accutron Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2013 (upraveno) V 29. 9. 2013 v 13:56, LuBart napsal: Prosím o pomoc s určením a datováním dnešního nálezu. Prohledal jsem snad celou sekci, ale stejně broušené pouzdro jsem našel snad jen u těch s jelenem na ciferníku, jiné zas měly lunetu. Dýnko je šroubovací, bez číselného označení. Kromě zlatých Diplomatů jsou tohle moje druhé Primky, takže děkuji za pochopení, opravdu se ve značce vůbec neorientuji.Jedná se o bastl. Originální model z roku 1973 vypadal takto. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 29. září 2013 uživatelem accutron Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2013 (upraveno) Já mám záložní strojek 66.3 se stejným ciferníkem bez datumu a ručičkama, jen vteřinovku mám zlacenou. Za boha si nevzpomenu v jakém byl pouzdru, ale v soudku určitě ne. Možná náhoda.Honzo, nešlo by toto vlákno připíchnout nějak nahoru? ať je na očích. Vidím jak s tím bojuješ. Edit: foto Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 29. září 2013 uživatelem Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2013 Ten mám taky a to v soudcích, jen už bez broušeného pouzdra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2013 Jojo, bastlilo se jedna radost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuBart Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2013 Pane jo, moc díky! Takže naopak bílá matná vteřinovka je jediná originál. Bílý ciferník taky není původní? Na koncích lesklých indexů jsou černé čtverečky, tedy jako opačná barevná varianta k modrobílé. Jen kolem 6 hodin je navíc ČS-SR. Smysl broušení je opačný než na snímku, to ale asi není významné. Snad najdu hodináře, který by je uvedl do původního stavu. Korunka je ostrá, mockrát natahovány jistě nebyly. Bohužel, jak to tak bývá, není nikdo, kdy by si mohl pamatovat jak, a hlavně proč, tenhle hybrid vznikl. Kvůli malé výšce jsem původně uvažoval vzít je pod sako, původní sportovní design trochu mění situaci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuBart Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2013 Nádhera, to je přesně ten typ. Takže opravdu chybí taky vnitřní luneta. Poslední prosba: je po 40 letech ještě nějaká šance sehnat nebo nechat vyměnit za originální díly vše, co tam nepatří? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2013 Najít schopného hodináře co má díly,myslím,že na tento typ by to neměl být až takový problém.Případně si vydražit na Aukru stejné jen pro věci co Ti chybí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 2. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2013 Taky mám jedny Primky na identifikaci. Jsou po dědovi - matně jsem tušil, že je měl, jednou mi je ukazovala babička, když ještě žila, ale pak je hodně dobře schovala, že jsem je našel až dneska. To bylo taky jejich štěstí, protože děda je po smrti už přes 25 let a kdyby se mi dostaly do rukou ještě jako klukovi, byly by dnes už jistě na 100 kusů a pohřbené hluboko na smetišti. Jinak hodinky mají poškrabané vrchní sklíčko, ale ciferník vypadá čistý. Ráno jsem je natáhnul a do teď jdou naprosto bez problémů a přesně..Zajímal by mě rok výroby, nějaký typ a třeba i dnešní a dobová cena. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 2. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2013 Přesný název nemají. Uvnitř je kalibr 66 nebo 66.1 a rok tak okolo 1970, ale to nevím přesně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 2. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2013 OK, díky...asi je dám zase zpátky do šuplíku - jako památku na dědu...nechám je v původním stavu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 2. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2013 Tak mám ještě jedny Primky na identifikaci - asi to bude zase něco ze 70-tých let, ale nechám to na vás. Zdají se být také bez problémů funkční. Jak jsem je tak vyhrabal, uvědomuju si, jak strašný noob jsem, co se takových hodinek týká - nevíte, jaký je vlastně rozdíl mezi 15,16,17 rubínů - no určitě víte, já ne...a další věc - když jsem chtěl seřídit datum, čekal jsem, že korunka bude mít 2 polohy - jednu na seřízení času a jednu na datum - ale zdá se, že korunka má jen jednu nastavovací polohu a datum se musí nastavit tak, že to prostě projedete milionkrát dokola, než naskočí ten správný. Je to možné, nebo je to nějaká závada? Díky moc.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 2. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2013 (upraveno) V 2. 10. 2013 v 16:58, Chilliluk napsal: jaký je vlastně rozdíl mezi 15,16,17 rubínů -Rozdíl mezi 15 a 16 rubíny je... 1 rubín Rozdíly jednoho, dvou, jsou nepodstatné a u starších hodinek hraje daleko větší roli celkový stav strojku, než počet rubínů.(Rubíny ve strojku slouží jako odolná ložiska s malým třením, takže zjednodušeně se dá říct, že čím víc jich tam je, tím je strojek kvalitnější a přesnější)Ed: Jednotlivé typy strojků Prim prostě měly různý počet rubínů. Upraveno 2. října 2013 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 2. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2013 Aha, tak to jo...no musím uznat, jak je tu mám tak před sebou, že tohle je opravdová nostalgie. Láká mě začít se o Primky (mechanické) taky zajímat. Ty první, co byly po dědovi, se mi fakt líbí - on byl učitel češtiny - jako bych ho viděl, jak večer sedí u stolu a pod lampičkou opravuje diktáty s těmito hodinkami na ruce. Ach jo, kde jsou ty časy...no je pravdou, zdá se, jako by ty hodinky měly duši a tak nějak s člověkem prožívaly všechno dobré i zlé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 2. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2013 V 2. 10. 2013 v 17:38, Chilliluk napsal: jako by ty hodinky měly duši a tak nějak s člověkem prožívaly všechno dobré i zlé. To je velká pravda, hezky napsáno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 2. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2013 V 2. 10. 2013 v 16:58, Chilliluk napsal: Tak mám ještě jedny Primky na identifikaci - asi to bude zase něco ze 70-tých let, ale nechám to na vás. Zdají se být také bez problémů funkční. Jak jsem je tak vyhrabal, uvědomuju si, jak strašný noob jsem, co se takových hodinek týká - nevíte, jaký je vlastně rozdíl mezi 15,16,17 rubínů - no určitě víte, já ne...a další věc - když jsem chtěl seřídit datum, čekal jsem, že korunka bude mít 2 polohy - jednu na seřízení času a jednu na datum - ale zdá se, že korunka má jen jednu nastavovací polohu a datum se musí nastavit tak, že to prostě projedete milionkrát dokola, než naskočí ten správný. Je to možné, nebo je to nějaká závada? Díky moc.. IMG_0518.JPG IMG_0517.JPGChybí jim vteřinová ručka a na dvě polohy zapomeň,opravdu musíš dokolečka dokola.U kalibrů 68 stačí přelezt přes půlnoc a pak se vrátit na 23hodin a trošku to zrychlíš,ale tyto starší strojky to neumí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin3333333333 Odesláno 8. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2013 Neví někdo z Vás, jak má vypadat ciferník k těmto hodinkám? Netuším kdo je takhle doničil...Díky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 8. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2013 Co třeba tohle :-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin3333333333 Odesláno 8. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2013 Noo, to bude přesně ono Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 8. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2013 V 2. 10. 2013 v 16:58, Chilliluk napsal: Tak mám ještě jedny Primky na identifikaci - asi to bude zase něco ze 70-tých let, ale nechám to na vás. Zdají se být také bez problémů funkční. Jak jsem je tak vyhrabal, uvědomuju si, jak strašný noob jsem, co se takových hodinek týká - nevíte, jaký je vlastně rozdíl mezi 15,16,17 rubínů - no určitě víte, já ne...a další věc - když jsem chtěl seřídit datum, čekal jsem, že korunka bude mít 2 polohy - jednu na seřízení času a jednu na datum - ale zdá se, že korunka má jen jednu nastavovací polohu a datum se musí nastavit tak, že to prostě projedete milionkrát dokola, než naskočí ten správný. Je to možné, nebo je to nějaká závada? Díky moc.. IMG_0518.JPG IMG_0517.JPGParádní vzpomínka na dědečka.Ještě doplním - jedná se o kalibr 57. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PePe_John Odesláno 11. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2013 Zajímají mne tyto Primky (viz. obrázek).Zároveň by mně zajímalo jestli mají nějaké specifické označení, podle kterého je dále shánět? Strojek by měl být/ TYP 0111-15 rubínů. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se