Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak to je jeste minimalne o deset let starsi recept nez jsem myslel :-) naposledy jsem ho jedl s rodicema pod stanem v DDR :-)

Odesláno

tady se to určitě zvrhne, to budou prasárny :-)  Luncheón, to je klasika, jen tak na chleba, nebo dlabat lžící přímo z plechovky, cibule k tomu. Nebo na kostky, osmažit s vejcem. Do polívky jsme ho přidávali, dokonce i cosi jako guláš jsme z toho dělali. Loni na srazu spolužáků jsme vzpomínali na internátní stravu. Populární pomazánka zvaná Lepidlo nejde zapomenout. To se nehodilo vůbec k ničemu, mělo to strukturu sklenářského tmelu, lepilo to ke všemu, jen z chleba to odpadávalo. Házeli jsme to po ruských regulovčících co stávali na křižovatce. Jenže to pak byl hlad, takže co s tím? Měli jsme oblíbenou krmi. Koupil se čerstvý chleba, náš nebo i ruská kostka byla dobrá, ten jsme jen tak ulamovali a namáčeli do tatarky. Nevím čím to je ale takovou tatarku jsem nikdy už neochutnal.

Odesláno

To mi povídej, na tom jsem odchodil pár prvních čundrů... bylo mě čerstvě 14 a nevěděl jsem nic o cestování s batohem na zádech, takže jsem si nabalil pytel cibule, konzervy lančmítu a šlo se...to byly časy..

Luncheón, to je klasika, jen tak na chleba, nebo dlabat lžící přímo z plechovky, cibule k tomu.

Odesláno

Je to lančmít.

taky jsme to za totáče jedli, obalený jako levná varianta řízku, na čundrech s cibulí, nejlepší byla čínská oranžovomodrá konzerva, akorát jsem radši neuvažoval nad přítomností psů, popř. političtých věznů, těch mají soudruzi taky dost...

Odesláno (upraveno)

coz kravu.. ale udelat zagorku, to je teprv neco...

.. ale vazne. z tech jihoamerickejch mas se vari samo. ani nemusi bejt clovek sefkuchar a temer vzdy se povede.... ;)

edt.: datum porazky byl 21.2. ... s masem uz skoro hybali cervici.. :)

Upraveno uživatelem montemar
Odesláno (upraveno)

To uzeny s domacim chlebem, uplne zive si to umim predstavit, tecou mi sliny ...

Ad argentinsky maso - trosku mam etickej problem se zpracovanim masa cestou do evropy na lodi ... Zlata ceska jatka :-)

Btw my mame taky dietku dneska ...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Bob123
Odesláno

toho bych se nebal.. kdyz to vakuum votevres, maso voni po mliku.. takze ok.,

..asi 3 kg kousek, co jsem mel ja, mel uruguaysky nalepky, pak nakou zminku o prebaleni v rotterdamu.. jo, asi to je v jednu chvili lehce zmrazeny, pravdepodobne na lodi, ale maso je fakt ok. jsem na to citlivej..

.. no, ono ty tunaci a mecouni, ktery se prodavaj (nejen u nas, ale i v japonsku a jinde) jako chlazeny, cerstvi, jsou na mori zmrazeny.. sice na par dni, ale sou...

Odesláno (upraveno)

Trochu jsem nakupoval, domácí uzené, ruční chleba, co vyhrál 1. cenu a neznate nekdo ten sýr?

Kamile, tenhle sýr konkrétně neznám, je to z rodinné sýrárny něco jako regionální specialita, ale myslím, že to bude chutnější varianta "továrně" vyráběného dvouplísňového sýra Vltavín ze Sedlčan. Jako bývalý sýrař jím rád všechny sýry, ty plísňové kvůli problémům s žaludkem tedy míň.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem milomac
Odesláno

jak děláš naan? to bych se potřeboval naučit

Delal jsem to podle tohodle receptu http://allrecipes.com/recipe/naan/

Dela se to na vroubkovany panvi, je dulezity placky vytahat hodne na tenko a vychytat rozpaleni panve aby se to nepalilo, taky je dulezity jak ti to vykyne, ale celkove je to moc dobry ...

Odesláno

Že prý Vařte jako šéf, tak jsem to zkusil a k večeři byla omeleta s chorizem, pravda ta moje nevypadá tak hezky, měl jsem tam dát o vejce navíc ale dobrý to bylo to zas jó  :cheff: recept zde: http://www.iprima.cz/novinky/varte-jako-sef-recepty-na-vejce-z-1-dilu

P.S. omlouvám se za kvalitu fotek, nechtělo se mi lovit foťák z batohu a telefon evidentně nezvládá ... 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...