Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

rád bych se zeptal na jednu věc, o které už dlouho přemýšlím. Představte si, že skončíte na pustém ostrově (nebo se zhroutí civilizace nebo něco podobného) a žádné hodinářství už nikdy nebudete moct navštívit. Seřizování času podle slunce. U jakých hodinek je největší  pravděpodobnost, že budou fungovat i za 30 let? Soláry? Mechaniky s ručním nátahem? Já prostě nevím. Klidně dávejte i konkrétní modely, budu rád. Díky!

Odesláno
před 53 minutami, Roman-ZA napsal:

podla mna by aj automaty mali ist.

Nějak bych pocitově řekl, že budou náchylnější na mazání, ale nevím.

Odesláno (upraveno)

Na pustém ostrově by mi bylo celkem jedno, jestli se oběd bude podávat ve 12.00 nebo 12.03.
Hlavně aby nějaký oběd byl! 
:)

Jinak ty césiové hodiny by asi mohly jít celkem dobře, když tam bude nějaká elektřina pro pohon ...  :D

Upraveno uživatelem orol
Odesláno
před 1 hodinou, Seamaster napsal:

... Robinson Crusoe mel slunecni hodiny i kalendar. 

ale to jenom proto, že automaty ani qvarcky by mu v té době žádný e-shop na pustý ostrov neposlal :D

Odesláno

To s tím ostrovem, jsem napsal spíš jako příklad. Mě by taky bylo jedno v kolik zrovna obědvám. Co myslíte třeba Seiko Tuna Solar? Vydrží to ten modul a baterie?

Odesláno

Obecně by mělo dlouho vdržet co nejméně kompilací, snad mechanický strojek bez data s ručním nátahem.

Kvalitní zpracování bytelnější provedení a vodotěsnost.

Odesláno

No, tak já Ti to teda prozradím - kdyby takový zázrak na světě byl, tak to mají všichni a nikdo by se nepatlal s vymýšlením něčeho lepšího. 

Odesláno

Že by např. oblíbená Seiko SKX?

Ono fungovat 30 let dovedly i ty Primky, ale nejprve hodinky musejí přežít ztroskotání lodi a máchání majitele ve vodě a teprve až potom osvědčit svou spolehlivost. Takže Primky škrtáme.

Je nepravděpodobné, že by se ty hodinky za 30 let nezastavily, takže bude těžké nastavit přesný čas, ale na vařeni vajíček na hniličko nebo na tvrdo by to až tak nevadilo.😀

Odesláno
před 1 hodinou, Jerryl napsal:

Že by např. oblíbená Seiko SKX?

Ono fungovat 30 let dovedly i ty Primky, ale nejprve hodinky musejí přežít ztroskotání lodi a máchání majitele ve vodě a teprve až potom osvědčit svou spolehlivost. Takže Primky škrtáme.

Je nepravděpodobné, že by se ty hodinky za 30 let nezastavily, takže bude těžké nastavit přesný čas, ale na vařeni vajíček na hniličko nebo na tvrdo by to až tak nevadilo.😀

SKX mají tu výhodu, že bych je i nosil rád. 

Odesláno (upraveno)

Za ta léta už jsem pár hodinek nasbíral, takže je po čem sáhnout ⏰

To by mohla být celkem nezničitelná a spolehlivá dvojka 😀

IMG_0723.thumb.jpeg.b7b81ced4c1e7c435813b86a2963fc38.jpeg

Upraveno uživatelem Jerryl

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...