Přejít na obsah

Pomoc s identifikací PRIMEK

Doporučené příspěvky

Chlapi, tento kousek je taky z raných 90. let a spadá do kategorie Sport 3? 

Majitel se dušuje, že je kupoval v sedmdesátých letech, což se mi tak nějak nezdá :) vše nasvědčuje tomu, že to je nějaký pozdní model sportů.

post-2573-0-58331300-1451076941_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 3,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Primkaři, prosím, pomozte mi s identifikací těchto primek, které nosil můj děda a otec. Nemám primkařskou bibli, tak se obracím na vás.

Jaké je katalogové označení, případně přezdívka, roky výroby, strojky...?

Můžete mi doporučit někoho, kdo by je rozebral, vyčistil, promazal, složil a nezruinoval mě? :) Nejde mi o renovaci, spíš jen údržbu. Vždyť 15 let nebo víc let stály.

Díky

Tyhle nosil děda až do své smrti v roce 2000. Od té doby ležely u babičky ve vitríně. Domnívám se správně, že mají kalibr 66 a jsou z přelomu 70. a 80. let?

post-33141-0-06795100-1451597257_thumb.jpg

Tyhle ležely ve stejné vitríně celou dobu, co si pamatuju. Vždycky jsem měl za to, že jsou to dědovy předchozí hodinky. Navíc se domnívám, že mimostředná vteřinovka prozrazuje kalibr 50, který se dělal v šedesátých letech, takže by to odpovídalo. Teď mě ale otec zmátl tím, že to byly jeho hodinky, které nosil v pubertě (70. léta) a že je dostal jako nové. Je to možné? Myslím, že už musely být jeté, např. po dědovi.

Tenhle model se mi hrozně líbí svým nadčasovým jednoduchým a elegantním designem. Dovedu si představit, že bych je po vyčištění vzal při zvláštních příležitostech na ruku.

Předem děkuji za jakékoli informace, kterými mě obohatíte  :notworthy:

post-33141-0-02407400-1451597264_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ty zlacené jsou přesně jak píšeš, kalibr 66, typové označení 66 361 3 a rok vzniku 1977, což by odpovídalo tomu, že je děda koupil někdy na přelomu 70. a 80. let. Žádnou zvláštní zažitou přezdívku těchto hodinek si neuvědomuju. Jsou fakt v pěkným stavu. Doporučení na hodináře - v Brně moc nevím komu, spíš frýdl v Praze, nebo někdo odsud - třeba valjoux chystává strojky na limitky a bývalo to za rozumný peníze.

Ty druhé jsi taky tipl správně - kalibr 50, typ 50 151 1, rok vzniku 1968, takže to klidně možné je. Přezdívku pokud vím taky nemají.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...