Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hoši, dík. @Maxel, jedeš tu paradní kusy, takze se tesim na foto resp dokumentaci! Jednou za cas ty "deli" klasiky potesi :) Udirna je fajn, posune to, ale neni nutna, trouba a para postaci. Tady jsou jeste pokusy o "corned beef" a "pulled pork" a jeden dalsi pastrami rez. Barva zalezi hodne na soli, pokud je praganda nebo nejaka jina "curing" sul tak pak prijde navic k sedmi dnum nalozeni, jeste nekolik proplachu a vysuseni pred finalni vrstvou a tepelnou upravou...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Návštěvník YPO
Odesláno

úplně to sem nepatří, ale třeba by se to mohlo líbit Maxelovi až pojede s mámou na piknik do krčskýho lesejku

Opinel Nomad kit

protože tyhle dřevěný pitomosti sbírám tak jsem to koupil, páč N12 v zubatém provedení není běžně ke koupi a zavírací škrabka je taky kůůl (desítku s vejvrtkou sice už mám, tak budu mít dvě)

*vaření zdar x nazdar

https://www.youtube.com/watch?v=I2ZwTj6vsPM

Odesláno (upraveno)

@kmonda: Sice se mi tu občas něco povede, ale tys to zmáknul trufnout třema fotkama v jednom postu. Bravo! :)

@YPO: Nevypadá to vůbec špatně, mrknu na to.

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Fůdstaling ta houno, ale chuťově spokojenost. Tuňák, celerový hranolky a do křupava udělaná šalvěj.

A k tomu na dochucení tahle skvělá sůl ze Sicílie.

Odesláno

Tortilová pizza. První rajčatová klasika, s krůtím bolognese a bazalkou ? na základ gouda, navrch mozzarella. Druhá bianca, s krůtím ragů a řeckým jogurtem ? dospod šel parmazán, navrch zas mozzarella.

53d78df6b6d740721c241ecbfc9f1e26.jpg

fcc6bb344b249c56ca8bb7bc534faa88.jpg

361d5001099f1ccc6d379e25f1fcd734.jpg

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Chceš?

Díky za recept, udělám o víkendu :)

Marmeládu kilo rebarbory = půl kila cukru

a buď vařit a vařit dokud se neodpaří dost aby byla skoro-hustá

(to mě moc nebere, kolikrát to zůstane řídký i když to zkusím

otestovat na studený talířek)

nebo požívám želírfix nebo gelfix 2:1

Na zahušťování marmelád je třeba používat agar.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Agar

Odesláno

Dobře vopálenej opeřenec.

Co k tomu ? klasika? Knedle a zelí?

U nás pokračujem v tortilové recyklo-krasojízdě. Zleva doprava...

Zbytky krůtího boloňského ragú, mozzarella a jarní cibulka/šalotka.

Zbylé masové kuličky, řecký jogurt, asijská sladko-pálivá omáčka a ementál.

Slanina, niva a šalotka s jarní cibulkou.

0813ea74efc0a9211baab98a002115be.jpg

0bdf901bc99ed2eac02f43b7fe24c372.jpg

Odesláno

Jj, s cervenym zelim a houskovou knedlou :)

Normalne dela draha domaci, ale na Rohliku meli tentokrat jen 3,5kilovy hlavky, tak vzala vyjimecne hotovy ve skle. Na taliri jsem to nefotil, bo nemam tu estetiku zmaknutou jako ty :D

Odesláno (upraveno)

Tak marmeláda je teda skvělá, jedna sklenička zmizela večer na palačinky :)

Dneska jsem orval rebarboru u tchýně a udělám ještě jednu várku, udělám pár i se zazvorem.

No a po několika letech jsem teda mámu vyvez do nóbl reštyky, aby si zvykla na to cestování, vybraný chování a mluvu, když jako chceme jet s marmeládou do Prahe.

Začali jsme zvolna.

Nejprve procvičujeme slovíčka.

Takže sejra :D

Upraveno uživatelem Tom4

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...