Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Trochu mi to připomíná věčné stesky autorů různých umělěckých děl, kteří se taky brání, jak Rejžek (nebo jiný kritik) vůbec může jejich písně (knihy, ...) shazovat, když přece nikdy nenapsal žádný hit.

Umělečtí kritici jsou paraziti umělců, ......

Obdobně se vyjádřil E. Hemingway, že kritici jsou vši lezoucí po umění. Jak vidno, u nás jsme tento druh cizopasníka rozšířili o šatní subtyp Pthirus pubis neboli též muňka, lidově zvaný filcka.

Návštěvník Diskutér
Odesláno

Kdybych měl napsat, jak vypadaj Railmastery  na té ruce, tak budu za trest muset další měsíc  uveřejňovat jen usmívající se smajlíky... ale, to je kolegova věc.

Ovšem... RAILMASTER... ausgerechnet v tomto děsivém průměru... sakra, kdo z vás tu dělá posunovače na hlavním nádraží, že to tu křepčí jak na seřadišti nákladních vagonů?

Tak především - problém spatřuji  v nevyváženosti minutové a hodinové ručky (srovnej se Seamaster Planet Ocean) Hodinová ručka totiž musí být sice kratší, zato ovšem musí mít prostorovou resp. plošnou  dominanci a nesmí se vytrácet doztracena. Zcela nelogické v tomto kontextu pak je důrazné  zakončení ručky minutové. Tedy, abych se přiznal, tak úplně přesně vlastně nevím, která že je hodinovka a která minutovka biggrin.gif

Pro mne až odpudivé, do středu zašpičatělé markanty po celeém obvodu ciferníku ve mně vyvolávají asociace na dravčí zuby, které mě trhají při každém pohledu na levé zápěstí. V rozporu s celou vizuální architekturou ciferníku a ruček je mimostředná ručka vteřinová, která jediná vytváří na jinak zoufale prázdné temné a deprimující ploše ciferníku jakous takous stopu naděje.

Nejsem si zcela teď jist, ale myslím, že boky tělesa hodinek jsou pískované... Tak to snad je jediným kladem, protože být komplet v chromu, dala by  se s tím na matějské pouti  posílat  prasátka až někam do oblak, tam kde se stěna smrti stáčí směrem k zemi života...

Závěr - pro mne absolutně vyloučená varianta hodinek.

Snow... měl jsi pravdu... málem jsem se z toho poto... biggrin.gif

Jo, diskutére, trefa - ta analýza je sice řekněme akademická, ale z tohoto úhlu pohledu brilantní - jenže nezapomínej, že právě ta nevyváženost ruček, ta divně přilepená šipčička, ty dravčí zuby kdovíproč větší než číslice, ta deprimující prázdná plocha ciferníku a ten děsivý průměr dělají z těch hodinek TU VĚC, která už věcí není, a abych citoval georga - nejlepší věci na světe nejsou věci ! Věřím Ondrajovi, že se mu neokoukají, což se u hodinek dle zlatého řezu vysoustružených asi stává mnohem častěji.

Já tedy za sebe beru všechny tvé výhrady za své, pouze mám opačný rezultát - mě se to sumusumárum líbí, až na to kaligrafický cvičení, to je děs, na tom si stojím. A nemělo by se to celý tak pouťově blyštit - ale co naplat, takovej majstrštyk to zase nejni.

smile.gif Jasně... rozumím ti. A tu sentenci o věcech, kolegy georga, tu velmi silně registruji wink.gif P.S. O blištění tu brzy něco napíšu... to bude počítám třetí chronomag-světová biggrin.gif Jo... a díky za ocenění některých mých postřehů wink.gif

Odesláno

Kdybych měl napsat, jak vypadaj Railmastery  na té ruce, tak budu za trest muset další měsíc  uveřejňovat jen usmívající se smajlíky... ale, to je kolegova věc.

Ovšem... RAILMASTER... ausgerechnet v tomto děsivém průměru... sakra, kdo z vás tu dělá posunovače na hlavním nádraží, že to tu křepčí jak na seřadišti nákladních vagonů?

Tak především - problém spatřuji  v nevyváženosti minutové a hodinové ručky (srovnej se Seamaster Planet Ocean) Hodinová ručka totiž musí být sice kratší, zato ovšem musí mít prostorovou resp. plošnou  dominanci a nesmí se vytrácet doztracena. Zcela nelogické v tomto kontextu pak je důrazné  zakončení ručky minutové. Tedy, abych se přiznal, tak úplně přesně vlastně nevím, která že je hodinovka a která minutovka biggrin.gif

Pro mne až odpudivé, do středu zašpičatělé markanty po celeém obvodu ciferníku ve mně vyvolávají asociace na dravčí zuby, které mě trhají při každém pohledu na levé zápěstí. V rozporu s celou vizuální architekturou ciferníku a ruček je mimostředná ručka vteřinová, která jediná vytváří na jinak zoufale prázdné temné a deprimující ploše ciferníku jakous takous stopu naděje.

Nejsem si zcela teď jist, ale myslím, že boky tělesa hodinek jsou pískované... Tak to snad je jediným kladem, protože být komplet v chromu, dala by  se s tím na matějské pouti  posílat  prasátka až někam do oblak, tam kde se stěna smrti stáčí směrem k zemi života...

v několika momentech jednoznačně souhlasím s diskutérem.

Návštěvník Diskutér
Odesláno

Klobadýsku... jak, že se nemám čím pochlubit? biggrin.gif Z čeho to odtušuješ? A vůbec... proč bych se měl chlubit? já mejsem žádná baletka. Jsem dospělej chlap a píši zde své pohledy na hodinky. A že nic neplánuji? Jo, souhlas. Doufám, že se to tu smí. Nyní neplánuji nákup hodinek. Až budu chtít, půjdu a koupím si je.

Pánové... v této smršti kritiky na mou kritiku railmasterů smile.gif chci aby tu zaznělo také toto - Velmi upřímně děkuji těm kolegům, kteří se nebáli zde napsat, že (byť třeba jedno mé slovíčko či myšlénku) nepovažují za útok na tělesnou a duševní integritu vlastníka, na státní zřízení naší republiky, o Evropské unii nemluvě, a že ocenili mou snahu vyjádřit se k hodinkám.

Ano, je to tak, jak mnozí vytušili. Co se mi líbí, to chválím, a napíši i proč, a co se mi nelíbí, nechválím... a také napíši proč. Sakra, ale, tak mě napadá... nemělo by tohle být na těchto diskuzích zcela přirozenou věcí?

Prostě, je potřeba počítat s tím, že jestliže tu někdo vstoupí do řeky "pochlub se novým přírůstkem" logicky musí počítat jak s oceněním, tak s případným kritickým pohledem. Tohle je veřejná diskuze milovníků hodinek, nikoliv červená knihovna kavárenských usrkávačů kafe laté.

A ještě k těm railmasterům... budu velmi silně přemýšlet o tom, co na mojí kritiku napsal kolega cigi. Tohle cením... vyjádření názoru. Přečtěte si cigiho, třeba i mně... a přemýšlejte. I o tom, a vlastně o tom zejména je... život.

Neboť, hledej v sobě slova slov, skládej je ve věty vět. Možná že svým příběhem, který nazveš tajuplně - railmaster... - zaujmeš nejenom sebe...

Návštěvník Diskutér
Odesláno

v několika momentech jednoznačně souhlasím s diskutérem.

Děkuju...

Odesláno

Diskutere jak jsi uhadl ze pisu o tobe? Ze by jsi se shledl v tom popisu?

Ne nechub se, jsi dospely chlap, zadny usrkavac latte v kavarnach, ty jsi ten co ma vkus a chce nas vzdelat, dat nam pravy nahled a cit pro estetiku, protoze my jsme tady samy "baletky" s chlupatejma rukama co maji radi hodinky a to tak ze s kolegy si je radi ukazeme.

Vis diskutere mlatit do klavesnice dokaze opravdu kazdy, i moje mala dcerka, ale jit s kuzi na trh a ukazat zralost sveho vyberu, odhalit abych tak rekl neco ze sebe a sveho vkusu to chce uz prece jenom zralejsiho chlapa. Hodinky prece vypovidaji o svem nositeli hodne ne?

Zpusobem jakym se vyjadrujes k volbam mych kolegu z fora se spise projevujes jako hulvat vyssiho kalibru, ktery ale nenajde odvahu prijit na budouci klubova setkani, uz proto, ze by nemel nic na ruce...

Odesláno

posli foto, nebo alespon nejakou peknou fotku z netu. ja nemam rad nadrazaky, mam radsi chlapy na srotplace, robia v dazdi mraze aj cez sviatok tiez biggrin.gif . ale mam rad svoje railmaster xxl...

Zatiaľ len prevzaté fotky, neskoršie sem hodím aj autentické.

Odesláno

hale diskutére, dej sem fotku a tůj úžasnej popis hodinek, který považuješ za dokonalý, když už jseš tak resolutní ve svejch názorech.Rád se totiž nechám překvapit. Bejt nabroušenej jako ty, nezavřu hubu od chvíle co ráno vylezu z baráku.

Odesláno

Hciq: Diskutér nám porad nechce prozdradit jeho hodinky nebo uprsnit jeho výber. Třeba nerozumí větám typu: co mas za hodinky ty, dej sem foto hodinek co se libi tobe... mozna reaguje jen na to co se mu hodí...

Odesláno

Chápu, že se mnozí mohou některými Diskutérovými výroky cítit dotčeni. Párkrát opravdu přestřelil. Zvláště když zesměšnoval osobní vkus některých členů. Ale na druhou stranu se mi zdá, že jeho obecně estetické soudy jsou dosti vytříbené a některé postřehy vtipné. Také bych nepovažobval za zásadní problém, že se nechce chlubit tím, co sám nosí, i když je pravda, že toto vlákno je k tomu primárně určeno. Mně to také trvalo dosti dlouho, než jsem začal do tohoto fóra vůbec přispívat a ještě déle, než jsem se odhodlal svoji minisbírku nafotit. Ale je fakt že by nám mohl Diskutér alespoň na několika příkladech ukázat a popsat, co se mu líbí. Věřím, že by to bylo zajímavé a podnětné čtení, protože je vidět, že se v estetických kategoriích velmi dobře orientuje. A proč nezaložit přímo k tomuto účelu nové vlákno, třeba Jak se vám líbí..., kde bychom každý týden hodnotili jeden konkrétní model? A aby se to nikoho nedotýkalo osobně tak tam můžeme cvičně vybírat hodinky, které tady (téměř) určitě nikdo nemá? Něco z té absolutní špičky (PP, AP, Breguet apod.) Jen tak cvičně, abychom si tříbili své estetické názory. Na této neutrální (protože nedostupné) půdě by pak mohly být i ony vzletné a někdy iritující Diskutérovy názory adekvátní.

Odesláno

Tohle není o nějakých estetických soudech, nebo vkusu jednotlivce, ten má každý jiný a každý na něj má právo. Problém vidím v tom, že se tu objevil "člen", který akorát sjede a zesměšní všechno a všechny - od Breitlingu, přes Railmastery, chlupátá zápěstí, pózování atd. Navíc mnohdy tak nevybíravým stylem, že se mnoha (a právem) vaří krev v žilách. Otázky po tom, co se tedy vlastně líbí onomu "polobohu estetiky" jsou tedy docela na místě. Odpovědi se bohužel, jako už mnohokrát nejspíš nedočkáme... Diskutérův vzorec....kontroverní výpad...kritika (od jiných)...zesměšnění...se neustále dokola opakuje a už takhle nastřílel za čtrnáct dní přes 190 příspěvků sad.gif Občas mě pobaví některé jeho obraty, to přiznávám, celkový sarkasticko-ironický tón jeho příspěvků mi ale čím dál častěji vnucuje myšlenku, že to nejpíš bude nějaký nevyrovnaný pubescent, co si z nás akorát dělá p*del. smile.gif

Odesláno

Chápu, že se mnozí mohou některými Diskutérovými výroky cítit dotčeni. Párkrát opravdu přestřelil. Zvláště když zesměšnoval osobní vkus některých členů. Ale na druhou stranu se mi zdá, že jeho obecně estetické soudy jsou dosti vytříbené a některé postřehy vtipné. Také bych nepovažobval za zásadní problém, že se nechce chlubit tím, co sám nosí, i když je pravda, že toto vlákno je k tomu primárně určeno. Mně to také trvalo dosti dlouho, než jsem začal do tohoto fóra vůbec přispívat a ještě déle, než jsem se odhodlal svoji minisbírku nafotit. Ale je fakt že by nám mohl Diskutér alespoň na několika příkladech ukázat a popsat, co se mu líbí. Věřím, že by to bylo zajímavé a podnětné čtení, protože je vidět, že se v estetických kategoriích velmi dobře orientuje. A proč nezaložit přímo k tomuto účelu nové vlákno, třeba Jak se vám líbí..., kde bychom každý týden hodnotili jeden konkrétní model? A aby se to nikoho nedotýkalo osobně tak tam můžeme cvičně vybírat hodinky, které tady (téměř) určitě nikdo nemá? Něco z té absolutní špičky (PP, AP, Breguet apod.) Jen tak cvičně, abychom si tříbili své estetické názory. Na této neutrální (protože nedostupné) půdě by pak mohly být i ony vzletné a někdy iritující Diskutérovy názory adekvátní.

Myslim že Tvůj napad není špatný, ale věř mi že hodne členů např. i já si radsi popovídám o nejakým Primkách nebo nejakých hodinkách které si mohu dovolit. Je hezké popovídat si o Patek Philippe, ale pro me je to zatim jen sen..

Odesláno

Jedna definice převzatá kdesi z internetu:

"Grafoman je bytostí tragikomickou. Jeho touha psát, tvořit, předvést se v literatuře ? próze, poezii nebo publicistice ? je provázená naprostým nedostatkem kritické soudnosti o svých možnostech. Dobývá všechna zařízení, kde by mohl publikovat. Nemá tušení o předpokladech tvorby ? vzdělání, talentu, zkušenosti. Neúspěšné pokusy překročit práh anonymity bývají zdrojem trvalých frustrací. Ikdyž grafomanské literární projevy, nejvíce poezie, jsou k úsměvu, vcelku je to smutná záležitost."

Aplikace tohoto textu na některé projevy v rámci tohoto fóra je čistě náhodná.

Odesláno

Takže slíbená fota, předem upozorňuji, kdo nemá rád chlupaté ruce, ať se nedívá.

Celkové porovnání s RM, kdo ví, jak RM svítí, může si udělat obrázek o svítivosti OP

Odesláno

Takže slíbená fota, předem upozorňuji, kdo nemá rád chlupaté ruce, ať se nedívá.

Celkové porovnání s RM, kdo ví, jak RM svítí, může si udělat obrázek o svítivosti OP

Krásné! gratuluji!

Návštěvník Kamil
Odesláno

Oboje ošklivé. laugh.gif

Které se ti líbí víc? Já bych váhal.....

Odesláno

Ondraji gratuluji, kde jsou ale prim chr.l.e. ty jsi zapomněl vyfotit. Jen taková kritika nebo jen můj názor, když už tady kdosi psal, že když se chlubí musí počítat také s jiným než pochvalným názorem. Takže: Celkem se mi nelíbí ten řemen na OP vypadá jako takový chudý příbuzný k jinak pěkně zpracovaným hodinkám.

Odesláno

Ondraji gratuluji, kde jsou ale prim chr.l.e. ty jsi zapomněl vyfotit.  Jen taková kritika nebo jen můj názor, když  už tady kdosi psal, že když se chlubí musí počítat také s jiným než pochvalným názorem.  Takže:  Celkem se mi nelíbí ten řemen na OP vypadá jako takový chudý příbuzný k jinak pěkně zpracovaným hodinkám.

nedávno jsem někde narazil na hodně drahý řemen právě pro Panerai. vyrobili ho z kůže kterou vylovily z lodi, která se potopila před několika lety (možná desetiletími). Cena byla nechutně vysoká (o řád vyšší než Hirch)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...