Přejít na obsah

Pomoc s identifikací PRIMEK

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 3,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jedná se o model 011 030 z roku 1959. Průměr pouzdra 36mm. Vše je originál.

A co ty ručky? Chybí jim  luminiscence a na ciferníku lumibody u indexů jsou. Mám jen naskenovanou fotku z firemního letáčku v prachotěsném pouzdře, ale proč by to mělo být u zlacených jinak?

Každopádně málo vídaný kus.

post-967-0-88030900-1364995397_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Luk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co ty ručky? Chybí jim  luminiscence a na ciferníku lumibody u indexů jsou. Mám jen naskenovanou fotku z firemního letáčku v prachotěsném pouzdře, ale proč by to mělo být u zlacených jinak?

Každopádně málo vídaný kus.

No já tam ty lumi štěrbiny v ručkách vidím, alespoň mi to tak připadá.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem ještě zapátral u majitele (hodináře), protože už si nedokážu přesně vzpomenout na všechny informace (měl jsem je v ruce před měsícem). Takže všechno je originál, jen hodinová ručička je jiná, a jistá pochybnost je o korunce. Zbytek je původní. Lumi body tam jsou (zda ještě svítí - nezkoušeno) a origo hodinová ručička je osazená lumi vrstvou. Strojek je prý v super stavu a hodinky šlapou. Dojem z nich, když jsem je měl v ruce byl skvělý.

Odkaz ke komentáři

Dnes jsem koupil tyto Primky. Hlavně kvůli pouzdru a strojku, s rádoby běžným ciferníkem, ale něco mi na něm bylo divné. Doma jsem zjistil, že místo svislých proužků, které jsou běžné, tento má kruhy. Protože takovou variantu vidím poprvé, rád bych věděl, zda se taky dělal v obou provedeních se zlatými nebo stříbrnými indexy. Máte někdo zachovalejší kus? Postněte prosím fotku. Díky. 

post-967-0-49870400-1365011788_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Chyba se vloudí :) omluva za spam.Příspěvky nehoním....

edit:chyba

Upraveno uživatelem nikdo
Odkaz ke komentáři

Prim soudek, kalibr 66 (66.3, 66.4) hnědý metalický ciferník, pozlacené pouzdro.V sekci "sbíráte někdo primky" by se našlo v nějakém dobovém katalogu i typové číslo.Jinak cenu si můžeš zjistit sám, a to tak, že je dáš od koruny na aukro a kam se vyšplhá, taková je.Záleží totiž na potřebě kupujících je mít.

Odkaz ke komentáři

Ahoj přátelé Primek znalí, 

jelikož se v analozích celkově moc nevyznám, chtěl bych poprosit o identifikaci, respektive spíše nacenění tohoto velice zachovalého kousku, který se mi dostal do rukou...

Děkuji

jsou pěkný, asi bych je neprodával :)

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Zdravim, sím o identifikaci dvojice hodinek, prolejzám to tady, už tak hodinku a půl a pořád se v tom množství témat a příspěvků nemůžu dobrat výsledku :(

pro někoho to může být otázka kouknutí,

nikde žádná viditelná čísla kromě níže uvedených.

Díky za rady a info. A teď foto.

post-26419-0-48439300-1367087864_thumb.jpg

post-26419-0-30977900-1367087873_thumb.jpg

číslo 684 nebo 084

post-26419-0-75525400-1367087883_thumb.jpg

post-26419-0-52309100-1367087893_thumb.jpg

číslo 096 nebo 960

ty čísla jsou jen odhad je to špatně čitelné

u automatů jde korunka poněkud ztuha, raděj jsem ani nenastavoval čas a datumovku

případně dotaz na základní servis + nějaká lehčí repase (sklíčko apod.), na koho se obrátit? nejlépe v Plzni :)

Odkaz ke komentáři

Nevím co víc by jsi chtěl za info?Jsou to oboje primky jedny s kalibrem /strojkem/ 68.4 /teda verze s datumem a manuální natahování a druhé automaty též nazývané velké televize s kalibrem 96,takže natahované pohybem zápěstím.

Odkaz ke komentáři

První jsou prostě primky se strojkem kalibr 68.4 - žádné speciální jméno nemají. Druhé jsou Prim televize a kalibr je 96 0. Obojí dost běžný kus. Obojí dost bídný stav, i když ty stříbrné manuály zase ještě tak špatné nejsou. Obojí nejspíš osmdesátá léta. Jo a ty televize mají extrémně malou a utopenou korunku vůči pouzdru, takže jakmile se trochu ošoupe, tak je vždy hoňka je nařídit a natáhnout.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...