Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Já jsem jen kdysi viděl, jak se v páře dělají doma ty placky z rýžového škrobu. Nikomu bych to doma nepřál.

Plný hrnec vařící vody, na něm napnuté jemné plátýnko /nebo hedvábí?/, na které se nanáší vrstvička toho rýžového škrobu a potom se to takovým "udělátkem" rozmázne po celém tom povrchu. Vzápětí je to v páře vařený a sloupne se to /tak kolem 1 mm/. V podstatě jde o to, že každá ruka vykonává jinou činnost, aby to odsýpalo.

Protože ty moje jsou plněný masem, houbami, zeleninou .... tak se smaží do zlatova.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gandalfe, protože to Tvoje čili je zajímavý koníček a máš tady spousty zapálených následovníků, nechceš na to udělat speciální vlánkno? Do toho by se dávalo, třeba to jsem vysel, tam jsem sehnal takové semena, teď sklízím toto, recepty na zpracování čili, fotky podle druhů, a tak podobně? Už jsem o tom uvažoval dávno, ale ty tady jsi čiliguru, tak bych to nechal na Tobě........

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pár rychlých fotek. Na první je "těsto", které balím do toho rýžového papíru. Na druhé jsou zabalené závitky a na poslední fotce smažené. Já k tomu měl svou chilli omáčku, zbytek rodiny takovou tu sladko-pálivou. K tomu jako příloha salát z čínského zelí, zálivka z balzamikového octa, pár kapek dýňového oleje. Povedly se o když jsem tam místo šitake dal čerstvé hlívy.

post-277-049593600 1328358432.jpg

post-277-027556400 1328358437.jpg

post-277-098554300 1328358443.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gandalfe, protože to Tvoje čili je zajímavý koníček a máš tady spousty zapálených následovníků, nechceš na to udělat speciální vlánkno? Do toho by se dávalo, třeba to jsem vysel, tam jsem sehnal takové semena, teď sklízím toto, recepty na zpracování čili, fotky podle druhů, a tak podobně? Už jsem o tom uvažoval dávno, ale ty tady jsi čiliguru, tak bych to nechal na Tobě........

 

Souhlasím se speciálním vláknem. Letos chci zkusit papričky ze Súdánu, které přivezl otec a pár rad neuškodí.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všiml jsem si, že jsou na pár místech. Rozvážejí všude? (Holešovičky)

Občas dostanu na pizzu chuť, ale nejraději ji konzumuju doma u filmu.

 

Naše pobočka (Praha 13) má rozvoz do pěti, nebo deseti kilometrů zdarma a potom nějak dle dohody. Takže bych řekl, že by v tom neměl být problém :).
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím se speciálním vláknem. Letos chci zkusit papričky ze Súdánu, které přivezl otec a pár rad neuškodí.

 

Jestli chceš, tak ti pošlu semena chilli u kterého budeš znát i název /na setí je nejvyšší čas/. Ony se ty no name výpěstky dost špatně určují /rod podle květů a dál se těžko dostaneš/.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli chceš, tak ti pošlu semena chilli u kterého budeš znát i název /na setí je nejvyšší čas/. Ony se ty no name výpěstky dost špatně určují /rod podle květů a dál se těžko dostaneš/.

 

Nezapomeň prosím se semínky na mne díky jo a prosím blbuvzdorný návod nemám skleník jen pražský byt s balkonem  Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pár rychlých fotek. Na první je "těsto", které balím do toho rýžového papíru. Na druhé jsou zabalené závitky a na poslední fotce smažené. Já k tomu měl svou chilli omáčku, zbytek rodiny takovou tu sladko-pálivou. K tomu jako příloha salát z čínského zelí, zálivka z balzamikového octa, pár kapek dýňového oleje. Povedly se o když jsem tam místo šitake dal čerstvé hlívy.

 

z čeho je přesně to těsto? snad to není tajemství šéfkuchaře :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když se tu bavíte o papričkách, v čem je pěstujete a jak dlouho vůbec trvá, než z toho něco vyroste?

 

Podle druhu - 75-100 dní od vysazení je první úroda. Protože kvetou stále /když hnojíš/, tak se vlastně dá sklízet až do příchodu chladu. Nakonec se dají zpracovat i ty zelené /saláty, omáčky ...../. Například z jedné rostliny škorpina sklidím kolem 100 lusků.

Pěstuji je jednak ve volné půdě /jen je chráním před průvanem/, ve folijáku /4x2 m/ a v kontejnerech. Rostliny jsou dost náročné na výživu, kamarád mi míchá extra tekutý hnojivo /explantex/. Je jim potřeba dodávat dost širokou škálu živin a to jak na růst, květ i plod. Taky je musíš chránit před škůdci /mravenci, mšice, plži ...../. A hlavně větrat, venčit je a šetřit vodou.

edit.: doplnění

Upraveno uživatelem gandalf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

z čeho je přesně to těsto? snad to není tajemství šéfkuchaře :-)

 

Mleté vepřové maso /raděj málo tučné/, sůl, pepř, dlouhý pepř, čínské koření /koření různě obměňuji/, větší cibule /na jemno/, dvě mrkve /nastrouhat/, zázvor, houby /šitake, jidášovo ucho/, vařená rýže, namočené vlasové nudle /lepší jsou fazolové, ale možno i rýžové/, sojovka, ústřicová omáčka, vejce a někdy na zahuštění i hrubou mouku. A promíchat, dochutit, nechat odležet a balit. Zabere to dost času. Při smažení se nesmí dotýkat, protože by se závitky slepily a potrhal by se ten obal. Tem papír se nesmí rozmočit, musí to být akorát /záleží na síle toho rýžového papíru/. Jak se rozmočí, tak s tím nic neuděláš. /dnes jsem použil jinou značku a taky jsem dva papíry vyhodil/

Jako když vaří pejsek a kočička.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...