Přejít na obsah

Můj život s PHEV a další racionální diskuse o EL autech

safi

Doporučené příspěvky

V 25. 3. 2025 v 20:18, Hasňa napsal:
  V 25. 3. 2025 v 14:02, Josef01 napsal:
Možná ta mobilita je naopak problém, protože každý dnes může dojíždět 100 km a dělat ve velkém městě "manažera", kterej nic neumí, místo aby pracoval rukama tam, kde bydlí a kde chybí řemeslníci. Pak to vypadá tak, že ve středočeském kraji za 500 Kč/hod. řemeslník ani nevstane.
Rozšířit  

Nechápu, proč tady musíš vytahovat zrovna mě...

Rozšířit  

Buď v klidu, vztáhl jsem si to i na sebe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tento týden jezdím v novém Elroq 85. Škodovky jsem měl naposledy v 90 tých letech a ještě k tomu služební. Není to špatný, i ten deštník ve dveřích je :)  a co musím ocenit, ty přihrádky a háčky v kufru a závěsnou látkovou vaničku pro uležení podélných věcí. Tohle v Audi, BMW nebo Mercedesu nenajdete. Jezdí to slušně, tedy myslím pohodlí, odsun sedačky při vystupování, automatické spuštění vytápění volantu a sedaček po nastoupení, paměť na 3 polohy na jejich nastavení, přístup do infotainmentu přes PIN atd. a vypadá to už konečně jako auto.

Celková kapacita baterie/použitelná - 82/77 kWh
Rozsah (WLTP) - 581 km
Minimální spotřeba (WLTP) - 15,2 kWh/100 km
Zrychlení 0-100 km/h - 6,6 s
Výkon - 210 kW (282 k )
Točivý moment - 545 Nm

PXL_20250331_081412323.jpg

Elroq.jpeg

• Like 1
  • Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

Pokud bych si dne si vybíral auto, tak bych vzal Elroq 85 místo Audi Q4. Má lepší mapové podklady a HUD, lepší hlasové navádění, stabilnější spojení Android Auto. Auto se samo zamyká a odmyká, topí na dálku i do sedaček a volantu, solidní kufr 470l, přehledné a intuitivně řešené ovládání funkcí.

Odkaz ke komentáři

Slušný čísla. Už to leze dolu, co se postupně otepluje. 
Před dvěma týdny jsem dal první delší trip s Teslou. Za našima, tj. Praha - Písek a zpět. Čekal jsem jednu nabíjecí zastávku, ale nakonec jsme to dali durch. Skoro celé po dálnici, předpisovka. Za mě dobrý, na 5 letej werk s 170tkm :)

IMG_0326.jpeg

• Like 2
Odkaz ke komentáři

Postupně leze ten dojezd nahoru, na začátku to vycházelo na 380 km, teď už na  420 km a pokud bych s tím jezdil tak 14 dní a šla ta průměrná spotřeba dolů, kterou tam nahnali lidé přede mnou, tak věřím, že se dostane někam k 500 km při teplotách kolem 20°C.

Odkaz ke komentáři

Jakmile leze teplota nahoru, tak s tím algoritmus počítá a zvýší dojezd. Tohle je při nabíjení dojezd a i když nebyla ještě úplně ohřátá baterie, tak už to ukazuje dojezd pěkný. Tedy 150 kW výkon nabíjení je výborný a i v 80% tam pořád jde 66 kW.

PXL_20250403_143511997.jpg

PXL_20250403_141554358.jpg

Odkaz ke komentáři

Začal jsem mezi šejdrem chodit domů pěšky, abych posílil ducha, imunitu a pánev.

Chodím kolem salónu Hyundé a stojí tam to nový hnusný auto. To je šerednější než Multipla.

No a jak tam chodím často, tak se mi to začalo asi líbit. Jako, že bych s tím jezdil do práce a nabíjel jednou za dva měsíce.

Hlavně bych nemusel kolem těch novejch divnejch aut chodit, protože mě to stresuje.

Maj tam i to SantaFe co vypadá zezadu jako výsadkový vůz jihokorejský pěchoty.

No a i kánoe na sílu paží se tam vejde, případně bych tam moh spát.

Je to píčovina, nebo to mám zvážit a v pondělí si do toho zkusit jít sednout?

*jakože jesli se tam vůbec vejdu

** případně mám v záloze MOPEDIX

Snímek obrazovky 2025-04-05 v 18.40.17.png

Snímek obrazovky 2025-04-05 v 18.40.40.png

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...