bohus76 Odesláno 31. srpna Nahlásit Odesláno 31. srpna V 29. 8. 2025 v 23:28, Roman I. napsal: A když se potká kvalitní vodka s pelyňkem, andelikou, myrhou, sennou a dalšími bylinkami, 3 tydny se v ni koupou, dosladí a dobarvi se kulerem, v mem pripade posloužil syrop z datlí a nechá se odležet, mame z toho voila hořkosladký liker ve stylu ferňoucha, akorát s dávkou vlastní kreativity. To kdybyste byli přejedeny z tech vašich dobrot. Paráda,to bych chtěl ochutnat. 1
Micey Odesláno 31. srpna Nahlásit Odesláno 31. srpna Mate to vsici paradni. Ted bych si na slehnuti dal nejradeji toho ferneta, pravda:) Crcate se nekdo nejak vic s domacima hranolkama? Jako myslim fakt triple-cooked, v loji treba, z nejakejch spesl brambor..
Maxel Odesláno 31. srpna Nahlásit Odesláno 31. srpna @Micey Ani hovno. Takovýho prc*ní Když domácí, tak jedu nejdřív brambory povařit, pak prohodit s olejem, na pečák a péct na 200st. do zlatova. Když ty pravé-belgické, jezdíme na ně do bistra na zámku Ctěnice: https://bistronazamku.eatbu.com/?lang=cs 1 1
Maxel Odesláno 31. srpna Nahlásit Odesláno 31. srpna Neni zač. Kdyžtak doporučuju se slaninézou, surrealistický zážitek
Radek124 Odesláno 31. srpna Nahlásit Odesláno 31. srpna Hmmm, slaninéza... U nás dnes krůtí korma s čočkovým bulgurem - a i tak jsem byl pokárán za nutriční nerovnováhu... 3 3
Conrad Odesláno 31. srpna Nahlásit Odesláno 31. srpna Říkal jsem si ,že jsem barbar když mi chutnají hranolky z Alberta ale hle zde je rozuzlení dodavatel AGRAFRESH GROUP, Kasteeldreef 18, Pittem, 8740, Belgie
Conrad Odesláno 1. září Nahlásit Odesláno 1. září O tom, že si na Kvildě můžete dát „zlatý“ smažený sýr s přílohou za 1501 korun, se mluví doslova široko daleko. A tak jsme se vypravili přesvědčit, zda jsou tyto zvěsti pravdivé. Jsou. Na jídelním lístku stylové kavárny jsme opravdu objevili - Zlatý smažený sýr – Gouda 48 %. ORIGINAL zlacená pravým 24karátovým zlatem, ručně obalovaná zlatými českými ručičkami, pravé belgické hranolky, naše tatarka, okurkový salát. Stálo zde doslova. Cena? 1501,- Kč.
Josef01 Odesláno 1. září Nahlásit Odesláno 1. září Je tam spoustu let tento nesmysl, stejně tak si Goudu 48% lze dát za 249,- v restauraci Masaryčka na Masarykově nádraží, jen bez toho zlata, které stojí pár korun. Každopádně se všichni asi snaží na ně dotáhnout, protože smažák u stojí i v běžných restauracích kolem 300 Kč v Praze.
warann Odesláno 1. září Nahlásit Odesláno 1. září Před hodinou, Josef01 napsal: Je tam spoustu let tento nesmysl, stejně tak si Goudu 48% lze dát za 249,- v restauraci Masaryčka na Masarykově nádraží, jen bez toho zlata, které stojí pár korun. Každopádně se všichni asi snaží na ně dotáhnout, protože smažák u stojí i v běžných restauracích kolem 300 Kč v Praze. Tak mě třeba přijde celkem divný, když smažák stojí běžně víc, než třeba svíčková. Odborník nejsem, jen by mě zajímalo, zda to takhle fakt ekonomicky vychází či je to jen marketingová věc.
Micey Odesláno 1. září Nahlásit Odesláno 1. září Tak dvacet deka zadního hovězího nebo tak něčeho (ze svíčkový to stejnak nikdo nedělá) vyjde třeba na polovinu(?) toho co slušná gouda bych řekl, hranolky z mrazáku vs omáčka a knédl.. když se to udělá poctivě a nepočítáš do toho čas přípravy, tipnul bych si, že nákladově to bude podobný. Mno ale dost možná mě nějakej kulinář vyvede z omylu:)
Josef01 Odesláno 1. září Nahlásit Odesláno 1. září V pivovaru Dolní Břežany říkám číšníkovi, "Ten tatarák je ze svíčkové, za 265,- Kč/100g?" a odpověď "Pane, ze svíčkové by byla cena úplně jinde". Říkám si, v nedalekém řeznictví stojí 650,- Kč/kg, tedy 65,- Kč je strašná cena pro tatarák? Už neví, co by si řekli. To samé je Vejce Benedikt za 300,- Kč apod., na které jsou suroviny za 50 Kč.
Micey Odesláno 1. září Nahlásit Odesláno 1. září A tak zas uplne jen o surovinach to taky neni.. a uprimne receno, mit furt plnou hospodu a prodavat neco za dve kila, tak taky zdrazim:) 1
Conrad Odesláno 1. září Nahlásit Odesláno 1. září Jednou mi někdo řekl. Slušnej hospodskej spočítá cenu surovin vynásobí 2 a to by měla být cena, za kterou jídlo prodává. Zda to platí ještě dnes nevím
Harwey Odesláno 1. září Nahlásit Odesláno 1. září Nechcete sem uz radsej dat nejaky pekny napad na veceru aj s obrazkom kto co ukuchtil?
ričko Odesláno 1. září Nahlásit Odesláno 1. září před 2 hodinami, Josef01 napsal: V pivovaru Dolní Břežany říkám číšníkovi, "Ten tatarák je ze svíčkové, za 265,- Kč/100g?" a odpověď "Pane, ze svíčkové by byla cena úplně jinde". Říkám si, v nedalekém řeznictví stojí 650,- Kč/kg, tedy 65,- Kč je strašná cena pro tatarák? Už neví, co by si řekli. To samé je Vejce Benedikt za 300,- Kč apod., na které jsou suroviny za 50 Kč. To všechno za hotové. Žádná karta, dýško naval a bude plakat, že nemá kšeft. Nemůže platit daně a zaplatí personál...
Josef01 Odesláno 1. září Nahlásit Odesláno 1. září před 3 hodinami, Conrad napsal: Jednou mi někdo řekl. Slušnej hospodskej spočítá cenu surovin vynásobí 2 a to by měla být cena, za kterou jídlo prodává. Zda to platí ještě dnes nevím Praha a okolí 5 krát, ostatní 2-3 krát. 2 3
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se