xbraj19 Odesláno 19. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna @jarojetu copak se chystáš prodávat, že to tady všude spamuješ svými hodnotnými příspěvky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
phweb Odesláno 15. února Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února Video to sice neni, ale treba se taky dokopu nejake natocit (jen nevim jestli by nekoho bavilo treba dvouhodinove video siti pasku ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 15. února Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února (upraveno) Taky přihodím pár svých oblíbenců: Edge Precision - CNC obrábění na obřim Mazaku - bohužel spousta užasných videí musela pryč, protože si zákazníci nepřáli publicitu No a pak samozřejmě SV Seeker: Doug "Steve Zissou" Jackson a jeho loď postavaná svépomocí na dvorku celkem drsného předměstí Tulsa Oklahoma. Je to teda přes 10 let trvající sága do detailu zdokumentovaná na YT, ale stojí to za to! Nemluvě o dobrodružství se stavbou fascinující repliky ponorky Argonaut Jr. z roku 1897 Upraveno 15. února uživatelem OndraPod Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 16. února Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února Tady ještě moc hezké shrnutí, aneb 15 let SV Seeker ve třech minutách. Pro mně osobně obrovská inspirace, lekce v DIY a důvod proč jsem začal dělat drtivou většinu věcí okolo baráku svépomocí. I když je to kolikrát dražší a zabre to 3x víc času než od profíka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 16. února Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února před 5 hodinami, OndraPod napsal: Taky přihodím pár svých oblíbenců: Edge Precision - CNC obrábění na obřim Mazaku - bohužel spousta užasných videí musela pryč, protože si zákazníci nepřáli publicitu Nemeli by tu kovadlinu nahore zakalit (a dole nechat nezakalenou), aby fungovala jak ma? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 16. února Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února jj, on těch videí s kovadlinama má několik. Dělal tuším dvě 14Lb pro subscribery a 250 Lb pro sebe do domácí dílny. Ale tu hádám nechal zakalit někde kde jsou na to lépe vybavený, přece jenom je to hovádko. Jinak to byl zbytek nějakýho kvalitního matroše, od kterýho ale neměl atestaci, tak to použil na kovadliny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno čtvrtek v 08:16 Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 08:16 Je tu spousta šikovnejch členů, nemáte doporučení k soustruhu na dřevo, rád bych něco zkusil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kairos Odesláno čtvrtek v 11:09 Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 11:09 V 16. 2. 2024 v 2:46, OndraPod napsal: Tady ještě moc hezké shrnutí, aneb 15 let SV Seeker ve třech minutách. Pro mně osobně obrovská inspirace, lekce v DIY a důvod proč jsem začal dělat drtivou většinu věcí okolo baráku svépomocí. I když je to kolikrát dražší a zabre to 3x víc času než od profíka SV Seekera sleduji občas také, co se řemesla týče, tak opravdu machr, ale připadá mi, že i na vodě chce být dál víc kovoobráběč než mořeplavec. Dovoluji si upozornit na Lea, který prakticky celou loď postavil od znovu a kromě skvělé práce /a neskutečné trpělivosti/ je i výborný jachtař. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jerzy Odesláno čtvrtek v 16:08 Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 16:08 Moty, malý levný soustruh prodává lidl. Jednu zimu jsem si pěkně vyhrál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lorch Odesláno čtvrtek v 19:20 Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 19:20 před 11 hodinami, Moty napsal: Je tu spousta šikovnejch členů, nemáte doporučení k soustruhu na dřevo, rád bych něco zkusil Ahoj, upřesni prosím nějaké informace. Jak velký soustruh, co na něm chceš dělat, kolik do něj chceš investovat apod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno čtvrtek v 19:37 Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 19:37 před 3 hodinami, jerzy napsal: Moty, malý levný soustruh prodává lidl. Jednu zimu jsem si pěkně vyhrál. Hmmmm, takhle otevřený dřevo motat na soustruhu ..... Vřele (z vlastních zkušeností) doporučuji štít a pevnou koženou zástěru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno čtvrtek v 20:26 Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 20:26 Před hodinou, lorch napsal: Ahoj, upřesni prosím nějaké informace. Jak velký soustruh, co na něm chceš dělat, kolik do něj chceš investovat apod. Ahoj, viz co je na tom videokanálu, nějaký misky a tak, pro radost a vyčištění hlavy, myslím že tak 10-20k bych do toho asi pustil, jde o to, co mi přinese vyšší cena, když na tom udělám 10 věcí ročně, tak to bude asi slušnej výkon a třeba mě to chytí a budu dělat víc, teď to nevím a zjišťuju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lorch Odesláno čtvrtek v 20:43 Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 20:43 před 4 minutami, Moty napsal: Ahoj, viz co je na tom videokanálu, nějaký misky a tak, pro radost a vyčištění hlavy, myslím že tak 10-20k bych do toho asi pustil, jde o to, co mi přinese vyšší cena, když na tom udělám 10 věcí ročně, tak to bude asi slušnej výkon a třeba mě to chytí a budu dělat víc, teď to nevím a zjišťuju Jedna z důležitých věcí je třeba uhlídat, aby to mělo správný závit na vřeteni pro uchycení sklíčidla. Malé levné soustuhy mívají různé závity, ale slušné příslušenství má pak všechno závit M33x3,5 DIN800. To je nejčastější problém který se ti může stát při koupi levného soustuhu. Vyšší cena ti přinese komfort. Silnější čep podpěry, větší vysunutí pinoly koníka( 10 cm a trapérzový závit) frekvenční měnič, třífázový motor kdy nemusíš dělat přestávky při soustružení, aby se motor chladil, ložiska vřeteníku která nejsou jen na jedné stěně odlitku apod. Ale to už jsi cca na 30T. A počítej co dáš do soustruhu, dáš zhruba i do příslušenství. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horal Odesláno čtvrtek v 20:58 Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 20:58 A doporučuji dobrou pojistku na úraz. Stane se ani nemrkneš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno čtvrtek v 21:15 Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 21:15 před 9 hodinami, Kairos napsal: SV Seekera sleduji občas také, co se řemesla týče, tak opravdu machr, ale připadá mi, že i na vodě chce být dál víc kovoobráběč než mořeplavec. Dovoluji si upozornit na Lea, který prakticky celou loď postavil od znovu a kromě skvělé práce /a neskutečné trpělivosti/ je i výborný jachtař. jj, Tally Ho znám, také Acorn to Arabela, ale Doug je mi svojí filosofií a tvrdohlavostí(občas k vlastní škodě) asi nejbližší. Že loď není zdaleka dokončená a možná ani nikdy nebude, je prostě součást jeho životní filosofie, kdy cesta je důležitější než cíl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se