Frantik Odesláno 26. září 2023 Nahlásit Odesláno 26. září 2023 (upraveno) Je to tezky no Kazdej den tady je tezkej, ale co uz Upraveno 26. září 2023 uživatelem Frantik
Willie McBride Odesláno 26. září 2023 Nahlásit Odesláno 26. září 2023 @Jerryl ja som si hodinky nekúpil už 5 vyše mesiacov, nakoľko tie posledné (vysnívané) ma maximálne tešia po každej stránke (a bral som si na ne úver, tak aj keby sa mi niečo moc moc páčilo, ešte nejaký ten piatok môžem na ďalší nákup zabudnúť)
Jerryl Odesláno 26. září 2023 Autor Nahlásit Odesláno 26. září 2023 No tak to by mě jeblo, abych si na hodinky bral hypotéku
H.Z. Odesláno 26. září 2023 Nahlásit Odesláno 26. září 2023 Brzy to bude 10 měsíců. Hlavní rada je nemít peníze na to co chceš. Ale už brzy si buď půjdu "zapsat" na Rolex nebo objednat Grand Seiko...
Willie McBride Odesláno 26. září 2023 Nahlásit Odesláno 26. září 2023 před 18 minutami, Jerryl napsal: No tak to by mě jeblo, abych si na hodinky bral hypotéku Mňa by jeblo, keby som musel povedať nie na hodinky, na ktoré roky čakám len preto, že mi predajca zavolal zrovna v čase aktuálneho finančného sucha No našťastie na to tu máme banky a ich predschválené úvery - aj keď je pravda, že druhý krát sa do podobnej situácie snáď nedostanem a tieto 4 mesiace temna bol môj prvý a posledný úver. No aj keď som sa toho už zbavil, stále sa bojím ísť okolo predajní hodiniek, že by na mňa niečo vyskočilo, čo nutne musím mať, takže je v tom aj niečo pozitívne Vlastne také liečenie chronomagorstva úverom.
Vortex-Tempus Odesláno 26. září 2023 Nahlásit Odesláno 26. září 2023 @Willie McBride Tak zase tvoj pripad je asi jeden z mala ked aj pozicka na hodinky dava celkom zmysel
kuncák7 Odesláno 30. září 2023 Nahlásit Odesláno 30. září 2023 Žádná rada tu nepadla, zatím. Já vyzkoušel snad všechno a dlouhodobě nepomáhá NIC.
pjanek Odesláno 30. září 2023 Nahlásit Odesláno 30. září 2023 Za me nejlepsi rada vysypat finance do neceho jinyho. A pokud ani to nepomuze, tak klasicka odvykacka..? Uspokojovat se nakupem levnych kousku je taky fajn, jenze pak si clovek spocita, ze je muze vymenit za neco drazsiho, takze chce to drazsi, ale zaroven se mu nechce prodat ty skvely levny kousky… a je v haji vic nez predtim.Me teda na 3 roky zastavily garminy marq aviator, o kterych jsem si dlouho myslel, ze jsou 100% univerzalni, tudiz automaty nebo vintage si vezmu jen kdyz je vylozene nalada. Navic me nutilo je furt nosit to sbirani bodiku, statistik apod… Ale zas jsem zpet :-/
sodekcz Odesláno 3. října 2023 Nahlásit Odesláno 3. října 2023 (upraveno) @kuncák7 snad jediná rada je pevná vůle. Ale vydržet to a nespadnout do recidivy, to je kolikrát fuška. A když jsme u bobříků, ti měli vlastně omezenou dobu svého trvání. Měl jsi splnit bobříka. Splnils bobříka? Splnil. A po bobříkovi se vrací život do zaběhnutých kolejí Upraveno 3. října 2023 uživatelem sodekcz
kuncák7 Odesláno 3. října 2023 Nahlásit Odesláno 3. října 2023 před 2 minutami, sodekcz napsal: @kuncák7 snad jediná rada je pevná vůle. Ale vydržet to a nespadnout do recidivy, to je kolikrát fuška. Woe, to si nech od cesty , tohle vím. Ale kde jí vzít a nekrást?? Víš kolikrát já tady skončil? Prostě to nejde- zdá se mi o hodinkách, měním a měním,..........
safi Odesláno 3. října 2023 Nahlásit Odesláno 3. října 2023 Domluv se s kamarádem, že ti za každé koupené hodinky dá pár facek. Nebo řekni manželce
Kex Odesláno 5. října 2023 Nahlásit Odesláno 5. října 2023 V 30. 9. 2023 v 11:23, kuncák7 napsal: Žádná rada tu nepadla, zatím. Já vyzkoušel snad všechno a dlouhodobě nepomáhá NIC. Jaká rada taky? To je jako bejt heterák nebo běloch -- od toho ti taky nikdo neporadí
DarylVanHorne Odesláno 6. října 2023 Nahlásit Odesláno 6. října 2023 (upraveno) Já už skoro rok nic a důvod je jasný - prachy šly jinam. Ale kdyby nešly do Japonska, Malediv atd..., jsem si jist, že bych už měl něco dalšího. @Willie McBride no já tě chápu, tyhle hodinky jsi si prostě nemohl nechat utéct Jako v Coppollově Godfather I : Udělali ti nabídku, která se nedá odmítnout V překladu: ber, nebo celej X let na další. Tady byl úvěr lepší varianta než prodej ledviny Upraveno 6. října 2023 uživatelem DarylVanHorne
Jerryl Odesláno 10. října 2023 Autor Nahlásit Odesláno 10. října 2023 Je tomu cca 2 týdny co jsem založil toto téma. Svody byly silné a nebýt bobra, tak už bych měl doma další troje zbytečné hodinky. Takže pozitivní účinek se dostavuje. Vyděržaj pijaněr!
DarylVanHorne Odesláno 11. října 2023 Nahlásit Odesláno 11. října 2023 před 18 hodinami, Jerryl napsal: Vyděržaj pijaněr! Pouze oddaluješ nevyhnutelné a vystavuješ se zbytečnému stresu
Jerryl Odesláno 11. října 2023 Autor Nahlásit Odesláno 11. října 2023 To víš, to je nová tantrická metoda nákupu hodinek
Ivan Lelák Odesláno 11. října 2023 Nahlásit Odesláno 11. října 2023 Poslední hodinky jsem si koupil vloni v březnu. Tedy zatím poslední, ale už je to rok a půl. Naprogramoval jsem si několik podmínek, bez kterých hodinky nekoupím - musím je nejdřív vidět a vyzkoušet naživo, musí přeskočit jiskra, měl by za nimi být nějaký příběh, preferuji letecké hodinky, hodinky nekupuji hned, ale s časovým odstupem, aby touha buď vyprchala nebo zesílila a poslední podmínkou je, že za každé nové prodám jedny staré. A jasně, ve hře je i finanční hledisko. Beru výjimky, třeba kdyby šlo o aspoň lehce investiční či jinak výhodnou nabídku a netrvám striktně na tom, aby byly splněny všechny podmínky, ale určitě většina. Taky si po 15 letech říkám, že všechny krásné hodinky mít stejně nemůžu a když je mít nebudu, jestli se mi zhroutí svět. Na druhou stranu mne hodinky stále baví. Nosím je denně, střídám je, sleduji FB skupiny, tohle fórum, časopisy, Youtube, dávám hodinkám šanci, aby mne oslovily. Koukám po mechanických hodinkách, po 15 letech jsem přístupný i několika málo quartz výjimkám a pokukuji i po něčem chytřejším (měl jsem před pár lety smartwatch období, už pominulo, ale zase se zkouší hlásit o slovo). Ano, jsem k mání, mám dokonce pár adeptů, ale zatím nic neprošlo sítem..
Jerryl Odesláno 31. října 2023 Autor Nahlásit Odesláno 31. října 2023 (upraveno) Tak a další hodinky jsou na cestě. Vydržel jsem to cca měsíc a půl, a to při velkém sebezapření. Vůbec se neušetřilo, protože přibyla jedna hifi sestava a jeden receiver . Zkusím změnit strategii ve smyslu, že když něco koupím, tak musím něco prodat. Cesta sběratele k minimalismu je vážně trnitá. Upraveno 31. října 2023 uživatelem Jerryl
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se