Maxel Odesláno 3. července 2021 Nahlásit Odesláno 3. července 2021 (upraveno) Pěkně! Ku.roládu mam taky založenou. S bazalkou, sušenými rajčaty a parmazánem. Nejspíš se na ní dostane na sváteční pondělí. Dnes deluxe pastrami sendvič s dvěma druhy sýra (gruyère a lanýžová gouda), pancettou, domácí tatarkou a focaccia by Pizza Nuova. Upraveno 3. července 2021 uživatelem Maxel
Maxel Odesláno 5. července 2021 Nahlásit Odesláno 5. července 2021 (upraveno) Avízovaná roláda. K tomu šťouchačky se slaninou a pažitkou, gravy s česnekem a javorovým sirupem, sriracha. Upraveno 5. července 2021 uživatelem Maxel
Maxel Odesláno 5. července 2021 Nahlásit Odesláno 5. července 2021 Založil jsem utopence. Snad po pěti letech. IMG_9230.mp4
montemar Odesláno 5. července 2021 Nahlásit Odesláno 5. července 2021 rakousti pstrouzci uzeni ceskou tresni
Maxel Odesláno 8. července 2021 Nahlásit Odesláno 8. července 2021 Nějak mi došla inspirace. Co chystáte na víkendové kulinaření?
Tom4 Odesláno 8. července 2021 Nahlásit Odesláno 8. července 2021 Cukety jedou na zahradě takže cuketový bramboráky, cuketa na grilu s kouskem masa, cuketový ratatouille a k tomu nějaký kozí sýr a tak
michal.s Odesláno 8. července 2021 Nahlásit Odesláno 8. července 2021 Rád bych koupil ženě formu na chleba: https://www.pottenpannen.cz/forma-na-peceni-chleba-emile-henry-ovalna-granatova Kváskový chleba uz nějakou dobou péče a vhodné formě občas mluví. Tak by mě zajímalo jestli s tímto máte někdo zkušenost. Díky
JoyStick Odesláno 8. července 2021 Nahlásit Odesláno 8. července 2021 S touhle konkrétní ne, ale pokud Ti vyhovuje tvar a rozměr, neuděláš chybu. Ten texturový povrch je fajn proti připálení a lepení, nicméně já třeba tak jako tak dávám pergamen, který doporučuji všem okolo. Dají se najít asi i levnější, nebo víceúčelovější, ale za 2,5 bych se tím úplně nestresoval, tohle přežije i Tvoje děti, máš-li nějaké
honza71 Odesláno 8. července 2021 Nahlásit Odesláno 8. července 2021 před 39 minutami, Tom4 napsal: Cukety jedou na zahradě takže cuketový bramboráky, cuketa na grilu s kouskem masa, cuketový ratatouille a k tomu nějaký kozí sýr a tak Jj, cuketa je velka dobrota, ale chce to alespon malej kousek masa k ni
michal.s Odesláno 8. července 2021 Nahlásit Odesláno 8. července 2021 před 17 minutami, JoyStick napsal: S touhle konkrétní ne, ale pokud Ti vyhovuje tvar a rozměr, neuděláš chybu. Ten texturový povrch je fajn proti připálení a lepení, nicméně já třeba tak jako tak dávám pergamen, který doporučuji všem okolo. Dají se najít asi i levnější, nebo víceúčelovější, ale za 2,5 bych se tím úplně nestresoval, tohle přežije i Tvoje děti, máš-li nějaké Diky, na oválném tvaru netrvám. Pokud máš konkretni tip, sem sním. Rád bych to ženě daroval a tak se snažím sehnat informace. Co jsem se prozatím dočetl, hodnocení jsou pozitivní.
JoyStick Odesláno 8. července 2021 Nahlásit Odesláno 8. července 2021 @michal.s já to peču "freehand" a dělám si případně hnízdo z toho pergamenu. A používám obyčejný plechový smalťák na kachnu a taky to funguje. Viz nějaké fotky na předchozích stranách. Hrnec Ti chleba neudělá, jen to trochu pomůže po té technologické stránce. Teď jsem zjistil, že jsem prošvihl štaub v inzerci, to bych si nafackoval, ale v tom se to dá upéct s přehledem taky. Tady ten má výhodu v tom texturovaném dně a tvaru "bochníku", ale je to vážně o prefereních, já mám třeba raději rustikální chleby bez formy, případně kulatějších tvarů s formou. Koukni případně sem https://www.kulina.cz/formy-na-peceni/?order=-price Umím Ti domluvit i nějakou slevu.
michal.s Odesláno 8. července 2021 Nahlásit Odesláno 8. července 2021 JoyStick: Myšlenka je taková: chleba většinou peče na klasickém plechu a přidává vodu na zapáření. Další nádoba v troubě, snížení teploty... Poslední dobou používá skleněný pekáč s víkem a pochvaluje si to. Odpadá to zapařovaní a řekl bych, jako pozorovatel a konzument, že výsledek je lepší. Ale je limitována velikosti. Občas si posteskla po uzavřené litinové nádobě s víkem a potom co se tu objevil v inzerci štaud mě to trklo.( za týden ma narozeniny) Ikdyž je to v podstatě jednoúčelový kus nádobí, své místo si u nás myslim najde. Máme 3 kluky a spotřeba chleba tomu odpovídá. Možná jí to ulehčí práci ( zjednoduší postup pečení), ale každopádně ji to potěší. Takže asi tak.. Na Kulinu kouknu a kdyžtak se ozvu. Děkuju
Tom4 Odesláno 8. července 2021 Nahlásit Odesláno 8. července 2021 před 3 hodinami, honza71 napsal: Jj, cuketa je velka dobrota, ale chce to alespon malej kousek masa k ni Nebo dovnitř, tedy oldskúl "Ondráš"
Robero79 Odesláno 8. července 2021 Nahlásit Odesláno 8. července 2021 založil jsem včera kvašáky… už pěkně jedou…
JoyStick Odesláno 8. července 2021 Nahlásit Odesláno 8. července 2021 Vidis, ja predevcirem nakladal cibuli a cesnek.Oboje supr, ale ten cesnek teda vynikajici.Nalozeny do divokyho mixu ruznejch omacek a zbytku z ty cibule, vcetne treba teryiaki bbq.
honza71 Odesláno 8. července 2021 Nahlásit Odesláno 8. července 2021 Před hodinou, Tom4 napsal: Nebo dovnitř, tedy oldskúl "Ondráš" Uz asi vim, co bude o vikendu
Maxel Odesláno 9. července 2021 Nahlásit Odesláno 9. července 2021 Taky sem nakládal. Česnek s chilli, okurky s rýžovým octem. Okurky primárně kvůli naloženému bůčku @ Momofuku — tentokrát mírný experiment, sůl-cukr-bylinky.
JoyStick Odesláno 9. července 2021 Nahlásit Odesláno 9. července 2021 @Maxel Okurky sem nakládal taky, ale teda na paper-thin plátky a se slupkou. Bez slupky a tlustý to máš nějak specificky kvůli receptu, nebo jen osobní preference?
Maxel Odesláno 9. července 2021 Nahlásit Odesláno 9. července 2021 (upraveno) Většina je relativně na tenko. Jen zrovna na fotku se tam vylouplo pár špalků Bez šlupky tak nějak ze zvyku. Děcka jí chtěj dycky oloupat, ze všeho ovoce, proto to tak dělám už skoro všude. Takže preference, receptu je to buřt. Jinak chybějící inspiraci jsem zatim zaplnil Tom Kha Gai. Upraveno 9. července 2021 uživatelem Maxel
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se