Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Tak to jsi už druhý, kdo odmítl. Ach jo. Ale není to žádný extrém. Je to omáčka, ne chilli ochucovadlo. Ne jako tady :

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno

No já bych do toho šel, mám rád ostré věci, ale myslím si, že jsem docela daleko.Ale jak jsi si minule povzdechl, že máš málo malých skleniček, tak jich mám ve sklepě plnou skřínku,

Odesláno

No jo, to je trochu z ruky. Včera jsem pumpnul o tašku flašek kamaráda restauratéra /proto jsem se do toho pustil/. Tak mně napadlo, že bych do toho někdy přidal brandy, co to udělá s chutí. Docela si to dovedu představit. Tekutý kouř mám už taky objednaný, ale nějak se někde zasekl.

Odesláno

Dnes jsem spáchal první pokus o BBQ chilli omáčku - fotky asi netřeba, spíš ochutnávače :-)

Já bych si dal. Už jsem se dostal na level, kdy po malých dávkách sosám "Z nothing beyond".......jen jsem ještě nevyřešil problém, že z toho mám vždycky po pár hodinách sračku. Asi mám silnější tlamu než střeva :-)

Odesláno (upraveno)

To je právě ono. Omáčka se jí jako příloha /i když může být fest ostrá, ale je to příloha/. Tím chci říci, že omáčka je vařená ze spousty surovin tak, aby měla kromě dávky chilli, ještě nějaký bonus v chuti a vůni.  Extrémní "ochucovadlo" se přidává do jídla po kapkách /Kamil po lžičkách :-)/. Je jiný i výrobní postup - tohle se vaří, ta ochucovadla se většinou extrahují octovým kvašením /třeba Tabasco a pod./, nebo chemicky.

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno

tak nevim, jestli jsem uchylnej, nebo co.. parkrat jsem ted videl na prime porad "prostreno" a zarazilo me, kolik lidi pripravuje, odklada, obaluje rizky atp. na pracovni desce kuchynske linky... je to snad bezny standard, a ja, kdyz cokoliv pripravuju na prkynku, at uz plastovym, drevenym... pouzivam talire, misky... kuchynske uterky v hojne mire... po kazdem kroku pri vareni si meju ruce.. nikdy neochutnavam dvakrat stejnou lzici... atd.. jsem divnej? vzdyt da deska se neda dokonale umyt, neda se strcit do mycky na vysokou teplotu...

Odesláno

tak nevim, jestli jsem uchylnej, nebo co.. parkrat jsem ted videl na prime porad "prostreno" a zarazilo me, kolik lidi pripravuje, odklada, obaluje rizky atp. na pracovni desce kuchynske linky... je to snad bezny standard, a ja, kdyz cokoliv pripravuju na prkynku, at uz plastovym, drevenym... pouzivam talire, misky... kuchynske uterky v hojne mire... po kazdem kroku pri vareni si meju ruce.. nikdy neochutnavam dvakrat stejnou lzici... atd.. jsem divnej? vzdyt da deska se neda dokonale umyt, neda se strcit do mycky na vysokou teplotu...

Nejseš, dělám to samý co Ty a jsem naprosto v klidu.Papírových utěrek spotřebuju kvanta, a nádobí to už vůbec neřeším.

Odesláno

Spíš než divnej jsi nemocnej. Mysofobie. Normální člověk to neřeší. Když vaříš, tak i když to nevidíš, tak z tebe padá bordel ( odumřelá kůže, apod.) a nevadí ti to jen proto, že to nevidíš. My, co jsme na čundrech pomalu ani nemyli kotlík, do guláše jsme pro chuť přidávali šišku a jehličí a hrnek od kafe jen opláchli v potoce, tak nám nedokonale vyvařená kuchyňská deska nevadí :-) 90% práce v kuchyni dělám rukama, ochutnávám prstem. Kuchyňský utěrky používám až když se někde něco vyleje. Jsem v kuchyni a ne v genetický laboratoři.

Když si vybavím scénu ze známého filmu, jak stará Škopková hněte rukama těsto, a pak si hřbetem ruky otírá pot z čela, tak to by tě asi museli odvézt nohama napřed :D Buď trochu chlap ...

Odesláno

No ja bych se priklanel k Montemarovi, protoze dat na desku syrovy kureci a pak tam delat treba testo nebo zeleninu muze jen blazen, taky si meju ruce a mam prkynka rozdeleny podle barev :-))) ale u me to je deformace z povolani

Odesláno

Kontaminovat si kuchyň salmonelou ze syrového kuřecího masa je sice asi prasárna, ale co je špatnýho na ochutnávání stejnou lžící, když to pak stejně budeme žrát všichni doma? To nelíbáš svoji manželku a děti? 
Když na prkýnku nakrájím už umytá rajčata, tak ho přece hned nebudu mejt před tím, než nakrájím papriky :-)
A snad neobaluješ řízky v chirurgických rukavicích na jedno použití? Hygiena je samozřejmě v pořádku, ale nic se nemá přehánět. Když něco upadne na zem, platí pravidlo pěti vteřin. Praktikuju ho odjakživa a zatím jsem přežil.

Odesláno

Mezi zeleninou si ruce nemeju, jen mezi syrovym masem, proste mam na krajeni syrovyho masa zvlastni prkno, lzici klidne doma oliznu (kdyz nevarim pro navstevu tedy) a kdyz neco spadne na zem klidne to snim, u nas doma to je cista spina :-) rukavice pouzivam na mlety maso, nemam rad maso za nehty ...

Odesláno

Doma ať si olizuje každej co chce.Ovšem když vidím v televizi jak někdo oblízne lžíci a pak s ní dál míchá a jí to někdo jinej,tak to je na poblití.Ještě horší je olizování prstů tfuj tajxl.

Odesláno

Tak ja sem asi neco mezi, mam prkénko na maso a dalsi na to ostatní, kdyz ale dělám řízky tak uz ve strouhance je na kuchyňskou linku pokládám, syrový maso je proste neco extra, ostatní neřeším a ze země to klidne sním nebo vrátím do hrnce:-)), papírový uterky používám na otření kontaktního grilu, neni lepší a rychlejsi čistění, hned po tom co vyndam maso, pekne za tepla

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Kontaminovat si kuchyň salmonelou ze syrového kuřecího masa je sice asi prasárna, ale co je špatnýho na ochutnávání stejnou lžící, když to pak stejně budeme žrát všichni doma? To nelíbáš svoji manželku a děti? 

Když na prkýnku nakrájím už umytá rajčata, tak ho přece hned nebudu mejt před tím, než nakrájím papriky :-)

A snad neobaluješ řízky v chirurgických rukavicích na jedno použití? Hygiena je samozřejmě v pořádku, ale nic se nemá přehánět. Když něco upadne na zem, platí pravidlo pěti vteřin. Praktikuju ho odjakživa a zatím jsem přežil.

Pravidlo 5 vteřin mám rád. Protože se nějaký situace nejlíp demonstrujou na extrémech, představuju si, jak ta věc spadne do ho?na.
Odesláno

Já všechno krájím jedním nožem na jednom prknu.  Vejce si dám k snídani polosyrový a kuře a krůtí jsem jedl několikrát prakticky syrový. Salmonela je nemoc Pražáků a nejhorší smrt je z vyděšení :D Jediný co, tak když krájím syrový maso, tak i když se mi po vaření nechce vůbec nic, tak aspoň to prkýnko omeju, aby v něm nezůstaly kousky masa.

Myslím, že se to zbytečně dramatizuje. Tady na vesnici jsme si hráli mezi slepičincema a nikdy nám nic nebylo. Co mám sestřenice v Praze, tak ty jsou alergický úplně na všechno, cpou se vitamínama a stejně jsou pořád nemocný. Vymysleli jsme si spoustu hygienických pseudohrozeb a dneska už se bojíme sníst i neumyty jablko z vlastní zahrady.

Souhlasím s "panedge", u někoho jinýho by mi to vadilo :-) Doma je to můj bordel, zdraví neškodnej :D Stejně tak doma jíme tatarák z jedný mísy, ale když přijde návštěva, tak dělám každýmu porci sólo.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...