montemar Odesláno 20. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2012 (upraveno) tady je přímo líheň inspirace ... jsem naštvanej, že dnes už nestíhám do globusu pro půldruhýho kila bůčku... Upraveno 20. února 2012 uživatelem montemar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 20. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2012 jsi nejenom sympatický, ale i velmi talentovaný mladý muž..... rád bych si chválu přenechal, ale můj vnitřní skaut mě nutí dodat, že vlnkovala žena, na druhou stranu teď začalo v troubě hořet, jak to jenom dopadne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 20. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2012 rád bych si chválu přenechal, ale můj vnitřní skaut mě nutí dodat, že vlnkovala žena, na druhou stranu teď začalo v troubě hořet, jak to jenom dopadne Tak to hlidej ty kopyto!!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 20. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2012 Už teda vím co bude v sobotu na oběd... bude mi to chutnat Romiku a Kubiku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 20. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2012 Už teda vím co bude v sobotu na oběd... bude mi to chutnat Romiku a Kubiku? požár uhašen, jídlo zachráněno - je to takové no dětské jídlo, nevábné konzistence, ale je to dobrota Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 20. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2012 Už teda vím co bude v sobotu na oběd... bude mi to chutnat Romiku a Kubiku? Jo bude, neboj ja ted trnu hruzou, jak to u Kuby dopadne. Kuboooooo, jak to jde? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 20. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2012 Jo bude, neboj ja ted trnu hruzou, jak to u Kuby dopadne. Kuboooooo, jak to jde? všichni spokojení? kupodivu jí i náš nejmenší nežravec, zařadíme do repertoáru častěji! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 20. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2012 tak dík kluci, slintám a těším se na sobotu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 20. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2012 Já se na to chystám zítra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 21. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2012 Tož hotovo.....už se rodinka futruje a prý moc dobré. Děkuji za recept, tohle u nás bude určitě častěji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 21. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2012 (upraveno) Tož hotovo.....už se rodinka futruje a prý moc dobré. Děkuji za recept, tohle u nás bude určitě častěji ajaj, nevidím vlnky, tě Roman nepochválí Upraveno 21. února 2012 uživatelem Rudykopalsson Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 21. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2012 Ona to taky není úplně brkaše, však jsem psal, že to kvůli rodině a jejich obtížím musím upravit. Vlnky jsou to poslední. Ale chutnalo moc, nezbylo nic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 21. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2012 Ona to taky není úplně brkaše, však jsem psal, že to kvůli rodině a jejich obtížím musím upravit. Vlnky jsou to poslední. Ale chutnalo moc, nezbylo nic a dyť já vím:-) to já jen tak vtipkuji:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 23. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2012 (upraveno) Minulej víkend odzkoušen nový recept typu zapni a zapomeň: kilo a půl vepřového bůčku večer nakrájet na menší kostky, osolit, okmínovat, promasírovat, nasypat do skleněného pekáčku, přiklopit, vložit do trouby na 80°C. Dát si šláftruňk a jít chrnět. Ráno vylézt z postele, v klidu dojít do kuchyně a vypnout troubu. V pohodě posnídat, nechat troubu vychladnout a pak pekáček uložit do chladu na tak dlouho, aby vypečené sádlo ztuhlo. Až si na něj vzpomenete, vezměte vidličku a ze šťávy, masa a sádla rozmíchejte kaši. Jde to opravdu snadno, práce tak na deset minut včetně vyjmutí žeber, pokud tam nějaká máte. Na jemno utřenou kaši skladujte v zavařovacích sklenicích, pokud předpokládáte, že vám to vydrží delší dobu, sterilizujte jako okurky. Ale mejlíte se, nevydrží to nic. Sežere se to za chvíli. Způsob podávání - mažeme na chleba, podle chuti posypeme na jemno nakrájenou cibulkou a přikusujeme kyselou okurku. Já tomu dle vzoru jedné plzeňské restaurace říkám "prase v sádle", ale oni to nemají tak dobré, podezírám je, že k bůčku přidávají ještě kilo sádla, masa tam mají pomálu... Jídlo je to poměrně zdravé, neobsahuje moc konzervantů kromě soli a není v něm přepálený tuk. Přesto nedoporučuji žlučníkářům a lidem s onemocněním kardiovaskulárního systému dnes jsem to zkusil.., ale nepovedlo se... dal jsem to /asi/ pozdě, vo půlnoci, vypnul ráno v 8... bylo to skvěle upečený, voňavý... ale "foie gras" jsem z toho neudělal... :-) Upraveno 23. února 2012 uživatelem montemar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 23. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2012 ... možná to taky bylo tím, že bůček vypadal spíš jako kotleta... sádla nic... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XXXfazerXXX Odesláno 23. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2012 (upraveno) Dneska mi muj řezník dovez místo šesti šál bejčí svíce osm šál telecí.Prej je s hovězim bída a tak mi to dal za cenu hovězí.Hned sem dvě šluknul domu a udělal mladý kousek.Jo,je to jak máslo.I kloubama se na to musí vopatrně a nebojim se říct,že se to vyrovná premiovým chovum hovězího. Upraveno 23. února 2012 uživatelem xxxxxfazerxxxxx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 23. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2012 dnes jsem to zkusil.., ale nepovedlo se... dal jsem to /asi/ pozdě, vo půlnoci, vypnul ráno v 8... bylo to skvěle upečený, voňavý... ale "foie gras" jsem z toho neudělal... :-) já se na to chystám zítra, tak uvidíme... co se stane s tím kmínem? ten mi to tam trošku ruší, ten rozmačkat nepůjde, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 23. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2012 nádhera.. jen... mě třeba telecí nechutná.. mám rád vyzrálý, tuhý, šťavnatý hovězí, typu charolais... ovšem, japonské wagyu... měl jsem ho jednou a od té doby se mi zjevuje ve snech,... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 24. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2012 (upraveno) já se na to chystám zítra, tak uvidíme... co se stane s tím kmínem? ten mi to tam trošku ruší, ten rozmačkat nepůjde, ne? Ve středu jsem zajel ke Klemensovi pro kousek čuníka, nandal do pekáče a v 15.30 zapnul troubu. Kolem 21. hodiny to už pekelně vonělo, nastavil jsem časovač na vypnutí v 4.00. Ráno jsem vstal, čuchnul, okoštoval, strčil pekáč do chladu a šel dřít. Odpoledne stačilo rozhňahňat a je to super. Ani toho sádla tam moc není, většina toho tekutého ztuhla na zulc. Na kmín jsem zapomněl a vůbec to nevadí, stačí jenom sůl. Příště plánuji koleno stejným způsobem. Ještě jsem kuknul na elektroměr, bo jsem si myslel, že bude velká spotřeba. Nic moc, stejně jako brouzdání na Chronomagu Upraveno 24. února 2012 uživatelem VS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 25. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2012 Dneska taky jedna šestihodinovka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se