DavidLC Odesláno 15. července Nahlásit Odesláno 15. července V 3. 7. 2025 v 12:39, Kotlick napsal: Nesouhlasím od 15 minuty zde vše o baterii: Mám přesně tu samou co je v testu Zdarec, v pátek jsem byl na fyziu ze zádama, tak jak jsem se pak nemohl hýbat, tak jsem sjel videa (tohle, Vaculíka, a ještě nějaká další) a v podstatě asi vše o.k. Jediný a to bude asi problém opravdu většiny/všech, tak i Vaculík nabádal k opatrnosti na spodek/baterku (jak jsme se bavili). Pro mne asi v tuhle chvíli limitující faktor. Každopádně se půjdu někam k A.D. svézt a když BEV a svezení o.k., tak asi tohle. Celkem i ty ceny mě přišly berné a +- porovnatelné s benzínem/hybridem u Toyoty (což je moje srdcovka a varianta A) koukal jsem i na ten novej model a líbí se také. Každopádně díky za pokec . Ještě obecně, trochu mě trnulo, protože mě začal Prius lehce poškubávat a v servisu názor že zakarbonováno, dnes byl na ozdravné kůře a vypadá to že je zase junák. To spíš upozornění/doporučení toto absolvovat (3 tis není mnoho).
Kotlick Odesláno 16. července Nahlásit Odesláno 16. července Hodil jsem ti to do ChatGPT. Světlé výšky EV: Model Světlá výška Tesla Cybertruck 443 mm GMC Hummer EV ~406 mm Rivian R1T / R1S ~378 mm Bollinger B1/B2 (netýká se sériové výroby) ~381 mm Korejské značky Kia EV9 – až 225 mm díky vzduchovému podvozku a terénním režimům Electrifying.com+1The Driven+1 Genesis GV70 – 175 mm standardně The Driven Hyundai Ioniq 5 – 160 mm standardně, vyšší provozní výška než některé zavádějící „crossoverové“ vozy The Driven Evropské značky Jeep Avenger BEV (vyvíjen pro Evropu) – 200 mm Alibaba+2The Driven+2Wikipedia+2 Subaru Solterra – 212 mm (vlimitem) Wikipedia+9The Driven+9Electrek+9 – technicky japonská, ale silně prodávaná v Evropě Mercedes-Benz EQB – 210 mm The Driven Mercedes EQA – 209 mm Team-BHP.com+3The Driven+3MarketWatch+3 Volvo EX30 Cross Country – 196 mm (7,7″), oproti 177 mm standardnímu Electrek Volvo EX90 – 205 mm očekávaně reddit.com+6The Driven+6evspecs.org+6 Čínské značky Zeekr 7X – vzduchový podvozek zvedne světlou výšku až na 230 mm Wikipedia+1Pure Electric Vehicle Brand | Zeekr+1 Baojun RS‑7 – 198 mm na volvu, 172 mm plně naložený Wikipedia BYD Yangwang U9 – má „skákavý“ podvozek, ale konkrétní výšku neuvádí businessinsider.com+1youtube.com+1 BYD Yangwang U8 – luxusní SUV, ale bez údajů o světlé výšce youtube.com Moje KONA má 158 mm. 1
kloubik Odesláno 16. července Nahlásit Odesláno 16. července Na zacatku zari se v Mnichove predstavi nova iX3 a zaroven nove elektricke GLC. Uvidime jeslti budou "jen" na urovni Q6 etron/Macan 4, nebo tam bude nejaky posun. iX3 slibuje 800km dojezd, a jsem pak zvedavy na elektrickou 3er neue klasse.
Josef01 Odesláno 16. července Nahlásit Odesláno 16. července EQA máme doma a má světlou výšku 154 mm EQB je na tom stejně. Jedině, že by to byly speciální verze s jiným odpružením.
JR_2010 Odesláno 16. července Nahlásit Odesláno 16. července Já bych zase tu náchylnost k poškození baterky nedramatizoval, všechny jsou v dost festovním obalu a ten se jen tak nepropíchne.
DavidLC Odesláno 16. července Nahlásit Odesláno 16. července před 8 hodinami, JR_2010 napsal: Já bych zase tu náchylnost k poškození baterky nedramatizoval, všechny jsou v dost festovním obalu a ten se jen tak nepropíchne. Jasný, jen vycházím z povídání Vaculíka, např. AD Škoda při servisu (řešil Enyaq) při poškození obalu (co si pod tím představit) dává auto do nějaké karantény (asi Covid).... Já jezdím i na stavby a někdy je to masakr (kamení, bahno) s tímhle bych to nedělal. Prius dostal ran chudák, když mě paní trefila do zadního nárazníku, vysypala se z každého rohu hora hlíny, co jsem tak "nakradl"
JR_2010 Odesláno 16. července Nahlásit Odesláno 16. července Každej servis má kompletní vybavení pro elektroauta, přesně stanovený postupy a vymezený místa pro tzv "karanténu" to znamená jen určitej prostor, kam se má auto při teoreticky hrozícím požáru postavit a obehnat páskou a cedulema. Vzhledem k tomu, že těch aut přibejvá a s nima i bouraček, tak by za chvíli musel mít každej servis k dispozici prostor, jako je Letná v Praze, což je kravina. A poškozenej obal baterky, jakože nějaká promáčklina? Vůbec v tom nevidím problém.
Pozorovatel Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července (upraveno) Tak dneska poprvé na Ionity. Musím říct, že mě to trochu zklamalo. Chápu, že těch nejvyšších nabíjecích proudů člověk dosáhne při skoro vybité baterce, ale i tak jsem čekal víc Příští týden jedu poprvé Prahu, tak jsem to natlačil na 100%, ale než jsem dojel domů, tak 4% byly pryč, i když jsem jel na co nejnižší spotřebu (vůbec nepředjížděl, akceleroval pomalu, no prostě jel na klobouka). Navíc mám vyzkoušené, že i když to v klidu stojí, sežere to za den 1%..... No, jsem zvědav, jestli tu Prahu dám na jeden zátah (jsem psychicky připraven, že pojedu jen 120, tak jsem zvědavý, jak dlouho mi to vydrží ). Upraveno 20. července uživatelem Pozorovatel
Pozorovatel Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července Ke konci nabíječka ukazovala tyto hodnoty.
Josef01 Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července Před hodinou, Pozorovatel napsal: Tak dneska poprvé na Ionity. Musím říct, že mě to trochu zklamalo. Chápu, že těch nejvyšších nabíjecích proudů člověk dosáhne při skoro vybité baterce, ale i tak jsem čekal víc Příští týden jedu poprvé Prahu, tak jsem to natlačil na 100%, ale než jsem dojel domů, tak 4% byly pryč, i když jsem jel na co nejnižší spotřebu (vůbec nepředjížděl, akceleroval pomalu, no prostě jel na klobouka). Navíc mám vyzkoušené, že i když to v klidu stojí, sežere to za den 1%..... No, jsem zvědav, jestli tu Prahu dám na jeden zátah (jsem psychicky připraven, že pojedu jen 120, tak jsem zvědavý, jak dlouho mi to vydrží ). Graf nabíjení jsem sem dával, tedy víš, co od toho čekat. V těchto teplotách není problém nabíjet maximálním výkonem v daných procentech nabití baterie. Vzalo si to 4% na jaké trase? Já jsem dnes jel 20 km za stálého klesání za 3% baterie a zpět 22 km, bylo venku 33°C a vzalo si to 7% za stálého stoupání Klima při těchto teplotách bere stejně jako topení v 0°C. Mě Audi Q4 za týden vezme 0%. Zamykáš auto přes noc? 1
Pozorovatel Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července @Josef01 grafy jsem viděl, ale vždy potřebuji vlastní zkušenost, abych se o tom přesvědčil Trasa taky cca 20km po rovince. Chvíli po dálnici, ale tam je stejně max. 110, tak jsem jel 90. Klimatizace nastavena na 22°C. Auto zamykám pořád, i když ho mám na "dvorku", jsem tak zvyklý. Podle mě to auto neustále komunikuje a něco dělá, nebo fakt nevím (nic na dálku si nepouštím, ani klimu atd.).
Josef01 Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července Pak jsou 4% po rovině OK, když udělám průměr, tak jsem za 20 km na 4,8 %.
JR_2010 Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července To nabíjení na 100% na veřejnejch nabíječkách je podle mě blbost, kór na některejch, kde mimo proudu účtujou i minuty...jakej je problém po cestě na chvilku zastavit u stojanu když tam máš třeba 40% a za 10 - 15 minut si tam nasypat třeba do 80% a mazat dál...Já jel o víkendu do Brna z vesnice 30 km za Prahou, takže tam a zpátky, po cestě ani ne 20 minut a sotva jsem si stačil dojít 50 metrů pro nanuka a sežrat ho.
Duke650 Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července Na veřejných nabíječkách je to někdy adrenalin... třeba dnes, stojan ČEZ nedaleko od bydliště, 1x AC, 2x DC, místo pro dvě auta. Potřeboval jsem nabít hybrid (Volvo S60) takže AC. V mobilu v apce EON vidím, že AC je k disposici, DC obsazeno, OK jedu. Přijíždím a u stojanu Mercedes EQE s bezradným pánem. V autě zasunutý a zamčený DC kabel, v ruce mobil s apkou ČEZ, ani po několika pokusech (t.j. skenovat QR kód, zadat osobní data, platební kartu, potvrdit v bankingu ...) se nespustilo nabíjení. A nemohl odjet k jiné nabíječce, kabel nepustil. Dojezd 90 km, auto podle polepů předváděcí od dealera z Ostravy (to jsou od nás tak 2,5 hodiny), takže stresík... A k tomu se volný AC konektor v aplikaci EON tvářil, že je obsazený jiným autem. Mně to mohlo být fuk, mám benzínu dost, nabiju jindy a jinde. Nicméně jsem zavolal na hotline ČEZ, muzika, operátoři se věnují atd. Velké plus je, že službukonající technik do minuty volal zpět. Tak jsem mu dal k telefonu pána od Mercedesu, ani opakované pokusy o zamčení a odemčení auta nevedly k odemčení kabelu. Operátor na dálku restartoval stojan.... furt nic. Pak jsem si u Mercedesu všiml tlačítka u konektoru, ze zvědavosti jsem to zmáčknul a ejhle, kabel se dal vytáhnout (pán měl to auto evidentně půjčené a návody čtou jen zbabělci, že...). Po opakování celé procedury od začátku mu auto nahlásilo, že nabíjení nelze spustit. Tak jsem ho poslal k jiné nabíječce vzdálené cca 2 km, snad se mu tam poštěstilo. Takových zážitků jsem u stojanu s benzínem či naftou ušetřený. Fakt se mi líbí Volvo ES90, ale dokud infrastruktura není neprůstřelná, tak zůstanu u hybridu... 1
Josef01 Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července před 1 hodinou, JR_2010 napsal: To nabíjení na 100% na veřejnejch nabíječkách je podle mě blbost, kór na některejch, kde mimo proudu účtujou i minuty...jakej je problém po cestě na chvilku zastavit u stojanu když tam máš třeba 40% a za 10 - 15 minut si tam nasypat třeba do 80% a mazat dál...Já jel o víkendu do Brna z vesnice 30 km za Prahou, takže tam a zpátky, po cestě ani ne 20 minut a sotva jsem si stačil dojít 50 metrů pro nanuka a sežrat ho. Ano je to časově nesmysl, rychlejší je 2x dobijet 10-70% než jednou 10-100%. 1
Josef01 Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července @Duke650 jasně, je to stejný, jako dát babičce iPhone 1
Pozorovatel Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července před 2 hodinami, JR_2010 napsal: To nabíjení na 100% na veřejnejch nabíječkách je podle mě blbost, kór na některejch, kde mimo proudu účtujou i minuty...jakej je problém po cestě na chvilku zastavit u stojanu když tam máš třeba 40% a za 10 - 15 minut si tam nasypat třeba do 80% a mazat dál...Já jel o víkendu do Brna z vesnice 30 km za Prahou, takže tam a zpátky, po cestě ani ne 20 minut a sotva jsem si stačil dojít 50 metrů pro nanuka a sežrat ho. Protože jedu z Ostravy do Prahy a potřebuji tam být v určitý čas. A chci to dát pokud možno na jeden zátah (nehodlám kvůli tomu vstávat ani o minutu dřív). Tak, jak to umí kdejaký blbý spalovák, který tankuje stejně rychle, ať už je nádrž prázdná, nebo je skoro plná (rozdíl v řádu sekund).....
Pozorovatel Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července před 9 minutami, Josef01 napsal: @Duke650 jasně, je to stejný, jako dát babičce iPhone Já mám služební iPhone a soukromý mobil s Androidem. Na ten Apple jsem si ani po létech nezvykl a doslova ho nemám rád. Android umožňuje mnohem větší kontrolu nad mobilem, než ten vyhajpovaný zázrak.... 1
JR_2010 Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července před 6 minutami, Pozorovatel napsal: Protože jedu z Ostravy do Prahy a potřebuji tam být v určitý čas. A chci to dát pokud možno na jeden zátah (nehodlám kvůli tomu vstávat ani o minutu dřív). Tak, jak to umí kdejaký blbý spalovák, který tankuje stejně rychle, ať už je nádrž prázdná, nebo je skoro plná (rozdíl v řádu sekund)..... Hele, je to fakt jen v hlavě, na rychlý nabíječce v půlce cesty fakt stačí jen 15 minut. Jestli i to hraje roli, tak to už se nedá nic dělat no. Jo, a dnes jsem jel pořád 140, chvílema i 150 a průměr mi to ukázalo nějakejch 18 kW
Duke650 Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července před 16 minutami, Josef01 napsal: @Duke650 jasně, je to stejný, jako dát babičce iPhone Byl to mladík tak 25 let s iPhonem a hodně dobrou angličtinou, řekl bych korporátní kádrová rezerva ... žádný dědek nad hrobem jako já
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se