Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Ocelová DeBuyerka je věčná. Nicméně já se s ní zatim pořádně nezžil. Prostě to nejni tak easy, jak klasická teflonka :)  
Ocelová pánev Mineral B Element O 26 cm de Buyer - Chefshop.cz

Litinovej hrnec (LAVA) mam taky, a je v permanenci celkem často. 
Hrnec kulatý litinový 4,5l, 24 cm červený s poklicí, LAVA - KitchenStyle

Krom toho občas vytáhnu starou nerez pánev Tescoma, nevim už jaká řada, a taky funguje dobře. Už skoro 10 let. Myslim tadle to je.
Tescoma pánev Tescoma Tulip | MALL.CZ

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 16. 6. 2021 v 18:42, Tom4 napsal:

Jahody pade za kilo, tak kromě dřeně do mrazáku pro pani jsem ještě spíchnul tvarohové šišoidy, s mákem a cukrem pro juniora a s cukrem a potokem másla pro mě :)

Fantastické, jednoduché až to bolí (250gr hrubá mouka, 1 vejce a 2x kostka tvarohu, promíchat v těsto, 16 kousků, do každého zabalit jahodu, na 8 minut koupat, po vytažení propíchnout ať uteče pára, sníst), vřele doporučuju.

 

20210616_183250_copy_1008x756.jpg

20210616_183308_copy_830x687.jpg

20210616_183207_copy_922x691.jpg

Ty jo až teď vidím tu panenku nad sebou od @Spongebob ta vypadá parádně 👍

Díky 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Krkovicka od 08.04....

Najprv 2 týždne v pace zavakuovaná, potom 2 mesiace, áno 2 mesiace voľného sušenia a teraz ešte zas na 2 tyždne zavakuvať a do chladnicky. Celkovo proces 3 mesiacov od kedy ju kúpiš až do štádia kedy ju zacneš jesť 🤣🤣🤣

20210619_095007-01.jpeg

20210619_095122-01.jpeg

20210619_102148-01.jpeg

20210619_102102-01.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co by to bylo za roadtrip čecháčků k Jadranu bez pořádnejch řízků na cestu?! 
V našem případě samozřejmě otázka charakteru čistě řečnického. 
Krůtí klasické. Z panenky s panko a parmazánem. 

A můžem vyrazit… see ya kulináři, já si teď týden a kus necham podstrojovat. 

 

 

BF9DB739-F172-4710-ADEE-CD57A3B5663F.jpeg

 

 

85018192-3160-4577-A390-7C5F19478A0D.jpeg

E2481675-7CB5-413C-BF34-77E369D6F0CF.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Panenka řízlá na délku, napíchnutá na klacek, nad oheň, bokem do popela brambory s cibulí a česnekem, ještě opéct kousek chleba, salát, rajčatové čatní a jsem přecpanej že budu muset na chvíli na kolo abych si mohl dát dezert. Ten vyfotím až ho nakrojím ;) zatím jen foto z procesu z rána. 

20210620_191029_copy_768x1136.thumb.jpg.1cefd8f154e225bc4cc430c607d9953e.jpg

20210620_191525_copy_768x1102.thumb.jpg.3259f1d71953ee282dc7ecdad8dac77c.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten dezert jsem nemohl dát večer, beztak by to byl impuls pro vyžrání lednice a to se na noc nedělá :)

Neupečený jednoduchý, opět.

Balení Lotus sušenek bez náplně 250g podrtit, smíchat se 100g rozpuštěného másla, napěchovat dno a bok otvírací formy.

Naplň je 1:1:1 mascarpone, Philadelphia, šlehačka 33%, vše je bal. po 250gr tuším. Sýry smíchat, trochu osladit moučkovým cukrem kdo chce, šlehačku ušlehat.

To celé zamíchat s želatinou (na tohle ideál taková ta zastudena ale i klasická jde), přidal jsem nasekané třešně, dal na korpus, nahoru opět třešně, ještě zbyla želatina na vrstvičku nahoru a je to.

photoGridMaker_20210621_122834658.thumb.jpg.577d3abad78bd203aba2b34ac91859ae.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musel sem se po “dovolený” (mající dětí dvě a víc, pochopí) trošku uklidnit u plotny. 
Drahá si jako náplast na nervy po akci Jadran 2+2 přála poutine. So be it. Se slaninou, sázeným vejcem a ementálem. 
Já si naordinoval první zkoušku wagyu, ač ne ve formě tříprstových steaků. Zkoušet se má polehonku, proto jsem vzal tenké plátky od Naše maso. Ty jsem ještě na pár hodin nasolil, tzv. dry brining. 
Pudu cestou sendviče do mini-housky od Merhauta, spolu s sýrovo-lanýžovou gravy, slaninou a sriracha majonézou. 
Pak sem prdnu výsledek. Glad to be home!

4C649F7B-8BE6-413F-862D-C584E7AC25E3.jpeg

BED27DEB-8F87-42DD-8170-646D66FFD6E5.jpeg

D740237D-6903-4D04-9764-2C071795B177.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

čéče šéfe nechci Ti do toho moc kafrat, spíš na zamyšlení, ale wagyu by si přecejen zasloužilo domácí briošku, což teda je na 2 dny, ale minulej tejden sem dělal bagely a to je za 3/4 hodiny i s pečenim.

Tajdlec snídaňový, ale vsadim laptě, že by to bylo lepčejší než vobyč houstička.

IMG_4480.thumb.JPG.10515b2c61b132ef780fb9a51edb4885.JPG

IMG_4482.thumb.JPG.230d4f301ba53ab457a318b719a8da53.JPG
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...