrvalostní běh. Anaerobní - svaly pracují na kyslíkový dluh. Typické pro sprint... No a jelikož je ke spalování tuku kyslík zapotřebí je mnohem efektivnější a vhodnější ten vytrvalostní AEROBNÍ trénink. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 28. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2010 Dobrá obuv je základ, ale důležitější je funkční zátěžové vyšetření pro určení aerobního a anaerobního prahu a také vyšetření u biomechanika. Mě po dlouhých letech atletického a cyklistického života zjistili odchylky v postavení a délce dolních končetin, což vedlo k tomu, že jsem si nechal udělat u ortopeda speciální termo vložky do treter (běžeckých i cyklistických) a výsledkem je, že zmizely problémy s blokací páteře i SI kloubů. O následném vlivu na výkon nemluvě. Běhání či cyklistika, jakkoli se můžou jevit jako snadná záležitost, snadné nejsou. A ublížit si či nevratně způsobit zdravotní problémy je velmi snadné. V opačném případě jde o krásnou relaxaci ze smysluplné pohybové aktivity. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanm Odesláno 28. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2010 Co bych dal za takovej čas Ale tahám 85 kg. Včera real time 1:34:40 - asi 3 minuty za osobákem. Lepší už to asi nebude ... Co bych dal za to doběhnout 3 min za osobakem,těch 1.22.41 je necelych 13 min za mym nej časem,moje vaha se už přehoupla přes 80kil,včera když se běžel podel výloh občas jsem se na sebe koukl a sděsil se.Moje postava začíná připomínat Rudu Pivrnce. Jinak co se týče obuvy pro začátečníky.Občas za mnou jako k člověku s jakousi běžeckou minulosti chodí známí pro radu,jak běhat,kolik,co za boty apod.Moje rada zní vem co máš a jdi běžet.Myslím,že ke kvalitním botám je dobré se "proběhat".Spoustu lidí začíná s běhen tím,že se vystrojí,nakoupí boty,hadříky apod.Po měsíci se jich zeptám jak to jde s během,odpověd zpravidla zní:nemám čas,moc práce apod.Zpočátku na nohy klidně prestižky,teplákovku a jít.Když se vybuduje nejaka pravidelnost 14dní,měsíc,porozhlednout se po lepším vybavění.Toť můj názor.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 28. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2010 Jinak co se týče obuvy pro začátečníky.Občas za mnou jako k člověku s jakousi běžeckou minulosti chodí známí pro radu,jak běhat,kolik,co za boty apod.Moje rada zní vem co máš a jdi běžet.Myslím,že ke kvalitním botám je dobré se "proběhat".Spoustu lidí začíná s běhen tím,že se vystrojí,nakoupí boty,hadříky apod.Po měsíci se jich zeptám jak to jde s během,odpověd zpravidla zní:nemám čas,moc práce apod.Zpočátku na nohy klidně prestižky,teplákovku a jít.Když se vybuduje nejaka pravidelnost 14dní,měsíc,porozhlednout se po lepším vybavění.Toť můj názor.. Jojo, staci se podivat kolik mame kolem sebe svatecnich cyklistu v dresech a drahych kolech Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 28. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2010 ach, ano, to je trefne:-)) Je to take hranie sa na profikov. Niekomu staci uz len ten pocit nieco podobneho vlastnit. Dokonca, by sa citil zahanbene to nemat. Ked niekto beha 2x tyzdenne po 5km, nepotrebuje predsa spickovu vybavu, lebo ju ani nema sancu plnohodnotne vyuzit. Postupne ako zvysujes vykon, zlepsujes aj vybavu, lebo ju uz dokazes ocenit = jednoducha umernost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 28. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2010 chlapi díky, začnu bosky, pak první botasky a tak... ne, nějaké vyzkouším a uvidíme... až mi to v Praze vyjde časově, zkusím triexpert... šlo mi fakt jen o obuv, běhat budu v teplákách s gumou nad pupkem, zatím, pak trencle a pak... ještě jednou díky všem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peta-Biker Odesláno 28. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2010 (upraveno) chlapi, serte na tombeda, ten i na záchod jede autem... Prý běhat... Jestli ten někdy bude běhat, tak já se stanu příštím Mr. Olympia Jinak, mám už teda dost naběháno a miluju obuv New Balance, protože snad jako jediná dělá boty i na šířku nohy, každý člověk má jinak širokou nohu. Upraveno 28. března 2010 uživatelem Peta-Biker Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 28. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2010 Já chodím , když jsem v Praze, běhat do Draháňské rokle a tam většinou vypadám jako exot černý kapsáče, nějaké neběžecká bunda Dávám si bacha jenom na boty... Ty mám takové aby noze poskytovaly oporu, podrážka nepodkluzovala a i kotník byl chráněný..... A pak také chodím běhat na pásu, tam lezu po posilovně. A tam se poměrně standardně držím značky Puma... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 28. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2010 (upraveno) Jestli ten někdy bude běhat, tak já se stanu příštím Mr. Olympia tys tu chyběl...krychlička nemůže být Mr. Olympia (170x170cm) EDIT: a nebo vlastně jo, o tom to je... za trest budeš běhat se mnou Upraveno 28. března 2010 uživatelem tombed Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peta-Biker Odesláno 28. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2010 V pohodě, já tak 10-15km 3-4x týdně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 28. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2010 V pohodě, já tak 10-15km 3-4x týdně to máme cca vzdálenost mezi sebou, poběžíš ty ke mě nebo já k tobě? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peta-Biker Odesláno 28. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2010 (upraveno) Vidíš, to mě nenapadlo. Fabku nemáš, tak jo, domluveno. Zítra začínám já, ať neremcáš. Ve středu Ty, kdybys už nemohl třeba po prvních sto metrech, tak stačí, když napíšeš a přijedu pro Tebe. Stavíme se i pro Viktora? Upraveno 28. března 2010 uživatelem Peta-Biker Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kat251 Odesláno 28. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2010 Zaujal mě ten tripexpert, neví někdo, jestli někdo něco takového provozuje i na moravě? Tombede, su z Brna a kromě Asicsu na Kobližné, neznám nikoho, kdo by ti udělal diagnostiku došlapu. Ale v podstatě stačí si udělat diagnostiku u nich apokud si nevybereš něco od nich tak pak si v tabulkách vybrat obuv od nikoho jiného, odzkoušet a hurá na to... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peta-Biker Odesláno 28. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2010 (upraveno) Chlapi, vůbec mu nic neraďte. On jen chce být zase zajímavej, že bude běhat... Vy jej neznáte, ale vždycky se pro něco chytne a vydrží u toho dva dny. Vymlouvá se na pupek, no bodejť by jej neměl, když je to alkoholik. Upraveno 28. března 2010 uživatelem Peta-Biker Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 28. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2010 Vidíš, to mě nenapadlo. Fabku nemáš, tak jo, domluveno. Zítra začínám já, ať neremcáš. Ve středu Ty, kdybys už nemohl třeba po prvních sto metrech, tak stačí, když napíšeš a přijedu pro Tebe. Stavíme se i pro Viktora? ten určitě, typický běžec... a já si musím koupit boty, asi se budeš smát, ale fakt už nic vhodného na běh nevlastním, buď je to do hor a terénu, ale na chůzi nebo tzv. "sportovního" rázu... Tombede, su z Brna a kromě Asicsu na Kobližné, neznám nikoho, kdo by ti udělal diagnostiku došlapu. Ale v podstatě stačí si udělat diagnostiku u nich apokud si nevybereš něco od nich tak pak si v tabulkách vybrat obuv od nikoho jiného, odzkoušet a hurá na to... dík, to je ono, do Brna se dostanu dv tomto týdnu, tak tam zandu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 28. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2010 ser na marketing, já šel do obchodu, vyzkoušel desatery boty a koupil mizuna co mě sedla nejlépe, běhám v nich už 4 měsíce a nemám problém, sedí, nikde netlačí, žádné puchýře nebo oděrky, jdu si pro další ke stejné značce, jinak pokud půjdeš min 3 krát týdně hodinku v aerobní zóné a upravíš stravu, tak to jde rychle, já jsem teď při 178 cm na 71 kg a po deseti letech vidím v zrcadle svoje vlastní břišní svaly stačí jen makat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 28. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2010 Jinak, mám už teda dost naběháno a miluju obuv New Balance, protože snad jako jediná dělá boty i na šířku nohy, každý člověk má jinak širokou nohu. no okrem NewBalance, viem ze na 100% ponuka rozne sirky aj : - Asics = D - medium, 2E - wide, 4E - extra wide - Adidas - v drvivej vacsine len D - medium - Brooks = B - narrow, D- medium, 2E - wide - Nike = B - narrow, D- medium, 2E - wide...ale nie u kazdeho modelu - Mizuno = D- medium, 2E - wide - Saucony = D - medium, 2E - wide Bohuzial k nam na stredoeu. trh sa nedostanu, len spriemerovane velkosti teda na sirku nohy 11 (a nieco) cm, cize D, sem tam B sirky. V mojom okoli v predajniach som nikdy nenarazil na ine sirky. Mozno vo vacsich mestach to je ine. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 29. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2010 objevil jsem toto, vzpoměl jsem si kde jsem kurňa před léty kupoval brusle né, a páč to mám nejblíž, tak se obuju asi tam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se