Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Tvl, příště dojeď přespat k nám, teda pokud to bude do konce března :)

Máme k dispozici starej barák ale na rukou bysme tě nosili a kachnu by jsi dostal obzvláště vypečenou, od devíti je na hotelu klid páč ředitel je z chlastajících partiček Poláků chabrus na nervy a taky se chce vyspat. Jo a vede k nám nahoru i dolů pěkných pár zatáček ;)

Křížák je krásný místo, dříve to bylo bez ubytování, na zvěřinu tam stávala fronta :)

@roura: pečený segedín jako vše do pekáče a do trouby nebo jak? To se přiznám vidím prvně.

Upraveno uživatelem tommas4
Odesláno

Já nějak podobně dělával věci typu plněnej bůček - nejdřív napůl upíct na česneku, pak do pekáče přidat (já radši červené) zelí a nechat pod poklopem dojít. Chuť masa a zelí se při pečení IMHO spojí mnohem líp než při vaření... Ale je fakt že tenhle typ "kalorických bomb" už delší dobu moc nedělám, protože s takovou už bych si dneska asi musel vozit nácka na vozejčku, jak ten blahobytnej pán co ho mám na ikonce  :P

Odesláno (upraveno)

Donedávna jsme doma používali bylinkové-česnekové máslo z obchodu, ale mně to nechutnalo, takovou divnou pachuť to mělo. Asi to bylo tím, že tam je jenom 30% másla, málo bylinek, česneku a jinak jen spousta různých olejů. 

post-3194-0-02086500-1488659002_thumb.jpg

Tak jsem to začal vyrábět doma, trvá to deset minut, je tam pár ingrediencí a moje paní mě za to (mimo jiné) miluje. :) Na stejku, rybě, karbenátku, všude to je bomba. Dobré máslo, česnek, pažitka, petržel a mix mořské soli, růžového pepře a růžových lístků.

post-3194-0-86346500-1488659004_thumb.jpg

post-3194-0-05496800-1488659007_thumb.jpg

Rozhňahňat, zabalit do potravinové fólie a týden nechat v ledničce.  

post-3194-0-53169000-1488659009_thumb.jpg

post-3194-0-16300700-1488659012_thumb.jpg

Upraveno uživatelem filo-boxer
Odesláno (upraveno)

@roura: pečený segedín jako vše do pekáče a do trouby nebo jak? To se přiznám vidím prvně.

Tome, děláme to úplně stejně, základ se udělá v hrnci a pak místo toho, abychom to nechali vařit a táhnout, tak to dáme do trouby a hodinu si toho nevšímáme a je to fakt lepší...

Upraveno uživatelem JaRooN
Odesláno

Tvl, příště dojeď přespat k nám, teda pokud to bude do konce března :)

Máme k dispozici starej barák ale na rukou bysme tě nosili a kachnu by jsi dostal obzvláště vypečenou, od devíti je na hotelu klid páč ředitel je z chlastajících partiček Poláků chabrus na nervy a taky se chce vyspat. Jo a vede k nám nahoru i dolů pěkných pár zatáček ;)

Křížák je krásný místo, dříve to bylo bez ubytování, na zvěřinu tam stávala fronta :)

Beru Te za slovo, vytahnu jedenactku a stavim se :-) a proc jen do konce brezna? Hod mi phone do SZ a cinknu Ti.

Odesláno (upraveno)

Taky jsem na nedělní oběd připravil letectvo - krůtí stehna pečená 5h v BBQ směsi, maso obráno od kosti a ještě zataženo pod grilem. Omáčka z pečených paprik a rajčat, plus pár lžic výpeku a kuřecího vývaru - no máslo, no smetana. Baby karotka a kuskus s petrželí a pažitkou.

6d513fdad08af86906cd29047114a507.jpg

070c0b94597dab2e7676f524fd4ec87e.jpg

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Načančané na talíři to vypadá zajímavě - zato v pekáči ten kuskus připomíná "řezanku" s kopřivama a skořápkama, co bábi svýho času chystávala pro slepice...  ^_^  

Odesláno

S tim kuskusem máš Radku pravdu, babička připravovala podobnou směs :) Naštěstí jen na pohled, chuťově do bylo dobrý.

Na nedelní večeři máme krůtí řízky marinované přes noc v jogurtu, obalené ve směsi corn flakes, vloček a pohankových lupínků. K tomu salát a bobek dresinku @ Lidl.

f0a79707c7e9d83a0eb3dd8a21a6c3e7.jpg

98b839bd217060f0ae7058c7e0fe12ab.jpg

Odesláno

Je možné že máme asi 20 krabic kuchařských knížek? Neuvěřitelné co si člověk uvědomí při stěhování

toho čím žije a co ho baví. Mohl bych podle toho dělat denně jiný recept a do konce životy bych měl každý

den jiné jídlo :D :D :D Jestli není lepší sbírat Primky :)

Odesláno

Tome, přesně vím o čem mluvíš. My doma děláme menší rekonstrukci a jenom včera jsem odvezl tři tašky CD a DVD. Víc než půlka filmů byla ještě originálně zabalená. Fakt jsem koukal kolik se nám toho nakupilo.

Návštěvník qoyi
Odesláno

Tak u CD a DVD jsem přešel na level 2. To znamená že je vybalíš, nekompromisně vyhážeš všechny obaly

a disky našupeš do organizéru a je to. Jediná možnost jak na to.

To já přešel na level 3 .... všechno stahuju a co stáhnout nejde tak koupim, ripnu na HDD a celý CD i s obalem vyhodim. Kupuju to kvůli obsahu a né kvůli fyzickýmu médiu.

Odesláno

Je možné že máme asi 20 krabic kuchařských knížek? Neuvěřitelné co si člověk uvědomí při stěhování

toho čím žije a co ho baví. Mohl bych podle toho dělat denně jiný recept a do konce životy bych měl každý

den jiné jídlo :D :D :D Jestli není lepší sbírat Primky :)

To uz by vydalo na malou chrono-kuli-knihovnicku! Uzs premyslel nad podminkama zapujcnyho? :)

Odesláno (upraveno)

Knížky půjčuju za drobnou úplatu která je jedlá, třeba kus buchty :)

A podle předběžných propočtů mi po ukončení byznysu zůstane "dědictví" v podobě cca 200 kilo borůvek. Hádejte co s tím udělám :)

Upraveno uživatelem tommas4
Odesláno

Knížky půjčuju za drobnou úplatu která je jedlá, třeba kus buchty :)

A podle předběžných propočtů mi po ukončení byznysu zůstane "dědictví" v podobě ccab200 kilo borůvek. Hádejte co s tím udělám :)

Marmeládu?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...