Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

rád bych si chválu přenechal, ale můj vnitřní skaut mě nutí dodat, že vlnkovala žena, na druhou stranu teď začalo v troubě hořet, jak to jenom dopadnePosted Image

 

Tak to hlidej ty kopyto!!!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Minulej víkend odzkoušen nový recept typu zapni a zapomeň:

 

kilo a půl vepřového bůčku večer nakrájet na menší kostky, osolit, okmínovat, promasírovat, nasypat do skleněného pekáčku, přiklopit, vložit do trouby na 80°C. Dát si šláftruňk a jít chrnět.

Ráno vylézt z postele, v klidu dojít do kuchyně a vypnout troubu. V pohodě posnídat, nechat troubu vychladnout a pak pekáček uložit do chladu na tak dlouho, aby vypečené sádlo ztuhlo.

Až si na něj vzpomenete, vezměte vidličku a ze šťávy, masa a sádla rozmíchejte kaši. Jde to opravdu snadno, práce tak na deset minut včetně vyjmutí žeber, pokud tam nějaká máte. Na jemno utřenou kaši skladujte v zavařovacích sklenicích, pokud předpokládáte, že vám to vydrží delší dobu, sterilizujte jako okurky. Ale mejlíte se, nevydrží to nic. Sežere se to za chvíli.

Způsob podávání - mažeme na chleba, podle chuti posypeme na jemno nakrájenou cibulkou a přikusujeme kyselou okurku.

 

Já tomu dle vzoru jedné plzeňské restaurace říkám "prase v sádle", ale oni to nemají tak dobré, podezírám je, že k bůčku přidávají ještě kilo sádla, masa tam mají pomálu...

Jídlo je to poměrně zdravé, neobsahuje moc konzervantů kromě soli a není v něm přepálený tuk. Přesto nedoporučuji žlučníkářům a lidem s onemocněním kardiovaskulárního systému :)

 

 

 

 

 

 

dnes jsem to zkusil.., ale nepovedlo se... dal jsem to /asi/ pozdě, vo půlnoci, vypnul ráno v 8... bylo to skvěle upečený, voňavý... ale "foie gras" jsem z toho neudělal... :-)

Upraveno uživatelem montemar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska mi muj řezník dovez místo šesti šál bejčí svíce osm šál telecí.Prej je s hovězim bída a tak mi to dal za cenu hovězí.Hned sem dvě šluknul domu a udělal mladý kousek.Jo,je to jak máslo.I kloubama se na to musí vopatrně a nebojim se říct,že se to vyrovná premiovým chovum hovězího.

post-4087-016973600 1330027384.jpg

Upraveno uživatelem xxxxxfazerxxxxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dnes jsem to zkusil.., ale nepovedlo se... dal jsem to /asi/ pozdě, vo půlnoci, vypnul ráno v 8... bylo to skvěle upečený, voňavý... ale "foie gras" jsem z toho neudělal... :-)

 

já se na to chystám zítra, tak uvidíme... co se stane s tím kmínem? ten mi to tam trošku ruší, ten rozmačkat nepůjde, ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já se na to chystám zítra, tak uvidíme... co se stane s tím kmínem? ten mi to tam trošku ruší, ten rozmačkat nepůjde, ne?

 

Ve středu jsem zajel ke Klemensovi pro kousek čuníka, nandal do pekáče a v 15.30 zapnul troubu. Kolem 21. hodiny to už pekelně vonělo, nastavil jsem časovač na vypnutí v 4.00. Ráno jsem vstal, čuchnul, okoštoval, strčil pekáč do chladu a šel dřít. Odpoledne stačilo rozhňahňat a je to super. Ani toho sádla tam moc není, většina toho tekutého ztuhla na zulc. Na kmín jsem zapomněl a vůbec to nevadí, stačí jenom sůl. Příště plánuji koleno stejným způsobem.

Ještě jsem kuknul na elektroměr, bo jsem si myslel, že bude velká spotřeba. Nic moc, stejně jako brouzdání na Chronomagu :)

Upraveno uživatelem VS
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...