Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Dneska jsem si upekl kuřátko

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Ondrej71
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pár ryb... chystám se je smažit, péct, udit, grilovat i vařit a jestli mi brzo nenarostou ploutve a šupiny, bude to zázrak :D

 

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Mirek24
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

posbíral jsem odvahu a vyrazil za kulinářskými zážitky do SAPY - vietnamské tržnice v Libuši. Výsledek - nejistota, zajímavá zkušenost, výzva k další výpravě, nadšení, , i když znalec místních poměrů Kamil mi po telefonu řekl, že jsem ochutnal jen ten mainstream a nejlepší bistra jsem minul. Prostě nedostatečně připraven. Nicméně v restauraci Lotos skvělé hovězí pho, jarní závitky smažené i nesmažené (byly opravdu vynikající), bun cha z kachny a  vietnamské kafe, silné jak smrt a hrozně sladké. Sranda byla v obchodě s jídlem. Zpočátku jsem identifikoval jen prodavače, kachnu a rejži. Obrovský výběr zeleniny, ovoce a bylin, řady exotických dochucovadel..... Takže nákup byl následující koriandr, perila (trochu jako kopřiva), galangal, lemon grass z bylin. Sukiyaki omáčka, nakládaný zázvor, rybí omáčka, kokosové mléko (snad tam měli 20 druhů podle hustoty), zelená curry pasta z dochucovadel, dragon fruit a liči z ovoce a shitake a jidášovo ucho z hub. Sestava nikterak odvážná, holt začátečnická.  S ostatní zeleninou nebo ovocem bych si nevěděl rady bez přípravy. Z čeho jsem tam měl velký respekt - maso. Fakt jsem nepoznal, co to bylo za živa - snad vepřové bych trefil. Lehce ovanulé vedle mísa s drůbežími vnitřnostmi, pouze pro silné nátury. Před krámem kýbl s živými kraby, vedle krabi velký na ledu a nějaká oliheň nebo co to bylo rozložená v otevřené igelitce.

těším se na brzkou chronomagorskou výpravu s Kamilem a Milisákem :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Dragon fruit? Ani ses nepochlubil, taky bych si dal. Ovsem tady v Cechach je pekelne drahy.

 

Prikladam mapku, doporucuji obchod Tamda Food (ne v sobotu, to tam jezdi nakupovat vsichni Vietnamci) a bistra, ktera jsem oznacil.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dragon fruit - neznaje co to je a vietnamec nemaje cenovku jsem to vrazil do košíku. Jeho štopadesát mě nepotěšilo, ale co už. Jako jedno z mála ovocí se jevilo, že s tím budu umět zacházet

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

posbíral jsem odvahu a vyrazil za kulinářskými zážitky do SAPY

nutně bych tam potřeboval koupit nakládaný asijský lilek, vypadá to jako physalis a od té doby, co jsem to jedl v reštyce Na konci mi nedává spát. nevzal bys mě příště na nákup sebou? sám se trochu ostýchám?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nutně bych tam potřeboval koupit nakládaný asijský lilek, vypadá to jako physalis a od té doby, co jsem to jedl v reštyce Na konci mi nedává spát. nevzal bys mě příště na nákup sebou? sám se trochu ostýchám?

Jasná věc, tvrdej chachar se hodí vždycky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kubson tvrdý chahar?! Si ochujel Roman? Už jen obyčejná náplava, po našem kufierkoř...

zranils mé city woe! Asijský lilek je jen slabá náplast za bigus? denně teskním za rodným krajem razovitym a procítěně deklamuji:

Všichni vy na Slezské, všichni vy, dím,
hlubokých páni vy dolů,
přijde den, z dolů jde plamen a dým,
přijde den, zúčtujem spolu!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Pravá restaurace s pravým receptem Carbonara tam smetanu nedá, protože ji vlastně uhlířské špagetky nikdy v původním receptu neměly. Čili původní recept je bez smetany, podle ženy se tam smetana dává na pro někoho "krémovou" či smetanovou chuť. Ale samo o sobě je ta konzistence podle receptu perfektní, nicméně nesmí to jít do horkých špaget, aby se to "nezdrclo". Aspoň tak nějak mi to vysvětlovala :) , čili pravé Carbonary jsou bez smetany.

Doporučuji si v Rime zajít do restaurace Carbonara kde je udajne vymyslely a neuvěříš vlastním ocim co ti přinesou. Btw tam patri parmigiano a smetana ne ale je to s kapkou lepsi. Panceta je levnější reseni. Nej je Gota (Guanciale)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

zranils mé city woe! Asijský lilek je jen slabá náplast za bigus? denně teskním za rodným krajem razovitym a procítěně deklamuji:

Všichni vy na Slezské, všichni vy, dím,
hlubokých páni vy dolů,
přijde den, z dolů jde plamen a dým,
přijde den, zúčtujem spolu!

Pobavils, pitcho. :-))

 

 

P.S. Bigos těžko nahradíš nějakými asijskými sleškami...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pobavils, pitcho. :-))

P.S. Bigos těžko nahradíš nějakými asijskými sleškami...

btw u nás se dycky říkalo bigus, etymologicky snad z němčiny - beifuss, varianty biboz, bivuoz? (google) moje podezření je, že poláci si to trochu víc našišlali na bigos, což se k vám na Zaolzie dostalo násilně  :goof:  nic si z toho nedělej?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Od jakziva bigos. Vsichni v mem okoli rikaji bigos, dve tretiny tridy na gymplu, co byly z gorolie, rikaly bigos, polaci rikaji bigos i ta Wiki rika bigos. Uz asi fakt kufierkor. Bigus, ja se posseru,..urcite rikas i żurok, gełąbki a bioła kiełbosa. :-)

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...