pavel67 Odesláno 6. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2011 Dobrý den,nejsem nějaký znalec, ale tyto primky jsem ještě neviděl. Nevíte kde se mohli používat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kutilprim Odesláno 6. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2011 Dobrý den, nejsem nějaký znalec, ale tyto primky jsem ještě neviděl. Nevíte kde se mohli používat? Jsou to ´´kapslové´´ hodinky, tato kapsle se vkládala do gumového řemínku. Někde na fóru jsou fotky. Jsou to prostě hodinky na ruku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel67 Odesláno 6. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2011 Děkuji za odpověď, nějaký Švýcar je nabízel jako: Alte Fahrzeug Uhr Prim CSSR Artikelzustand: GebrauchtCHF 29,90 ca. EUR 23,05Sofort-KaufenSofort-KaufenSofort-Kaufen No kupci se mu za ty prachy zrovna nehrnou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 18. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2011 (upraveno) Moli byste mi prosím prozradit něco více o těchto primkách? Mám možnost je koupit mého hodináře, nicméně nevím, jestli mají tu cenu, kterou za ně chce. Mají kalibr 64, nerezové pouzdro a minerální sklo. (Foto jsem si vypůjčil tady z fóra, autor doufám promine). Upraveno 18. února 2011 uživatelem orlando1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
josuk Odesláno 18. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2011 Mám možnost je koupit mého hodináře, nicméně nevím, jestli mají tu cenu, kterou za ně chce. OT: promin, a to se ho tedy ptáš přes forum, jakou cenu za ně chce? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 18. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2011 Myslim si, ze tento typ se moc dlouho nedelal, zajimalo by me, v kterych letech a v jakem poctu priblizne se vyrabely. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 19. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2011 (upraveno) Zdravim pánové, tyhle hodinky jsem dneska našel při uklidu, jsou to běžné tuctovky nebo byl stály za renovaci? Edit: smazání příliš velké přílohy, čtěte pravidla Upraveno 9. března 2013 uživatelem Honza.manta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vanuska Odesláno 19. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2011 Moli byste mi prosím prozradit něco více o těchto primkách? Mám možnost je koupit mého hodináře, nicméně nevím, jestli mají tu cenu, kterou za ně chce. Mají kalibr 64, nerezové pouzdro a minerální sklo. (Foto jsem si vypůjčil tady z fóra, autor doufám promine). Ted jsou na aukru, tak na to mrkni. http://aukro.cz/masivne-sportove-hodinky-prim-ako-nove-i1460332622.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 19. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2011 Zdravim pánové, tyhle hodinky jsem dneska našel při uklidu, jsou to běžné tuctovky nebo byl stály za renovaci? Nejsou nijak neobvyklé.Záleží co si představuješ pod pojmem renovace?Já bych jen přeleštil sklo a vyleštil Sidolem a nechal je tak.Alespoň budou mít tu správnou starou patinu.Pokud bys chtěl nějakou renovaci v Eltonu,tak si připrav pár tisícovek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 19. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2011 Ted jsou na aukru, tak na to mrkni. http://aukro.cz/masivne-sportove-hodinky-prim-ako-nove-i1460332622.html O těch na Aukru vím, jsem zvědav, kam až to Zeneko požene. Jsou tam ale nějaké divné ručky. Měly by tam být stejné, jako na leteckých primech, ale bez výplně (soudě podle těch u hodináře). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mila_T Odesláno 7. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2012 Dnešní nález při vyklízení domu u příbuzných. Poznávám jenom prostřední dětské sporty. Ty pravé mají šroubovací dýnko. Strojky jsem ještě nezkoumal. Jaké jsou to modely ??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 7. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2012 (upraveno) Modely? Hodinek se v té době vyráběly mraky a nebyl žádný důvod hrát si na modely. Prostě náramkové hodinky.EDI: na abych ale úplně nelhal, každá typová řada hodinek (chcešli, každý model) měla určité podnikové typové číslo (tak jak to odpovídalo tehdejšímu plánování výroby), které je ale celkem k ničemu. Upraveno 7. července 2012 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 7. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2012 Levé kalibr 66.3 a vyrobeny tak okolo roku 75. A je to dementní model - strojek se vydavá horem, ale sklíčko je napevno, takže bez pavouka na nasazování sklíček nejdou rozebrat. V pravých bych typoval kalibr 52 a výrobu před rokem 70. Jedná se o takzvané prachotěsné pouzdro. Jestli tě zajímá rok výroby přesněji, tak myslím si, že ve vlákně "určení roku výroby diplomatů" je graf roků výroby dle výrobních čísel na dýncích hodinek, tak se tam mrkni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 7. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2012 Ty pravé mají kalibr jiný než 52, ten měl mimostřednou vteřinovku.Pokud je na cifru 17 Jewels tak je tam kal.66.--- a pokud je tam 16 kamenů tak to je 55.Spíš bude platit ale ta první varianta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mila_T Odesláno 7. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2012 Tak jsem je všechny otevrel ty levé mají dle značení kalibr 50.1, a funkční. Ty pravé kalibr 66.3, jsou celkem v luxusním stavu funkční , jen se mi zdá že je držák jedné stěžejky ohnutý o cca 1 mm.Ty dětské sporty mají asi stržené pero, kalibr 66.3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 7. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2012 Ty pravé mají kalibr jiný než 52, ten měl mimostřednou vteřinovku.Pokud je na cifru 17 Jewels tak je tam kal.66.--- a pokud je tam 16 kamenů tak to je 55.Spíš bude platit ale ta první varianta. Jsem blb, myslel jsem 55. A přísahal bych, že je doma někde s 55kou mám, no tak je tam 66.3. A je.li v těch levých 50.1 - tak je to dle mého bastl, protože tohle pouzdro se vyrábělo až později. Doufám, že dneska už podruhé nekecám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mila_T Odesláno 7. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2012 Jsem blb, myslel jsem 55. A přísahal bych, že je doma někde s 55kou mám, no tak je tam 66.3. A je.li v těch levých 50.1 - tak je to dle mého bastl, protože tohle pouzdro se vyrábělo až později. Doufám, že dneska už podruhé nekecám. Že to je bastl je klidně možné, děda opravoval známým budíky a občas i hodinky, mimo těchto primek tam měl ješte několik noname qurtz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atomicsteve Odesláno 7. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2012 Kalibr 55 se do pouzder se šroubovacím jednodílným dýnkem nedával, nicméně tento jednoduchý ciferník se v Primkách objevoval často - asi i s kalibrem 55, ale nejsem si jistý, zda s plastickými číslicemi. Existuje i varianta s Incablocem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jafurak Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2012 Kalibr 55 se do pouzder se šroubovacím jednodílným dýnkem nedával, nicméně tento jednoduchý ciferník se v Primkách objevoval často - asi i s kalibrem 55, ale nejsem si jistý, zda s plastickými číslicemi. Existuje i varianta s Incablocem. Niečo podobné som objavil aj vo svojej zbierke. Strojček Kal 50, Typ 014. Ale celé sa mi to nezdá, tá kombinácia púzdra, číselníka a čiernej sekundovky k zlatým ručičkám ? Posúďte sami. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atomicsteve Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2012 Mrkni do vlákna Kalibr 55 a 57, stejné mám taky, moc často se nevidí. Kolem roku 1965. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se