Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

před 26 minutami, busdriver napsal:

Ja se na kimchi pomalu taky chystam, jen teda nevim, kde to necham pracovat, pac je to prej docela aromaticka naloz.. Mas na to nejakou specialni kvasici nadobu? Korejci na to neco prodavaj, ale s tim postovnym bych tam nechal ledvinu, navic je to plastovy a ja bych asi radsi sklo nebo keramiku.

Netřeba objednávat přes půl světa, dej vydělat našim řemeslníkům 🙂 Já objednával odsuď:

kvašáky - zamazal.eu

... a už pár let slouží. Aromat se neboj, nechávám kimčchi i jinou zeleninu fermentovat pár dní v obejváku, než jde do chladu, a nic cítit není. Samozřejmě můžeš kvasit i v jakýkoliv utěsněný nádobě nebo třeba v uzavíratelným igeliťáku...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 minutami, M.K. napsal:

Netřeba objednávat přes půl světa, dej vydělat našim řemeslníkům 🙂 Já objednával odsuď:

kvašáky - zamazal.eu

No klidne, jestli to funguje a je to vyzkouseny, vubec se tomu nebranim.. Ja sem to uz videl, ale rikal sem si, ze skrz tu diru na klacek to asi nebude moc fungovat, co do smraduvzdornosti.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě ten proces moc nesmrdí sám o sobě a netřeba extra izolovat. Navíc to probíhá pod pokličkou (doslova) a vždy pod vrstvou tekutiny - skrz ni se uvolňuje CO2 a ten nesmrdí. Ale jestli to bude krok vedle a fakt to ucejtíš, klidně ho od Tebe odkoupím - kvašáků není nikdy dost...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@krutor Nechci se hádat, ale co v tomhle kontextu myslíš výrazem dýchat? Jestli "vydechovat", tak souhlas, ale "nadechovat" se to nepotřebuje - chceme rozběhnout anaerobní, mléčný kvašení. Jak když si sprintér zakyselí nohy 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 minutami, Vorel napsal:

Dnes koprovka. Asi po 35 letech.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Miluju koprovku! Vypadá krásně ;) brambůrky žluťoučký mmmm..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 40 minutami, Spongebob napsal:

Miluju koprovku! Vypadá krásně ;) brambůrky žluťoučký mmmm..

Jo, byla dobrá. Já si vypěstoval velkou averzi ke koprovce díky máti, její koprovka byla totiž fakt hnusná. Moje žena mě po 30 letech ukecala, abych znovu koprovku vyzkoušel a dnes byl den D, teda spíš den K 😄   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Spongebob napsal:

Spousta lidí kolem mě od mala nesnášela/nesnáší koprovku.. já to nechápal :) asi jejich mámy neuměly vařit no.

Máma vařit umí, jen ne koprovku. Když zůstanu u omáček, tak třeba její rajská s plněnými paprikami je naprosto bezkonkurenční 🙂 

  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 22 hodinami, busdriver napsal:

No klidne, jestli to funguje a je to vyzkouseny, vubec se tomu nebranim.. Ja sem to uz videl, ale rikal sem si, ze skrz tu diru na klacek to asi nebude moc fungovat, co do smraduvzdornosti.. 

No me tento system splesnivel a tak jsem to vyhodil...pouzivam klasicky kamenak,

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak dlouho to kimchi děláš že to stihlo chytnout plíseň?😀 

U steaku slabší servis, už jse měl hlad a zajíc se opravdu vydařil 🙂

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

  • Like 1
  • Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedná rychlovka, těstovinový salát, zastřená vejce.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 22. 2. 2025 v 19:50, the.sage napsal:

No me tento system splesnivel a tak jsem to vyhodil...pouzivam klasicky kamenak,

Zplesnivění jistě není vlastností tohohle systému, chyba se musela stát jinde. Takhle to u mě vypadá (ještě klacek a víko), když to dávám na pár dní kvasit v obejváku:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

 

A abych byl víc k tématu vlákna, tak tady třeba selská omeleta ze zbytků 🙂

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj Zapomel jsme na to a na tom bambusu se udelala plisen, ale mel jsem jen malicky. Normalni zavarovaci sklenice mi na kimchi vyhovuje nejvice, dobre se to cisti. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...