Trojan Odesláno 3. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2013 V lehkým salátu bych nedal ty houby, ale podle gusta. <br />Já jsem debužíroval tyhle fazole u babicky na verandě :-) pochoutka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 3. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2013 vcera jsme si se synem udelali cevapcici na grilu.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej71 Odesláno 7. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2013 (upraveno) Dneska jsem si upekl kuřátko Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 7. srpna 2013 uživatelem Ondrej71 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 7. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2013 vcera jsem musel znovu patlat mlete maso na spejle. pro velky uspech Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 10. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2013 a znovu ja, mistni babica... .. mam peknej kousek rosteny z anguse, vidim to na blue rare (pro sebe)... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Odesláno 11. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2013 (upraveno) Pár ryb... chystám se je smažit, péct, udit, grilovat i vařit a jestli mi brzo nenarostou ploutve a šupiny, bude to zázrak Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 11. srpna 2013 uživatelem Mirek24 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 16. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2013 posbíral jsem odvahu a vyrazil za kulinářskými zážitky do SAPY - vietnamské tržnice v Libuši. Výsledek - nejistota, zajímavá zkušenost, výzva k další výpravě, nadšení, , i když znalec místních poměrů Kamil mi po telefonu řekl, že jsem ochutnal jen ten mainstream a nejlepší bistra jsem minul. Prostě nedostatečně připraven. Nicméně v restauraci Lotos skvělé hovězí pho, jarní závitky smažené i nesmažené (byly opravdu vynikající), bun cha z kachny a vietnamské kafe, silné jak smrt a hrozně sladké. Sranda byla v obchodě s jídlem. Zpočátku jsem identifikoval jen prodavače, kachnu a rejži. Obrovský výběr zeleniny, ovoce a bylin, řady exotických dochucovadel..... Takže nákup byl následující koriandr, perila (trochu jako kopřiva), galangal, lemon grass z bylin. Sukiyaki omáčka, nakládaný zázvor, rybí omáčka, kokosové mléko (snad tam měli 20 druhů podle hustoty), zelená curry pasta z dochucovadel, dragon fruit a liči z ovoce a shitake a jidášovo ucho z hub. Sestava nikterak odvážná, holt začátečnická. S ostatní zeleninou nebo ovocem bych si nevěděl rady bez přípravy. Z čeho jsem tam měl velký respekt - maso. Fakt jsem nepoznal, co to bylo za živa - snad vepřové bych trefil. Lehce ovanulé vedle mísa s drůbežími vnitřnostmi, pouze pro silné nátury. Před krámem kýbl s živými kraby, vedle krabi velký na ledu a nějaká oliheň nebo co to bylo rozložená v otevřené igelitce.těším se na brzkou chronomagorskou výpravu s Kamilem a Milisákem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 17. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2013 Dragon fruit? Ani ses nepochlubil, taky bych si dal. Ovsem tady v Cechach je pekelne drahy. Prikladam mapku, doporucuji obchod Tamda Food (ne v sobotu, to tam jezdi nakupovat vsichni Vietnamci) a bistra, ktera jsem oznacil. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 17. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2013 Dragon fruit - neznaje co to je a vietnamec nemaje cenovku jsem to vrazil do košíku. Jeho štopadesát mě nepotěšilo, ale co už. Jako jedno z mála ovocí se jevilo, že s tím budu umět zacházet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 17. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2013 Tak dej vědět, jak ti chutnalo. Já to v Thajsku žeru na kila. Mimochodem všiml ses? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brett Odesláno 17. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2013 Po dlouhé době jsem se odhodlal k experimentu - pastrami. Dva kousky hovězího hrudí á ca. půl kila teď leží na 7 dní naloženo v koření a poté přijde uzení a ... dá-li pán bůh tak i sežrání :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 17. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2013 posbíral jsem odvahu a vyrazil za kulinářskými zážitky do SAPYnutně bych tam potřeboval koupit nakládaný asijský lilek, vypadá to jako physalis a od té doby, co jsem to jedl v reštyce Na konci mi nedává spát. nevzal bys mě příště na nákup sebou? sám se trochu ostýchám? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 17. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2013 nutně bych tam potřeboval koupit nakládaný asijský lilek, vypadá to jako physalis a od té doby, co jsem to jedl v reštyce Na konci mi nedává spát. nevzal bys mě příště na nákup sebou? sám se trochu ostýchám?Jasná věc, tvrdej chachar se hodí vždycky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 17. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2013 Jasná věc, tvrdej chachar se hodí vždycky Kubson tvrdý chahar?! Si ochujel Roman? Už jen obyčejná náplava, po našem kufierkoř... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 17. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2013 Kubson tvrdý chahar?! Si ochujel Roman? Už jen obyčejná náplava, po našem kufierkoř...zranils mé city woe! Asijský lilek je jen slabá náplast za bigus? denně teskním za rodným krajem razovitym a procítěně deklamuji:Všichni vy na Slezské, všichni vy, dím,hlubokých páni vy dolů,přijde den, z dolů jde plamen a dým,přijde den, zúčtujem spolu! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SCIFI Odesláno 17. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2013 Pravá restaurace s pravým receptem Carbonara tam smetanu nedá, protože ji vlastně uhlířské špagetky nikdy v původním receptu neměly. Čili původní recept je bez smetany, podle ženy se tam smetana dává na pro někoho "krémovou" či smetanovou chuť. Ale samo o sobě je ta konzistence podle receptu perfektní, nicméně nesmí to jít do horkých špaget, aby se to "nezdrclo". Aspoň tak nějak mi to vysvětlovala , čili pravé Carbonary jsou bez smetany.Doporučuji si v Rime zajít do restaurace Carbonara kde je udajne vymyslely a neuvěříš vlastním ocim co ti přinesou. Btw tam patri parmigiano a smetana ne ale je to s kapkou lepsi. Panceta je levnější reseni. Nej je Gota (Guanciale) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 sem zkusil sushi.. napoprve to nechutnalo spatne.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 zranils mé city woe! Asijský lilek je jen slabá náplast za bigus? denně teskním za rodným krajem razovitym a procítěně deklamuji:Všichni vy na Slezské, všichni vy, dím,hlubokých páni vy dolů,přijde den, z dolů jde plamen a dým,přijde den, zúčtujem spolu!Pobavils, pitcho. :-)) P.S. Bigos těžko nahradíš nějakými asijskými sleškami... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 Pobavils, pitcho. :-))P.S. Bigos těžko nahradíš nějakými asijskými sleškami...btw u nás se dycky říkalo bigus, etymologicky snad z němčiny - beifuss, varianty biboz, bivuoz? (google) moje podezření je, že poláci si to trochu víc našišlali na bigos, což se k vám na Zaolzie dostalo násilně nic si z toho nedělej? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 (upraveno) Od jakziva bigos. Vsichni v mem okoli rikaji bigos, dve tretiny tridy na gymplu, co byly z gorolie, rikaly bigos, polaci rikaji bigos i ta Wiki rika bigos. Uz asi fakt kufierkor. Bigus, ja se posseru,..urcite rikas i żurok, gełąbki a bioła kiełbosa. :-) Upraveno 18. srpna 2013 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se