Přejít na obsah

Rolex DJ41 nebo Grand Seiko Spring Drive

Doporučené příspěvky

Vážení a zkušenější nadšenci (a pacietni), potřeboval bych poradit.

Vybírám "lepší" hodinky na každodenní nošení a dospěl jsem na křižovatku.

Varianta 1.) Rolex Datejust 41, vroubkovaná luneta a (zřejmě) jubilee, světlý cifr (silver/bílá).

Tradičnost, klasika, proveřená kvalita, servisovatelné leckde, na druhé straně to "bláznovství" kolem značky jako takové.

Varianta 2). Grand Seiko Spring Drive, pravděpodobně model SBGA373G (tj. 44 GS pouzdro 40 mm, champagne cifr) nebo třeba takové Snowflaky.

Unikátní technologie, perfektní finiše, výrazně levněší než předchozí varianta, "neokoukaná značka", na straně druhé nemožnost u nás servisovat.

Nějaké rady a nápady? Jak to vidíte Vy zkušenější?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupil bych DJ a pokud tě nebudou bavit, prodáš bez ztráty a koupíš GS. Já mám na každodenní nošení OP36 a neměnil bych, spíše bych přikoupil ještě DJ36 :D. Servisovatelnost je za mě hodně důležitý parametr pro výběr, pokud je budeš nosit denně. Přiznám ale, že vůbec nevím, jak často je potřeba jej dělat u Spring Drive.

Odkaz ke komentáři

před 17 minutami, ragu napsal:

V Chronoshopu jsou jetý GS asi za kilo, vem je, chvilku je ponosíš, prodáš za stejný prachy a koupíš DJ.

S tim prodejem za stejny prachy bych byl hodne strizlivej. Bohuzel. Prodej GS na chronomagu je velky nestesti. Opet bohuzel, protoze si to ty hodinky nezaslouzej

Odkaz ke komentáři

Dnes budem ja prvy (?), kto navrhne uplne inu moznost. Co sa teda zvycajne zvrhne - ale drzal som v ruke a skusal DJ, mam snowflake, vlastnil som GS champagne, tak zase snad mozem prezentovat svoj nazor. A tymto je Omega Aqua Terra, 41mm, cifernik podla vkusu kupujuceho. AT s modrym cifernikom mam a tie hodinky takmer neskladam z ruky.
Kamarat ma AT sedna gold so svetlym cifrom. Nikdy by som si nepomyslel, ze by sa mi mohli pacit taketo hodinky....kym som ich nevyskusal. Za skusku nic nedas.

Odkaz ke komentáři

před 21 minutami, ragu napsal:

@Kid_A je to možný, GS jdou tak nějak mimo mě. Ale přišlo mi, že snowflake okolo kila chodily. Na Uhrforu jsem viděl asi levnější nedávno.

Snowflake je pravda trochu specificka kategorie, ale momentalne je tu v prodeji asi 5 nebo 6 kousku GS se spring drive (oblekovky, diversky,etc), dalsich par kousku GS v baterce... a bohuzel vsechno ultra dlouhy prodeje (tydny i mesice), a to i za opravdu skvely ceny (vyssi desitky procent pod retailem a urcite desitky procent pod nakupkama prodavajicich). To je na chronomagu lehce perverzni - technicky i designove spickovy hodinky (a nejen GS), ktery ale nejsou rolex, proste netahnou.

Odkaz ke komentáři

S panem Kidem souhlasim, rolex tomu trhu obecne moc nepomaha a tady na magu je to znat taky. Proto idealne nespekuluj(vim, je to tezky) nad hodnotou a kup si, co se Ti libi a vic Te bavi. A pokud Te bavi oboje, stejne je driv a nebo pozdejc zkusis oboje. GS jsem nemel, ale u DJ pripomenu dve veci, zaprvy jsou to s fluted lunetou opravdu vyrazny hodinky a lestenky jako blazen, tak jestli ses na to ready. A druha vec je, ze na ne budes, narozdil od GS, cekat…

Odkaz ke komentáři

Nakonec mám obojí (Snowflake i modré/fluted/jubilee DJ41) a na rovinu napíšu že v porovnání s ostatními kousky se tyhle "modelky" na ruku skoro nedostanou. U GS po zkušenosti s označkovanou lunetou  trpím podvědomou fóbií z poškrábatelnosti titanu (přitom nic dalšího už na nich nepřibylo a s ťafkou na lunetě si během 5 minut poradil mistr Ruda v ONYXu, stejně jako by si poradil i se elementárním servisem, teda kdyby byl potřeba) - no a u Rolád zas mám problém že "extra příležitost" k vylovení z trezoru nastává jenom jednou za čas. U ostatních (božské GO nevyjímaje) tenhle problém kupodivu nemám a život díky téhle formě promiskuity aspoň není "ikonická nuda".:smoke:

Jinak Rolády jsou primárně statusové hodinky - 1000x opakované kecy o superlativnosti a spolehlivosti tikajících veteránů s flusancem velkoryse přenechme překupníkům, značkový servis stojí raketu i bez posílání do Japonska a fóbie ze škrábanců bez ohledu na materiál taky není nic pro slabší jedince.

GS se Springdrive jsou technologicky (ale co je to dnes i proti nejblbějšímu sporttesteru s OLED a MEMS čipama za pětikilo?) i zpracováním proti Rolexu ne o jednu ale o 2 generace dál - ale smiř se s tím že na ruce je oceníš maximálně Ty sám + pár zdejších zasvěcených zednářů z nejužšího GS-kruhu, zatímco ostatní "čekatele na telefonát" bude zajímat maximálně sleva kterou dostals, resp. nabízíš. 

IMG_0740.jpg.7868964a63a5b4739b0c8c1d2affc415.jpg

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

Nezpochybňuji Radkův názor, je klidně možné, že to tak někdo se vztahem k Rolexu má. Já jsem kluk z malého města, co si nepotřebuje kupovat jakýkoliv status, protože u nás jsme všichni sedláci. Hodinky jsou mým koníčkem a právě s Rolexem jsem měl celkem morální problém, ale jak se říká: odříkaného chleba, největší krajíc!

Co bych vyzdvihnul na hodinkách Rolex víc než již zmiňovanou spolehlivost je pohodlnost nošení a to hlavně díky skvělým náramkům. Tam se mají kluci japonský ještě co učit o sponě se ani nezmiňuji to jsou světelné roky. A co já chci nejvíc po hodinkách? 1. Pohodlnost 2. Spolehlivost 3. No aby se mi i líbily a dělaly mi radost při každém pohledu na zápěstí a v této "trojčlence" jsou pro mě zatím ze všeho co jsem zkusil hodinky Rolex nedostižné.

Tohle si musíš rozhodnout sám, ale ať už tvé rozhodnutí bude jakékoliv, budeš mít na ruce skvělé hodinky!

Jo a fakt je nosím!20220824_192818-01.thumb.jpeg.57ab610ebf54d334b5a9c8d6922fe6e1.jpeg20220904_181309-01.thumb.jpeg.53c54d064c4477cdd204a9a036ce97f4.jpeg20220904_181331-01.thumb.jpeg.7cdce8d3ce56c2ee80874de52cc2d1ad.jpegA je to něco vážně skvělého!

Odkaz ke komentáři

Snowflake ani ine GS som este nevlastnil takze porovnavat nebudem. Niekolko GS som vyskusal a zatial ma ziadne dostatocne nezaujali. Jeden z hlavnych dovodov bola biedna kvalita tahu a spony. Dizajn GS tiez esteticky nie je uplne moja salka kavy ale to je velmi subjektivne. DJ41 mam 2 x a som velmi spokojny. Dobre vyzeraju, su naozaj pohodlne a hlavne jubi tah je asi to najlepsie co som doteraz nosil.

BCDD9EFB-F0E0-40C2-9C6D-31BECDE8325A.thumb.jpeg.d9d22a0236169666b7212b3312be8543.jpeg

Odkaz ke komentáři

Nakonec ta "statusovost" značky Rolex, až příliš přitahující pozornost na zápěstí (jak jsem byl upozorněn zkušenějšími nostiteli - v Evropě (nejen) je hromada míst kam se s Rolexy na zápěstí prostě nechodí) a výraznost těch hodinek, kterou ještě zvýrazní zmíněná "vroubkovaná" luneta a jubille (děkuji za upozornění od Karussell, to je zrovna věc o které stále přemyšlím) mi poněkud odrazuje. Já si skutečně nepotřebuji nic dokazovat, a už vůbec ne přes věci (hodinky), já jen chci pohodlné, kvalitně udělané, spolehlivé a hezké hodinky "na dlouho".

Že jakékoli z těchto "leštěnek" budou časem poškrábané a dobité neřeším, stejně jako např. u auta, nakonec jsou to jen věci denního užití.

Odkaz ke komentáři

před 3 minutami, shewcza napsal:

Tak gratuluji, myslím, že budeš spokojen. Mám velmi podobné pocity při nošení Tudor/Rolex. Jaké jsi vzal? 

Tyto:

https://www.tudorwatch.com/en/watches/black-bay-31-36-39-41/m79660-0001

Líbí se mi od první chvíli co jsem je viděl při představení na WaW2023, dlouho jsem odolával se na ně jít fyzicky podívat a vyzkoušet, abych si je "náhodou" nekoupil...

Odkaz ke komentáři

před 38 minutami, H.Z. napsal:

Nakonec ta "statusovost" značky Rolex, až příliš přitahující pozornost na zápěstí (jak jsem byl upozorněn zkušenějšími nostiteli - v Evropě (nejen) je hromada míst kam se s Rolexy na zápěstí prostě nechodí) a výraznost těch hodinek, kterou ještě zvýrazní zmíněná "vroubkovaná" luneta a jubille (děkuji za upozornění od Karussell, to je zrovna věc o které stále přemyšlím) mi poněkud odrazuje. Já si skutečně nepotřebuji nic dokazovat, a už vůbec ne přes věci (hodinky), já jen chci pohodlné, kvalitně udělané, spolehlivé a hezké hodinky "na dlouho".

Že jakékoli z těchto "leštěnek" budou časem poškrábané a dobité neřeším, stejně jako např. u auta, nakonec jsou to jen věci denního užití.

Na druhou stranu je potreba rict, ze ta fluted luneta je proste prekrasna a je to pro rolex a DJ typicky, za me jsou bez ni proste nuda. Kdyz k tomu budes mit jeste BB, tak bych se toho nebal. A souhlas s ostatnima, ze jubilee je nejpohodlnejsi tah ever. 

Odkaz ke komentáři

Ja som tiez riesil trosku ake hodinky kupit ktore budem naozaj dlhodobo a casto rad nosit. Zatial som mal doma Omega Planet Ocean, Oris Carl Brashear a Longines Heritage Chronograph. Ale chybalo mi nieco na skutocne denne nosenie na radost. Sice some Rolex az tak nezvazoval, ale pozeral som na tiez trochu a nakoniec som isiel do Grand Seiko ktore som mal vyhliadnute uz dlhsie - https://www.grand-seiko.com/us-en/collections/sbge285g

Za mna to bola super kombinacia dizajnu, skvelej technologie a este aj v titanovom prevedeni. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...