Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Škvarkový knedle...škvarky jsem už bohužel musel koupit u řezníky, zabijačka bude až za dva měsíce, takže zásoby z jara pomalu dochází. Ale brambory i zelí byly domácí, cibula taktéž :smile_anim:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dneska jsem si vyhrál :)

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník km.kmk
  V 24. 9. 2012 v 13:40, Skalamander napsal:

španělskej

To já vím, já jen že Roman byl na kuchařský stáži v Polsku... A zrovna závitky mu moc nešly...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem km.kmk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem jen tak na zkoušku udělal "burgery" z vepřového, dával jsem to do tmavé bagety a ač to bylo jako recept jednoduché, chutnalo to super :) Tak příště si s tím víc vyhraju (určitě tam dám slaninku :D )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dneska krůtí prsa s haluškami (netradiční využití halušek, já vím) zapečená se smetanou a sýrem. No na té fotce to vypadá dost podivně (telefon) ale chutnalo to dobře a stejně tak to i vypadalo v reálu :)

20120926200439.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a la Babica. Nezlob se, ale výsledek vzhledově vypadá jako už jednou použitý...

 

  V 26. 9. 2012 v 18:31, Trojan napsal:

Tak dneska krůtí prsa s haluškami (netradiční využití halušek, já vím) zapečená se smetanou a sýrem. No na té fotce to vypadá dost podivně (telefon) ale chutnalo to dobře a stejně tak to i vypadalo v reálu :)

20120926200439.jpg

  • Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  V 27. 9. 2012 v 5:31, Trojan napsal:

... a olej používám jen jednou.

 

Ještě aby si olej cedil a recykloval! :suicide_anim:

K jídlu: stačilo by vynechat smetanu a doplnit před zapečením něčím na odlehčení, alternativně např. - kousek na nudličky krájené papriky, jen spařený a posekaný špenát, petrželová nať, na výpeku orestovaná hlíva ústřičná atd. Možností kvantum. Jídlo by nebylo "těžké na zadek" a vzhledově by se výrazně zvedlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za konstruktivní kritiku, bohužel jsme ale kuchtili o půl 8 když jsme v 7 přišli ze školy a uznávám, že třeba s brokolicí bych si to představit dokázal. Nebo hrášek. Papriku bych tam ale nedával, přítelkyně vařenou/pečenou zeleninu nejí :D Přiště to budu snad už fotit foťákem (pokud mi ho milostivě vrátí z reklamace) tak to bude taky trošku jiné.

 

Jinak tím olejem jsem reagoval na Babicu, nevšiml sis někdy, že na konci řiká něco jako "Olej z pánve slejeme a můžeme ho znovu použít.." :D

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem páchal tortilly s masovou směsí a jednoduchý dezert, takovou variaci na yorkshirský puding.

 

Masová směs - orestoval jsem cibuli, přidal drůbeží maso, žampiony, trochu zeleniny + čínské zelí, sůl a pepř. A nechal cca 3/4 hoďky dusit. Pak už jsem to jen zamotal do tortil ( trochu majonézy ( ta prý nemusela být ) a římský salát, na to masovou směs )

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

 

 

Dezert je fakt jednoduchý, tuhle jsem to náhodou zahlédl, jak to dělá Jamie Olivier.

Hrnek hladké mouky, hrnek mléka ( protože jsou u nás doma alergici, použil jsem ovesné ), 1 vejce, lžíci rozpustné kávy + vanilkový cukr ( to už jsem si přidal já, Jamie tam dal jen lžičku soli, ale prý fantazii se meze nekladou ) a to celé rozmixujeme, aby vzniklo těsto . Do formy trochu oliváče a šup s tím cca na 20 minut do rozpálené trouby ( na 220 stupňů ).

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Gilius
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máme tady samé kulinářské specialitky tak přihodím pro něco jednoduchého.Byl velmi chutný - JArtop jako majitel hodinek , kudly i buřta bude souhlasit :-)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  V 28. 9. 2012 v 18:56, Trojan napsal:

 

Jinak tím olejem jsem reagoval na Babicu, nevšiml sis někdy, že na konci řiká něco jako "Olej z pánve slejeme a můžeme ho znovu použít.." :D

 

Z Babici jsem viděl 1 díl a vzhledem k prudkým alergickým reakcím jsem si další díly už nedovolil...Koukatelný je Ridi, tam je ta lehkost a radost z žití.

http://www.sitalemvkuchyni.cz/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  V 30. 9. 2012 v 6:31, kejklik napsal:

Z Babici jsem viděl 1 díl a vzhledem k prudkým alergickým reakcím jsem si další díly už nedovolil...Koukatelný je Ridi, tam je ta lehkost a radost z žití.

http://www.sitalemvkuchyni.cz/

Se divím, že Babica po tom všem také ještě žije...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...