farářskej Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 Dámy a pánové, myslím, že tenhle kapitán si zasloužil kompletní sadu breitlingů na celej život dopředu... podle toho, co jsem četl a slyšel, se mu podařilo dokonalý přistání. Samozřejmě, spousta lidí řekne, že jen dělal svou práci - jasně, dělal. Ale tohle je přesně ten typ lidí, který potřebujeme. link
911 Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 Dámy a pánové, myslím, že tenhle kapitán si zasloužil kompletní sadu breitlingů na celej život dopředu... podle toho, co jsem četl a slyšel, se mu podařilo dokonalý přistání. Samozřejmě, spousta lidí řekne, že jen dělal svou práci - jasně, dělal. Ale tohle je přesně ten typ lidí, který potřebujeme. link ja to sledoval vcera online na CNN a smekam. vyborny zasah, stesti. jinak lidi byli v pohode, zadna panika, palubni personal vse zvladnul. lidi vedeli co maji delat.
Skipi Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 Klobouk dolů před ním. A jak jsem se ještě dočetl, opustil letadlo jako poslední, až byli všichni venku. Znáte vůbec podobný případ, kdy se podařilo s velkým letadlem úspěšně přistát na hladině? (teď nemyslím bombardéry za 2.sv.války)
911 Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 Klobouk dolů před ním. A jak jsem se ještě dočetl, opustil letadlo jako poslední, až byli všichni venku. Znáte vůbec podobný případ, kdy se podařilo s velkým letadlem úspěšně přistát na hladině? (teď nemyslím bombardéry za 2.sv.války) co jsem koukal vcera na cnn, tak vypovidal jeden manik, co vychazel jako jeden z poslednich a potkal prave kapitana jak je uplne vzadu a ujistuje se, ze tam nikdo neni a on vyjde z letadla jako posledni. co se pristani tyka, tak sem nic nenasel, to neznamena, ze se to nepovedlo. ale vetsino pri pristani do vody se letadlo roztrhne. bud zavadi motory o vodu nebo skrtne kridlem a pak je na sracky, viz ten pripad unosu letadla a pak havarie do vody. je to na youtube ten naraz. tady se odbornici shodli, ze se mu to fakt povedlo. ale jsou tu povolanejsi lidi na hodnoceni. jen tlumocim co rikali na cnn
Pavlos Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 Samozřejmě, spousta lidí řekne, že jen dělal svou práci - jasně, dělal. Myslím že to byl výkon nad rámec běžných pracovních povinností. RESPEKT.
911 Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 Myslím že to byl výkon nad rámec běžných pracovních povinností. RESPEKT. respekt, klobouk dolu atd, ale neni to nad ramec jeho povinnosti. je to jeho prace. nebo co bylo podle tebe nad ramec beznych povinosti?
ricous Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 Znáte vůbec podobný případ, kdy se podařilo s velkým letadlem úspěšně přistát na hladině? (teď nemyslím bombardéry za 2.sv.války) Včera šlo o mimořádný počin s neuvěřitelně šťastným koncem. Podobný případ, přistání na moři (převzato z netu): 23.11.1996 (neděle) v 15.20 LMT havaroval Boeing 767-260ER (ET-AIZ "Zulu") Ethiopian Airlines (let 961 Addis Abeby,Etiopie - Nairobi,Keňa - Abidjan,Keňa) u Moroni u ostrovů Komory. Kapitán Leul Abate a druhý pilot Yonas Merkuria vzlétli v 11.09. Ve výšce 9 300 m Matheas Solomon, Alemayehu Bekele a Sultan Nur Hussein letadlo unesli a přes varování pilotů, že nemají dostatek paliva, donutili posádku letět do Austrálie. Došlo palivo, nejdříve vysadil pravý motory, kapitán varoval cestující, pak vysadil levý motor a následně i letové přístroje. Posádka se snažila doplachtit na letiště na Komorských ostrovech, tam ovšem nedoletěli a kapitán nouzově přistál na moři při rychlosti 310 km/h bez klapek v mírném levém náklonu; nejdříve se hladiny dotkl konec levého křídla, pak levý motor zachytil o hladinu, utrhl se, křídlo se zabořilo do vody, letoun se otočil a rozpadl na tři části, pravé křídlo se zvedlo nahoru, stroj se překlopil a potopil asi 100 m od pobřeží Velkého Komorského ostrova. Zahynulo 118(119?) (včetně únosců) ze 164(163?) cestujících a 7(6?) z 11(12?) členů posádky; piloti přežili. Většina cestujících pád přežila, ovšem ti, kteří si nafoukli záchranné vesty už před přistáním, zůstali uvězněni v trupu u stropu kabiny a utopili se.
JJ Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 O žádném podobně úspěšném přistání moderního dopravního letadla na vodu nevím. A že by letadlo zůstalo v klidu na hladině, tak to už je vůbec zvláštní. Jsem zvědav na výsledky vyšetřování a dokumentaci - předpokládám, že motory o tu vodu urval, protože odhadovaná rychlost přistání byla 140kts.
Pavlos Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 respekt, klobouk dolu atd, ale neni to nad ramec jeho povinnosti. je to jeho prace. nebo co bylo podle tebe nad ramec beznych povinosti? Měl jsem napsat možná nad rámec zažitých nebo naučených postupů. Prostě je v tom kus průkopnictví, jestli se nepletu. Nevím, jako pilot jsem začátečník.
Milil Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 Kapitán Chesley B. "Sully" Sullenberger III, 57 let. Bohužel nepoznám jaké má na obrázku hodinky
farářskej Odesláno 16. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 No, popravdě řečeno je právě tohle jeho práce - totiž nastoupit v krizovým okamžiku a vyřešit situaci. Letadlo dokáže při běžným letu řídit a patřičný čudlíky mačkat i cvičená opička... přítomní piloti odpustí a ty hodinky... no, kapitán vypadá jako starej pes - to budou rolexky...
Alessio Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 Je vidět, že pár let u US Army možná v krizové chvíli taky nejni uplne k zahozeni...
911 Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 zajimave video http://www.sokolnictvi.net/index.php?optio...3&Itemid=63 tady je to video toho uneseneho letadla http://www.youtube.com/watch?v=3zuLP-QYiy0
falkkon Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 Tohle je taky PAN pilot ! http://www.chilloutzone.de/files/08102703.html
1Lachtan Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 (upraveno) No, popravdě řečeno je právě tohle jeho práce - totiž nastoupit v krizovým okamžiku a vyřešit situaci. Letadlo dokáže při běžným letu řídit a patřičný čudlíky mačkat i cvičená opička... přítomní piloti odpustí a ty hodinky... no, kapitán vypadá jako starej pes - to budou rolexky...Sice létám pouze pro radost, ale řekl jsi to naprosto přesně - pochopitelně, že k tomu také patří "z prdele klika" PAN PILOT se projevil jako profík na správném místě a zaslouží si obdiv a veeelkou pochvalu 4-Skipi: jsou známé i jiné případy úspěšného přistání dopravní mašinky na vodu, ale je to velice řídké případy - většinou to končí totální destrukcí... Upraveno 16. ledna 2009 uživatelem 1Lachtan
RomanP Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 O žádném podobně úspěšném přistání moderního dopravního letadla na vodu nevím. A že by letadlo zůstalo v klidu na hladině, tak to už je vůbec zvláštní. Jsem zvědav na výsledky vyšetřování a dokumentaci - předpokládám, že motory o tu vodu urval, protože odhadovaná rychlost přistání byla 140kts. Motory drží právě na šroubech, které jsou testovány na to aby se "střihly" v podobných případech. Spousta teoretických testů to asi nemůže na 100% zaručit, ale myšleno to tak je. Pravdou je, že i tohle co se zde popisuje je práce pilota, ale záleží na tom jak dobře svojí práci odvede. Je to něco jak by jeden řidič autobusu srazil mimo přechod stařenku která mu vběhne pod kola a jiný ve stejné situaci ne.
Hugo14 Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 O žádném podobně úspěšném přistání moderního dopravního letadla na vodu nevím. A že by letadlo zůstalo v klidu na hladině, tak to už je vůbec zvláštní. Jsem zvědav na výsledky vyšetřování a dokumentaci - předpokládám, že motory o tu vodu urval, protože odhadovaná rychlost přistání byla 140kts. Rozhodně se nejedná o první úspěšné přistání dopraváku na vodu. Třeba tahle 707 Tansarabian Air Transport v Mwanze (Tanzánie) v roce 2000 (ztáty 0 z 5). Pokud není zásadním způsobem porušen trup a / nebo křídla, není důvod, proč by to letadoneplavalo. Vždyť je to loď. Pokud se tam nedostane voda tak je tamvzduch a palivo, které to nadnášejí dostatečně. Nic to pochopitelně nemění na tom, že to zvládl dobře. Co dobře, perfektně. Sednout s dvěma zdechlými motory kamkoliv (nejen na vodu) je machrovina. V případě centrálního NY pak ani jinou možnost neměl, pokud nechtěl být za M.Atu II.
cigi Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 (upraveno) Taky myslím, že je to úplně normální, základní a zaměstnavateli vynucovatelné splnění závazných pracovních povinností, jako jeden z mála v historii přistát s takovým érem bez ztráty kytičky na řece uprostřed města mezi mosty, doprostřed mezi dva trajekty, aby mohly hnedka zachraňovat lidi. Jen je mi líto té vlašťovky, co asi zařvala v motoru. Já to od svých zaměstnanců tedy alspoň vyžaduji dennodenně, ... bezvýsledně, co vím. Podle mě to je fakt pravej sekáč. Zdá se, že ani to éro (airbus myslím) není špatně stavěný. Ale taky musím podotknout, že ti piloti z roku 1996 byli stejně dobří, sedali na moři a opravdu to udělali dobře, viděl jsem takový ten katastrofický dokument, kdyby si lidi nenafoukli plovací vesty už v letadle, přežili by asi skoro všichni. Takže tentokrát je třeba vyzdvihnout práci celé posádky i klid cestujících, pro mě stejně úžasný, jako třeba když zneškodlili ty únosce 11. září. Upraveno 16. ledna 2009 uživatelem cigi
tiktaktiktak Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 Tohle je taky PAN pilot ! http://www.chilloutzone.de/files/08102703.html Tohle je bohuzel "fejk", je to pekne natoceny video s modelem a k tomu spravne sestrihany, nicmene i tak dobra prace, ale o zivot asi neslo (uz jenom to pristani - vaha letounu a jeho zpusob pristani - motor klasickyho letadla nema vuci hmotnosti letadla takovou silu, aby byl schopen letedlo udrzet v takovemhle uhlu pred dosednutim atd atd. Ale jak opakuju, taky jsem to museli chvilku s otevrenou hubou sledovat, nez jsme na to prisli Jinak pristani na vode - mozny to je, nicmene je to souhra dobrych okolnosti - PAN PILOT za kniplem, povedlo se mu s tim placnout asi presne tak, jak chtel a potreboval a to k tomu do mista, kde to bylo skoro idealni pro zachranare a vsechny slozky, ktere se na tom podileli. A prace posadky urcite taky za 1* , ze se tam lidi neuslapali, neodspuntovali si vesty, nenaskakali hromadne do vody atd. atd.
1Lachtan Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 Tohle je bohuzel "fejk", je to pekne natoceny video s modelem a k tomu spravne sestrihany, nicmene i tak dobra prace, ale o zivot asi neslo (uz jenom to pristani - vaha letounu a jeho zpusob pristani - motor klasickyho letadla nema vuci hmotnosti letadla takovou silu, aby byl schopen letedlo udrzet v takovemhle uhlu pred dosednutim atd atd....Akrobatický speciál NENÍ klasické letadlo a jeho motor JE schopen letadlo udržet v takovémto úhlu. jestli je toto video "fejk" -------> to hodnoti nebudu - přenechávám jiným expertům.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se