Lukyn77 Odesláno 11. března Nahlásit Odesláno 11. března před 5 hodinami, 1kubik napsal: Ahoj, řeším nákup dámských Rolex Datejust ref. 16233 bicolor s champagne ciferníkem z 80. let jako dárek k promoci. Po koupi bych je samozřejmě chtěl rovnou dát na kompletní servis, ale nemám zkušenost s takto starými hodinkami, takže úplně nevím, co všechno se u nich dá čekat. Můj záměr je dát je jako dárek ženě (25 let) s tím, že by je mohla normálně nosit a zároveň by to pro ni byla památka na promoci. Designově mi přijde, že DJ je dost nadčasový, takže by to i dnes mohlo fungovat. Zajímá mě ale názor zkušenějších – je podle vás vhodné darovat takhle staré hodinky, když mají být primárně jako dárek k nošení? Nebo by bylo rozumnější hledat něco novějšího? Případně na co si u dámského DJ z 80. let dát při nákupu největší pozor? Díky za názory. a jsi si jistý, že holka v 25ti ocení starý paštiky? nebylo by přeci jen lepší, aby dostala nové hodinky a ty si sama onosila a zapisovala si svoje vzpomínky? Jakou máš představu, že budou vypadat hodinky cca 45 let starý ? Neplníš si náhodou svůj statusovej sen, ale ... 1 2
Harwey Odesláno 11. března Nahlásit Odesláno 11. března ktovie co vsetko uz bolo menene, resp. co tam nepatri... vintazne rolexky by som naslepo asi nekupoval, pokial by som nevedel historiu. druha vec je ako pise Lukyn. ma zena nejaky vztah k hodinkam? co nosi teraz?
skalis Odesláno 11. března Nahlásit Odesláno 11. března Smysl to mít může, pokud si kladně odpovíš na otázky: 1. Ocení obdarovaná nošené "staré" hodinky, byť je to Rolex? 2. Jseš ochotný investovat do komplet autorizovaného servisu (včetně leštění, aby se z nošených hodinek staly hodinky "skoro jako nové") v ceně 1k EUR? Pokud ano a koupíš pěkný kus ve slušném stavu, tak proč ne.
Monkey Odesláno 11. března Nahlásit Odesláno 11. března Vybral jsi si poměrně složitou disciplínu. Doporučuji obezřetnost při hledání správného kusu, pokud bude na hodinkách něco nepůvodního, může ti AD servis odmítnout. Zajímá tě sběratelská hodnota hodinek ? Při servisu pravděpodobně vymění původní číselník, ručky, hodinky přeleští a pozor na kondici tahu, pokud by byl příliš vytahaný mohla by čekat i jeho výměna. To vše v očích sběratele hodnotu hodinek snižuje (v případě pozdějšího prodeje). Zároveň si myslím, že pro první kontakt se značkou nejsou čtyřicetileté hodinky vhodné (napadá mě analogie s auty), byť mě osobně jsou starší Rolexky bližší než ty nové.
vwtyp11 Odesláno 12. března Nahlásit Odesláno 12. března (upraveno) Jaká sběratelská hodnota?! Rokexu z 80 jsou mraky, nedělejte z toho zlatej grál, on určitě nekupuje daytony paula newmanna…, ja tě chápu, stojí to i se servisem pulku ceny novych, servis je dá do pucu a u rlx nikdo neřeší jak jsou stary. Za mě dobry příklad kvality a zivotnosti ps. Prosimte neboj se toho co pise kolega - kdoví co bude uvnitř apod- spis proste nebudou mit servis celou dobu, ale to skoro všechny hodinky. Js teď nesl svy suby do servisu a typek: “pane vy je nosíte?! Tak na ně nehrabejte, když jdou” a to v rlx servisu ne nějaký šedý hodinari Upraveno 12. března uživatelem vwtyp11
tikzot Odesláno 12. března Nahlásit Odesláno 12. března A co zkusit najít nějaké hezké Datejust z roku jejího narození.? To už neřešíš 40 let starý hodinky, ale 25kolem roku 2000 už bylo spousta hezkých modelů v současné kvalitě a myslím že se podaří najít kousek v dobré kondici, full setu a se servisní historií třeba od prvního majitele. 2
1kubik Odesláno 12. března Nahlásit Odesláno 12. března Ja jsem si právě říkal, že bych se domluvil na předání právě raději v hodinářství, kde bych je nechal zkontrolovat a následně je tam nechal na kompletní servis. Samozřejmě včetně přeleštěni a servisu stroje. Nemam tušení, na kolik takový servis vyjde. Asi je to subjektivní, ale na mě působí pořád hezky a ne nikterak staře. Samozřejmě je řešením, hledat v podobné ceně nové hodinky - výběr bude velký. Mate nějaké doporučení? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
rado74 Odesláno 13. března Nahlásit Odesláno 13. března před 8 hodinami, 1kubik napsal: Samozřejmě je řešením, hledat v podobné ceně nové hodinky - výběr bude velký. Mate nějaké doporučení? Rolex pre mladú babu a ešte v bicolore podĺa mňa asi moc nie, pokiaĺ vidím na žene Rolex_ky, čo je fakt skôr výnimočne je mi jasné že jej ich kúpil starý, a ten určite bude fanúšik značky ........vlastná skúsenosť Moja pani dostala krásne nové datejusty, na ruke dva krát a sú tam jebnuté v krabici že aby sa neodreli ..... no fajn ženy skôr osloví Cartier podľa mňa /česť výnimkám/, ale na rukách vidím tie hodinky oveľa častejšie a to bývam v malom prdelákove ............
1kubik Odesláno 13. března Nahlásit Odesláno 13. března Zrovna hodinky Cartier se jí nelíbí, naopak Rolex DJ ano Zatím jsem je neviděl, ale na fotkách na mě nepůsobí vůbec vintage.
kdojinej Odesláno 13. března Nahlásit Odesláno 13. března Právě to je ono. Dej si tu práci, a zkus se na ně jit nekam podivat, uvidis, ze nazivo je to jine nez na fotkach.
Exiztence Odesláno 13. března Nahlásit Odesláno 13. března Jojo na živo je hodně sjetých a lunety po těch letech vypadají jako vlnky než hrany Na druhou stranu bych neřešil jestli se měnil cifr/ručky, jestli jsou origo. Sběratelskou hodnotu tu má nulovou.
vonmisses Odesláno 14. března Nahlásit Odesláno 14. března V 12. 3. 2026 v 21:34, 1kubik napsal: Ja jsem si právě říkal, že bych se domluvil na předání právě raději v hodinářství, kde bych je nechal zkontrolovat a následně je tam nechal na kompletní servis. Samozřejmě včetně přeleštěni a servisu stroje. Nemam tušení, na kolik takový servis vyjde. Asi je to subjektivní, ale na mě působí pořád hezky a ne nikterak staře. Samozřejmě je řešením, hledat v podobné ceně nové hodinky - výběr bude velký. Mate nějaké doporučení? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Moje doporučení je nekupovat. Pokud na fotce jsou předmětné hodinky utíkat pryč. Stačí se podívat na mezery mezi nožkami a endlinkami. Nebo díry na hranách a po stežejkach. Lunetu bych na živo vidět nechtěl. AD ti max přeleští a bude to ještě větší paskvil . Pár maníků by to umělo rekonstruovat tak, aby se to kočce líbilo. Ale to už není o leštění a tomu odpovídá i cena . To když sečteš náklady , koupíš za ty peníze jiné určitě vhodnější jako dárek k promoci.
vwtyp11 Odesláno 15. března Nahlásit Odesláno 15. března V 13. 3. 2026 v 9:13, 1kubik napsal: Zrovna hodinky Cartier se jí nelíbí, naopak Rolex DJ ano Zatím jsem je neviděl, ale na fotkách na mě nepůsobí vůbec vintage. Neres, kup ji rlx bicolor. Celej svět je zná a respektuje jako měřítko úspěchu. Prave rlx si nechá, kdyz koupíš něco nového jiného spis to odloží. Tvůj prvotní nápad je skvely! Nenech se odradit 1
ragu Odesláno 15. března Nahlásit Odesláno 15. března před 35 minutami, vwtyp11 napsal: Neres, kup ji rlx bicolor. Celej svět je zná a respektuje jako měřítko úspěchu. Prave rlx si nechá, kdyz koupíš něco nového jiného spis to odloží. Tvůj prvotní nápad je skvely! Nenech se odradit Kolik bereš na hodinu? Takovýho hypemana ve svým životě potřebuju. 3
1kubik Odesláno 15. března Nahlásit Odesláno 15. března (upraveno) před 10 hodinami, vwtyp11 napsal: Neres, kup ji rlx bicolor. Celej svět je zná a respektuje jako měřítko úspěchu. Prave rlx si nechá, kdyz koupíš něco nového jiného spis to odloží. Tvůj prvotní nápad je skvely! Nenech se odradit Díky za podporu! Po čtení názorů tady, moje nadšení ze starých DJ totálně opadlo, ale jsem opět nakopnutý každopádně je nutné je vidět naživo, jenže to mam 300km, takže nejdřív to musím naplánovat. Pak mam taky trochu obavu, aby se cena servisu nevyšplhala třeba na 50tis Upraveno 15. března uživatelem 1kubik
1kubik Odesláno 15. března Nahlásit Odesláno 15. března Máte někdo doporučení na servis těchto hodinek? Ideálně někde na Jižní Moravě nebo ve Zlínském kraji?
skalis Odesláno 16. března Nahlásit Odesláno 16. března Dal bych je do autorizovaného servisu, na Jižní Moravě je to Hodinářství Bechyně v Brně. Počítej s cenou >1k EUR, ale když to má být dárek, tak na tom neušetříš.
ygys Odesláno 17. března Nahlásit Odesláno 17. března Tak všetko záleží podla toho aký je budget lebo asi sa dajú nájsť kúsky kde predchádzajúci majitel takýto servis už absolvoval. Každopádne ja osobne by som ale do modelu z 80tých rokov nešiel. Ja by som odporučil referenciu 11623 (čiže roky 2005 až 2019 ? ). Má skrytú sponu čo vačšina žien si myslím ocení a z estetického hladiska už nemá ani dierky v púzdre na menenie náramku. podla rýchleho vyhladania na chrone, ak netrváš na boxe a papieroch tak ich vieš v dobrom stave zohnať za cca 8-9k eur
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se