tyfo Odesláno 7. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2008 (upraveno) Tak zase zadam o radu, tentokrate jde o kolegu z prace, ma takovy problem nesnese na ruce kov. Muj nazor je ten ze je alergicky na nikl ktery byva soucasti ocelovych pouzder pripadne primo na ocel. Udajne zkousel i titan ale netusim jestli treba korunka nebo neco nebylo z jineho materialu pry mel zase flek prez cele zapesti. Poradite nekdo jaky material bude v pohode pripadne jak se to da rozumne vyzkouset. Predpokladam ze platina by byla v poho ale celoplatinove nejsou pro kazdeho edit - preklep Upraveno 7. prosince 2008 uživatelem tyfo
David83 Odesláno 7. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2008 Tak zase zadam o radu, tentokrate jde o kolegu z prace, ma takovy problem nesnese na ruce kov. Muj nazor je ten ze je alergicky na nikl ktery byva soucasti ocelovych pouzder pripadne primo na ocel. Udajne zkousel i titan ale netusim jestli treba korunka nebo neco nebylo z jineho materialu pry mel zase flek prez cele zapesti. Poradite nekdo jaky material bude v pohode pripadne jak se to da rozumne vyzkouset. Predpokladam ze platina by byla v poho ale celoplatinove nejsou pro kazdeho edit - preklep Možno by som skúsil keramiku, niečo v štýle RADO
flyte Odesláno 7. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2008 V tom pripade zostava uz len kaucuk, alebo nejaky NATO strap... to ale neriesi problem s puzdrom, kde sa kovu asi neda vyhnut. Kazdopadne titan by mal byt antialergicky. Rovnako striebro, to dokonca posobi antibakterialne. Robi niekto ale puzrda zo striebra?
Karlos Odesláno 7. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2008 Vyjímečně i na titan může být někdo alergický.
safi Odesláno 7. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2008 Tak zase zadam o radu, tentokrate jde o kolegu z prace, ma takovy problem nesnese na ruce kov. Muj nazor je ten ze je alergicky na nikl ktery byva soucasti ocelovych pouzder pripadne primo na ocel. Udajne zkousel i titan ale netusim jestli treba korunka nebo neco nebylo z jineho materialu pry mel zase flek prez cele zapesti. Poradite nekdo jaky material bude v pohode pripadne jak se to da rozumne vyzkouset. Predpokladam ze platina by byla v poho ale celoplatinove nejsou pro kazdeho edit - preklep Titan - podívej se na ebay.com na titanové hodinky od Seika...třeba takové Titanové Seiko Samurai jsou za dobrou cenu a jsou to více než slušné hodinky.
afrikab Odesláno 7. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2008 Tak zase zadam o radu, tentokrate jde o kolegu z prace, ma takovy problem nesnese na ruce kov. Muj nazor je ten ze je alergicky na nikl ktery byva soucasti ocelovych pouzder pripadne primo na ocel. Udajne zkousel i titan ale netusim jestli treba korunka nebo neco nebylo z jineho materialu pry mel zase flek prez cele zapesti. Poradite nekdo jaky material bude v pohode pripadne jak se to da rozumne vyzkouset. Predpokladam ze platina by byla v poho ale celoplatinove nejsou pro kazdeho edit - preklep A co zlato? Bude levnejsi nez platina.
tyfo Odesláno 7. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 7. prosince 2008 no ta keramika zni zajimave skusim kouknout, ale obavam se ze tam stejne neco kovoveho bude, zlato asi je levnejsi nez platina ale obavam se ze to je porad mimo. do titanu by se cenou urcite dalo jit jen se obavam ze se jej bude bat preci jen to pry jiz zkousel.
JJ Odesláno 7. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2008 Pokud vím, tak u Rado je keramikou potažena pouze vnější strana - to, co sedí na ruce je kovové (jak pouzdro, tak tah). Jinak já jsem tenhle problém řešil u jedné kamarádky, která nesnesla na ruce nic - gumu, kůži, koženku, kov. Pomohl titan, ale je opravdu potřeba vybrat hodinky celotitanové. U některých hodinek se vyskytuje i ocel či jiné materiály, typicky na dýnku či na tahu, a tam to pak může být problém. Známý doktor existenci alergie na titan připouští, ale prý to v praxi (ca 20 let) ještě neviděl.
flyte Odesláno 8. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2008 A co zlato? Bude levnejsi nez platina. Zlato v cistej forme je prilis makke, vzdy sa robia na normalne pouzitie zliatiny s inym kovom.
Patrik Odesláno 8. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2008 V tom pripade zostava uz len kaucuk, alebo nejaky NATO strap... to ale neriesi problem s puzdrom, kde sa kovu asi neda vyhnut. Kazdopadne titan by mal byt antialergicky. Rovnako striebro, to dokonca posobi antibakterialne. Robi niekto ale puzrda zo striebra? Hodinky ze stříbra se sice dělají, ale jen velmi zřídka, já vím jen o těhle http://www.harwood-watches.com/, ovšem ty mají kožený řemínek, tak jestli je alergický i na kůži (resp. spíše na chemikálie používané při jejím zpracování), tak má celkem smůlu. Výhodou těchto hodinek je, že nemají korunku, já s tím měl problém u mých starých Primek, že jsem měl "podrápanou" ruku, nakonec se to vyřešilo takovým tím řemínkem "s podložením". Nejčastější alergie je na nikl, téměř všechny hodinky z oceli ho obsahují, je to totiž legovací prvek a bezniklová ocel je moc měkká. Jednak se snadno poškrábe a hlavně se pouzdro nedá téměř otevřít bez jeho poškození. Většinou jde jen o "snížený obsah niklu". Zlato není vždy stoprocentní řešení, na hodinky se používá zpravidla 18 karátů a pak jsou tam různé příměsi. Hlavně stříbro a měď (žluté zlato) , měď (růžové zlato), ale právě i ten nikl ("levné" bílé zlato) a paladium ("drahé" bílé zlato), dále zinek, cadmium, kobalt a kdovícoještě. Napadá mě ještě plast , ale např. Swatchky mají kovové víčko na rychlovýměnu baterie Pak jsem ještě někde viděl "kammené" hodinky (z mramoru a jiných "šutrů"), ale ty budou stejně mít kovové šroubky nebo jiné části.
Drummer Odesláno 8. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2008 Mě by zajímalo, jestli je člověk alergický na ocel jaksi dědičně od narození nebo ho to může postihnout zničehož nic během života. Stát se mi něco takového, tak mě trefí .
Ghill Odesláno 8. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2008 Este ma napadlo, videl som v poslednej dobe zopar hodiniek z Wolframu ... neviem ako alergicky ten kov je.
Patrik Odesláno 9. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2008 Mě by zajímalo, jestli je člověk alergický na ocel jaksi dědičně od narození nebo ho to může postihnout zničehož nic během života. Stát se mi něco takového, tak mě trefí . Obojí je možné. "Vypěstovaná" alergie není nic neobvyklého, jsou lidi, co mají náušnice, kroužky v nose a kdoví kde ještě z materiálu s nízkým obsahem niklu, pak si nechají přidat ještě jeden z oceli s vysokým obsahem niklu, to v nich vyvolá alergii a pak už nesnesou ani ty "původní". Jsou známy případy prodavaček, co po přechodu na Euro musely s tímto zaměstnáním končit, protože začaly být alergické na peníze (euromince mají vysoký obsah niklu) - teda bejt alergickej na peníze - fuj http://www.tiscali.cz/mone/mone_center_020411.455678.html
David83 Odesláno 9. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2008 Ešte ma napadla značka Junghans s modelovou radou Ceramic. Nevidel som ich síce na vlastné oči, ale podľa prehlásení výrobcu by malo byť komplet púzdro aj ťah z keramiky. Tým by sa alergia vylúčila. http://www.elektroland.cz/junghans-018/111...solar/d-115101/ Mali by mať aj viac modelov než je tento vyobrazený.
mrakodrap Odesláno 9. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2008 Pokud vím, tak u Rado je keramikou potažena pouze vnější strana - to, co sedí na ruce je kovové (jak pouzdro, tak tah). Jinak já jsem tenhle problém řešil u jedné kamarádky, která nesnesla na ruce nic - gumu, kůži, koženku, kov. Pomohl titan, ale je opravdu potřeba vybrat hodinky celotitanové. U některých hodinek se vyskytuje i ocel či jiné materiály, typicky na dýnku či na tahu, a tam to pak může být problém. Známý doktor existenci alergie na titan připouští, ale prý to v praxi (ca 20 let) ještě neviděl. Myslím že u Rada je vše keramika včetně vnitřní strany tahu a dýnka. Spona je titanová.
ego alter Odesláno 9. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2008 jo ,myslim jak pise patrik...remen s kozenou podlozkou pod hodinky....
tyfo Odesláno 9. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 9. prosince 2008 (upraveno) Tak toto je zajimave skusim zjistit zda je to full keramika a uvidime Dik Ešte ma napadla značka Junghans s modelovou radou Ceramic. Nevidel som ich síce na vlastné oči, ale podľa prehlásení výrobcu by malo byť komplet púzdro aj ťah z keramiky. Tým by sa alergia vylúčila. http://www.elektroland.cz/junghans-018/111...solar/d-115101/ Mali by mať aj viac modelov než je tento vyobrazený. Upraveno 9. prosince 2008 uživatelem tyfo
tyfo Odesláno 12. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 12. prosince 2008 Tak se mi jiz ozvaly ma to bohuzel ocelovou sponu jinac je to pry full keramika
XXXfazerXXX Odesláno 12. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2008 Rado Jubile--pouzdro i tah keramika -spona STAINLESS STEEL -dynko kombinace dvou kovu-nevim jakych-pujcoval jsem je kamosovi s podobnym problemem,po nekolika hodinach noseni byl flekatej jak beruska Dan
Frantik Odesláno 12. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2008 http://www.prim.cz/foto?1225-Spartak40K-Sima.jpg
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se