Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

... no, to je gran moravia... (vyrobeno litovel, baleno v italii, coz trochu nechapu)... a seriozne muzu rict, ze mi chutna (i detem) vic, nez origo parmigiano..

 

Tak to gut, mě to mátlo, že máš takové dlouhé šlajzy, z parmazánu mívám po strouhání takové krátké drobky.

Gran Moravia jsem ještě neměl, abych pravdu řekl. No, pokuď si pamatuju dobře, tak to vozí do Talošska zrát, firmu vlastní dajaký Ital. Sejra se najezdí po Evropě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to gut, mě to mátlo, že máš takové dlouhé šlajzy, z parmazánu mívám po strouhání takové krátké drobky.

Gran Moravia jsem ještě neměl, abych pravdu řekl. No, pokuď si pamatuju dobře, tak to vozí do Talošska zrát, firmu vlastní dajaký Ital. Sejra se najezdí po Evropě.

protože 90% produkce Gran Moravia se prodává v Itálii a ve světě

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja jsem se smiril s tim, ze jsou dva ruzne druhy pizzy, bud domaci, nebo z pece v pizzerii. Kazda je proste jinak dobra :-)

Naprosty souhlas. Laboruju s domaci pizzou neco pres tri roky, uz jsem se smiril s tim, ze bez teploty kterou umi profi pec to tak nepujde. S testem jsem taky zkousel ruzne veci, ale pobyt v lednici se nejak zasadne na vysledku neprojevil. Pecu na cca 240 v el. troube (ale realnou teplotu jsem nikdy nemeril) jednu pizzu asi 15-20 minut.

Az zas nekdy budu pect, zkusim si vzpomenout a jednu margheritu vyfotim :) Podle me se podoba asi tomuto

BN1369_39.jpg

 

Me by spise zajimalo, jak by mela vypadat ta "prava" pizza - jestli to, co byva v pizzerce, nebo to, co upeceme doma?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"prava pizza" je mytus... dobra pizza je proste ta, co chutna dobre... ;)

 

marosh: piliny po strouhani parmazanu znam... ale taky jsem videl nadherny zakrouceny tenky hobliny.. a nevim, jak na ne... (mozna nejake figle s teplotou...) ... xxxxxxxxxxxxxxx fazer xxxxxxxxxxx urcite by vedel.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"prava pizza" je mytus... dobra pizza je proste ta, co chutna dobre... ;)

 

marosh: piliny po strouhani parmazanu znam... ale taky jsem videl nadherny zakrouceny tenky hobliny.. a nevim, jak na ne... (mozna nejake figle s teplotou...) ... xxxxxxxxxxxxxxx fazer xxxxxxxxxxx urcite by vedel.....

 

 

Monte, hobliny se dají dělat nožem na sýr, něco, jak škrabka na brambory, ale ty hobliny jsou akorát tak dobré do šalátu, na pastu nic moc, na špagety obzvlášť...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes sice nic z vlastní produkce, ale právě končím 15 den v NYC (-3 dny v DC) a tak nějak musím postnout pár malinkejch obrázků z těch kulinářskejch orgií, co tady zažívám. je vůbec div, že si ještě držím váhu. :)

 

Vynikající bagel z kosher deli - losos uzený klasickým kouřem:

 

post-1975-0-20421300-1369940597_thumb.jpg

 

...stejně chutné Bialy odtamtéž

 

post-1975-0-15432900-1369940668_thumb.jpg

 

vynikající "kvašáky" od vyhlášených Pickle Guys

 

post-1975-0-80893500-1369940736_thumb.jpg

 

obligátní hotdog

 

post-1975-0-42591100-1369940841.jpg

 

Vynikající lobster z Lobster place v Chelsea Market

 

post-1975-0-68934200-1369940907_thumb.jpg

 

ústřice od tamtéž

 

post-1975-0-01050700-1369940944_thumb.jpg

 

Krevety  a krabí polívka ze Seafood marketu (tohle je jediný z DC, ale bylo to výborný)

 

post-1975-0-48932100-1369941012_thumb.jpg

 

nebo třeba kokosovo-ananasovej muffin z Williamsburgu

 

post-1975-0-12755700-1369941155_thumb.jpg

 

ale především tenhle fantastickej burger z Jackson Hole v Astorii (kde bydlím). Tenhle podnik jsme vybrali nejen proto, že se tu dělaj jedny z nejlepších, nadýchaných burgerů v rámci východního pobřeží, ale taky se tu natáčeli Goodfellas... :)

 

post-1975-0-47241300-1369941512_thumb.jpg

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tomášu, nduju jsem měl taky! Kousek od nás na 36 ulici je vynikající italský krám kde ji maj... :)

 

A trošku "mimo mísu"... :) Doslova pár kroků před Jackson Hole maj sídlo tihle fešáci. A přesto, že mě hodinky už vlastně nebavěj, tak jsem neodolal a nakouknul. Pán na recepci trošku pookřál, když zjistil, že jsme z Čech a byl hodně milej:

 

post-1975-0-31303200-1369942823_thumb.jpg

post-1975-0-81830100-1369942836_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

První dvě fotky z praxe, aneb nutriční terapeut musí umět vše tak jsem holt pekl buchty  :cheff: , poslední fotka jest dnešní oběd, na olivovém oleji orestuj jarní cibulku, česnek, vrzni tam listový špenát, osol, opepři, hoď na talíř a přidej knedlíky plněné uzeným, přiznám bez mučení, že ty vyráběla babička a já je jen ohřál  :whistle:

post-12657-0-73744800-1370177004_thumb.jpg

post-12657-0-93809800-1370177031_thumb.jpg

post-12657-0-02747300-1370177043_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...