Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
V 29. 8. 2025 v 23:28, Roman I. napsal:

A když se potká kvalitní vodka s pelyňkem, andelikou, myrhou, sennou a dalšími bylinkami, 3 tydny se v ni koupou, dosladí a dobarvi se kulerem, v mem pripade posloužil syrop z datlí a nechá se odležet, mame z toho voila hořkosladký liker ve stylu ferňoucha, akorát s dávkou vlastní kreativity. To kdybyste byli přejedeny z tech vašich dobrot. 

IMG_1310.jpeg

Paráda,to bych chtěl ochutnat.

  • Díky 1
Odesláno

Mate to vsici paradni. Ted bych si na slehnuti dal nejradeji toho ferneta, pravda:)

 Crcate se nekdo nejak vic s domacima hranolkama? Jako myslim fakt triple-cooked, v loji treba, z nejakejch spesl brambor..

Odesláno

Říkal jsem si ,že jsem barbar když mi chutnají hranolky z Alberta ale hle zde je rozuzlení

dodavatel

AGRAFRESH GROUP, Kasteeldreef 18, Pittem, 8740, Belgie

Odesláno

O tom, že si na Kvildě můžete dát „zlatý“ smažený sýr s přílohou za 1501 korun, se mluví doslova široko daleko. A tak jsme se vypravili přesvědčit, zda jsou tyto zvěsti pravdivé. Jsou. Na jídelním lístku stylové kavárny jsme opravdu objevili - Zlatý smažený sýr – Gouda 48 %. ORIGINAL zlacená pravým 24karátovým zlatem, ručně obalovaná zlatými českými ručičkami, pravé belgické hranolky, naše tatarka, okurkový salát. Stálo zde doslova. Cena? 1501,- Kč.

Odesláno

Je tam spoustu let tento nesmysl, stejně tak si Goudu 48% lze dát za 249,- v restauraci Masaryčka na Masarykově nádraží, jen bez toho zlata, které stojí pár korun. Každopádně se všichni asi snaží na ně dotáhnout, protože smažák u stojí i v běžných restauracích kolem 300 Kč v Praze.

Odesláno
Před hodinou, Josef01 napsal:

Je tam spoustu let tento nesmysl, stejně tak si Goudu 48% lze dát za 249,- v restauraci Masaryčka na Masarykově nádraží, jen bez toho zlata, které stojí pár korun. Každopádně se všichni asi snaží na ně dotáhnout, protože smažák u stojí i v běžných restauracích kolem 300 Kč v Praze.

Tak mě třeba přijde celkem divný, když smažák stojí běžně víc, než třeba svíčková. Odborník nejsem, jen by mě zajímalo, zda to takhle fakt ekonomicky vychází či je to jen marketingová věc. 

Odesláno

na něčem vydělat musíš a smažák většinou jede

 

  • Dát hlas 1
Odesláno

Tak dvacet deka zadního hovězího nebo tak něčeho (ze svíčkový to stejnak nikdo nedělá) vyjde třeba na polovinu(?) toho co slušná gouda bych řekl, hranolky z mrazáku vs omáčka a knédl.. když se to udělá poctivě a nepočítáš do toho čas přípravy, tipnul bych si, že nákladově to bude podobný. Mno ale dost možná mě nějakej kulinář vyvede z omylu:)

Odesláno

V pivovaru Dolní Břežany říkám číšníkovi, "Ten tatarák je ze svíčkové, za 265,- Kč/100g?" a odpověď "Pane, ze svíčkové by byla cena úplně jinde". Říkám si, v nedalekém řeznictví stojí 650,- Kč/kg, tedy 65,- Kč je strašná cena pro tatarák? Už neví, co by si řekli. To samé je Vejce Benedikt za 300,- Kč apod., na které jsou suroviny za 50 Kč.

Odesláno

A tak zas uplne jen o surovinach to taky neni.. a uprimne receno, mit furt plnou hospodu a prodavat neco za dve kila, tak taky zdrazim:) 

 

  • Like 1
Odesláno

Jednou mi někdo řekl. Slušnej hospodskej spočítá cenu surovin vynásobí 2 a to by měla být cena, za kterou jídlo prodává. Zda to platí ještě dnes nevím

Odesláno
před 2 hodinami, Josef01 napsal:

V pivovaru Dolní Břežany říkám číšníkovi, "Ten tatarák je ze svíčkové, za 265,- Kč/100g?" a odpověď "Pane, ze svíčkové by byla cena úplně jinde". Říkám si, v nedalekém řeznictví stojí 650,- Kč/kg, tedy 65,- Kč je strašná cena pro tatarák? Už neví, co by si řekli. To samé je Vejce Benedikt za 300,- Kč apod., na které jsou suroviny za 50 Kč.

To všechno za hotové. Žádná karta, dýško naval a bude plakat, že nemá kšeft. Nemůže platit daně a zaplatí personál...

Odesláno
před 3 hodinami, Conrad napsal:

Jednou mi někdo řekl. Slušnej hospodskej spočítá cenu surovin vynásobí 2 a to by měla být cena, za kterou jídlo prodává. Zda to platí ještě dnes nevím

Praha a okolí 5 krát, ostatní 2-3 krát.

20230702_163637.jpg

  • Like 2
  • Dát hlas 3

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...