Přejít na obsah

Divers do 20k-Seiko vs Citizen,...

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 52
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jestli je to reinterpretace, tak ok, tam se moc nápadů vymyslet nedá. V tom případě nic proti. To se teda hluboce omlouvám. A už teda jenom ta Rolexová ručička mě tam trochu vadí. Zase se mi líbí ta hrana na skle, co láme indexy při pohledu šikmo jako na SKX. Trochu mě to ale nutí podívat se po původním modelu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě ten titan přijde v týhle cenový hladině super. A má to bejt i docela odolný.U Sinnu úprava oceli technologií Tegiment dostává  tvrdost 1200 Vickers, u Citizenu úprava titanu technologií Duratect slušných 1000 Vickers.

Odkaz ke komentáři

před 15 minutami, lipic napsal:

Skoro....!

Přidal bych se k názoru shewcza, promysli si, na co je budeš používat a možná bych uvažoval o jiném materiálu ( mám teď titanovky od seika a tam snad ty vlásečnice naskakují jen od mého pohledu ).

Odkaz ke komentáři

Myslel jsem Seiko X Citizen. Je to marketing moc bych tomu nevěřil. Pokud si vzpomenu, tak udělám detailní fotky Citizenů (taky titan, myslím Super Titan značením, ale moc super není) co jsem koupil tchánovi za pomoc při stavbě domu a uvidíš co se dá stihnout na hodinkách za relativně krátkou dobu udělat. Je to masakr! =D

Odkaz ke komentáři

Citizen ma několik druhů titanu. Pokud měl tchán grade 2, tak je možný, že to měl časem podreny. 

Ja mam tuším 4 titanový citizeny a ani jedny na sobě skoro nic nemají. Ale všechny maj grade 5 Duratect. Spona na diverech teda par vlasovek ma. Doporucuju rozhovor s pánem, co do tiho titanu u Citizenu dělá.

https://www.ablogtowatch.com/50-years-of-titanium-innovation-a-brief-history-of-citizens-super-titanium-and-a-qa-with-citizens-lead-engineer-mr-seiichi-hiroe/

IMG_20230215_104857.jpg

Odkaz ke komentáři

Sbga211 má tuším titan grade 5 a nepomáhá to. Určitě bych to uměl vyfotit jako ty, ale uměl bych to i tak, aby to vyznělo hůř.

Stojím si za tím co jsem psal výše, že vlásečnice sbírá titan velmi snadno a jdou víc vidět a hůř řešit. Né každému se do toho chce. Zároveň ale podotýkám, že titan je daleko lepší v ohledu "ťukanců".

Screenshot_20230215_114754_Gallery.jpg

Upraveno uživatelem shewcza
Odkaz ke komentáři

Chlapi, nechtělo se mi do toho plést, ale jelikož se mi zde diskutované Citizeny líbí čím dál víc (ač jsem je bez znalosti historie původně odsoudil jako "nudné a bez nápadu" 🤦‍♂️), trochu jsem sondoval právě kvůli tomu titanu. 

Dole dám odkaz na debatu na watchuseek, kde chlap dokládá i dopis ze supportu. Tuším, že se to týká právě zde jmenovaných GS. 

Každopádně, ze všeho, co jsem k titanu a jeho zpracování vyčetl, mi vyplývá, že srovnávat lze skutečně pouze titan konkrétního výrobce s konkrétními vlastnosti.

https://www.watchuseek.com/threads/titanium-alloy-hardness.4489521/

Odkaz ke komentáři

Já nechci aby to vyznělo v neprospěch pro ty hodinky, sám je mám v hledáčku a za ty prachy si myslím, že to je super kauf. Ovšem hodinky za 100+ už bych v titanu nechtěl. Jen jsem chtěl, aby padlo to důležité před jejich případnou koupí, rozhodně od jejich koupě nezrazuji, naopak.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...