Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

před 6 minutami, Maxel napsal:

Rumpsteak, batátové pyré, pepřovka. 

IMG_6205.jpeg

Hezky pěkně! 👌

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...taky nedělní oběd, ale když je ta sezóna😉

omkaI.jpg.bdbf70a55025315c5e5d5dff855d903e.jpg

a z úlovku se vyberou jen praváci, pak se to v kuchyni trochu zdramatizuje

omkaII.jpg.c448317787d0846ae5d327b8aba7181c.jpg

a nechá lehce proublat

omkaIII.jpg.88216a516e7c097ee44b01ed849add28.jpg

voilà...     ...hříbková omáčka!

omkaIV.jpg.a1cc03dec651b087994a30bfe33cf8e8.jpg 

 

  • Like 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hříbkovka epesní! 👍

U nás operation finale takhle. 
Ten sejr je celkem zajímavej, vůbec to nebylo špatný. I tak je to ale spís  taková jednorázovka, než aby to skončilo na pravidelnym jídeláku.

IMG_6410.jpeg

IMG_6416.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
  • Like 2
  • Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musím se pochlubit po dlouhé době jsem zase vyzkoušel něco z místních rad a experimentoval. 

Koupil jsem super kus bůčku, který neměl moc tuku, což mám rád a vymýšlel co s ním. Chtěl jsem ho péct nějak pomalu.

Takže:

Naložil jsem ho do láku:

40 g soli na litr vody, kmín, uzená paprika, celý pepř, česnek. Převařit, vychladit a ponořit do toho maso. Nechal jsem to tam cca 48 hodin.

Pečení: 

Na dno skleněného pekáče jsem dal silnější kolečka cibule aby maso nebylo úplně ve vodě a podlil jsem to trochou vody. Nakrojil jsem kůži na mase a lehce posolil. Pekl jsem přikryté alobalem na 110°C 6 hodin, pak jsem to odkryl a 30 min na 200°C a horkovzduch jsem připekl kůži, ale jen tak aby byla jedlá.

Maso se krásně rozpadalo. K tomu nám babka udělala její vymazlený bramborový knedlík a zelí. Tvl nebe v hubě. pecka.IMG20241005123154.thumb.jpg.17a83175c2061cb1d5bd02d8f7cec1d8.jpgIMG20241005123212.thumb.jpg.4ecd075eda349c53c2b5ce537a652896.jpgIMG20241006092030_01.thumb.jpg.ffe33916c521836bd2c9677d3dae2d1e.jpgIMG20241005123147.thumb.jpg.a7291a3d79a3a23e229e6cbbbb0d4d75.jpg 

  • Like 1
  • Dát hlas 3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Kotlick napsal:

Musím se pochlubit po dlouhé době jsem zase vyzkoušel něco z místních rad a experimentoval. 

Koupil jsem super kus bůčku, který neměl moc tuku, což mám rád a vymýšlel co s ním. Chtěl jsem ho péct nějak pomalu.

Takže:

Naložil jsem ho do láku:

40 g soli na litr vody, kmín, uzená paprika, celý pepř, česnek. Převařit, vychladit a ponořit do toho maso. Nechal jsem to tam cca 48 hodin.

Pečení: 

Na dno skleněného pekáče jsem dal silnější kolečka cibule aby maso nebylo úplně ve vodě a podlil jsem to trochou vody. Nakrojil jsem kůži na mase a lehce posolil. Pekl jsem přikryté alobalem na 110°C 6 hodin, pak jsem to odkryl a 30 min na 200°C a horkovzduch jsem připekl kůži, ale jen tak aby byla jedlá.

Maso se krásně rozpadalo. K tomu nám babka udělala její vymazlený bramborový knedlík a zelí. Tvl nebe v hubě. pecka. 

Do láku jsem ještě dával cukr 30g na litr.

Upraveno uživatelem Kotlick
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A protože jsem Prajzák, tak mi bylo líto nálevu, tak jsem tam vrazil 3 lžíce soli a trochu zázvoru, znova převařil a vrazil tam celé kuře na 24 hodin.

Pečeno nastojáka na 210°C horkovzduch 100 minut, jak už tady dával @Maxel. No co vám budu povídat. Pecka

Udělal jsem k tomu ameriky a hokaido dýni, pečené na jednom plechu.

Foto už jen dnešní oběd v krabičce...

IMG20241007104233.thumb.jpg.c9b18f80e63755b38fe70561275e2c34.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 19 hodinami, Maxel napsal:

Friťákem nevládnu. V malym rendlíku s vyšší vrstvou oleje, jeden po druhym. 

No šlo by to asi i rozpůlit a pak obalit. To by šlo asi líp smažit na pánvi. Budu to muset vytestovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 14. 7. 2024 v 13:09, nizkotucnytvaroh napsal:

Chalupářské klohnění! Kulajda & Blbouny😁IMG_20240714_130733.thumb.jpg.e9d53374dc362d0e083f4eaf393a3909.jpg

Trochu jsem si to tu prohlédl, samé pecky, 🤠, ale mně po víkendu by nejvíce jelo toto, jak uvádí nizkotucny tvaroh. Je to pohodové a i na to se dá zkusit pivní mok. :cheers:

Upraveno uživatelem eloga
ed
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@elogaDíky! Tady vaření v polních podmínkách🙃

IMG_20241004_080047.jpg

  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...