Přejít na obsah

Rolex 2023 Novinky..

tikzot

Doporučené příspěvky

před 12 hodinami, Portugieser325 napsal:

Hodil jsem vedle sebe 126500LN a předchozí 116500LN. Sdílím pro případ, že by to někoho taky zajímalo. To co se válelo po internetech bylo žalostně nízkého rozlišení.

Fajn den všem.

image.thumb.png.53538dd6947704bcc255053a29f57e46.png

Nepřehnal to ROLEX s těmi změnami? :eek:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 243
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 35 minutami, dwg napsal:

dobre udelals :) On fakt neni duvod, aby mely expy I prumer jako daytony. Pokud teda nemas zapesti jako gorili samec ;)

40 mm je jeste ok, ale jsou to jednoduchy hodinky, takze budou vypadat “velky” mnohem vic nez treba ty Daytony, u kterych je plocha ciselniku vizualne rozclenena na mensi celky. 36 mm je pro moji ruku uplne ok a taky to beru tak, ze hned nemusim naskakovat na kazdou novinku. Kdyby 40 mm nevypustili, cekal bych na 36 uplne stejne.

Odkaz ke komentáři

před 58 minutami, skalis napsal:

40 mm je jeste ok, ale jsou to jednoduchy hodinky, takze budou vypadat “velky” mnohem vic nez treba ty Daytony, u kterych je plocha ciselniku vizualne rozclenena na mensi celky. 36 mm je pro moji ruku uplne ok a taky to beru tak, ze hned nemusim naskakovat na kazdou novinku. Kdyby 40 mm nevypustili, cekal bych na 36 uplne stejne.

Ono to fakt chce videt nazivo a kdo vi, jak vlastne budou velky :) 

OP41 jsou 39mm a me na exp I ukazuje suplera 35mm a chlup, takze podle tehle logiky se realna velikost muze pohybovat mezi 38-39mm. Stahnul jsem si z rolex.com dvacetistrankovou brochure, kde se clovek ani nedocte, jak siroky je tah.. takze ty rozmery jsou proste takove orientacni :)

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, skalis napsal:

inak fun fact ale expy 36 maju rovnaky vnutorny priemer cifernika ako suby, u subov potom zvysok dotvara luneta a puzdro, 40mm je pre mna uplny strop pre simple trojrucky, zalezi aj od tvaru puzdra, niekedy az za hranou nositelnosti, sweet spot okolo tych 38mm

Odkaz ke komentáři

před 3 minutami, dwg napsal:

Ono to fakt chce videt nazivo a kdo vi, jak vlastne budou velky :) 

OP41 jsou 39mm a me na exp I ukazuje suplera 35mm a chlup, takze podle tehle logiky se realna velikost muze pohybovat mezi 38-39mm. Stahnul jsem si z rolex.com dvacetistrankovou brochure, kde se clovek ani nedocte, jak siroky je tah.. takze ty rozmery jsou proste takove orientacni :)

tah ma sirku 21mm

Odkaz ke komentáři

OP41 jsem si zkousel a jsou pro me pocitove moc velke, nelibilo se mi to. 21 mm naramek na Exp40 byl jeden z duvodu, proc zustat u mensiho modelu. Oyster 19/14 je z hlediska komfortu dokonalost, pokud nema clovek vetsi ruku.

edit: OP36 jsou pro me ideal, jsou i proporcne hezci nez 41, ale nezvladam ty dvojity indexy. Ale tvarem pouzdra se mi libi vic nez Exp36. Ale Explorer je proste Explorer, rad si na ne pockam.

Upraveno uživatelem skalis
Odkaz ke komentáři

skalis:

Rozdil ve velikosti a tvaru pouzdra OP vs expy osobne vubec nevnimam krome zakulacene lunety na OP. OP ma taky mnohem ostrejsi a presnejsi detaily na tamponech, ktere i v relativne tmave mistnosti hazi neuveritelny odlesky a diky tomu je celkovy dojem vic posh. 

Odkaz ke komentáři

před 35 minutami, 108 napsal:

image.thumb.png.702345431ede1ab9907a44b0505acfc8.png

z cerstveho videa od Adriana, ten cifernik na expoch 40 vyzera byt masivny, pride mi ze je opticky este vacsi ako expy II, no som zvedavy na prve hands-on blogposty 

Netřeba si dělat vůbec žádné starosti a mít z Expu 40 nějaký stresík, jelikož tam zůstává stále volba 36mm, což je od Rolexu fajnový krok vůči zákazníkům 👍 Minule to bylo takový divný a nefér, jsi zapsaný na 39 a sorry jako, musíš vzít 36....ale výrobní kapacity nešlo nafouknout, takhle ve mě trochu hlodá opravdu ta možnost nové fabriky v budoucnu.

Odkaz ke komentáři

@108 Urcite je cifernik vacsi. Luneta na Exp 2 je sirsia o viac ako 2 mm a to znamena ze musia mat mensi cifernik ako 40 Exp. Simultanne som vlastnil 42 polarky aj 39 Exp a cifernik na nich bol minimalne rovnako velky. Polarky uz nemam tak to neviem presne zmerat. Celkom nechapem preco ludia povazuju 39 Exp za male hodinky. Podla mna su rovnako velke ako DJ41. Tieto nove 40 Exp budu v reale viac menej identicke ako 39

Odkaz ke komentáři

před 51 minutami, 108 napsal:

image.thumb.png.702345431ede1ab9907a44b0505acfc8.png

z cerstveho videa od Adriana, ten cifernik na expoch 40 vyzera byt masivny, pride mi ze je opticky este vacsi ako expy II, no som zvedavy na prve hands-on blogposty 

muze to byt jen jiny uhel odrazu, ale tady to skoro vypada, ze sklicko narozdil od 124270 nema antireflex. 

Odkaz ke komentáři

před 25 minutami, African napsal:

Netřeba si dělat vůbec žádné starosti a mít z Expu 40 nějaký stresík, jelikož tam zůstává stále volba 36mm, což je od Rolexu fajnový krok vůči zákazníkům 👍 Minule to bylo takový divný a nefér, jsi zapsaný na 39 a sorry jako, musíš vzít 36....ale výrobní kapacity nešlo nafouknout, takhle ve mě trochu hlodá opravdu ta možnost nové fabriky v budoucnu.

Ako sa to vezme, stresik mam lebo riesim ci by som ich unosil, s 36mm problem nemam lebo som zvyknuty nosit aj vintage, no ideal modernych hodiniek si predstavujem kapanek vacsie, na druhu stranu masivne expy 2 su u mna uz na hrane resp. strop nositelnosti, cize 36 zbytocne malo (aj ked v pohode nositelne) a 40 zbytocne vela podla tych zaberov, ale tazko povedat, pockam na nejake prve hands on, v idealnom svete by ich robili v 36, 38, 40 a vsetci by boli spokojni :D

Odkaz ke komentáři

před 23 minutami, dwg napsal:

muze to byt jen jiny uhel odrazu, ale tady to skoro vypada, ze sklicko narozdil od 124270 nema antireflex. 

Urcite uhol, aj expy I aj II dostali v 2021 vnutorny antireflex, myslim ze dokonca ako jedny z prvych u Rolexu ever

Odkaz ke komentáři

před 56 minutami, Vortex-Tempus napsal:

@108 Urcite je cifernik vacsi. Luneta na Exp 2 je sirsia o viac ako 2 mm a to znamena ze musia mat mensi cifernik ako 40 Exp. Simultanne som vlastnil 42 polarky aj 39 Exp a cifernik na nich bol minimalne rovnako velky. Polarky uz nemam tak to neviem presne zmerat. Celkom nechapem preco ludia povazuju 39 Exp za male hodinky. Podla mna su rovnako velke ako DJ41. Tieto nove 40 Exp budu v reale viac menej identicke ako 39

Souhlas, protoze DJ41 maji ve skutecnosti 39.5mm…

Odkaz ke komentáři

před 7 hodinami, Portugieser325 napsal:

Při jízdě internetem jsem narazil na srovnání dvou generací zachycené fotoaparátem:image.thumb.jpeg.906b4fc084e952b474d7bc65dfe57e3a.jpeg

Akorát, že ta fotka zkresluje. Ty nový vypadají o pár mm větší, ale nejsou. 😉 Podle téhle fotky by se mi ty starší líbily víc.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...