Josef01 Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února Jeden člověk nedávno v diskuzi psal, že jel s kamarádem z lyžování v Alpách s tímhle etronem, spotřeba na cestě zpět 23,5 kWh/100km a vzhledem k baterii 106 kWh to dali na jedno rychlé nabíjení do Prahy. Jedna přestávka po 300 km mi přijde v pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qwuiddo Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února (upraveno) Ja dneska spojil pracovni a hodinkove 'povinnosti' dohromady. Celkem 460km s jednim nabijenim, behem ktereho jsem dal kavu s chronokolegou a jeste jsem si odnesl Starbucks na cestu :). Spotreba 19kwh na celou cestu. Prijemne prekvapeni, ze u Olympie v Olmu se nabiji zdarma. Upraveno 21. února uživatelem Qwuiddo 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února @Qwuiddo tak po měsíci nezbytné byrokracie německého korporátu byl nákup nové ID.7 Pro vedením schválen a auto bylo objednáno. Měl bych si ho převzít k 01.07.2025. Nicméně ačkoli naši němečtí soudruzi vytvořili novou car policy (tím mi překazili plány na mnohem levnější Superb L&K), tak mi nikdo nebyl schopen do dnešního dne říct, jak a za co budu vlastně nabíjet, což bych řekl je dost podstatná věc u elektro auta teď mám MOL kartu. Jako asi nejjednodušší se mi jeví využití přímo aplikace od VW, kde si zřídím účet, navedu svou platební kartu a na konci měsíce pošlu vyúčtování do účtárny (doufám, že bude chodit včas a v nějaké rozumné formě). Údajně by to mělo fungovat u 99% nabíjecích stanic U nás není třeba rozlišovat služební a soukromé jízdy, co se tankování týče, ale ty soukromé nesmí překročit 10% toho, co najedu služebně a pořád to jde vše na firmu (příjemný bonus třeba při cestě na dovolenou 1-2x za rok). Doma určitě nabíjet nebudu, to bych neměl jak vyúčtovat Pokud se nepletu, tak ty to máš taky jako služební? Nemáš nějaké tipy & triky moderně live hacky? Předem díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února @Qwuiddo to musí být nesnesitelné mít na 460 km jednu zastávku, normální člověk má sebou bagetu a čůrá do petky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února @Josef01 divil by ses, ale nemám problém dát OV - Praha nebo OV - Košice bez přestávky a nějakého velkého se přemáhání. No a pokud by mě to už jó tlačilo (většinou po ranní kávě), tak zastavím a do 5 minut jsem ready. Prostatu mám zatím OK Něco jiného je jet v klidu na dovolenou a něco jiného jsou pracovní povinnosti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února Já to chápu, pokud jezdíš tuhle trasu týdně a bez zastávky, pak je to opruz v jakékoli autě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února Stejné to není, protože pokud si to bude situace vyžadovat, tak natankuji taky do těch 5 minut Zatím to vypadá, že moje první delší cesta s novým autem bude právě na dovolenou, což je jenom dobře. Nebude kam spěchat a já si to alespoň trochu osahám, než dojde k ostrému nasazení Bude to jak první sex. Vzrušující, ale vůbec nebudu vědět, co vlastně dělat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února Hlavně říkám všem základní věc. Pořiďte si univerzální kartu pro celoevropské nabíjení, protože pak nebudete řešit placení přes QR kódy v lepším případě a speciální aplikace v horším případě. Od roku 2024 musí být každá nová nabíječka vybavená platebním terminálem, ale spousta nabíječek to nemá. Zároveň je potřeba platit paušál na Ionity, je to jedno z nejrychlejších nabíjení na cestách. Taky si udělejte registraci na Tesla nabíjení a můžete nabíjet na Superchargerech. V chladném počasí zásadně plánovat cestu přes nabíječky (auto to umí naplánovat i automaticky), protože se aktivuje předehřev baterie pro rychlé nabíjení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qwuiddo Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února (upraveno) před 4 hodinami, Josef01 napsal: @Qwuiddo to musí být nesnesitelné mít na 460 km jednu zastávku, normální člověk má sebou bagetu a čůrá do petky @Josef01ja mel jednu nabijeci zastavku, jinak jsem mel nekolik pracovnich schuzek před 4 hodinami, Pozorovatel napsal: @Qwuiddo tak po měsíci nezbytné byrokracie německého korporátu byl nákup nové ID.7 Pro vedením schválen a auto bylo objednáno. Měl bych si ho převzít k 01.07.2025. Nicméně ačkoli naši němečtí soudruzi vytvořili novou car policy (tím mi překazili plány na mnohem levnější Superb L&K), tak mi nikdo nebyl schopen do dnešního dne říct, jak a za co budu vlastně nabíjet, což bych řekl je dost podstatná věc u elektro auta teď mám MOL kartu. Jako asi nejjednodušší se mi jeví využití přímo aplikace od VW, kde si zřídím účet, navedu svou platební kartu a na konci měsíce pošlu vyúčtování do účtárny (doufám, že bude chodit včas a v nějaké rozumné formě). Údajně by to mělo fungovat u 99% nabíjecích stanic U nás není třeba rozlišovat služební a soukromé jízdy, co se tankování týče, ale ty soukromé nesmí překročit 10% toho, co najedu služebně a pořád to jde vše na firmu (příjemný bonus třeba při cestě na dovolenou 1-2x za rok). Doma určitě nabíjet nebudu, to bych neměl jak vyúčtovat Pokud se nepletu, tak ty to máš taky jako služební? Nemáš nějaké tipy & triky moderně live hacky? Předem díky @PozorovatelMno uz jsem to tady popsal, mam od zamestnavatele celkem 3 nabijeci karty, ktere pouzivam na nabijeni, ale z 90% nabijim pouze doma. PRE - tu pouzivam i na roaming v zahranici CEZ - pouze na nabijecky CEZ a FutureEGo CCS - mam na ni aktivovane nabijeni na eON nabijeckach Tipy & Tricky nemam, osobne pokud bych nemohl nabijet doma, tak bych si EV nekoupil. Chapu, ze na rozdil ode me (ja si ho poridil jako sluzebak dobrovolne) si nemel na vyber? Jinak mit soukrome kilometry hrazene je super benefit, ale ja osobne ten pomer sluzebnich a soukromych mam cca 50:50, mozna dokonce 60:40 ve prospech soukromych. Celkovy najezd budu mit cca 35-40k rocne. Upraveno 28. února uživatelem Qwuiddo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února @Qwuiddo díky za info, tohle jsem nějak přehlídl. Ne, nemohl jsem si vybrat, jinak by to byl ten nejsilnější Sup s 300 kobylami nebo pokud bych měl úplně volné ruce tak ideálně BMW M5 Já ročně služebně najedu 40 tis., takže z toho soukromě může byt 4.000 km což je opravdu hezké, když mě to nic nestojí (samozřejmě se mi z platu pár stovek stahuje podle zákona, ale pořád je to lepší, než si takové relativně už drahé auto koupit). Na jednu stranu mě to štve, ale na druhou stranu to bude zajímavá zkušenost na kterou se už i docela těším a jsem zvědav, jak se s tím popasuji Sám bych si soukromě ovšem takové auto určitě nepořídil..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
the.sage Odesláno 2. března Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března To nabijeni me docela zajima. Nevite jak dostat do nakladu firmy nabijeni vlastni solarni elektrarnou nebo z vlastni zasuvky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 2. března Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března Existuje mnoho způsobů, jak se srovnat s firmou. Samozřejmě se to dá měřit a pak vyúčtovat formou cestovních náhrad, použít nějaký paušál apod., záleží jak k tomu chce firma přistupovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
the.sage Odesláno 3. března Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března Me by zajimalo jak se na to diva danovy urad, nejsou nekde doporuceni nebo tak neco? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qwuiddo Odesláno 6. března Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března Ahoj, muzete nekdo potvrdit, ze s poslednim updatem SW nejde na ID7 vypnout prebirani rychlosti prectene na znackach, pokud mate zapnuty Travel Assist? Jedu 100 na travel assist, auto precte znacku 70 a automaticky mi ji nacte do travel assistu a zacne to zpomalovat. Vzdy to predtim slo vypnout, ale ted mi to nejde. Muzete nekdo potvrdit prosim? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 7. března Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března Dnes je to treti den, co u nas na provoze odbornici "rozchazeji" zavadu na fotovoltaice resp. z ni dobijeni elektroaut. Vsecko se tvari ze facha, ale prd. Nenabiji. Takze jim zbyva kolem 20%, odpoledni vytahuje starou Caddy, aby mohli robit :-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 13. března Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března Příští týden budu jezdit v NIO ET7, abych vyzkoušel Čínu a mohl ji objektivně pomlouvat Jsem na to zvědav, všichni o tom bájí v superlativech, dojezd WLTP modelu 150 kWh je 930 km. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 13. března Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března Tak pak Pepo zkus tohle https://www.garaz.cz/clanek/novinky-elektromobily-toyota-bz4x-urban-cruiser-chrplus-21014427#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=autoweb.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest244_hpdop_comments_varCC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz ať v tom mám jasno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 13. března Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března před 1 hodinou, DavidLC napsal: Tak pak Pepo zkus tohle https://www.garaz.cz/clanek/novinky-elektromobily-toyota-bz4x-urban-cruiser-chrplus-21014427#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=autoweb.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest244_hpdop_comments_varCC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz ať v tom mám jasno I přes to že je mám rád, tak elektro Toyotky nějak festově krmili spotřebitele s těmi dojezdy, co probíhalo nedávno testování nebo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 13. března Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března (upraveno) před 3 hodinami, DavidLC napsal: Tak pak Pepo zkus tohle https://www.garaz.cz/clanek/novinky-elektromobily-toyota-bz4x-urban-cruiser-chrplus-21014427#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=autoweb.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest244_hpdop_comments_varCC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz ať v tom mám jasno Tyhle nové modely tady ještě nebudou, ale viděl jsem recenzi na bZ4X po té, co upravili SW a celkem to chválili vyjma té malé baterie. Upraveno 13. března uživatelem Josef01 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 13. března Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března před 2 hodinami, African napsal: I přes to že je mám rád, tak elektro Toyotky nějak festově krmili spotřebitele s těmi dojezdy, co probíhalo nedávno testování nebo? Jj, co jsem četl, tak prý trošku tvrdší a dojezd, jinak o.k. Před hodinou, Josef01 napsal: Tyhle nové modely tady ještě nebudou, ale viděl jsem recenzi na bZ4X po té, co upravili SW a celkem to chválili vyjma té malé baterie. To o jiném SW jsem nevěděl, mě říkal kámoš z Toyoty, že velký rozdíl 2 a 4 kola, což tady potvrzuje (jak jsem to zběžně zkouknul). Mě by možná "stačil" i ten prcek i když ten vnitřek je na pohled divnej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se