kubson Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 Byli jste někde v rámci Mauerova Grand Restaurant festivalu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 A jak je děláš ?? Smažíš, nebo v páře ??? Smažím, tak mně to učili. Tak je změna jídelníčku - "těsto" jsem už zadělal a fotky dodám po dokončení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 Těším se. Ony origo se, údajně, dělají v páře. Ale já vím, že co rodina, to jiná úprava. Takže, jak píšu, těším se na fotky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 Já jsem jen kdysi viděl, jak se v páře dělají doma ty placky z rýžového škrobu. Nikomu bych to doma nepřál.Plný hrnec vařící vody, na něm napnuté jemné plátýnko /nebo hedvábí?/, na které se nanáší vrstvička toho rýžového škrobu a potom se to takovým "udělátkem" rozmázne po celém tom povrchu. Vzápětí je to v páře vařený a sloupne se to /tak kolem 1 mm/. V podstatě jde o to, že každá ruka vykonává jinou činnost, aby to odsýpalo. Protože ty moje jsou plněný masem, houbami, zeleninou .... tak se smaží do zlatova. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 Gandalfe, protože to Tvoje čili je zajímavý koníček a máš tady spousty zapálených následovníků, nechceš na to udělat speciální vlánkno? Do toho by se dávalo, třeba to jsem vysel, tam jsem sehnal takové semena, teď sklízím toto, recepty na zpracování čili, fotky podle druhů, a tak podobně? Už jsem o tom uvažoval dávno, ale ty tady jsi čiliguru, tak bych to nechal na Tobě........ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 Tak pár rychlých fotek. Na první je "těsto", které balím do toho rýžového papíru. Na druhé jsou zabalené závitky a na poslední fotce smažené. Já k tomu měl svou chilli omáčku, zbytek rodiny takovou tu sladko-pálivou. K tomu jako příloha salát z čínského zelí, zálivka z balzamikového octa, pár kapek dýňového oleje. Povedly se o když jsem tam místo šitake dal čerstvé hlívy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
onney Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 Gandalfe, protože to Tvoje čili je zajímavý koníček a máš tady spousty zapálených následovníků, nechceš na to udělat speciální vlánkno? Do toho by se dávalo, třeba to jsem vysel, tam jsem sehnal takové semena, teď sklízím toto, recepty na zpracování čili, fotky podle druhů, a tak podobně? Už jsem o tom uvažoval dávno, ale ty tady jsi čiliguru, tak bych to nechal na Tobě........ Souhlasím se speciálním vláknem. Letos chci zkusit papričky ze Súdánu, které přivezl otec a pár rad neuškodí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
onney Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 Papa Cipolla Ty moje jsou mexická a pikantní. Všiml jsem si, že jsou na pár místech. Rozvážejí všude? (Holešovičky) Občas dostanu na pizzu chuť, ale nejraději ji konzumuju doma u filmu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 Tak já si k tomu chilli připravim nějaký povídání. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jacob Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 Všiml jsem si, že jsou na pár místech. Rozvážejí všude? (Holešovičky) Občas dostanu na pizzu chuť, ale nejraději ji konzumuju doma u filmu. Naše pobočka (Praha 13) má rozvoz do pěti, nebo deseti kilometrů zdarma a potom nějak dle dohody. Takže bych řekl, že by v tom neměl být problém . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 Souhlasím se speciálním vláknem. Letos chci zkusit papričky ze Súdánu, které přivezl otec a pár rad neuškodí. Jestli chceš, tak ti pošlu semena chilli u kterého budeš znát i název /na setí je nejvyšší čas/. Ony se ty no name výpěstky dost špatně určují /rod podle květů a dál se těžko dostaneš/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 Tak jsem právě vysel spoustu Korun a pár Habaner (díky Gandalfe). Na ty Koruny se fakt těším, ochutnal jsem sušené a je to přesně to co jsem hledal. Sladké a trošičku pálivé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 (upraveno) Jestli chceš, tak ti pošlu semena chilli u kterého budeš znát i název /na setí je nejvyšší čas/. Ony se ty no name výpěstky dost špatně určují /rod podle květů a dál se těžko dostaneš/. Nezapomeň prosím se semínky na mne díky jo a prosím blbuvzdorný návod nemám skleník jen pražský byt s balkonem Upraveno 4. února 2012 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 Jj v pondělí to pošlu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zid Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 Když se tu bavíte o papričkách, v čem je pěstujete a jak dlouho vůbec trvá, než z toho něco vyroste? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 Tak pár rychlých fotek. Na první je "těsto", které balím do toho rýžového papíru. Na druhé jsou zabalené závitky a na poslední fotce smažené. Já k tomu měl svou chilli omáčku, zbytek rodiny takovou tu sladko-pálivou. K tomu jako příloha salát z čínského zelí, zálivka z balzamikového octa, pár kapek dýňového oleje. Povedly se o když jsem tam místo šitake dal čerstvé hlívy. z čeho je přesně to těsto? snad to není tajemství šéfkuchaře :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 Gandalfe ty závitky máš moc pěkný, gratuluju. Nebudeš dělat někde sraz s ochutnávkou...? Přesně takový si nechávám nakrájet do kuřecí polívky od Hočimina, to je mňamka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 (upraveno) Když se tu bavíte o papričkách, v čem je pěstujete a jak dlouho vůbec trvá, než z toho něco vyroste? Podle druhu - 75-100 dní od vysazení je první úroda. Protože kvetou stále /když hnojíš/, tak se vlastně dá sklízet až do příchodu chladu. Nakonec se dají zpracovat i ty zelené /saláty, omáčky ...../. Například z jedné rostliny škorpina sklidím kolem 100 lusků. Pěstuji je jednak ve volné půdě /jen je chráním před průvanem/, ve folijáku /4x2 m/ a v kontejnerech. Rostliny jsou dost náročné na výživu, kamarád mi míchá extra tekutý hnojivo /explantex/. Je jim potřeba dodávat dost širokou škálu živin a to jak na růst, květ i plod. Taky je musíš chránit před škůdci /mravenci, mšice, plži ...../. A hlavně větrat, venčit je a šetřit vodou. edit.: doplnění Upraveno 4. února 2012 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 z čeho je přesně to těsto? snad to není tajemství šéfkuchaře :-) Mleté vepřové maso /raděj málo tučné/, sůl, pepř, dlouhý pepř, čínské koření /koření různě obměňuji/, větší cibule /na jemno/, dvě mrkve /nastrouhat/, zázvor, houby /šitake, jidášovo ucho/, vařená rýže, namočené vlasové nudle /lepší jsou fazolové, ale možno i rýžové/, sojovka, ústřicová omáčka, vejce a někdy na zahuštění i hrubou mouku. A promíchat, dochutit, nechat odležet a balit. Zabere to dost času. Při smažení se nesmí dotýkat, protože by se závitky slepily a potrhal by se ten obal. Tem papír se nesmí rozmočit, musí to být akorát /záleží na síle toho rýžového papíru/. Jak se rozmočí, tak s tím nic neuděláš. /dnes jsem použil jinou značku a taky jsem dva papíry vyhodil/ Jako když vaří pejsek a kočička. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zid Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 A jak je to s pěstováním v bytě, popř za oknem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se