Iggi Kali Odesláno 14. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2023 Čiže koľko, 10 rokov po rolexe? To už sa neberie ako kópia? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 14. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2023 Jestli je to reinterpretace, tak ok, tam se moc nápadů vymyslet nedá. V tom případě nic proti. To se teda hluboce omlouvám. A už teda jenom ta Rolexová ručička mě tam trochu vadí. Zase se mi líbí ta hrana na skle, co láme indexy při pohledu šikmo jako na SKX. Trochu mě to ale nutí podívat se po původním modelu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbraj19 Odesláno 14. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2023 @Iggi Kali já teda nevim… v čem jsou ty Citizen kopií (kromě ručiček, ale ty taky nejsou úplně stejné)? (foto Rolex 5513 a Citizen vypůjčeno z IG) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 14. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2023 No, asi jsem viděl blbý fotky, hezký jsou moc, nedělají se i v oceli? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbraj19 Odesláno 14. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2023 @Jiří Sedlák ty co jsou na fotce, jsou původní z 60./70. let Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lipic Odesláno 14. února 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2023 Co vím, tak jen v titanu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 14. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2023 No tak to je velká škoda, ten původní model, když na něj koukám vypadá fakt dobře a cenovka dobrá, ale ten titan bych asi nezkousl, ale vybíráš ty a ne já. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lipic Odesláno 14. února 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2023 Mě ten titan přijde v týhle cenový hladině super. A má to bejt i docela odolný.U Sinnu úprava oceli technologií Tegiment dostává tvrdost 1200 Vickers, u Citizenu úprava titanu technologií Duratect slušných 1000 Vickers. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 14. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2023 Potápky mají mít váhu. Tvrdost je v pohodě těch 1000. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Iggi Kali Odesláno 15. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2023 @xbraj19 Tak ja tam teda inšpiráciu vidím, hodinovka je skoro rovnaká Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lipic Odesláno 15. února 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2023 Skoro....! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 15. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2023 U Titanu je problém, že vlásečnice sbírá velmi ochotně, jsou víc vidět a jsou hůř řešitelné. Každopádně z tohoto výběru za mě rozhodně Citizen! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 15. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2023 před 15 minutami, lipic napsal: Skoro....! Přidal bych se k názoru shewcza, promysli si, na co je budeš používat a možná bych uvažoval o jiném materiálu ( mám teď titanovky od seika a tam snad ty vlásečnice naskakují jen od mého pohledu ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lipic Odesláno 15. února 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2023 Tak doufám, že po té jejich úpravě Duratect to nebude tak náchylné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lipic Odesláno 15. února 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2023 shewcza:Myslíš tím prvotní rozhodování Citizen vs (Squale,Samurai),nebo porovnání ještě se zde zmíněnými Seiko spb317j1? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 15. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2023 Myslel jsem Seiko X Citizen. Je to marketing moc bych tomu nevěřil. Pokud si vzpomenu, tak udělám detailní fotky Citizenů (taky titan, myslím Super Titan značením, ale moc super není) co jsem koupil tchánovi za pomoc při stavbě domu a uvidíš co se dá stihnout na hodinkách za relativně krátkou dobu udělat. Je to masakr! =D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CEGY Odesláno 15. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2023 Citizen ma několik druhů titanu. Pokud měl tchán grade 2, tak je možný, že to měl časem podreny. Ja mam tuším 4 titanový citizeny a ani jedny na sobě skoro nic nemají. Ale všechny maj grade 5 Duratect. Spona na diverech teda par vlasovek ma. Doporucuju rozhovor s pánem, co do tiho titanu u Citizenu dělá. https://www.ablogtowatch.com/50-years-of-titanium-innovation-a-brief-history-of-citizens-super-titanium-and-a-qa-with-citizens-lead-engineer-mr-seiichi-hiroe/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 15. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2023 (upraveno) Sbga211 má tuším titan grade 5 a nepomáhá to. Určitě bych to uměl vyfotit jako ty, ale uměl bych to i tak, aby to vyznělo hůř. Stojím si za tím co jsem psal výše, že vlásečnice sbírá titan velmi snadno a jdou víc vidět a hůř řešit. Né každému se do toho chce. Zároveň ale podotýkám, že titan je daleko lepší v ohledu "ťukanců". Upraveno 15. února 2023 uživatelem shewcza Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronopetr Odesláno 15. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2023 Chlapi, nechtělo se mi do toho plést, ale jelikož se mi zde diskutované Citizeny líbí čím dál víc (ač jsem je bez znalosti historie původně odsoudil jako "nudné a bez nápadu" ), trochu jsem sondoval právě kvůli tomu titanu. Dole dám odkaz na debatu na watchuseek, kde chlap dokládá i dopis ze supportu. Tuším, že se to týká právě zde jmenovaných GS. Každopádně, ze všeho, co jsem k titanu a jeho zpracování vyčetl, mi vyplývá, že srovnávat lze skutečně pouze titan konkrétního výrobce s konkrétními vlastnosti. https://www.watchuseek.com/threads/titanium-alloy-hardness.4489521/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 15. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2023 Já nechci aby to vyznělo v neprospěch pro ty hodinky, sám je mám v hledáčku a za ty prachy si myslím, že to je super kauf. Ovšem hodinky za 100+ už bych v titanu nechtěl. Jen jsem chtěl, aby padlo to důležité před jejich případnou koupí, rozhodně od jejich koupě nezrazuji, naopak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se